Обречена любов? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121358)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обречена любов?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2028 пъти
Здравейте :)

Говорих с най- добрите си приятели, с най - близките ми хора, но никой не може да ми даде съвет как да постъпя... Историята е следната:

Ужасно харесвам едно момче, с което учим в един университет. Вече сме втори курс. Той живее в Америка, роден е там, завършил е гимназия там, но баща му е българин и е решил да следва висшето си образование тук. Преди половин година някъде започнахме да движим в една компания, да излизаме и осъзнах, че започвам да го харесвам все повече... Но проблемът е там, че винаги се влюбвам в неподходящи момчета. И този път не изневерих на навика си - той има приятелка и то от 5 години, която си е там и се виждат когато той се прибере за лятото и понякога през зимата за празниците. До скоро не знаех за това, разбрах го преди около 1 месец... Но вече беше късно, бях влюбена в него. Когато разбрах, спрях да го търся, опитах се да се откъсна от него, но когато се виждаме всеки ден в университета изобщо не е лесно. И няколко седмици след като аз спрях да го търся, може би му залипсвах, или поне се надявам да е така, той започна да ми звъни почти всеки ден, да си говорим и да ме вика да излизаме... Наскоро дойде да ме види до нас, обади ми се че е долу и ако искам да сляза да се видим. Слязох, говорихме си, но нищо необикновено. Излизахме и с приятели една вечер, но пак нищо. Дори не се прегръщаме за "здрасти" и "чао" а се познаваме от доста време вече... Но откакто разбрах, че има приятелка, се чувствам неудобно да правя всякакви опити за близост с него. Говорил си е с други хора от компанията, на които е казал, че обича приятелката си, че му е гадно когато са скарани (те са имали една пауза от около няколко месеца, в които са били разделени), като цяло е доста сериозно и точно момче, но имам чувството че тя много го командва и определено доминира във връзката им. Но с мен никога не говори за нея, една думичка не ми е обелил за нея... Има две причини, поради които според мен, би се разделил с нея: ако му писне от това положение с връзка от хиляди километри и ако намери и се влюби в друго момиче тук, в България. И ако постепенно му се разкрия, ако бавно започна да показвам какво чувствам към него, дали е възможно някога да погледне на мен по този начин, докато е с нея...? Не мога да кажа, че няма очи за други жени, определено се заглежда насам натам... Но е много принципен и не става и дума да й изневери или да ходи с друго момиче тук, докато тя не знае...

И тук идва въпросът ми: Да се опитам ли да го спечеля, и ако да - как? Как се подхожда към такава ситуация? За момента съм сигурна, че не изпитва нищо към мен, но определено съм му приятна компания и ме търси доста често, което мисля, че е едно добро начало... Ако приятелката му беше тук мисля, че нямаше да се замисля, но при положение, че са на хиляди километри и се виждат за 2 - 3 месеца през цялата година, не мога ли да му предложа щастие, което е тук и сега...? Доколко тази постъпка е неморална? По принцип съм много срамежлива и ми е трудно да съм естествена пред някой, към когото имам такива симпатии, но има ли смисъл да дам всичко от себе си, да се преборя с това и да се опитам да го спечеля просто с чар? :) И ако го направя, дали ще има някакъв ефект или най - много да го отблъсна и да го изгубя и като приятел...? Помогнете ми, объркването е голямо. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 48b4993f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако ти имаш връзка с някое момче от 5 години и сте преодолели много неща, караници, разстояние и т.н, какво ще мислиш по въпроса?
Как ще се почувстваш, ако си от другата страна?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 18c2240133
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти си поредната която си търси чичко паричко. Няма да си го признаеш, ама изглежда далечните и чуждестранни мъже са голяма и апетитна хапка за българските жени. И недей приказва че си имала чувства, моля ти се, знаеш ли колко жени има като теб? Пак в същото положение? Ако търсеше нещо истинско щеше да погледмеш и към близките нормални момчета с които можеш да имаш нещо, но предпочиташ този с американско граждаство, имащ по-големи условия за развитие. Ти нямаш чувства, просто ти е интересен. Той ти е като тест, да провериш колко високо можеш да стигнеш. Обаче ако е умен няма да си зареже приятелката за една такава като теб.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0bba3ba330
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 ужасно изказване! Как може да говорите така за жената при положение, че не я познавате??
Относно историята.. Аз самата живея в Щатите и имам приятел що като който учи в Европа. Обичаме се адски много и също като твоя приятел сме минали през много. Нормално е да заглежда други жени, но това е мъжки инстинкт и не си давай празни надежди. Факта, че не една на две не три а 5 години за заедно говори сам по себе си, че при тях е истинско. Надали си "golddiger", но е много грозно това което искаш да направиш, наистина! Как може да искаш да разрушиш нещо толкова истинско, строени с години??? Замисли се, постави се на място на момичето, а и на момчето. Аз съм сигурна, че ако по някакъв невероятен начин го прелъстиш, винаги ще си 2ра в сърцето му. Винаги ще ви сравнява мислено. Хлътнала си по него знам, но просто му признай и му кажи, че искаш да се отдалечите, за да отминат чувствата ти. Надали искаш това винаги да си 2рото момиче? :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 708bde22cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 3 , какво ужасно има в истината? Спри се с женската си солидарност, че утре твоето гадже ще се опитват да отнемат, тогава ще те видим какво ще правиш и говориш. Не я познаваме, но съдим за нея от думите в историята която тя е написала със свои думи. Сега чат ли си? Или ще продължиш да се изявяваш като голямата драматична кралица? Колко ли зле трябва да е авторката за да иска да причинява нещастие. 100% оня американския, няма да я погледне, или ще я из***а и ще я остави като мръсно коте. Не виждам защо американец по гражданство да се захваща с българска която му е под статуса, че и на отгоре му да си зарязва приятелката. Пълен абсурд.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6bd63331d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен момчето трябва да си подреди приоритетите си и живота си. Той сам трябва да вземе решение дали ще остане в България и дали ще си продължи връзката. Твоята позиция е да се запознаеш с неговите решения и ако той иска да си приключи връзката и да бъде с теб ок, но не мисля че е правилно ти да взимаш решенията вместо него, за неговия живот. Ти не си в позицията да решаваш какво да се случва в живота му. Едва ли не ми прозвуча така, че ти правиш някаква оценка за него и живота му и искаш ти да прецениш дали е добре или не за него да е с приятелката си, дали е добре или не да го сваляш. Ами отговорът ми е, че живота му си е негов, той трябва да си вземе решенията а ти трябва да пасуваш докато той ги направи. Ако е писано да сте заедно ще стане, но ти не насилвай нещата, не го сваляй. Преди всичко ми хареса коментар 1. Аз обичам да се поставям на другия на мястото така виждам нещата от различен ъгъл. В момента ти го харесваш и те привлича, вътрешно обаче те гризе дали е редно или не, затова и търсиш помощ от нас да ти дадем ясен отговор какво да направиш, е аз моя го дадох.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e13b6d6daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти си хлътнала. Но какво да каже приятелката му? Тя е цели пет години с него. Според мене има много по-дълбоки чувства от теб. А той може би има два варианта - да не ти обърне внимание или да преспи с теб.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e30e061477
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз друго се питам - какъв ще е тоя човек, който ще завърши гимназия в Америка и след това ще следва в Бг? Някой извънземен? Съжалявам ако съм цинична, но всички знаем, че дори Америка да си има много недостатъци, университетите там винаги ще са с водещи позиции. Човек може да завърши там университет, което му отваря врати навсякъде по света, не е длъжен да остава в Америка. България си има множество проблеми, за съжаление, и не виждам логика някой да идва от най-доброто тук за да учи. Да дойде на екскурзия, на гости, но да учи при положение, че не си е живял винаги в Бг, е безкрайно нелогично и неестествено. Ако все пак има такъв човек, не знам колко мозък има. И сигурно сега някои идеалисти ще се обадят с техните утопии как и в Бг може да се получи качествено образование. Всъщност, да, съгласна съм, ако човек се труди, може да успее, но е безразсъдно и тъпо ако даден човек не е отраснал в самата страна, а в страна на много възможности, да предпочете Бг.
Идеята ми е, че според мен това момче е имало някакъв личен проблем и е решило да избяга надалеч докато го реши. Едва ли има намерение да остава задълго в Бг. Намери си друг.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 05ba375911
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хахх номер 4 май я хвана страх, да не се соучи това и с нея!

Авторкее, опичай си акъла и живей заради себе си! Хич да не ти пука, забрави за околните и действай, търси си щастието, защото, ако някой ден ти си в тази ситуация, никой няма да мисли за теб, а за себе си!

Дерзай! От опит глава не боли! Живота е пълен с изненади!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b6c56e60c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Подкрепям номер 2

Авторке такива като теб са над път и под път. Не си ингтерсна, апо скоро смешна защото съм виждал прекалено много такива алчни жени, които искат да отнемат любовта на другите хора и то само заради пари и привилегии. Дано се досети това момче и да спре да се занимава стеб

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5309659a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Недей разрушава тази връзка!!! Цели 5 години са заедно! И от къде реши че тя го командва? ! Остави ги да си се радват един на друг, да са щастливи заедно! Сигурна съм, че ако ти беше на мястото на това момиче друго щеше да мислиш!

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ee1b891114
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Безразсъдни хора колкото щеш. Всичките се познават по това че нямат душа, живеят за парите и материята. Най-ярко изрязено е при жените. И ето, не питайте. И ето четете какво жените пишат. Вижте грозотата им, която в реалността ще е скрита под 111 маски.

Номер 10

"Дерзай! От опит глава не боли! Живота е пълен с изненади! " Пишеш глупости. Ако твоя живот е да си вееш оная работа наляво и надясно. Казвам ти от теб никаква майка няма да излезе. Защото знам че си жена. Пък и ако си имала толкова изненади, едва ли щеше да е от значение за теб да посещаваш сайта за споделяне.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 80ed3e9314
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   до 13 от 10 ти да не си мъж, който не може да изкара 200 лв? Или си отчаяна и грозна женица, която не я интересува нищо друго, защото е закопняла за любов? Или някой ти е взел гаджето под носа, защото не си могла да го задържиш??? Жалко е, истината много боли!!! И недей сега да се оправдаваш, че е анонимно и няма кой да те съжали!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 65928d0d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   До мнение 14

Писах: "Всичките се познават по това че нямат душа, живеят за парите и материята. "

И ти веднага изпъкна с материални глупости дето всеки ги знае. Това ли е твоята "красива душа". Голяма красота строи от теб, случайно огледалото на което сте оглеждаш да не би да е счупено?

"... мъж, който не може да изкара 200 лв"
"... отчаяна и грозна женица, която не я интересува нищо друго"
"някой ти е взел гаджето под носа"

Право да ти кажа, нямаш попадение :) Макар да изтъкваш класически материални естества, защото такива са твойте, ти познаваш само материалността, защото към това се стремиш цял живот. Но тези неща не са част от темата на разговора.

За разлика от теб в темата аз не съотнасям личните си брътвежи. Личи се че се обиди :) За мен беше идоволствие да се забавлявам наблюдавайки твоята предвидимост.

ПП. Подобри си примерите, ще се изненадаш ако научиш че мъжете и жените имат и други проблеми освен изредените от теб. Иначе, забавна е злобата ти :) Когато жена е ядосана съска като змия, ти само го затвърждаваш :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker