Нормално ли е това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нормално ли е това?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 11856 пъти
Здравейте!
Аз съм момиче на 23 години и до момента нямам никакъв късмет в любовта и връзките. Никога чувствата ми не са били споделени и не съм имала мъж до себе си. Тъй като съм човек, който не си пада по мимолетните връзки(например чисто сексуални), видя ли, че нещата вървят натам, ги приключвам със запазване на добрия тон.
Вярвам също в това, че вината за един проблем винаги е двустранна и напоследък се опитвам да намеря грешката в себе си, защото самотата започна адски да ми тежи...
Излизам много, уча и работя, и постоянно се срещам с нови хора. Когато започна да комуникирам с някой, който ми допада визуално и като характер, с усетя взаимност, винаги се изпълвам с надежда, че може би това е човекът за мен... Но след това всичко пропада с гръм и трясък.
За пример ще Ви разкажа накратко последното си преживяване. С момче на моята възраст се запознахме съвсем случайно във фитнеса, който посещаваме, а след това започнахме и да комуникираме в социалните мрежи. След около 5 дни активно писане, един следобед той ме покани да излезем. Решихме, че вместо да пием кафе, е добре да се възползваме от хубавото време и да се разходим. Всичко вървеше добре докато той на няма и час от срещата се опита да ме целуне, при което аз се отдръпнах, защото все пак не познавам този човек и не обичам да прибързвам или той да си направи грешни изводи за мен. Усетих, че му стана неприятно, но това са моите принципи. Малко след това, на прибиране, той започна да ми обяснява как отскоро живеел сам, но нямал компания и видиш ли времето минавало бавно и скучаел... За пореден път и най-малката надежда, че някой би харесал самата мен и би искал да сме заедно, тотално се изпари. Просто не мога да съм като момичетата, които ще си легнат с някой, просто защото има взаимно привличане и т. н.
След това той ми писа, но съвсем общи неща, които не включваха нито нова среща, нито покана за у тях.. Така, че в момента се чудя аз ли постъпих грешно, че не му отвърнах или след като той разбра, че няма да си легна с него просто ей така, е решил, че не вече не представлявам интерес за него? И ако е така защо продължава да ми пише и да се държи мило?
Моля Ви, посъветвайте ме какво да правя в случая или как да коригирам цялостното си поведение, защото вече си изплаках очите.. И започнах да си мисля, че просто не ми е писано да бъда щастлива :(
Благодаря! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 94be36ea35
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Взряла си се в "Което считаш за нормално в себе си", а защо не потърсиш това което не е нормално в теб? Не си ли задаваш въпроса защо така се получава, кога си постъпила неправилно, дали и при другия не е така? За такива въпроси не е се иска много мислене, а да си отвориш очите. Самотата не тези само теб, тя тежи на всеки които има нещо човечно в себе си. Момчето за което пишеш и той ще изпитва самота, до някаква степен, но е глупаво да разсъдиш че видиш ли само защото му било скучно решил да се сближи с теб. Няма такива филми. Човек не се сближа с друг от скука, не търси друг от скука и не общува с друг от скука. Скучаещите бързат да си намерят занимание, а не други хора. Общува с теб, търси те и дори се е опитал да те целуне, защото има чувства към теб. Нима е толкова сложно да го приемеш, да помислиш за тази опция? Изглежда си много неуверена и недоверчива натура, но точно така ти можеш като нищо да унищожиш нещо красиво което сега се заформя около теб и това момче. За мъжете е много обидно, когато жена нарече чувствата им "игра" или проявя на скуката. Казвам ти, за да го имаш в предвид. Мъжете рядко изпитват чувства, като чувства, затова и когато мъж чувства нещо, то си личи и е чак когато е силно и преливащо към инстинско.

Според годините ти и двата сте зрели хора. Защо намесваш "... че няма да си легна с него просто ей така... ". Това мила авторке е клише. Умните мъже не се водят от оная си работа. Защо не се замислиш иначе, че не е имал за цел да те вкарва в леглото, а да те дари с нежност. Ако целта му е била единия секс, щеше да е по напорист и отдръпването ти нямаше да го спре да те целуне. Замисли се, авторке. Той не е очаквал секс, а като зрял е бил внимателен с теб. Не е искал да те насилва и тнк. Виждайки че се чувстваш още несигурна и колеблива, ти дава времето да осъзнаеш какво чувстваш, да осъзнаеш че той наистина се интересува от теб, че му пука за теб. А не като някой пореден идиот да ти се нахвърли за да те мляска. Замисли се, пак повтарям за какви плюсове има в отношението му, които очевидно не забелязваш много. Не гледай само себе си, погледни какво строи и от другия. Той те харесва, но говори каквото намери за добре да говори, за да имате теми за обсъждане, за да няма мълчание. Явно е видял че не харесваш тишината, от там намира за какво да говори.

Научи се да оценяваш човека срещу теб. Особено сега, като го оцениш. А за другото, какво искаш, някой да те харесва като икона? Или да има любов? Любовта е взаимност, нима очакваш само той да проявява инициатива. Трябва и ти. Той се е проявил по разказа ти доста. Общува с теб, интересува се от теб, излиза с теб, разведрява те и се опитва да те целуне, но е тактичен. Колко още знаци е нужно да направи за да осъзнаеш че ти мисли доброто и че не те използва. Как да коригираш ли, ами отвори сърцето си, дай му път към сърцето си. И също бъди инициативна.


- silenter -

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 727ba9e7f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Благодаря ти за изчерпателния коментар, но и за мое съжаление грешиш.. С момчето се срещнахме отново, по моя инициатива, като той в прав текст ми каза(без аз да повдигам въпроса), че иска "просто да се забавляваме" и не търси сериозна връзка. Също така, че вината не е в мен, а той е в такъв етап от живота си. Тези думи аз тълкувам като - "Привличаш ме, искам да имаме сексуални отношения, но нищо повече, защото не си момичето, което търся". Изпихме си кафето, стиснахме си ръцете и всеки по пътя си.
Относно другата част от коментара ти, да, постоянно се питам какво за бога не ми е наред, дори карам приятелите си да ме критикуват, ако забележат нещо грешно в поведението ми.. и те го правят. Направих изводи за себе си и съм променила подхода си през последната година.. Преди съдех за книгата по корицата, а сега давам шанс и се опитвам да опозная човека срещу мен без презразсъдъци. Отворена съм към нови хора, гледам оптимистично на нещата, не чакам всичко наготово.. но ето, че не се получава. :(

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 69cf31193c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първия коментар е много хубав, но сякаш не е по темата, за която момичето пише. С каква нежност да я дари и то само час след запознанството. Действително умния мъж, ще знае че първо трябва да се мине през фазата на ухажването и чак, тогава ако то е направено, както трябва... ще има възможност да я дарява с нежност колкото и когато поиска. И това, че момчето си казва, че живее сам и му е скучно.. си е чист предлог да се измъкне от ситуацуята, в която сам се е вкарал, и дори с думите си не се е усетил, че подсказва за чисто и просто една авантюра с предизвестен характер. Търси те и продължава да е мил, защото иска да види твоята реакция след срещата, и дали парашута му стои отворен още. Колкото до поведението ти-за мен то е съвсем логично и нормално, точно такова каквото трябва да притежава едно момиче, което знае какво иска и търси. И да искаш да промениш нещо в себе си няма да стане за миг, но да речем промениш и попаднеш на момче, което мисли и гледа по друг начин на нещата при първа среща. Ще му допаднеш ли? Ти как мислиш? Няма ли да те е яд после, че си се променяла заради някой, които те е искал само за секунда в живота си, а си изпуснала онзи, който те е чакал цял живот? Не се кахъри много и бъди, такава каквато си. И още по-конкретно за случая-ако един човек търси сериозност в една връзка, то и подхода му, ще е сериозен и няма да рискува поне още в самото начало с действия, чийто последствия могат да бъдат неясни. Вероятно той си е изградил една стратегия за сваляне на момичета на базата на предишни успешни опити, което пък от своя страна е твърде безотговорно, защото в същността си една жена си е цяла вселена и всяка жена трябва да се разглежда, като отделна такава.. тоест твоето момче си знае едно и това е. Може да продължиш комуникацията си с него в добрия тон с цел по-дълбочинно опознаване на характера му-ако си мислиш, че изпускаш точния човек. Вярвам, че след само още няколко разговора с него, сама ще стигнеш до отговора на въпросите си, които постави тук. Освен това аз казвам само вариант, който не е застрахован от това да бъде грешен, но и така да е... ВСИЧКО Е В ТВОИТЕ РЪЦЕ И НЕКА ЗАРАДИ ТЕБ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ, А НЕ ТИ ЗАРАДИ ТЯХ.

Орфей

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fa435d7a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   .. много мислиш, а нещата са по простички... и в началото бе секс.... после всичко останало

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: adb1518695
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Мисля, че си много свястно момиче с принципи и морал. А колкото до секса- щом не ти се прави, просто не го прави.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c62c9bdcbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тази тема не изглежда истинска! Изведнъж се появиха сумати противоествени коментари, дори и от самата авторка. Коментари които взаймно си противоречат. Което навява темата към съмнения в нейната правота.


Първо ще се спра на типът "Орфей", който явно не се е появил случайно, а с точно определена цел да търси апострофиране. Но драги ми "Орфей", ( ще ти изписвам ник нейма с кавички, защото не искам да опетнявам светлото име. ), като ще вземаш думата вникни в темата, вникни внимателно в написаните думи, а не да търсиш "телето под вола". Замисли се че те не се познават от час, нещо си се объкал, те се познат от достатъчно дълго. Писали са и след пет дена са се срещнали ( тук е убедително че е имало повече от една единствена стреща, помисли защо е имало, логично е ) Второ, ако не си забелязал, аз може да не познавам авторката, но ти също не я познаваш, така че не се изказваш за нея и него, сякаш ги знаеш какви са. Цитирал твой думи: "С каква нежност да я дари и то само час... ", "Действително умния мъж, ще знае че първо трябва да се мине през фазата на ухажването и чак, тогава ако то е направено, както трябва... ще има възможност да я дарява с нежност колкото и когато поиска. "

Това са незряли глупости. Никой не е задължен да минава през никакви фази на каквото и да е. "Орфей", ако си някакъв тийн които още спазва роботските театрални правила на pickup срещите и свалячеството, слез на земята. Не те ли се срам да слагаш всички мъже на едно ниво? Не са еднакви. Всеки е различен, макар повечето да се уеднаквяват. Както има такива които поради липса на опит и зряло поведение следват някакви неписани правила, така и има момчета / мъже които са естетсвени и постъпват по естествен и нормален начин, без да се водят от правила. А и забележи как си противоречиш, пишеш че уж се познавали от "един час", не можело да става дума за нежност, което не е вярно защото се познават от повече ( авторката сама го е написала ), а след това противно на първите си думи твърдиш че мъжът първо трябвало да ухажва жената и така да я спечели. Ухажването е проява на нежност, как тогава не можело за единия час да прояви нежност, като според теб самия бил той задължен едва ли не! Нещо май си играеш с думите и се правиш на интересен :) Но е добре като пишеш нещо да разбираш какво пишеш, а не да се опитваш да изпъкнеш с празнословие.

Умният мъж не е задължен пред никакви неписани закони, защото сам избира как да подходи, сам взема решенията. Той не се води от гитове или упътвания. Това е да си мъж, да вземаш сам решения и избори. Всички дриги които не вземат сами решения и избори а се водят от какво правел съседа, приятеля, анонимния в подобни ситуации, не са никакви мъже. Пък и предимството на да решаваш в движение е че решенията ти са в пъти по-правилни и гъвкави.

"И това, че момчето си казва, че живее сам и му е скучно.. си е чист предлог да се измъкне от ситуацуята... "
Тук също си в грешка. Къде слагаш момичето? То мозък няма ли си? Или я подценяваш, видиш ли само от мъжа за теб зависисело и жената нямала дума! Тя защо е излязла с него? Елементарно, защито много добре е виждала ситуацията, та... дори и той наистина е такъв какъвто авторката ( извъртайки се леко му преписва негативни качества ) то какъв друг би бил, при условие че са се зпаознали в фитнеса? А? Някой да е чувал за пълноценни сериозни връзки възникнали на място като фитнеса? Не. Но аз не го вземам веднага в предвид, а отсъждам че той какъвто и да е, не значи че ше е поредния стереотип на идиота търсещ едното чукане. Така че, авторката много добре знае какъв е, какъв може да е и какво става. Но пита тук поради други причини, търсейки чуждото мнение за да измие съвестта си ако вземе прогрешното решение. Много по-слено е да оставиш дригите да ти решават, така когато сгрешиш, ще се сърдиш на тях, а не са себе си. Това прави авторката и много други в този сайт. Когато е казал че му е скучно, няма как да се измъкнал от ситуацията, в случая това е подходящ предлог авторката да се измъкне от ситуацията в която сама се е вкарала. Усещаш ли как си противоречиш, та нали ако му е до едното чукане, няма да се измъква от никаква ситуация. Авторката не е тръгнала да променя себе си, ако беше това, щеше да го каже. Пък и едва ли щеше да пита.

Надявам се "Орфей", сега осъзнаваш колко банално звучи това: "... Не се кахъри много и бъди, такава каквато си. И още по-конкретно за случая-ако един човек търси сериозност в една връзка, то и подхода му, ще е сериозен и няма да рискува поне още в самото начало с действия, чийто последствия могат да бъдат неясни... "

В неговия подход няма нищо несериозно. Ако му е било до едното чукане, за какво му е да се разхожда с нея, когато може да и намекне за "чукането" още във фитнеса. Поведението му е си е напълно нормално във връзка с начина им на запознаване. Така че "Орфей", излез от филма.
Авторката не е ощетена от нищо, че да и казваш "Не се кахъри много", че какви кахъри е имала авторката - никакви.

Специално за теб "Орфей", ще каже следното, което трябва доста да се позамислиш за да разбереш. А то е - Водата изминава дълъг път, но макар да прави едно и също, пътят и продължава да е неясен. А паралела е - всички човешки действа са неясни, защото ако бяха ясни, никой нямаше да пиша за каквото и да е. Проблемите са хиляди и милиони, поради липсата на яснота. И последно към теб "Орфей" съдейки по начина как защитаваш момичето без да и се е случило нещо, приличаш на типична жена, която съпознава и брани и за счупен нокът посестримата си. Демек, "Орфей" май си жена.

А сега относно последното коментарче на авторката.

Авторке, колкото и миловидност да опитваш да си придадеш чрез текста в твойте думи също има противоречие. Ако е искал просто да се забавлявате, защо не ти го е казал на първата среща? Доста нелогично е, ако се вярва на всичко което си написала.

"Направих изводи за себе си и съм променила подхода си през последната година.. Преди съдех за книгата по корицата, а сега давам шанс и се опитвам да опозная човека срещу мен без презразсъдъци. " Дали? Ако това пък беше вярно, нямаше да питаш, щеше да приемеш обстоятелствата. Така де, защо не го приемеш, нали не приемаш книгата по корицата? И за да не възразиш, сега ще ти докажа колко смешно е това. "Отворена съм към нови хора, гледам оптимистично на нещата, не чакам всичко наготово.. но ето, че не се получава. " Нали не ги чакаш на готово? Тогава защо чакаш момчето да те заговори? Нали си отворена към нови хора, къде от фитнеса ли само? Историята ти до началото биваше, а след това нещо май не казваш всичко, или предаваш информацията както ти харесва, а не както е реално.


- silenter -

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 69cf31193c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Я, някой се е бил засегнал без да има повод за това. Да ти кажа опитвах се да помогна на авторката и за да влея малко повече светлина в твоите разсъждения, който за жалост бият към почти нулев успех в каквато и да е насока в живота... не съм тийн, а съм достатъчно голям за да мога да взимам що-годе правилни решения, за каквото и да било. Нямам време да се карам с някого или да се обяснявам, като ученичка кое, къде, как и колко... Всъщност можех и да пропусна да напиша това, но ме хвана малко яд на теб "silenter". Само ще ти кажа, че "никой не е задължен да минава през някакви фази "и се вижда какви са резултатите след това. Във всичко в живота си има една последователност, която трябва да се спазва и да се подхожда целенасочено и устремено... не нагло, нахално и предубедено... А, целенасочено. И за кахърите... ами тя се тревожи, къде бърка и иска да се промени... не четеш ли или домашните ти терзания, така са те нервирали, че си ги изкарваш тук, където не им е мястото. А, за единия час от познанството им.. демек един час от първото им излизане. Така е, нервите не прощават на никого и обричат човека на по-бързо остаряване. И това- да се вземат решения в движение и ала-бала... съгласен съм, но основно едно решение се взема на база факти и натрупан наличен мисловен капацитет, за което са нужни доста години изграждане. Всъщност ти не ме касаеш, но дано авторката прочете, защото и това може да и е от полза. Айде остани със здраве и наздраве!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 727ba9e7f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Благодаря много на Орфей, който очевидно правилно ме е разбрал :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e46444df2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Виждам че мнението ми което написах в опровержение на "Орфей" ( жената която се крие зад този псевдоним ) не е публикувано. Което ми доказва че тази жената е модератор и произволно ( несправедливо ) допуска до публикуване което и е изгодно. Защото в думите ми не са извън закона на сайта.

Към коментар 8 "Орфей". За мен не е тайна че си тук, заради мен. Следиш по IP-то ми мненията ми и така разбираш кога аз съм писал нещо. Отдавна се опитваш да ме нападаш и провокираш в интернет. Обаче в реалността хич те няма :) Защо ли? Нещо се страхуваш ли, а да, как няма, жена си и само тук ще си избиваш комплексите. Спести си простотията, не ме засягаш :) Отдавна не се засягам от глупости на същества като теб които даже нямат смелост да в очите да ме погледнат. Да, не си непозната.

Колкото до "... който за жалост бият към почти нулев успех... " За разлика от теб, не всички се стремим към секс, пари и власт. За мен тези не са успех. Има и други успехи, които са много по-висши, но затова не са присъщи на същества като теб. И не се прави че ме познаваш, може да чуваш много неща за мен от "втора, трета, десета ръка" но пак не познаваш мен от самия мен :) А някой сме хамелеони.

Радвам се че успях да те засегна, теб "Орфей". Личи се как се палиш :) Подозирам че ти и авторката сте едно и също лице, а различните ви мнения са защото пишеш през две IP-та ( места )

Ще пускам мнението си докато не го публикувате ( и без това мнението ми се съобразява спрямо нормите на сайта ) А аз запазиш мнението си :)


- silenter -

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 82e98cf49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И този човек от къде да знае, че изпитваш нещо към него, като нито си отвърнала на целувката, нито си му дала обяснение?

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 727ba9e7f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   12, по-горе съм написала, че след първата среща се видяхме отново, и той ми обясни, че не иска връзка с мен, а само секс. А и аз самата усещам кога една целувка е искрена, и кога е с някаква скрита цел( в случая по-скоро явна).. Лошото е, че започнах много да се затварям в себе си и всичко започва да ми става безразлично - страх ме е да не се задълбочи това ми състояние :(

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 93c55ca07c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Явно те е страх от разочарование. Гаранция за това с какъв човек се захващаш никой не може да ти даде. Обикновено "рогата" на хората се показват след известно време - когато тръпката е леко преминаваща. Ама хора без рога няма, така че осланяй се повече на това, което чувстваш. И се радвай малко повече на живота - ти си млада, здрава - той е пред теб и ще бъде такъв, какъвто го направиш.
Липсата на секс не е много добро нещо за който и да е било - чисто физически и химически. Не забравяй, че при мъжете понякога първо е секса, а след това се появява нещо по - специално.
РАДВАЙ СЕ НА ЖИВОТА, ЖИВЕЙ!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 86d18760c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не търсиш на правилното място.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: c6463dbff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Споко, ако си симпатична и привлекателна ще ти се усмихне късмета. Да не би това да последния мъж на земята.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: cdab073b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Ако искаш да излезеш от омагьосания кръг на вечна обърканост ето как...

Приеми че - винаги ще бъдеш пренебрегната или мразена.

Не можеш е да се харесаш на всеки един на тази планета.

Ако ти подаря консерва с червеи ще ме гледаш странно, и ще си помислиш какво ли не.

Ако вместо на теб я подаря на моя добър приятел рибар. Ще ми каже "благодаря, колко мило... "

Помисли си какво представляваш и кой би те оценил.
Ако този които би го оценил не го желаеш - промени това което си.

Продавай краставици на краставичаря но си прави сметка какъв е вероятни резултат.

Не можеш да бъдеш там където искаш, ходейки там където не искаш само за да не си на същото място.

Щастието и сигурността идват от вътре не отвън.
Същия мозък който оживява всички твои страхове, фантазии и оправдания може да ти донесе всяко желано състояние на духа, стига да пожелаеш. Просто пренасочваш неговата изобретателност и за съзнателни цели не само за животински импулси.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 791dabd390
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Към Авторката и Номер 20

Искам да изкажа благодарността си към номер 20 за кратката формулировка относно излизането от "омагьосания кръг на вечна обърканост ". Много подходяща и прекрасно изложена. Въпросната обърканост би могла да бъде сериозен проблем на много нива. Ще представя паралелна схема да тази на №20 относно нещата, които помагат изчистването на поглъщащите съмнения и несигурност. Казвам съмнения и несигурност, тъй като това представлява объркаността.

Ще я нарека "Изграждане на връзка със себе си"

1 точка. Първата необходима стъпка е ЛЮБОВТА КЪМ СЕБЕ СИ. Обичаш ли себе си отношението ти към всичко започва да е по-истинско. Но до някъде мисля, че №20 е обхванал част от това в "Приеми че - винаги ще бъдеш пренебрегната или мразена. " Да приемеш себе си е една от стъпките към това да се обичаш истински.

2 точка. Осъзнаването на личните ценностна система и принципи, които има всяко едно сърце, неимоверно спомагат за по-ясната преценка за човека отсреща. А именно това е нужно, когато търсиш човешко присъствие около себе си, не само в любовта, а като цяло в живота си.

3 точка. Относно самотата. Лично аз не вярвам, че самотата се решава с любовни взаимоотношения. Самотата е гръмовен повик от вътрешният ти свят в неговия опит да се свърже с теб. Когато изпитваш всяка форма на неоправдано негативно чувство значи част от теб се опитва да ти подскаже, че не й обръщаш достатъчно внимание. Ако човек е самотен сам със себе си, то това е защото не е СЪС СЕБЕ СИ. Проявявай разбиране към егото си и то ще ти се отблагодари стократно.

Авторке, систематизирах личните си наблюдения по темата. Пише ти момиче/жена (малко съм като в песента на Бритни " I'm Not A Girl, Not Yet A Woman") в същото положение. Малко или много човек се чуди в какво се корени повтарянето на едни и същи или подобни сюжети. Лично при мен, стигайки до гореизписаните 3 точки и фокусът определено се измести върху мен самата. Бих казала, че лично мен самият процес на себеопознаване и себеразвитие на този етап е преди всичко удоволствие и приоритет. Това е прословутото "живей за себе си". Разбира се, има моментни спадове, но те са вълнуващи и обичайно в тях се раждат най-страстните ми прозрения. Пиша всичко това, защото почувствах, че може да ти е от полза да споделя с теб мнението си. Още повече, че и за мен е безкрайно приятно да го правя. Считам, че имаме много общо. Желая ти много успехи!

Към -silenter-
Хареса ми, че търсиш истината. Но взимай в предвид, че никой не би й обърнал внимание с негативния емоционален привкус, по който я поднасяш. И аз съм на твоето мнение, че няма правила за свободните сърца. Ти обаче, опитвайки се да обориш изказването на Орфей, не осъзна, че правиш същото - заемаш страна. Можеше да бъдеш прав, можеше и той. И така.. няма реални победители по прозорливост в дадения случай. Още бих ти препоръчала да успокоиш топката, защото те е налегнала параноя. Всичко това ти го казвам възможно най-добросърдечно. Пожелавам ти да сърцето ти да е преизпълнено с любов!

Като завършек и извод ще кажа следното: Търсим сигурност в точно определен резултат/изход от дадени ситуации, но истината е, че единственото, от което имаме нужда е сигурност в себе си.

Съгласна съм с №15 и №16.

Още един път искам да благодаря на №20!


Желая щастие и любов на всички!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 870c6d0d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Мъжете са прекалено моногмани. Те обичат една и са готови да спят със всяка друга. А има и такива, които и една не обичат.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: cdab073b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Много хубаво, с малката подробност че не съм жена (: Освен ако цифрата 20 ви се струва по женствена.

"Мъжете са прекалено моногмани. "

Ето пряк пример за мисловен мързел...

Видиш ли ти която и да е жена, било тази е решила че редицата несръчни сблъсъци с някакви мъже и дава ясна представа какво се намира в дълбините на сърцата и умовете на другите три милиарда мъже на планетата.

Но пък знаеше ли как да го вижда едва ли щеше да седи и клевети някакви си там хора особено редица такива за които не знае нищо и никога не е виждала.

...

Няма универсално решение, дали ще се размотаваш с мъже от които ти се повръща и ти причернее или ще станеш една от ония наперени бабички за които цял живот мъж не се е намерил мъж защото които са толкова невероятно страхотни че и животните обикновено ги заобикалят.

Омагьосаните кръгове най-лесно се развенчават като поработиш малко върху самочуствието.

То не идва от великите ти постижения, не идва от другите хора, не идва от въздуха, не го намираш на улицата.

Идва от теб, и само ти можеш да го дадеш - и то само защото така си пожелал/а. Ако искаш. Ако не искаш - превръщаш се в строителя които иска да направи небостъргач но се парализира от колебание дали може да държи чука правилно. Патриция ти казва построй го и ще ти дам храна, ала не е много сложно прозрението че на празен стомах не става.

Оня дето направи небостъргача пръв, нито имаше най-хубавия чук, нито имаше интернет да чете инжинерски мисли, нито имаше DVD "Как да си построим небостъргач в лесни стъпки. " (Писана от хората вече строили небостъргачи) Нито се чуди може ли не може ли. Знаеше само че иска, а правилния подход и инструменти си ги намери в последствие, не му ги подари вятъра, трябваше да си ги събере, да си ги организира и да ги използва. А ако се беше отказал и депресирал някъде по пътя нямаше да стане. Да не би да го построй само докато пее песни? И на него му беше трудно, и той имаше проблеми, страдания, ама те не бяха толкова важни колкото целта и за това я постигна.

Уви дълго след кончината му можеш да идеш и да видиш резултата от неговия труд. Други като него на думи много искат ала са твърде заети да се занимават с други глупости че да се заемат да го свършат.

Същото е навсякъде, в любовта на, секса в семейния живот, в професионалния.

Ако фъшкии ти се стичат по крачолите, крале ли ще надпреварват да те ухажват?

Ако сложа една скъпоценна ваза от забранения град. Нищо пищно, просто порцеланова ваза на 3000 хиляди години запазена страхнотно от императорския двор, изглежда като произведена днес. Струва милиони.

Ще я наредя сред 20 имитации, на всичките ще им сложа цена 150 лева в някое забутано магазинче до кирков. Ще я познаеш ли мислиш?

Повечето хора са твърде мързеливи и ужасно страхливи. По лесно е да се оплакваме че сме се прецакали от колкото да хванем и да се научим да не си пъхаме всяко говно в устата като малките деца пред блока. А това че имаш парче пластмаса в джоба което ти позволява да си купуваш цигари законно не е гаранция че по отношение на хората не си по неоправен от 6 годишен.

По всяка вероятност не си помазана от боговете с невиждан късмет, така че ще имаш лаина в живота си. Направи така че когато застанеш в напълно тъмна стая и си сама със себе си, се чустваш добре. Това значи че ще можеш да се чустваш щастлива само от това че вървиш по улицата и гледаш асфалта. Всяко друго щястие което имаш ще се умножи няколко пъти. Ако щастието ти е онова събитие което го има само на високосна година, в определена светлина и с правилния цвят шапка на главата не се учудвай че не те посещава често.

Друг съвет от мен - Компромисите и надеждите са безнадеждните.

Като нещо искаш да се случи не се надяваш тайничко, не си стоиш мълчаливо в ъгъла надявайки се. ПРАВИШ го. А разликата в това да ПОИСКАШ, НЕЩО и да се надяваш на него е ОГРОМНА. Като поискаш ти се казва, да, не, можеби. Може да ти се каже ти искаш това - ама аз искам онова, дай да си го разменим. Така разбираш СЕГА, а не след 10 години надежди че еди кой си жест там се е изтълкувал правилно. Ама няма как защото никой не може и не е длъжен да чете мислите ти ВИНАГИ. А най-бързия начин всички да са наясно е да се КАЖЕ на глас а не на ум.

Това че не правиш компромиси не значи че нищо не се променя, ти се променяш, те се променят. Ако го правиш правилно всички знаят къде се намират и на къде са тръгнали. Какво предлагат и какво търсят. Ако не, минават годините и накрая излиза че твоята цел в живота е да отидеш на марс, а на този до теб му се ходи на Юпитер, а този конфликт рано или късно изплува, ала ако не ви мързеше да си го изясните по рано, нямаше да си губите времето и да съжалявате после. Ако не вие - КОЙ? !

Можеш да бъдеш от ония които само си хвърлят зара и стискат палци че тоя дето са го прибрали днеска ще е по различен от миналия.

Можеш да си от тия дето надушват гнилото от 100 метра, и не се записваш в порногравски филм с надеждата че има шанс вместо порно да се снимат детски песни.

Можеш да си от ония дето мъжете им св хвърлят в краката.

Можеш да си каквото си каквото ти хрумне.

Каква/какъв искаш да бъдеш?

Ще разбереш знаеш че си се поучила от себе си когато, живота става много интересен, а нещастието и депресията са заедно с онова трупешко скачане в калните локви което правехме като нямахме достатъчно ум за други неща. И сега можеш да скачаш трупешката в кални локви. Ама колко често го правиш вече?

До тук се стига с чустване И с мислене. Само с едното не може. Чувството е сляпо за мисъл. Мисълта е сляпа за чуства.
Те са като ръцете, с двете ще постигнеш повече от колкото само с едната. А повечето хора настояват само с едното да работят.

Привет (;

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a81aa984a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Ще изкажа лично мое мнение!

"след като той разбра, че няма да си легна с него просто ей така, е решил, че не вече не представлявам интерес за него? "

Повечето момчета щом видят, че някое момиче не им обръща внимание преминават към... други момичета. Но щом продължава да ти пише мили неща, според мен мисли, че все още има шанс.
Имам един приятел, който за две години все още не е разбрал, че няма да има нищо между нас. В годината си пишем може би около 3-4 дена и всеки път се опитва.. Е, факт е, че няма отказване, но ако ТИ не желаеш да имаш интимни отношения с някого - не го прави само заради него.
Много са малко момичетата като теб! Поздрави и целувки!

(.. на 18 години )

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c2bae64063
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Жените са много противни с това. Казват ти да не ги закачаш и после ти се сърдят, че не ги закачаш. Трябвало да ти викат "махай се" пък ти да се бориш за тях в ролята на сексуален маниак.

А иначе ако очакваш, че след 1-2 срещи и на него ще му е ясно дали ще иска да се омъжи за тебе, няма как да стане.

С една дума, както я караш и привлекателна да си, ще си останеш стара мома. Трябва да мислиш малко и него в каква ситуация го поставяш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker