Ревност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ревност
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 2660 пъти
С приятеля ми сме заедно от половин година и всичко е наред, като изключим факта, че отскоро започнах да го ревнувам. Попринцип е контактен и си има доста приятели, имаме си обща компания с която излизаме. Разбира се когато излизаме само двамата цялото внимание е съсредоточено върху мен, но излезем ли всички заедно ми обръща доста рядко внимание и повече си говори с другите и в такъв момент започвам да си мисля дали с другите не му е по-весело и приятно отколкото с мен. Знам, че наистина това е много глупаво от моя страна, но постоянно ми е в главата. Веднъж бяхме излязли и той срещна някакъв негов приятел и през цялото време си говориха за футбол и сякаш тотално забрави, че и аз съм там. Освен това общува и с бившите си приятелки, пишат си и понякога излизат и не говори с лоши чувства за тях. Ние сме си дали пълна свобода и аз мога да ходя където си искам, той също. За него не е проблем аз да ходя сама някъде, но когато той отиде без мен се чувствам тъпо и отново си мисля, че му е супер готино и без мен. Обичаме се, но имам чувството, че аз го обичам повече, отколкото той мен. Може би се дължи на факта че той не ме ревнува, за разлика от мен. Просто понякога се страхувам да не го изгубя. Искам да престана да го ревнувам и да престана да бъда обсебена от факта, че предпочита другите пред мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: e301ca87bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила вие сте постоянно зоедно,затова като види някой нормално да говорят повече.Но за приятелките не го одобрявам малко е прекалено..Направи и ти така излезте двамата и като видиш твоя приятелка говори с нея,сякаш него го няма,вижкакво ще ти каже ако изобщо ти каже нещо и му кажи и ти как се чустваш в такава ситуачия.Успех
М18

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b2e4dd34a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се притеснявай, и той те ревнува, но не го показва.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 6f09c2ea71
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва да вярваш повече в себе си, да осъзнаваш, че си специална. Ревността е липса на увереност. Показвай му любовта си, дай му свобода и ако си подхождате, всичко ще е наред. Нормално е да има нужда от общуване и с други, особено с мъже, с теб не може да си говори за футбол, нали... :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1124789eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Спокойно! И аз ревнувам моето момче, а той мен не. Заедно сме от 2 месеца и за това време аз съм плакала за него. Няма от какво да се притесняваш. Аз осъзнах че ако чувствата са силни и истински няма нужда от притеснения. Сега вече съм много по спокойна и не го ревнувам. Трябва да му имаш доверие, ако му нямаш... то значи между вас няма любов. От както му имам доверие чувствата ни са много по силни. Остави го да диша. Айде успех и много любов.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: be8439ef4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ревнуваш го и ти става тъпо от това, че си говори с другите повече отколкото с теб, а не ти става тъпо като излезе с някоя бивша? Лично аз не бих го позволила във връзката си, но всеки мисли по различен начин. Разбирам и подкрепям свободата в една връзка без нея всичко тръгва надолу, но според мен това е етап през който преминаваш. Ако ти обръща внимание през всичкото останало време, ако ти обръща внимание и когато не сте заедно, това че си говори с други хора повече не смятам че трябва да те притеснява толкова много.

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: c5e9321b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Знам, че рискувам да ти създам повече мисли с това, което ще споделя.
Значи, първото е, че той наистина прекарва добре с неговите хора, но е по-различно от това да е с теб. Това са две различни неща. Но не значи, че му е по-малко хубаво с теб.
И второто, какви са тия бивши бе?!
Имах такъв, дето с всички беше първи приятел. После като го опознах разбрах, че толкова си можеше. С мен беше кръгла нула и в отношения и в секса. Камо ли с тия бивши да има нещо.
Обаче... не знам колко е редно. И не знам как да го коментираш с него това, така че да не се жегне прекалено.
Есмералда 24

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 85b8050461
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз също съм ревнив, и съм стигнал до заключението, че това е защото не се чувствам сигурен в себе си, както е отбелязал и номер 4. Приказвал съм за това с приятелката си, дори веднъж показах, подобна ревност в която, казах край на връзката ни, само защото тя излезе с бившият си. Но тя ме увери, че в сърцето ? съм, само аз и другите са просто хора с които понякога общува. Сега отново съм си ревнив, но гледам да не го показвам, преди да съдя, търся и други възможности, освен изневяра или късане.
Трябва да се знае, че там където е имало голяма любов, нещата не се забравят и че понякога е голямо изкушение да не се направи нещо, да се припомни тръпката, понякога интересът от новото също е много силен. Но сме взели решение, да бъдем именно с човекът до нас и затова не бихме го зарязали просто така.
Най - големият ми страх пораждащ ревност е: да не ме оставят, отново ще бъда сам. Но когато се запитах честно какво толкова, ако момичето до мен ме зареже, отговорът ми бе просто, че ще отнеме известно време, докато намеря друга. Е да обичам момичето до мен, или поне съм превързан към нея. Обаче нали това чувство съм го имал и към други, значи ще имам момичета и след нея.
Лично за мен - любовта е отнесена категория и не си заслужава да сме с някой/я само защото го/я обичаме. Според мен любовта ни прави слаби, спираме да мислим и гледам да я избягвам. Както казах, искам момиче до мен, за да не съм сам.
С приятелката си съм вече 6м. направих я копие на мен, не срещам недостатъци и мисля, че си омръзнахме вече, и всеки е с другият просто така, щото не си е намерил нищо по - добро. Затова сякаш си затваряме очите пред забежките на другият, стига да не са прекалено явни. И в крайна сметка, нищо не губим, ако другият си тръгне, според мен този вариант е по - добър.
Хората се нуждаем от любов, но това е потребност която се защита и дори започваме да бягаме от нея. Както гладът, ако не ядем се чувстваме гладни, но след като се нахраним - вече не искаме да помирисваме храна. Така е във връзките, ако от време на време, не се дава свобода на партньорът, ако не си затваряме очите понякога, той непременно ще избяга. Но ако го/я пуснем понякога, тя/той би се задържал повече време при нас, защото ние сме познати за него. А защо ти е да гониш дивото, когато имаш сигурно място.
Да всяка една връзка, просто омръзва и започваме да търсим нова тръпка, но в крайна сметка едва ли бихме оставили нещо, за което сме се борили. Така че не бъди прекалено критична когато той говори с други, ако искаш ти също излез с други, за малко разнообразие - в крайна сметка, щом веднъж е казано Да - малко неща могат да развалят това Да, но това не са срещи и разговори с други, разбира се ако са умерени, и не твърде чести. Човек чувства, задошаване и се опитва да избяга, ако е пред прекален контрол.
Разбира се ако го видиш да целува друга, това вече говори за силно неуважение и по - нататъшно продължаване е безсмислено.
Но докато просто си говори приятелски, (не споменава чувства) няма за какво да се притесняваш.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: bacbebd780
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   "Освен това общува и с бившите си приятелки, пишат си и понякога излизат и не говори с лоши чувства за тях." Мен това повече би ме притеснило от разговорите за футбол, коли и техника със случайно срещнат познат. Не искам да ти вкарвам мисли, но за какво ли си говори с "бившите си приятелки", ти присъстваш ли на техните срещи? Няма страшно "заедно половин година" не е кой знае колко време за да опознаеш един човек, понякога и след половин век могат да те изненадат при това неприятно.
Пиши пак след 6 месеца, сигурен съм, че ще имаш какво да добавиш към историята си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker