Двама доминантни характера заедно? Възможно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Двама доминантни характера заедно? Възможно ли е?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2888 пъти
Здравейте. Моят проблем е със самата себе си.
Във всяка една моя връзка става едно и също- опитвам се несъзнателно да подтискам мъжете до себе си.
Сега имам приятел, когото много обичам, но всяка мисъл свързана с друга жена направо отприщва у мен ужасни мисли. Само като чуя, че произнася женско име- полудявам. като видя, че поглежда към някоя друга- полудявам. Постоянно си мисля, че се интересува от други. Знам, че го притискам и ще го загубя по този начин но просто ужасния демон в мен е по-силен от мен.
И най-лошото е, че малко по-малко започва да се отдалечава от мен. Вече не прави мили жестове, няма нужда от вниманието му. Когато ходя на гости уикенда при него, той си играе на плейстейшъна. В момента той не работи, по цял ден седи вкъщи и играе. А е мъж на 25 години. Дори няма желание да прави секс с мен, когато тръгна да го целувам той се дърпа. Прави го само когато той пожелае. Другото което е изисква от мен като отида в тях да мия съдовете, да пера и т. н. Той е доста оправен като цяло, много подреден и чист, нямам нищо против да помагам когато съм там, но той го смята за задължително. Аз се чувствам длъжна, което не е приятно.
Започвам да си мисля, че от това, че съм го притиснала той ще си потърси женско внимание на друго място, където ще е спокоен. Казва ми, че когато не се караме е много щастлив, но това, че се караме постоянно го смазва. А караниците ни наистина са много често. Доста често са още щом се видиме, а иначе когато не сме заедно през седмицата и само се чуваме сме много мили един с друг и само си казваме колко се обичаме и колко си липсваме. Но щом се видим и той не направи нещо както аз съм очаквала, като това да ми помогне с багажа който нося, както е редно да направи един мъж- аз се ядосвам и паля и му правя забележка. И след тази забележка той вече няма стимул да бъде мил и нежен с мен. Той е от типа мъже, които обичат да са отгоре и аз съм от типа жени, които искат всичко да държат под контрол. Не ми се ще нито да имам чехлю до себе си, нито аз да ставам слугиня без мнение и позиции. И двамата сме много силни характери и трудно правим компромиси. Но истината е, че любовта ни е много силна, но като че ли е невъзможна...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 43ffa72247
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Вашето партньорство е обречено на провал още от самото начало. Такива като него, които обичат да командват и да доминират и да усещат как жените им треперят при споменаването на женско име - просто ги забрави. Те са свикнали жената да им е в кърпа вързана и да си правят каквото искат, но когато се появи някоя друга, която не е толкова хлътнала или която да си наложи думата - послушни са като агънца. В твоя случай обаче - ти не си доминиращ характер, той е този който доминира, този който ти казва кога къде и в колко часа ще направиш еди кое си... Много сълзи ще проплачеш за него, но дано си вземеш поука другия път да не сваляш толкова звезди на някой, който не го заслужава - колкот и да е"чист и подреден", ТИ заслужаваш да си щастлива, а не да се грижиш за щастието на другите! Ще разбереш какво искам да кажа, но след време предполагам... Единственото, което мога да те посъветвам е да започнеш да му отказваш.. Не си длъжна нито да чистиш, нито да переш. Вие нямате брак, нито живеете на семейни начела - ти сама казваш, че ходиш НА ГОСТИ при него, а той си играл на глупави игрички... Зарежи този тип мачовци.. много са прости, много!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b56aab31a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Е, той пък се опитвa дa извоювa собственaтa си незaвисимост, покaзвaйки ти "къде ти е мястото" по нaчинa, който ти прaвиш. нямa явно нуждa дa му чистиш или готвиш, покaзвa ти кaк той се чувствa.
Следвaщият път се съглaси с усмивкa и ПОПИТAЙ, не изисквaй, дaлиискa дa ти помогне. aко откaже, (възможно е, зa дa пробвa) пaк се усмихни и се хвaщaй нa рaботa. зaпочни мaлко по мaлко дa вклучвaш себе си към негови, кaкто и обрaтното, зaдължениa или хобитa. тaкa и двaмaтa ще се нaучите, не сaмо дa отстъпвaте половинaтa, a и дa увaжaвaте прaвото нa и зa другaтa половинa.
Aко се държиш "мъжкaтa", естествено, че ще те остaви мъжкaтa дa си носиш куфaрa.
Би ли ми помогнaл? Звучи много по хубaво.
Нaистинa мисля, че неговото поведение е отговор нa твоето, но пък момчето продължaвa дa ти подaвa знaци от родa нa.. примерно игрите, дa, тук си, но не ми е приятно кaк се държиш с мен, зaтовa ще си игрaя, докaто не промениш отношение си.
Тоест искa дa е с теб, имaш възможносттa дa промениш нещaтa.
A зa ревносттa ти, .. aко е сaмо несигурност зaрaди товa, което е в моментa, ок, променяйки другото, ще почувствaш и сигурносттa в любовтa му към теб. aко обaче по принцип си ревнивa и стигaш до безпочвени обвинения, то по добре, признaй първо пред себе си, после сподели тaзи своя слaбa стрaнa с него. тaкa, виждaйки той, че осъзнaвaш тaзи твоя слaбост, ще ти помогне дa го преодолеете. отново рaботa в екип.
Изглеждa, че сaмо теб съветвaм зa промени, но не е тaкa. той ще ти блaгодaри със същото.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 36f0da9382
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ми най-лесно ще си изясниш нещата, ако си представиш че срещаш себе си, но в мъжка кожа, и си помисли колко време ще можеш да издържиш с такъв човек?
Ако отговорът е различен от "цял живот", значи имаш доста да коригираш по себе си. Не можеш ли сама да се изтраеш, мислиш ли че някой е длъжен да те трае?
Същото се отнася и до приятеля ти.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5c528260ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   ОТ Авторката: Благодаря ви за отговорите. Аз наистина съм осъзнала, че имам проблем и той е ревността. наистина адски много ревнувам и дори когато ми каже, че излиза да тича аз си представям, че има среща с друга. Съдя по мои минали връзки, в които аз съм лъгала и съм прикривала изневерите си и за това сега съм се превърнала в следотърсач. Знам че го отблъсквам, но то е по-силно от мен. И след поредния скандал горчиво съжалявам и му се извинявам. Всеки път той плаче от скандалите ни. Аз също. Виждам, че държи на мен и ме търпи вече една година. Просто искам да се променя към по-добре, да съм над нещата, като загледа някоя да се пошегувам, вместо да му кажа "много интереснооо няма що, кво я гледаш тая". Знам че това до някъде е свързано и с мен самата, моето самочувствие и моите страхове. Искам да се променя, но когато се опитвам да съм мила и да си мълча за такива простотии аз насъбирам в себе си, не се чувсвам в себе си и в един момент избухвам. имам много злоба в мен, а не искам... това е болест.. и най-тъпото е че осъзнавам, че и баща ми е същият и е много грозно отстрани!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5c528260ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   От Авторката: той знае, за проблема ми, споделила съм му, че то е по-силно от мен, но той вече не издържа и аз го усещам, чувствам как го губя и започвам още повече да се вкопчвам в него... всеки път така става, това е третата ми връзка с такъв сценарии... Искам да се променя, копнея за промяна

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c7238c9e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Изисква значи...
Изисквай и ти: не отивай ти при него, искай той да дойде при тебе и да ти изпере, изчисти и сготви, а за секса - само когато искаш ти.

Какво да ти кажа - нали се сещаш, че положението, в което се намираме ти или аз, или който и да е, не е без нашето съгласие. Вие се съгласявате на всичко, пък после... заеми позиция и си дръж на нея!

А твоят приятел по моето лично мнение ще ти направи голямо добро и услуга да се загледа по някоя друга и да вземе да се пласира някъде другаде. Това, което си написала тук, звучи като всичко друго, но не и любов.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3fad0736e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

7.   Ето къде е проблемът! В психологията е въведено едно понятие "проекция" или най-просто казано: пренасяш свои качества (лоши или хубави) върху някой друг. Мисля, че същото правиш и ти. Знаеш какво си вършила и сега си мислиш, че след като ти постъпваш така, значи и той го прави. Излез от този порочен кръг! Само ще се тормозиш... вероятно излишно. Когато се вкопчваме в някого, по-лесно го губим.
НО!!! СПРИ ДА СЛУГУВАШ!!! Като вършиш цялата домакинска работа той те възприема повече като майка си, отколкото като приятелката си. Знае, че може спокойно да играе игричките на PlayStation-a си, защото винаги ще има някой, който да измие мръсните чинии. Не се превръщай в това! Прецени дали е възможно да спасиш тази връзка. Цени себе си. Отдръпни се малко то него, не се вкопчвай. Дай си малко време да си изясниш всичко спокойно и разумно.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9cd60827aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Ще ти отговоря възможно най-кратко, ясно и без излишни локуми - не, няма да се спогодите! Двама шефа в една фирма, двама вожда в едно племе, двама президента в една и съща държава, двама папи във Ватикана... Къде го има това? Накрая единият ще надделее, а другият ще побеснее от ролята си и ще си "бие камшика" казано на жаргон.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 26c9f48a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Опитай да се контрлираш малко, иначе и него ще загубиш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a2b9cf0deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Два доминиращи характера заедно? Може би... обаче ако и двата характера знаят и усещат границата на допустимото. И все пак нека не забравяме, че това са характери и ние си ги носим с нас винаги! И те не се променят от днес за утре. Ами какво ще стане когато заживеете заедно? Представяш ли си непрекъснатото напрежение около вас? Дали ще можеш да си замълчиш когато дори знаейки че не си права не можеш да спреш звяра в себе си да се покаже? Доминиращият характер много често пропуска да покаже респект към другата личност. Не съзнателно, а в стремежа си да задоволи собствената си нужда от превъзходство. Но липсата на респект си остава факт! Е, ако не се уважавате взаимно то къде ви е любовта? И какво е бъдещето? Доминитането не е проблем дотолкова, доколкото уважавате другата личност (не само себе си). И игнорирането не е решение със сигурност.
Аз съм жена със силен характер. Имах връзка дълги години с мъж, който също беше силен и доминиращ характер. Но той ме уважаваше и не се занимаваше изобщо с моите мераци да доминирам или да му правя забележки. Аз се научих да правя същото с него. И за 10 години не сме се скарали нито веднъж.
Сега съм в началото на нова връзка (от няколко месеца) отново с доминиращ характер. Но този мъж отказва да уважава и показва явно пренебрежението си към личността ми... не защото не ме харесва или обича, а защото е тотално погълнат от стремежа си да покаже колко е прав и как неговите интереси за повече стойностни от моите. Еее, не мина много време и аз започнах да държа на моята правота без да показвам респект към него. Нещата вече при мен са на ниво – не ми пука. Знам, че и той е на това ниво- усещам го. Сега е въпрос на време и организация да се разделим. Неизбежно!
Та.... както каза някой в предишен коментар- двама шефове в една фирма са в повечко. По-добре е ако се превърнете в двама уважаващи се управителя и потърсите общ път за общата ви „фирма“... пък оставете любовта да ви е шеф.
Успех!

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5c528260ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   От Авторката: Благодаря много отново за съветите. Особено на номер 12, наистина много добър съвет ми даде и искрено се надявам да се справим с моя приятел с този проблем :) Благодаря

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a2b9cf0deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Хей, здравей! :)
Аз съм номер 12. Радвам се че мога да бъда полезна. И се надявам да се справите. Съвсем не казвам, че е лесно, но не е невъзможно. Средствата, начините и решенията са във вас, мила. Вие решете в каква насока ще ги използвате. Двамата. Говорете! Назовавайте нещата и най-важното - бъдете разумни, и не пропилявайте любовта си заради характерови особености. Особено след година време.
Късмет ви желая и пиши как се развиват нещата ;).

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker