Нормално ли е, че не ме кани в дома си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нормално ли е, че не ме кани в дома си?
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 5021 пъти
Здравейте.
Имам си приятел от почти година, всичко си върви много добре. Щастливи сме и се обичаме.
Но реших да попитам дали според вас е нормално, че не ме кани на гости в дома си. Ходила съм веднъж в началото на връзката ни, но до там. Не се познавам с родителите му все още лично. Знам, че има сериозни намерения към мен, поне така твърди. Но това не е ли малко странно. На мен не че ми пречи... не държа на това кой знае какво, не е от голямо значение за мен, просто ми е малко странно. Предполагам, че не му е удобно, може би защото живеят повечко хора в тях, но все пак сме големи хора, на по 21 и 23 години, не би трябвало да има проблем.
Аз го каня вкъщи от време на време, познава се с нашите. А лятото, когато съм сама го каня и да спи.
Но не е ли редно и той като мъж да ме покани веднъж или най-малкото, за да ме представи на родителите си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3d61631fd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всяко семейство си е различно. Мисля, че не иска да те срами пред техните, може да са с остарели разбирания. Решението е едно - големи хора сте, намерете си някаква работа и се отделете на квартира. Дори като студенти можете да поработвате. За мен е срамота хора на вашата възраст да живеят с родителите си.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: fa105430d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може да е като мен. Обяснявам-предишната ми приятелка,която обичах и за която имах сериозни намерения я бях представил на родителите ми,дори и на колегите на баща ми(понеже работят до къщата ни). В последствие тя ме остави и сега нямам намерение да запознавам сегашната ми с родителите ми,освен ако не съм напълно сигурен,че сценария няма да се повтори.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 8febcbf8de
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Номер 1, Щеше да е срамота, ако минималната заплата беше 1000 лв. Една квартира не е 50 ст. на месец. :) Иначе съм съгласен за родителите, може и да имат странен начин на мислене.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: bfafd6b5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Очевидно, сериозните му намерения все още не са чак толкова сериозни, щом не счита за необходимо да те представи на родителите сй.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 13e84aaabb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Може да се притеснява от родителите си или пък от дома си, причини много по скоро гледайте да излезете на квартира някъде и си живейте отделно!

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: dcadc6daf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момчето има комплекси свързани със семейството си. Може дори да се срамува от тяхното държание. Моят съпруг ме запозна с родителите си два месеца преди сватбата. Разбирам го, защото аз също се срамувах от нашите, те си имат тяхно си разбиране за начина им на живот и не беше лесно да го заведа у нашите.
Живеех на квартира от 18 годишна и ми беше голям психически тормоз, как ще възпиеме той начина им на живот.
Омъжена съм с него вече от 12 години, без сватба и нашите и техните са се виждали два пъти /у нас/ и то поради причини /кръщенета на децата/. Избягвам всякъкви контакти, както с едните така и с другите родители.
Родителите ни си живеят живота по техните си разбирания и имат изисквания всеки, които стъпи в дома им да живее по техния начин. За свекърва ми е неразбираемо как може аз да не съм прекалено вярваща.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 2c4c45d97a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Най-вероятно се притеснява да те покани у тях. Причините може да са много, някои от тях дори незначителни или смешни. Не го приемай като нещо лошо. Аз съм на вашата възраст (на 22) и нямам приятелка, но ако имах определено бих предпочел да се срещаме някъде другаде, а не у нас. Просто бих се чувствал по-добре.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6315ce6f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Моите родители са с толкова остарели разбирания че като доведох за 1 ви път приятелката си едва ли не ни ожениха.
Отделно доста ме е срам защото всички мебели и уреди и какво ли не са дето се вика 20 години. Разбирате ме какво имам в на предвид.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 45363dc05d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може да не е хубаво обзаведено, с 2 думи да е мизерия и момчето да го е срам, трябва да го предразположиш на този разговор, но ти казваш, че си била в тях може и да не е това проблемът, аз имах такъв проблем... и близо година и половина не бях канил приятелката си в къщи.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3c785a0bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мебелите и уредите ли са най важни в един дом, или душите на хората живеещи в него? Жалко, младите са станали големи материалисти. С каквито и разбирания да са родителите, те са Ви създали и заслужават поне малко внимание. Какво ще стане, ако той води приятелката си по често при неговите родители? Както се разбира, тя не е материалистка(нищо не пише, че нещо не и харесва в подредбата на жилището им), не я вълнуват и техните разбирания, просто иска да почувства, че има човешка, душевна връзка в това семейство, защо да не я усети и тя тази връзка, ако я има разбира се? Според мен, по скоро, приятелят й има проблем с общуването в това семейство и не иска да я разочарова. Затова отбягва да я води там. Авторката е голяма и зряла жена, неминуемо ще разбере причината, но каквато и да е, по важно за нея е, как се отнася мъжът с нея, дали при тях всичко е наред. В крайна сметка, тя ще живее с него, не с родителите му, но и ако контакта с тях е добър, това ще допълни щастието им. Когато свекървата се меси- лошо, когато свекървата е на страни-пак лошо, какво искате жени?

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7081a62d64
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, мебелите и уредите не са най-важното, но все пак по състоянието на дома се съди за хората в него. не е нужно да са скъпи и нови, важно е да е чисто и уютно. за съжаление обаче не всички хора поддържат дома си, така че да могат по всяко време да поканят някого на гости.
освен това тя се притеснява, че може да значи, че за него връзката не е достатъчно сериозна. не бързай веднага да обявяваш хората за материалисти

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e878560b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Пълна подкрепа за номер 3

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c0e39e51b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторката: Не мисля, че в мебелировката е проблема. И не мисля, че него изобщо го притеснява това. Нали все пак съм ходила веднъж в тях и знам какъв е домът му. А и това мен не ме вълнува, не е от значение. Пък и сме заедно от година вече (а се познаваме от повече от 2 год. ), уж сме си близки, не би трябвало да се притеснява от това. Този вариант се отхвърля.
Май номер 11 е най-близо до истината...
Когато съм с него и всичко е страхотно, дори ми е говорил за семейство и деца след време. Може би това е показателно. Но понякога се чувствам странно и се чудя дали сме толкова емоционално "обвързани", колкото ми се иска. Или си внушавам разни неща, понеже трудно се доверявам...

Благодаря ви за коментарите.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: eb31270604
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Приятелят ти авторке може да има известни притеснения,относно дома си,ако си показала,че нещо не ти е харесало или той така се срамува да кажем от нещо у тях.Може и от присъствието на родител или някоя баба и дядо,даже от съседите може да се притеснява.А може да иска отношенията ви още да не са като представтбени със запознанства и твърдо заявена интимност.Може да правят ремонт и да няма къде да те покани,а и ако не е топло у тях,разбирам го момчето.Може пък да дели стая с брат или сестра,много могат да са въпросите тук.Ти щом си ходила веднъж знаеш.Но той може да е имал известни проблеми след вашето гостуване там.Така че изчакай,май не е решил да се запознавате или опознавате с техните,понякога момчетата имат по-повърхностни намерения,а ние очакваме задължително вече да са ни запознали с техните.Успех и вярвам,че скоро ще забравиш за въпроса си тук и всичко ще се изглади за теб и него.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b00c7bc949
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Може да е женен, затова, ако като цяло се държи потайно, опичай си акъла ;)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c01c37a082
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Въобще не се притеснявай, че не държи на теб.
Моят приятел също не искаше да ме запознава с техните, не бях ходила у тях, макар че аз го срещнах с моята къща и моето семейство още на третия месец от връзката ни. Мислех си, че не държи на мен.

Впоследствие докопах един негов разговор във ФБ със стара негова приятелка, в който се обясняваше за мен: имал първоначални съмнения за мен, че съм несериозна, че съм "вършачка" и не искал да ни среща, преди да е поне малко убеден, че имам сериозни намерения към него.... Когато се позадълбочиха отношенията ни, се запознахме де...

Но и други мотиви си имаше той, които ми сподели с течение на времето. Нашите са много отворени и отзивчиви хора, докато техните са малко по-затворени. Страх го било, че ще ме уплашат и ще си мисля за тях, че са Семейство Адамс.

А също и това, че в тях не е много ремонтирано. То и в нас не е всичко идеал петрофф ;), но аз съм над тези битови неща и не се притеснявах.
Предишната му приятелка я водеше по-отрано, помня, но тя беше малко диво момиче - в смисъл у тях живеят като кучета - мизерия, мръсотия, лепенки от дъвки Турбо върху мебелите, чеиз на прародителите, кучешки косми и легла с раздърпани дюшеци, от които се подават пружини, така че на приятеля ми в дома за нея е било петзвезден лукс. Така де, и аз започнах да ходя и той се поуспокои малко, а сега толкова се обичаме, че сме решили да работим и заедно сами да си направим всичко - у нас и у тях, така че да ни харесва и да ни е уютно и един ден да можем да кажем: "Каквото сме направили, сами сме си го постигнали".

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: a79693f9d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Авторке щом алармата ти бие на червено значи е ЧЕРВЕНО-той просто не е достатъчно сериозен с теб,всички останали бъртвежи че се претиснява от родителите си и от жилището си са плод на самозаблуждаващи се индивиди.Не е сериозен спрямо теб и крие нещо са ти двата фактора-единствени фактора,други нямаш.Еж ти как не се претисняваш да го каниш-ама то така е много хубаво и удобно за него,не мислиш ли

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker