Има ли причина да се чувствам виновен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли причина да се чувствам виновен?
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 4375 пъти
Случи се едно банално нещо между момче на 26 и момиче на 22. Момчето много обичаше момичето, тя беше всичко за него и той правеше всичко за нея. Стана така, обаче, че тя избра друг. Изневиделица, с обяснението, че иска да останем приятели, нещо, което беше невъзможно. Така де, тя разби сърцето ми на стотици парчета, които събирах почти 3 години. За тези 3 години може да се каже, че намразих жените. Не, не съм станал гей :), просто вече не изпитвам нужда да имам приятелка, дори мисълта да имам жена до себе си ми е вече някак си даже неприятна. Трудно е да го обясня, но някак си нещо ужасно се пречупи в мен и никога няма да се възстанови. За тези 3 години аз намирах утеха в работата си. Не можех да спя нормално, спях по 4-5 часа на денонощие, имах усещането, че ако не работя ще откача. Работех като ненормален и започна бая да ми спори. Издигнах се в професията, пътвувам често и надалече, станах някакъв работохолик. Дори не обръщам внимание на рязко подобреното си финансово състояние, парите не са от значение стига да работя и то колкото може повече. Преди седмица за мене се случи нещо неочаквано. От никъде това момиче, което разби сърцето ми ме потърси. Покани ме на среща. Разбирате ли, аз дотам съм изключил, че си мислех, че ще иска някаква услуга от мене, а аз принципно не съм злопаметен и отидах с ясната идея да й помогна ако мога. Още в началото след ти как си, как я караш разговора ни тръгна в лоша посока. Започнаха извинения от нейна страна, обяснения как не може да живее без мен, как съм бил мъжът на живота й и т. н. Всичко стана прекалено досадно, в началото реагирах с усмивка и на шега, но разбрах, че тя съвсем не се шегува. Побързах да добутам срещата до край, да я изпратя на бърза ръка до тях и да се прибера в нас. От тогава до днес на всичките ми приятели, които са общи и които знаят как ме заряза навремето разправя тези глупости. Тя е доста миловидна на външен вид и умее да се изкарва жертва и да кара хората да й съчувстват. Сега тези приятели сякаш са забравили какво се случи преди 3 години и ме корят едва ли не, че не отвърщам на чувствата й. Тя упорито отказва да повярва, че нямам чувства към нея и твърди, че щом не съм бил с друга жена, значи дълбоко в себе си съм я обичал и затова съм приел срещата с нея. Същевременно не спира и да ме търси, като всеки разговор по телефона завършва със нейн рев, което ме кара да се чуствам ужасно зле и виновен за нещо и аз не знам какво, но тази вина ме кара да смекчавам позицията си и да приемам сещи с нея, които безусловно завършват като онази - нормален старт, обяснения в любов и рев. Чудя се, има ли причина да се чувствам виновен и как трябва да постъпя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4dbbfba148
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Жадна за пари к****. Не те обича, това е сигурно. Говори ти пълни глупости, според мен.
По - добре си намери някоя, колкото, за да я разкараш. Ако се опитва да ви раздели, тя вече няма да е жертвата в цялата история.
Прецени кое е най - добре за теб. В този живот не трябва да си слаб, а по - скоро егоист.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 54a85c8d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Ти си железен пич момче, даже се радвам за теб. На фона на всички ***копоклонници тук, ти свалям шапка.
Отговора на въпроса ти го знаеш, така че акъл няма да ти давам, очевидно имаш достатъчно.
Иначе за нея, няма как да повярваш на думите и, просто защото такива жени винаги обръщат плочата рано или късно, тоест все нещо не им стига в този живот. Сега драпа по някакви нейни причини, но стане ли нейното, тази фикс идея ще изчезне и ще се появи нов, която отново ще ти отреже главата, тествано е :)
Карай все така и вярвай само на хора, които са били точни с теб, тръгнат ли един път по нанадолнището, от мен да знаеш че всичко е финито.
Наистина много се радвам за теб човече, успех във всяко начинание.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 26f98a191a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не мисля... ти си избор, а не опция.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d68833d4b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен няма абсолютно никаква причина да се чувстваш виновен. Просто е очевидно, че тя иска отново да те оплете в мрежите си.
Махай я и прекъсни всякакъв контакт с нея. Освен работата можеш да си намериш и разни други занимания /спорт, четене на книги и прочее/. Тук в сайта имаше една история, описваща същата ситуация като твоята, но сега пиша от телефона и не мога да я намеря. Мисля че се казваше "Жени защо сте такива" или нещо от сорта.
Успех авторе и не се оставяй да бъдеш манипулиран така жестоко.
XII

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 2a6993c527
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   По-добре не се занимавай с нея! Едва ли ще те чака нещо добро (още повече, че знае, че имаш пари и хубава работа), а и много жени винаги така подхождат, когато решат да изцедят някой мъж. Няма причина да се чувстваш виновен и без колебание се дистанцирай от нея, дай и да разбере, че не искаш да я виждаш повече.
Съвет от доброжелател

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: bd068dd530
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   момиче на 23... ММм да не те е зарязвала да е мислила на време. Поне това е моето мнение. Няма смисъл да си го слагаш много много :) Остави всичко в миналото

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: cd296d6080
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   няма защо да се чувстваш виновен, обяснения дължиш само на себе си. не позволявай нито на нея, нито на околните да ти вменяват вина, защото грешките ще са изцяло за твоя сметка. помисли дали наистина искаш да си с нея и само ако е така, й позволи да се върне в живота ти. така като те чета обаче, не ми звучиш като дълбоко влюбен, а като наранен човек (явно с основание).
не й позволявай да те манипулира по такъв евтин начин: с рев и вменяване на чувство за вина. не си й длъжен с нищо, решението за твия живот си е твое и не позволявай да ти се месят.
всъщност не е невъзможно наистина да е осъзнала, че те обича, но поведението й не прилича на такова. в такъв случай по-скоро би ти показала чувствата си и би те оставила да решиш. това вкопчване, ревове и пр. е евтина манипулация, на която за съжаление някои мъже се хващат.
Ж42

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: dfb0b6dcae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   няма причина да си виновен, длъжен или да правиш нещо, което не искаш. Имаш чест и достойнство!!!! Не си парцал на разположение!!! Не се връзвай на тези женски подлости!! Тя може и да знае за финансовото ти положение? Опитва се да те употреби, според мен. Не слуай другите, а преценявай за себе си. По - голям пример за к _ _ ***ък няма.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b391b4d6cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Aко смятaш, че можеш дa опитaш, без дa смъквaш гaрдa.... ясно е, че товa момиче ти е в " костният мозък", но... си нож с две остриетa, от еднa стрaнa може дa ти върне любовтa, доверието и дa бъдте щaстливи, от другa.... може дa те срине тотaлно.
A теб кaкво те спирa всщност, стрaх, недоверие... или вече си я " преболедувaл" Aко не чувствaш същото, по- добре бягaй, но aко сaмо тя е зa теб ЖЕНAТA, дaй и възможност, .. пък и нa себе си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4d83413283
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   аз съм мъж на 30 и ти съчувствам за всичкото лошо изживяно за тези 3 години но ако си мъж тогава постъпи мъжки и не се занимавай с нея ти си все още млад и имаш възможност да си създадеш семейство от което да получваш всичко необходимо и което ти се полага но и да даваш всичко от себе си всичко което се полага на семейството ти-когато си готов да го създадеш но само не със тази жена. Бъди мъж и не се занимавай с тази жена

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9ac4d36c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Видяла е кусурите на другия и сега иска да се върне при теб.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 33e1129c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не, не трябва да се чувстваш виновен. Бившата ти да е мислела навремето като те е заместила с друг. Да пореве малко и ще си намери нов.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 86e3494603
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Според мен си напълно прав. Нормално е да те е страх и да не допускаш да изпитваш нещо. Недей изобщо да се обвиняваш.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 75251f222a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Според мен щом ти вече нямаш чувства към нея, приеми поредната й среща, но този път говори ти. Кажи й, че просто е в заблуда и ти вече нямаш чувства, всичко е отминало. Не можеш да бъдеш с нея, щом не искаш, насила не можете да сте заедно.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d6510777bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Въобще не се чувствай виновен. Ако всичко е така, както го описваш, тя сама си е избрала да сложите край и сега си понася последствията. Пък упреците на приятели, които толкова лесно си менят мнението и се оставят да бъдат манипулирани, не би трябвало да те притесняват. Според мен е най-добре да и обясниш, че си и простил за случилото се преди време, но вече не изпитваш нищо към нея: нито гняв и омраза, нито любов. И това, че в момента нямаш приятелка не е свързано с нея (или поне не в смисъла, който тя влага) и да не го отдава на безграничната ти и неугасваща любов, която си таял цели три години докато си я чакал да осъзнае, че не би могла да живее без теб.. Като не иска да го разбере и продължава да настоява, просто я игнорирай.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 72b944579a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Браво авторе! Идва време когато нещата се обръщат, тези които са се държали високомерно и лошо, после идват да те търсят и да се държат мило. Защото акциите им са паднали, случили са на кофти хора, претърпя ли са големи разочарования.

След поредната провалена връзка се е сетила за теб, като за добра опция с която да реализира живота си.

Хубаво е че си се осъзнал :) Дори и да те обича както казва, тя самата не е наясно със себе си, щом не е намерила време по-рано да ги приказва тези неща. Как пък винаги когато мъжът успее в живота, тогава сумати жени които са го пренебрегвали решават че са влюбени в него. Има нещо комично в подобни ситуации.

Предлагам ти поне да поговориш с нея, да и кажеш чисто и направо като мъж, какво и защо мислиш за поведението и. Припомни и когато те е пренебрегвала и как чак сега когато си добре идва при теб.


- silenter -

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7998e2f913
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Не се обръщай назад каквото и да става това те посъветвам не си виновен за нищо когато човек обича може да направи много неща и когато си имал нужда от нея тя къде е била? В прегръдките на друг не си е давала сметка колко те наранява и ако и простиш и се върнеш все едно нищо не е станало ще си най-големия глупак. Добрите хора винаги си патят не забравяй че там някъде в пространството има жена която те чака не обръщай внимание на тази но понеже съм момиче и ако момче направи същото с мен ще го мразя и никога повече няма да искам да го видя а камо ли да приемам срещи с него или тел. обаждания ПОЖЕЛАВАМ ТИ УСПЕХ В ЖИВОТА И СИЛНО СЕ НАДЯВАМ ВИНАГИ ДА СИ ЩАСТЛИВ ОБГРАДЕН ОТ ЛЮБИМИТЕ ТИ ХОРА И НАЙ-ВЕЧЕ ДОСТОЙНА ЖЕНА ЗА ТЕБ

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 55895dcfa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   "Миловидна, която се изкарва жертва"
Човече, и аз имах една такава. Разби ме, измъкнах се много по-бързо от теб, но ми бе първият и надявам се последният емоционален срив. Ще хванеш много по-свястна. Хвани си някоя, която е огън, която ще се кара с теб, за всичко, което не й харесва, а няма да те манипулира подло. Която ще те обича с пламък, а не с гадни женски номера.
Успех.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: a8e4b623e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Най-напред на въпроса ти - НЕ, няма абсолютно никаква причина да се чувстваш виновен, нито за случилото се преди години, нито за случващото се сега (поне според начина, по който описваш нещата). Дори и не ти е необходимо да знаеш какви са мотивите и да започне да те търси, може това да са пари, може това да е разочарование от другия, може това да е узряване, но във всички случаи сама си е виновна за безразличието, което изпитваш към нея. Не е необходимо да злобееш или да мразиш, просто игнорирай въпросния човек, вероятността да те нарани отново е много голяма. Искам обаче да ти обърна внимание на едно друго нещо - не поставяй всички жени под общ знаменател, не си мисли, че всички са кучки като въпросната, не се изолирай, а се огледай и потърси онази жена, която ще ти даде криле, онази която ще е до теб и в трудни моменти, а не като тази да се нацеди на готовото. Послушай тези, които са те посъветвали да приключиш всякакви контакти с нея, сега срещайки се с нея и даваш поводи да приказва пред приятелите ти, да се опитва да те манипулира чрез тях и в крайна сметка ще поддадеш - тя вече е успяла да те накара да се чувстваш виновен (личи от това, че си пуснал темата), на една крачка е от това да те накара да "опитате" да сте заедно, а после предполагам ти е известно каква ще е развръзката. Приеми, че тази страница от живота ти е затворена и започни на чисто с някой достоен човек - има такива, повярвай ми!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c801bcdb50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Била съм в твоята ситуация. Оказа се, че човека просто е искал да е с мен, защото е бил сам и е имал нужда от компания, след като разкара тази, заради която ме заряза.
Има голяма вероятност, ако се съберете пак да те зареже. Щом обаче не изпитваш нищо към нея, е по-добре да ? го кажеш и да не се виждате повече. Така тя няма да си мисли, че този път може и да станат работите, а на теб няма да ти е неудобна ситуацията.
Работи, чети книги, гледай филми, срещай се с приятели, а любовта сама ще дойде.
Ж27

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 40ccd2d537
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Така поднесена историята ме навежда на чувството, че се интересува не от теб, а от замогването ти. И имам чувството, че няма да сте щастливи. Послушай сърцето си. То какво казва? И никой и нищо не бива да промени това. Що за глупост - щом нямаш приятелка имаш още чувства към нея? Че то и аз нямам приятел, но грам любов не изпитвам към бившия си. Ако ще да е последният мъж на земята.

А ти попитай сърцето си - ако още чувстваш нещо към нея - опитай. Просто аз си имам максима, че когато нишката се скъса, колкото и умело да я завързваш, възелът ще личи.


Птичето

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: af75ca8750
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Не слагам жените под един знаменател. Примерно съм много добър приятел със сестра й, която е страхотна във всяко отношение, пълна нейна противоположност. Дори съм си мислел, че ако бях тръгнал с нея навремето щяхме да сме перфектната двойка, тъй да си допадат характери не съм виждал, а на всичкото отгоре е и умна и предвижда нещата, обмисля ги, абе каквито и суперлативи да кажа ще са малко, толкова съм впечатлен от нея. Но е по-тиха и остава в сянката на сестра си. Докато тази също умна за много неща, но никак не умее да вижда напреде с един-два хода. Ето сега, бута ми фитилите, вижда безразличието ми, но не осъзнава, че не любов, а само омраза може да събуди в мене. Ама, че глупава история. Най-много обаче ме е яд, че успява да влезе в ролята на жертвата, винаги е успявала. Ако нарани някой - не е искала, неволно е било. Представете си - преди да тръгнем и сестра й ме е харесвала, каза ми го година след това, а не се е подвуумила да я цака. Аз ако знаех, че първо с другата щях да пробвам тогава е повече от 100% сигурно, ама на, живот. А ако нея я засегнат - е, горкичката. Умел играч е, не ще и спор, но аз я познавам и номерата й са ми ясни. Не е за пари, обаче, а и аз не съм милионер. Избра другия не защото е бил по-богат, а аз-беден, просто той беше изкусен в това за обещава много работи и да се представя за друг човек, докато аз никога не търся лъжата за съюзник. Нейния човек й се насити и я заряза, това е историята им. И сега го плюе, сякаш той е виновен, сякаш той я е избирал, а не тя него.
Автора

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 62b70c171a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   ами тогава след като виждаш такива качества във сестра й какво те спира да се сближиш с нея като за начало но внимавай може да срещнеш пречки, завист и какво ли не от бившата ти за това че си тръгнал със сестра й. Но ти си мъж на място и ще намериш правилния път. Не се връщай назад

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3e1d353621
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Според мен е видяла, че си станал богат и дай да се прави на жертва.. Бий и шута на тая к***а, ще си намериш свястно момиче. Когато те питат какво работиш, казвай нещо от сорта на общ работник, нещо с не толквоа добро заплащане. Така все някога ще намериш някоя, която ще те обича заради това, което си, не заради парите..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b8449ea8a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   ако я обичаш, върни се при нея, защото ти го искаш, загърби болката и опитай пак, и този път може да си щастлив, а ако не, поне си опитал, мили.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker