Той- в чужбина, аз- тук - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той- в чужбина, аз- тук
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 1947 пъти
Историята ми не е никак необикновена.
Нека я стартирам по следния начин...
Студентка съм (последна година), приятелят ми завърши известно време преди мен и от две години е "по корабите", така да се каже.
Първият път го изживях доста тежко, 10 дъъъъъълги месеца, но няма да изпадам в подробности.
Вторият път, когато замина, даже и не го обсъди с мен. Просто една вечер се прибрах от работа ми го "изтропа" като за "добре дошла". Думите му бяха ".... заминавам на 20-ти април, това ми е датата, нито ден по-рано, нито ден по-късно". Не знаех как да реагирам, толкова ме беше яд, бяхме се разбрали втория път да идем заедно. А той е ходил и си уредил документите без мен. Оставаха ни само десет дена заедно, от които аз 7 бях на работа (12-часова смяна). Мамка му, мразя Терминал 2:D! В деня на заминаването се стараех да запазя максимално спокойствие, без реване, без истерии. И така качи се на ескалатора, махнахме си за довиждане, докато постепенно се изгуби от хоризонта ми. Имах чувството, че някой ме е хванал за гушата. Измина се една седмица, откакто замина. Чувството на задух постепенно отмина, така втора, трета, месец, два... живота си течеше с пълна пара; нямах много време да мисля за него (работа, университет, приятели). Чувахме се 1-2 пъти на месец и във фейсбук, когато ни се отдаваше шанс, все пак той беше на друг континент и часовата разлика беше голяма. По този начин изминаха 7 месеца. Така си бях свикнала без него, просто си бях изградила един монотонен начин на живот и се чувствах много добре, живеейки го :).
Естествено той си дойде и до тук с моя "монотонен балон", както го наричам. Приятеля ми се пада малко властна натура, ама и аз не падам по-долу, а нали знаете "два остри камъка, брашно не мелят". Както и да е, сега е тук до мен, седи на дивана и ми разправя как януари заминава.... старата песен на нов глас. Аз отново не мога да замина с него, заради университета, един семестър ми остава и съм финито, но на него не му се чакало до юли, трябвало пари да се правят. Казва ми "следващия път, когато се върна от чужбина, наистина ще заминем заедно". Да, ама следващия път е ноември- 2014г.! А на мен някак си ми омръзна от това 9 месеца на гурбет, 2 в България. Не го спирам да ходи, където и да е, човек САМ избира пътя си. Положението в родината ни е трудно и за това сме принудени да бъхтим по чужбина!!!


Усмивки, Л.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5f64b10419
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   9 месеца? Това е прекалено! Защо не поговориш с него и не му поставиш ултиматум - ако иска да запазите връзката си, да си намери друга работа. Явно е, че много го обичаш щом си го чакала толкова време, но тази връзка е мъчение и за двама ви. Не приключвайте връзката си заради професията му... Толкова ли е трудно да си намери нещо друго, но да сте всеки ден заедно или поне по-често заедно? Кажи му как се чувстваш, че всеки път, когато тръгва имаш огромна буца в гърлото и се измъчваш... Всичко зависи от него и от неговото решение.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d49713ae9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И кaто си дойде.... ей тaкa, зa рaзнообрaзие 2 мес си му нa рaзположение, от скукa.... или нaистинa толковa си емоционaлно зaвисимa от този човек?
Струвa ли си? Незнaм.... ти си знaеш
Документите си опрaвил, при свършен фaкт ти кaзaл....
A aко един ден сте семейство, тогaвa би трябвaло решениятa дa сa общи, смятaш ли, че ще е тaкa, при положение, че той си е " възпитaл" други отношения?

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9ae2370037
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Коментарите на номер 1 и 4 ми звучат смешно, това са коментари на хора, които никога не са били на море и не знаят как стоят нещата с наемането на екипажи.
1. Твоето момче явно не е от командния състав и за това контрактите му са толкова дълги, но никой не е започнал от Капитан на кораб - има си йерархия, която никой не може да прескочи.
2. Невъзможно е човек от изпълнителския състав да поставя условия да вземе съпругата си на "рейс", камо ли приятелка, любовница или там както се самоопределяш.
3. Има един моряшки лаф "Веднъж глътне ли ти дупето солена вода - за цял живот е" или се примиряваш със ситуацията или си търсиш нов приятел, а ако си много ербап движиш с двама, но не забравяй какво се случва на този, който седи на два стола!
Реалността не винаги ни харесва, но в замяна на това всеки има право на избор - направи своя!
Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker