Как да им кажа, че съм решила да го напусна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да им кажа, че съм решила да го напусна?
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2504 пъти
Иска ми се да споделя с всички Вас нещо, което ме тормози от дълго време.
В ролята си на непознати за мен хора, мисля че ще бъдете по-обективни от всички лицемери, които се навъртат около мен.
Имам приятел от 5 години. В началото (както е при всеки) всичко беше розово. Той беше идеален или поне аз така го виждах. Държеше се добре с мен.
Първите 6 месеца бях решила, че съм намерила сродната си душа.
На 8-мия месец заживяхме заедно... От там започна всичко.
Той сякаш се беше превърнал в друг човек. Стана груб, егоистичен, тираничен.
Искаше по цял ден да седя вкъщи и да мисля какво да приготвя за вечеря, натоварваше ме със свойте задължения. Започна да ми забранява да се виждам с приятелки- никакви излизания, никакви дискотеки... Сега сигурно се чудите защо не съм го напуснала още тогава... И аз се чудя, повярвайте ми... Бях решила, че това е някакво изкривено чувство на загриженост. По него време той имаше и лични проблеми и сметнах, че ще съм ужасен човек ако го зарежа точно като е напечено....
Истината е, че дълбоко в себе си вярвах, че може да се промени. Наивна съм по природа и чаках промяната търпеливо... Само, че така и не я дочаках. По-зле ставаше, по-добре не.
За капак разбрах, че си има любовница. Не му казах веднага, че съм разбрала, а си останах сама с наученото дълго време. Накрая му казах-отрече. Намери някакво абсурдно оправдание. Тогава разбрах, че той не само че не ме обича ами не ме уважава, нито като човек, нито като жена....
Междувременно семейството му ме обожаваше. Те, разбира се, не знаехе изобщо какво се случва, понеже пред тях той ставаше друг човек...
Той все се оплакваше, че няма пари, беше затънал в борчове и все ме успокояваше с това, че били от приятели и затова не се притеснявал толкова. Отдавна бяхме спрели да излизаме където и да е... Все искаше да си седим вкъщи- вечерите продължаваха дотогава, докато не изпие и последната капка ракия останала в бутилката. Беше започнал много да пие, да ме обижда, удари ме 2 пъти. Тогава реших, че това е края и тръгнах да си събирам багажа.... По някакъв абсурден начин той ме накара да остана.
После положението временно се подобри.... После пак се влоши.
Постоянно ми повтаря, че щял да се ожени за мен. Семейството му също чака да им съобщим дата... Каква дата?? Не искам да създавам семейство с тоя човек.
Но не знам как да му го кажа... Или по-скоро не знам как да го съобщя пред семейството му. Те са прекрасни хора и аз много ги обичам. Истината е, че един ден няма да се омъжа за тях, а за него... Не те ще са до мен, а той.... Той не може да бъде подкрепа нито на себе си, нито на друго живо същество.
Молбата ми е да ми дадете съвет как по-лесно да им кажа за решението си, както на него, така и на роднините му. Не искам да ме мразят или да ме обвиняват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: cebe055aa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И защо реши, че ти трябва да им казваш? Нека той им го съобщи, нали е големият мъж бияч? Бягай по- далече от тоя изрод и вземи помисли първо за себе си и личната си безопасност, това кой ще съобщава хубавата новина ти е най- малкия проблем.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6b6e3554f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам до колко сте близки с родителите му, дали поддържате контакт и без него. Все пак не мисля, че си длъжна да казваш на тях каквото и да е било. Но ако все пак са се отнасяли човешки и добре с теб може просто да им кажеш, че с приятелят ти сте решили да се разделите. На въпроси "ама защо, ама как.. " няма да отговаряш. Не е нужно. Каквото е между вас, да си остане там. А при него колкото повече седиш, толкова по-трудно ще ти става да се махнеш. Защото свикваш да си затваряш очите пред недостатъците му. Просто събираш сили и смелост и си тръгваш, без да се поддаваш на молби и сълзи. Ако трябва направи, така че да не може да се свърже с теб. Смени номера, не се виждайте, не говорете- поне известно време.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6fa261501c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Тук си много права-няма да живееш със семейството му, а с него!
Изживях същото наскоро:3гогишна връзка, след като заживяхме заедно стана същия като твоя, с изключение на пиенето, а семейството му ме одобряваха и искрено ме харесваха и приемаха като част от тях.
Твоята грешка е, че си таила всичко в себе си, аз винаги съм споделяла с майка му за проблемите ни. Така като си тръгнах не беше шок за тях.
В един момент реших, че няма да търпя целия този цирк, събрах си нещата и отидох при приятелка временно. Той се прибрал от работа и заварил апартамента полупразен(понеже доста от мебелите и техниката си бяха лично мои)и естествено не ми звънна да ме попита защо това е моето решение примерно, а да ме заплашва и обижда. Затворих му и си смених номера, като преди това се обадих на майка му за да и споделя какво се случва. Тя разбира се, ми пожела да си изгладим отношенията, но във всички случаи съм добре дошла у тях. Това беше последния ми разговор и с нея, и с него. Прекъснах всякакви контакти с тях-просто защото така е най-добре.
Слава Богу, не дойде да ме тормози на работа, предполагам защото имаме охрана и го е страх...
Моя съвет е да говориш поне с майка му, и да я светнеш, че не всичко е розово, и нещата не вървят на добре. Не е нужно да страдаш излишно, само заради семейството му!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ec7e5c9e7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбрала си, че си има любовница и въпреки това си си замълчала? Допуснала си огромна грешка. Втората ти грешка е, че не си се изнесла още тогава, и третата - че си се оставила да те манипулира. Родителите му едва ли са разбрали за проблемите между вас... но ти си си виновна като си траеш. Вместо да си си изнесла багажа, ти стоиш и се чудиш какъв отговор ще им дадеш. Мда, малко си закъсняла с отговора, но никога не е късно да избухнеш и да му кажеш, че всичко между вас приключи от момента, в който си разбрала за другата.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 87cfd77a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   "ами не ме уважава, нито като човек, нито като жена.... "

Хаха.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3959c63010
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Е, не вярвах, че има такива нива на мазохизъм като твоите! Не само, че се притесняваш да упражняваш правата си, ами си решила и на 330 човека да се обясняваш, което изобщо не ти е работа! 5 години са пре- пре- предостатъчно. Ако е можело да стане нещо конструктивно, със сигурност е щяло да стане.
Нито си длъжна да даваш някому обяснения, нито да се оправдаваш! Никой не бяга доброволно от хубавото! Ако родителите му те познават истински и те обичат - те ще те разберат. Ще те разберат в още по-голяма степен, когато още 2-3 свестни момичета като тебе тръгнат, а по-късно напуснат, "прекрасния" им син след тебе... Изобщо, истината не може да бъде вечно скрита - в един момент всичко лъсва. Колкото по-дълго участваш в този театър и лъжа - толкова по-зле за всички.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f536d469f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз мисля, че много си търпяла - хайде стига толкова - нали поне малко се уважаваш сама.
Ставаш и си изнасяш багажа докато го няма - щот държанието му никак не е нормално и дори много пагубно.
Може да отидете и на семеен психо - консултант, но ако има изобщо промяна, ще е много бавна.
А пък първо се изнасяш от там - не си мазохистка все пак и после сядаш и провеждаш един нормален разговор с родителите му, като възрастен с възрастен, заявяваш им, че няма да се върнеш -щот ще почнат да те убеждават и най - вече той самият, че ще се промени, но това не е вярно. След време с цел да те задържи може да ти направи дете, и да почне да тормози и детето. Не си причинявай това.
Ние не сме араби жената да е просто вещ на мъжът - ти имаш същите права като него - той няма как да ти забрани да излизаш, да не се виждаш с хора. Няма никакво право да те удря - шамарът/ударът е показност на силна омраза, как може да стоиш при него. Обичал алкохола - ами той е обречен на провал от сега. За заемите нямало защо да се тревожиш - там където са замесени пари, има и много негативи - особено ако започнат нечестни отношения. Та аз бих прекъснал отношенията си с брат ми -ако той ми вземе и не върне сума под 1 000лв. А ако са над тях - ще си ги потърся и това на брат ми - какво остава на познат.
Събираш си багажа и дим да те няма!!!
А родителите - честно, открито и ясно им заявяваш, че така не става. Да вземат мерки спрямо него.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 789f16caed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Все едно описваш мен преди години (само, дето аз не съм удрял). Зарежи го. Примири се, че няма да сте заедно. Обяснения на техните, той да си дава. Ако, чак толкова ги уважаваш, обаждай им се. Времето лекува. Моли се той да се оправи. Сега съм щастливо женен с чудно дете, но се осъзнах на време.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1a2c6fe23e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Знaчи той те мaлтретирa физически и психически, a ти се чудиш кaк дa бъдеш коректнa с родителите му и... него? ! Или търсиш несъзнaтелно причинa дa остaнеш? !
Aко ми беше сетрa или приятелкa, бих те измъкнaлa aко ще зa. косите оттaм. тъй кaто не съм, моля те, хвaни се сaмичкa зa опaшкaтa и си бий кaмшикa, но бързо.
Не вярвaм родителите му... толковa дa не познaвaт собственото си дете, не вярвaм дa не знaят, че е склонен към aгресия, той си игрaе ролятa пред тях, те пък услужливо си зaтвaрят очите и се преструвaт вероятно, че ето, видите ли, нaш злaтен синковец, нaмери добро момиче и мaмaтa му... опс, и се промени.
Отвори си широко очите и бягaй!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3afd9b2df4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   коментиращите са прави, наистина не си длъжна да обясняваш каквото и да е на семейството му, отношенията ви са само между вас. не знам какво си очаквала да се подобри - пияница, побойник, затънал в дългове, че и с любовница за капак.
дори не пишеш, че го обичаш. помисли какво наистина те задържа там - любов, навик, удобство или нещо друго. няма как да изградиш здраво семейство с този човек, така че просто си събери багажа и не отстъпвай, колкото и да те моли.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c9bd30c4eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Надявам се в следващите дни просто да се изнесеш за да преустановиш този кошмар. И аз като останалите смятам, че не е удачно ти да им казваш каквото и да е било. Вероятността да те обвинят за виновна не е малка - все пак той име син. Изобщо не се чувствай длъжна на никой. Единствено на себе си дължиш компенсация за последните години. Не се бави изобщо - просто се изнеси от там. Без обяснения, без караници. На него пък изобщо нищо не дължиш.
Желая ти успех! Кураж!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker