Умира ли искрата между нас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Умира ли искрата между нас?
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 3082 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 22 и имам следния проблем: приятелят ми постоянно си намира начини да ме ядосва и да ме кара да се чувствам незначителна! Нещата стоят така: той е много по-голям от мен, но сме заедно от 6-7 години и живеем заедно, но аз съм редовна студентка и ми се налага да отсъствам от дома. Не ходя на дискотеки, барове, не се напивам, но имам повече приятели момчета (което за моя приятел не е проблем, той сам ми го е казвал). Когато той говори за деня си аз винаги го изслушвам и се интересувам, но тръгна ли да говоря за моя ден се започва: "не ме интересуват детските ти занимания", "само олигофрени има около теб", "кога ще порастнеш"... Не трябва ли той да се замисли че вече е минал по моя път и да знае че сега е времето ми да се забавлявам? Дори да не го правя, да се съобразявам с него и т. н. той пак ме изкарва виновна за най малкото.... Моля ви кажете ми какво да правя? Обича ли ме още? Има ли смисъл да съм с него и той с мен? Прекалено навътре ли взимам нещата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: b33c3e06fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм от 10-11 г. омъжена за мъж, който е с 20 г. по-голям от мен и много добре знам за какво говориш. Първите години носиш розови очила и по принцип си готова да си затвориш очите за много от недостатаците на партньора си - така е във всяка връзка. После влюбването минава в приятелство и любов, обич... много по-дълбоки и ценни чувства, много по-дълготрайни... Щом сте от толкова много време заедно, 100% твоите чувства, а и неговите са се променили, а и ти си в такава възраст, че ежедневно се променяш и порастваш. Минала съм през същото, макар че бях по-голяма, когато се запознахме с мъжа ми.
До някъде е нормално да се държи така с такава голяма разлика, но ако е умен, интелигентен и образован човек с времето ще разбере, че който е с такова младо момиче, той трябва да приема и недостатаците от една такава връзка, не само предимствата.
При нас мъжът ми също чат-пат се дразни, защото ме намира в определени ситуации за наивна, вятърничева, а определени мои хобита и занимания намира за губене на време, но с течение на времето успях да му променя мнението за много неща, а в краина сметка се примири за останалите и не се джавкаме толкова.
За нещата, които знам, че не харесва гледам да не говоря толкова. Не е нужно той да се занимава и да харесва същите „глупости“. Това е нормално не само във връзки като нашите, но и изобщо. Няма двама еднакви човека - ако не е възрастта, то ще е различният образователен ценз, професия, произход, религия... Ако партньорът ни беше на 100% като нас, защо ни е изобщо такъв човек? Пълна хармония човек може да има само със себе си и то, ако има късмет. То сам човек непрекъснато води диалог и дискусия в себе си, камо ли да живееш с друг човек. Нормално...
А това, че ти си явно по-търпеливата и по-готовата за компромиси щом го изслушваш е много добре. Един мъж има нужда от признанието на жена си, от вниманието ?, защото мъжете са слабият пол и често не могат да се справят с товара си, ако нямат силна жена до себе си да ги дондурка. Първо майката, после съпругата. Това е положението. Жените често сме принудени да се настроиваме за справяне сами, най-малкото защото винаги можем да останем самотни майки, а и в нашата страна културата ни е такава, че често мъжете биват замайчвани като деца... може мъжът ти да е с 20 г. по-възрастен, но на саме си е едно порастнало дете и ревнува от другите хора в живота ти, от хобитата и интересите ти. Приеми го това, нормално е и го обичай!
Ж. 29

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ed272416aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма какво да добавя, номер 1 го е обяснила прекрасно! Общо взето и при мен е така, мъжът ми е 8 години по-голям и вечно се караме, защото според него моите занимания са загуба на време, несериозни и т. н. и не иска да приеме, че след 9 часа в офиса имам нужда да се отпусна малко, а не веднага да се заема с домакинстване, както му се ще на него. Слава Богу даде си сметка, че просто няма как да стане, хем да работя на пълен работен ден, хем всяка вечер да готвя и сега е малко по-толерантен, но това не значи, че няма подмятания от типа "Пак ли гледаш глупости по телевизията? " или "Що я четеш тая книга, изглежда глупава! " Просто хората сме различни и това което ме вълнува мен, не го вълнува него и обратно. И пак се съгласявам с номер 1, това не зависи само от възрастта, а от характера на човек, от образованието, ако щеш и от пола му. Сама се сети, че аз няма никога да се запаля по ремонтирането на мотори, нито пък мъжът ми ще прояви желание да чете Космополитън. За това просто трябва да се научим да приемаме другия такъв какъвто е.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6f4a46f14d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ако мъжът има нужда от признанието на жена си (или чието и да е признание), за да се чувства добре, лошо.
Обикновено просто има нужда да не го тормозят жените около него, а те са майстори на това, идва им отвътре:)
Ако е по-взискателен, може да има нужда и да чувства някаква еднопосочност с партньорката си, което вече е много трудно за осъществяване, може в това да е проблемът на авторката, а може и просто да я ревнува от хората, които се навъртат около нея, а може и да са си писнали след толкова години, варианти много.
_Az_

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: af5ac19205
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мда, така става като се хващате с хора от друго поколение направо.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 82f012d188
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мила, твоят човек РЕВНУВА! Не се притеснявай обича те и то много повече отколкото си мислиш, просто го е страх да не те загуби и от тази мисъл го боли, но не си признава! Ако можеш по - леко приемай нещата и не се задълбочавай, а повече го гушкай и говорете помежду си! Това е моето мнение!

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2e73dd0aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Да бе, да... Ти ще се опитваш да се нагодиш към него, а той ще те реже така грубо заради това, че "не си пораснала"? ! Ми да си търси връстничка като се дразни...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1730810da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Говори с него. Кажи му всичко тези неща. Ако не се промени - търси си някой друг. Ти поне си млада :D

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b4d00df6d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Може ли да е влюбен в теб мъж, който те кара да се чувстваш незначителна и не се интересува от теб? Според мен не. Трябва ли ти такъв? В никакъв случай. А възрастта и образованието нямат нищо общо с чувствата.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 984d6d64e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката: благодаря ви за мненията, и специално до номер 4 - не съм писала тук, за да бъда съдена, всеки влак си има пътници и не мисля че възрастта трябва да е от значение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 40abd97cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Омръзнала си му. " Не ме интересуват детските ти занимания" - момчето има нужда от истинска жена, а не от момиче. Помисли си за това какво му даваш... раздаваш ли се достатъчно? Обаче определено голямата възрастова разлика е проблем при тези, които имат вече натрупан житейски опит - в случая приятеля ти може би е по-зрял от теб и нещата не вървят поради това, че не си стигнала неговото ниво на развитие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker