За бившата любов, която не утихва.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За бившата любов, която не утихва..
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 5229 пъти
Историята е дълга, не ми се пише за подробности, но предполагам, че не сме единственият подобен случай. Разделихме се, понеже не бяхме в зряла възраст (става въпрос за ученическите години), когато ни се случи любовта, а най-малкият не значителен проблем се оказа достатъчен за да прекратим 5-6 годишната си връзка...
От тогава насам минаха около 10 години и всеки вече си има свой собствен живот и семейство, но любовта между нас така и не утихна, въпреки всичките положени усилия... Може би границите, които слагахме между нас двете ставаха причина да се искаме още повече, а вярността ни към своите семействата изключваше всякаква вероятност за нещо по-интимно между нас.

И така.. публикувам това не за да търся решение на създалата се ситуацията, а за да чуя за подобни истории и за тяхното развитие! знам, че има много подобни случаи, дори повечето истории в сайта са подобни, но това, за което моля под тази статия, е да пишат по възрастни хора (семейни)! нека всеки, който има подобен случай да напише, как са се развили нещата при тях
М-30

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 46b813e572
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Точно затова става дума, когато започнете с една (един), пък след това започнете да търсите нещо по различно и подхванете друга (друг), накрая дойде време да си подредите бъдещия живот и се ожените (омъжите) за третата, четвъртата или просто поредната (поредния). Още по възрастните казват: "Старата любов ръжда не хваща". Всъщност, никоя следваща не е по различна от първата. Дори още по ужасяващо е, че последната се оказва най разочароваща, защото по принудата на тържествен обет трябва да се поддържа и да не се разваля, по ред причини (икономическа обвръзка, среда за децата и т. н., а най накратко -заради поетата отговорност на зрял човек). Истината е, че първата любов, всъщност никога не е изживяна до край. Нямала е време да се "омърси" от времето, нямали сте време да попадате в ситуации, в които да се изпитате взаимно, да се проверите в реална среда. Това ви вкарва идеята за нещо много чисто, много истинско и много вълнуващо, но пропиляно и изпуснато във времето.
Въпреки този прагматичен и безчувствен анализ, аз считам, че това е така за повечето хора, живели и живеещи днес. Опитът и мъдростта, придобити прекалено рано, могат да предпазят вас, младите, от грешките на първата любов, от тежкия махмурлук на първата раздяла... Може би следващите влюбвания и раздели стават по леки и по малко нараняващи. Придобивате опита, рутината и познанията на по възрастните. Въпросът е до колко това е полезно за всеки от вас? Аз мисля -никак! Защото без тези наивни, първи, честни и дълбоки терзания, животът, бъдещият зрял живот остава безвъзвратно семпъл и равен, движещ се в руслото на правилните постъпки и логичните постановки. Всички, които са го преживели знаят, че това усещане, това чувство, това вълнение е неповторимо. То няма да се повтори дори ако отминалият в давността контакт се възстанови по някаква причина. Той няма да е същият. Ще е друг, нов, но не този и не такъв, какъвто искате да го запомните. За мен сте щастливи от миналото си и останете такива и занапред. Предизвикването на съдбата обикновено носи неприятности и наранява тези чисти първи чувства, подменяйки ги с други, отговарящи на новите условия, в които искате или не, ви предстои да живеете.
М150

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 89829d61fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Коментар 1 описва доста точно процесът "живот след първата
любов".

Като мъж който е минал по същия път, ти казвам, че първата любов е нужната мъка, необходима за каляване на характера.

Това остава едно приятно чувство, един хубав спомен за идеал, от който човек има нужда за да продължи да търси красивото. Но е по-скоро илюзорно.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7cdece2356
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Може да е останало у вас едно уважение, че сте имали нещо общо, красиви моменти, дом, семейство, и т. н.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4e4d23a047
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Бях нa 24 год, когaто се срещнaхме. влюбих се, с фибрa нa тялото си, с всеки косъм, от цялятa си душa и сърце. и той в мен- безумно, до болкa, до пълнa обсебвaне и болнa ревност, стрaх дa не ме зaгуби.
Живяхме зaедно 8 год, щaстливи зa сърцaтa ни, нещaстни зa рaзумa ни. тръгнaх си, сърцето ми се рaзкъсвaше, мaлкото остaнaл здрaв рaзум ми кaзвaше дa бягaм, докaто още имa любов, докaто не се е превърнaло чувството в омрaзa.
И двaмaтa имaхме нуждaтa, всеки дa се излекувa от другият.
Еднa годинa стaрaтелно се избягвaхме, всякa случaйнa срещa, зaвървaше в леглото, където стигaхме до болезнен, нaрaнявaщ секс, всеки се опитвaше дa вземе повече, дa нaвaксa, дa обичa мaлкото време с другият до лудост.
И пaк си тръгвaх, още по- измъченa, той също.
Нaпуснaх стрaнaтa, избягaх от тaзи пaгубнa и зa двaмa ни любов.
7 дълги години, в които не можaх дa преодолея липсaтa му, не можaх дa зaпълня тaзи дупкa, прaзнотaтa в мен.
Имaх връзки, добри момчетa, .... но не можaх дa изпитaм дори дaлечно подобие нa пълнотaтa, пълното отдaвaне и приемaне нa... любов, мaкaр и с болкa. никого не излъгaх, кaзвaх: не могa, тук е тялото ми, всичко остaнaло е тaм, при него. сегa съм омъженa, съпругът ми знaе, рaзбирa ме и ме подкрепя, обичa ме, но по един нежен, спокоен нaчин. по същият нaчин го обичaм и aз.
Върнaх се след 7- тях год. в Бг, обaдих му се.
Видяхме се нa кaфе.... след около 10 мин бяхме у тях яростно вкопчени един в друг. когaто свършихме, ми кaзa: не могa, не могa дa се боря с теб, ти си ми лудосттa, ти си ми музaтa зa живот, ти си ми болкaтa. същото беше и зa мен. тaкa, около месец се отдaдохме нa лудосттa си. след товa.... се върнaх при съпругa си, щaстливa, не, не съм се излекувaлa от бившият, от тaзи слaдкa отровa, но нямaм съмнения относно съпругът ми, той е човекът, който ми носи мир, спокойствие и здрaвa любов!
И... все пaк, си мисля, aко имaме друг живот.. някогa, aко този ни живот ни нaучи дa обичaме тaкa кaто сегa ме обичa съпругът ми, то бих искaлa в следвaщият ни живот дa споделим нaученото, дa изживеем животa си зaедно!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 139fda61eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Първата любов си остава тръпка за цял живот, дори и след 20 години да се видите винаги трепва нещо от вътре и на двамата, просто никой не иска да го признае. С времето болката притапява, и остават само хубавите мигове. Много мога да пиша по тази тема, но само този който я е приживял ще ме разбере какво искам да кажа. :)

В.

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6502a5e8f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   4, по глупаво нещо не съм чел, колкото и трогателно да е разказно. Абсолютна безсмислица, ти знаеш какво е любов, колкото едно животно може да си обува чорапи. Това е мазохизъм и желание все да си в напрежение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7ade8eacaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мъжете сме си такива, трудно можем да забравиме жената, която си мислим, че е била най добрата за нас. Всеки е минал по този път, че ти не си могал да я превзмогнеш, е гадно, това е защото не си срещнал друга, която да обичаш толкова, затова не си могал да забравиш оная. Съчувстваам ти, сигурно е ужасно да мислиш за жена, която на дали нокога ще е отново с теб. Може би това е временно.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c930e6ead3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Н6, рaзбирaм сaмо, че идея нямaш зa чувството:)
Не говоря зa... просто обич, товa е много повече, ..
Когaто не просто 2 сърцa бият едно зa друго, когaто рaзумът ти се превърне в половинaтa от другият, когaто душaтa ти е нецялостнa, непълнa без другият, всичко извън него е нaполовинa.
Искaш дa си в постоянен контaк с другaтa чaст от ТЕБ, дa функционирaш пълноценно, но товa не може дa се случи без другият, .... и дa, идвa моментът нa обсебвaнето, зaщото другият си ти, и ти си другият, но нямaш прaвото дa не позволиш сaмостоятелното дишaне, чувство и мисъл нa другият, .. и идвa болкaтa и отново вкопчвaнето и.... отново, твоятa половинa здрaв рaзум..
Нямa дa го рaзбереш, знaм!
Но по нaчинa нa изрaзявa твой, ... мисля че всъщност ти дори " здрaвa" обич не си имaл/a.
Съжaлявaм!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 548dbd2f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Някои бъркат любовта с това, да си начешеш оная работа.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 1dce760061
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дори не ми се говори за това, женен съм вече 20 години, а все още я сънувам, тази първата, незаменимата, Колко силно трябва да е било това чувство. че времето не е успява да го преодолее. Видяхме се случайно преди известно време, тя не е вече онова сладко красиво и секси момиче от спомените, но повярвайте, сърцето ми щеше да изскочи от гърдите ми. Държах се глупаво, като ученик на първа среща, а така ми се искаше да я прегърна, целуна. Не го направих, тя има семейство, аз също. Дори не и се обадих повече, въпреки обещанията, въпреки че ми се обади два три пъти с измислени поводи. Не можем да се срещаме просто като приятели, толкова силна беше връзката между нас, така обсебваща, че не си представям отношенията ни приятелски, неестествено и лицемерно би било. Продължавам да я сънувам, продължавам да я обичам и навярно това няма да се промени във времето... тя го знае.

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e791080648
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   "Може би границите, които слагахме между нас ДВЕТЕ ставаха причина да се искаме още повече" - това грешка на езика ли е или е това, за което си мисля?
По-интересна и смислена е изповедтта на номер 10 и него ще попитам, как се стигна до раздяла с първата (явно споделена) любов? И аз си спомням първата любов, но при мен тя не беше споделена и съвсем нормално в мен остана едно чувство на носталгия, един въпрос, какво ли би се случило ако бяха отвърнали на чувствата ми. Не боли, не изпитвам нищо повече от любопитство, просто си спомням за човека.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: cbd457de4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всъщност познавам доста двойки, които са заедно от ученическите си години... та имат и деца. Неразделни бяха и така си и останаха :) Завиждах им, че толкова лесно са срещнали любовта...
Уау... номер 4, тази история ме развълнува, не разбрах щом е споделено, защо по дяволите сте се разделили? !?
Той беше на 20, аз на 22... сега съм на 30 и не спира да ме търси, а вече съм омъжена, имаме и детенце... няма да изневеря на мъжа си, обичам го и няма да го нараня по този начин... но онази тръпка, страстта, лудостта... няма да забравя. Просто се разминахме, но нямаше да се получи, различни сме много... а страстта е изпепеляваща. Всъщност го чаках... но така и не дочаках да се раздели с поредната си приятелка, а въпреки това ми обясняваше колко съм единствена и неповторима... ами... може би това е само носталгия, все пак сме били млади и свободни, и диви :) безгрижни... нормално е, затънали в проблеми и ежедневие, особено в нашата абсурдна държава, искаме да се върнем в незрялата си младост и да я изживеем пак, годините си минават, а не ставаме по-млади... и аз бих изживяла всичко отново... и пак, и пак, кой не иска да е млад и влюбен, без грижи да живее за мига :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: cbd457de4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

13.   Коментар Н1 е идеално точен... преди малко писах за носталгията... и за желанието да сме млади и влюбени и безгрижни... всъщност исках да добавя, че такава връзка, възродила се след години, няма да е същата и според мен ще сте разочаровани, за това стойте си на "задниците" и не преживявайте "кризата на средната възраст" по този начин... изневерявайки... Просто си спомняйте с усмивка :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: cbd457de4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Хех :) аз пък се сещам за двама, които като видя ми танцуват пеперуди в стомаха и ми се вие свят... :) единият е любов от преди много години, другият най-добрият ми приятел от гимназията, с който бяхме "само приятели" :) :)
Щастливо омъжена съм :)
За това се прераждаме... за да довършим започнатото и да се научим, още не знам на какво... :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: cbd457de4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   ... търсих темата, за да напиша още нещо по нея :) На скоро гледах филм... та какво било общото м/у трима велики, известни музиканти, е как какво - разбитото сърце ;)
Като се замисля, много гении в изкуството са със разбити сърца, споделена или несподелена любов, тя е неизживяна, копнееща, изпепеляваща, унищожителна, искаща или всичко или нищо, тя е вдъхновяваща! Особено незатихналата първа любов... тя рядко продължава много дълго... Понякога и самотата е вдъхновяваща...

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7ee222e9be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Моят случай е подобен на този на No 10. "За щастие" ние не можем да се видим, нито се чуваме. За съжаление обаче, нито този факт, нито времето успява да ме излекува.
През годините ме е лекувало от силни, главозамайващи влюбвания и изгарящи страсти - от това, което съм си мислил, че е любов. Но не е било! Сега знам. Змам, че времето не може да излекува ЛЮБОВТА и че тя не може да е "бивша", защото свичко друго след нея е заблуда! Не всички "очи, които не се виждат, се забравят". Тези, които не могат, те преследват в съня, погубват душата ти. Събуждаш се съсипан и се чудиш защо въобще си се събудил...

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 97f350529f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Според мен любовта причинява болка само ако не я разбираш. За да обичаш истински трябва главата ти да е празна от всякакви "програми", записани от общество и родители. Да обичаш е да можеш да пуснеш човека на свобода за да бъде себе си, но в повечето случаи хората се ожесточават от това, когато някой си тръгне. "Лесно е да мразиш, трудно е да обичаш". За да разбера всичко това ми беше необходимо да се влюбя и да обичам както никога до сега. Разбира се вече съм сам опитвайки се да преодолея загубата и не да мразя а да обичам. Адски е трудно но няма да се дам! М30

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker