Изпадам в депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Изпадам в депресия
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 3827 пъти
Вече не знам какво да правя, чувствам се ужасно. Нямам приятелка, нямам истински приятели, а тези които ми се пишат приятели само ме използват. Аз съм мъж, на 25 години и със всеки изминал ден става все по-зле. Още от малък всички ме използват, никога не съм мислил лошо на никого, давал съм и последните си стотинки на хората които съм мислел за истински приятели. Затова вече не се доверявам на никого, трудно се намират хора на които можеш да се довериш и да разчиташ в трудните моменти. А с момичетата или с жените никога не съм имал късмет, може би съм грозен или друг е проблема. Когато съм бил влюбен не са отговаряли на чувствата ми, а когато е имало взаимно привличане винаги се намира някои който да съсипе всичко. Искам само да разберете, не пиша тук за да ме съжалявате, просто исках да изкажа болката си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: c8cce34a46
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей
Искам да ти кажа да го даваш по спойно, които трябва да остане и да бъде в живота ти ще остане, които не може би е по добре да го няма, сам каза че се опитват да злоупотребяват с добрината ти. Драсни един маил от къде си?

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9c63cf369f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж какво дълги години и яз бях в подобно състояние, но излезнах от тази мъчителна дупка.. и разбрах, че единственият човек, който мога да обвинявам за това е самата аз! Мислиш ли, че само ти си използвания в случая..? Дълго време се доверявах на един човек и знаех, че му пука за мен, но дойде един ден във който, този човек ми обърна гръб и, това беше най катастрофалния ден в живота ми и от тогава на сам разбрах, че този човек ме е използвал и пет пари не е давал за мен.. и какъв е урока - не се доверявай на хората, за да не бъдеш смазан после! Наистина е трудно в днешно време да намериш истински приятел.. също така е трудно да намериш момчето/момичето за който/която винаги си мечтал.. , но нима очакваш, че всичко е толкова лесно и с един замах всичко ще се получи - ми не, изисква се време и търпение за всичко! И ти ще срещнеш твоята дама - рано или късно!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: a823382dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз и ти имаме сходна история и проблеми.. изглежда че на някой хора им е писано да са сами.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2f769a096b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Младеж, не си в депресия, обхванала те е меланхолия, душевно терзание, но не е депресия. Когато си в депресия, няма логическо мислене(а ти разсъждаваш), на човек хич не му е до приятели, дори и за живота се мисли тревожно, не случайно, в такива състояния се стига до самоубийства. Споко, все още разсъждаваш трезво и чрез самовнушение можеш да се измъкнеш сам от некомфортното си състояние. Както изглеждаш в своите очи, така изглеждаш и в чуждите, затова не се мисли за грозен, а си предай жизненост и увереност, тогава и другите ще те оценят правилно. Прав си, че са малко хората, на които можеш да се довериш, но и като отшелник не се живее. Горе главата, и твоят късмет ще излезе.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5cd448618d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Гледай си напред и си свиркай. Рано или късно ще намериш любовта. Само да не я изпуснеш. А приятелите - майната им. 3/4 от тях са нищо повече от използвачи. И аз колко добрини, услуги и т.н. съм правил и насреща какво? Плюене, играене на сърдити за глупости и тем подобни простотии. Ще дам само един пример - преди няколко години, на мястото, където работех имах много силни позиции по високите етажи. По същото време на един мой "приятел" дъщеря му остана без работа. Та, аман-заман, да я уредя момичето. С образование било, много работливо и т.н. Както и да е. Говорих с правилния човек, взеха я на работа буквално от днес за утре. А там, където работех не се влиза туко така. Или по друг начин казано, въобще не се влиза. Всичко ОК. Даде въпросният "приятел" една бутилка напитка и кутия с бонбони да ги занеса на онзи човек, както и направих. След време за една незначителна реплика, казана от мен пред хора, като цитирах въпросния "приятел" (което в последствие излезна самата истина), той отказа да комуникира с мен, не сяда на една маса с мен и постоянно злослови пред хората по мой адрес, както и чух, че съм му бил взел 5000 лв., за да уредя дъщеря му. Смях в залата. 1 стотинка не съм му поискал. Под достойнството ми е това нещо. Та, общо взето вместо да ми целува краката цял живот, за дето в буквалния смисъл на думата дадох хляба в ръцете на дъщеря му, той го играе на ощипана примадона. Честно казано ми стана много неприятно, но с времето му теглих една майна и този човек спря да съществува за мен, въпреки, че го виждам всеки ден. Все едно е въздух. А, между другото след като започна да злослови и да го играе на сърдит, както бях уредил момичето, така с един телефон можех да я отстраня, но защо? Да падам на нивото на простаците ли? Неее, нека живурка и нека да му е гузно цял живот. То тия неща се гледат. Има и още десетки случаи, подобни на този, но няма да ми стигне цял ден да ги опиша. Спрял съм да правя ВСЯКАКВИ услуги на който и да е било. Дори и по корем да се влачи пред мен, прескачам го и продължавам. А, смело мога да твърдя, че най-добрият ми приятел е съпругата ми. Никога не би ме предала, както и аз нея, никога не би ми мислила лошото, както и аз на нея. Пожелавам ти от все сърце и ти да намериш близкия човек, на когото можеш да разчиташ на 100%.

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: c8e4e67710
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Развивай и усъвършенствай уменията си! Ако нямаш ЦЕЛ - свястна (добре платена) работа - постарай се да си намериш такава. За да си по - уверен в себе си. Когато човек излъчва увереност хората се РЕСПЕКТИРАТ от него!

С жените около теб гледай да имаш едно на ум, но все пак продължавай да бъдеш мил с тях (не се променяй на 180 градуса). Не си поставай за цел точно тази година, или точно следващата да си намериш приятелка. Това е нещо, което се случва от само себе си. Някой хора срещат голямата си любов още на 17, а други чак на 37.. например. С времето ще се появи твоята дама.

Опитай се да се примириш, че не всички ще "ти се кефят", както предполагам, че и ти "не се кефиш" на всички (не е здравословно "да се кефиш" на някой само, защото да не си самотен). Старай се да разчиташ главно на себе си.

За помагането на "приятели" слушай какво ти казва вътрешния ти глас, когато някой ти иска помощ. Ако е за нещо дребно и в същото време този човек не се държи качествено с теб, просто го отрежи (внимателно - без гняв или нервничене).

Ако имаш възможност смени средата.

Започни да цениш повече положителните си качества.
Започни да си прощаваш за отицателните си, ако не можеш да ги промениш.

Бъди оптимист, но винаги стъпвай здраво на земята.

Жена, 26г.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9444a09d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От автора: Благодаря ви, за съветите и разказите които ми дадохте, не че ми помагат с нещо но все пак благодаря. Просто за малкото години който съм живял, съм преживял много неприятни моменти и затова приемам нещата на вътре и тая всичко в себе си. Наистина съм изпаднал в меланхолия, има моменти в които нямам желание за абсолютно нищо, никакъв ентусиазъм и желание за активност. Надявам се да намеря жената с която да съм щастлив, не знам какъв е проблема с жените но от доста време нямам приятелка, а и проявяващи интерес няма. Може би трябва да потърся помощ от специалист, но и ако имаше човек който да ме издърпа от дупката в която със всеки изминал ден пропадам все по-дълбоко щях да се спася. А до самоубийство няма да стигна, защото нямам такава смелост.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: fc6566a9ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Гледай малко по- положително на нещата. Затънала съм еййй до тук в проблеми, и аз нямам желание за нищо, освен да си легна и да спя, и да спя, и да спя... Обаче се опитвам да се измъкна от тази ситуация, заради себе си и хората, които обичам. Може би, разликата е че аз имам приятел, с който споделям всичко, който като мен е затънал в проблеми и това още повече усложнява нещата, късметлийка съм че е търпелив, защото заради тази меланхолия, в която съм изпаднала, понякога съм отвратителна. И това и е една от причините, поради които се старая да се променя- не искам да изгубя него и семейството си. Истината е, че в една такава ситуация, според мен, ще трябва да разчиташ най- вече на себе си. Постави си цели- дали да ще е да се развиваш в работата или ученето (може и още да си студент), няма значение. Излизай с хора, дори и да не ги смяташ за най- добри приятели. Хората сме социални същества и имаме нужда от контакти с други хора. Просто сменяй обстановката, не се затваряй. А любовта ще дойде, не я мисли чак толкова. Приятеля си срещнах съвсем случайно- излязох навън с мой близък приятел за по някоя биричка, нямах грим, просто една тениска, дънки и мръсните ми кецки и ей така се видяхме, запознахме и влюбихме. Вярвай ми в този ден въобще не съм и очаквала, че ще го срещна, това ми беше последната мисъл. И от тогава сме неразделни. Бъди търпелив и позитивен, гледай за сега да се чувстваш ти добре, останалите хора като приятели и любов ще дойдат сами. Има го и това, че когато си позитивен, със самочувствие и уверен, хората усещат това, както и усещат когато си негативен и депресиран и това ги отблъсква. Успех!
Ж24

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2f769a096b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Млади хора, БЯХ във вашето положение и много добре разбирам в какво състояние се намирате, затова искам да дам съвет, за по бързо излизане от адското душевно тресавище. Много е лесно да се каже, вземи се в ръце и ще се измъкнеш от проблема. Знам колко е трудно това, защото съм го преживял. Имах чувството, че няма измъкване, че никой не може да ме разбере, но на практика се оказа, че има спасение. Житейските проблеми, които са Ви бреме, само с упорство ще решите, но за душевните терзания, ще трябва помощ от специалист. Обикалях при какви ли не доктори, ходил съм и при психиатри, положението стана по зле, изписваха ми лекарства които ме превърнаха в парцал. Предпочетох по лекото състояние, да ме мъчи меланхолия но да мога да разсъждавам. Работата ми беше много напрегната и имах постоянно главоболие. Отидох на невролог и му разказах за непоносимото си състояние, казах му и за меланхолията, изписа ми много лек антидепресант"Деанксид", едни малки розови хапченца(наричат ги хапчетата на щастието). Тези хапчета повишават, по скоро предизвикват образуването на Серотонин в организма( а това е хормона на щастието), който се отделя от мозъка. Така в продължение на няколко месеца, аз се спасих от блатото. Съвет-отидете на невролог(не на психиатър) и скорошно весело настроение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 8aaaec9304
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Недей да изпадаш в депресия, а извлечи полза от това. Намери си хоби. И аз съм на 25, хубава съм и просто не го срещам моя човек, в когото да се влюбя. За капак се скарах с близка приятелка, загубих близък човек и се чувствам сама. Но... няма да бъда самотна! :)
Пожелавам ти да я срещнеш скоро! :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 546050b124
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хората изпаднат в подобна депресия, но този период както всичко останало ще мине с времето си. Нещото, което ти трябва е добра мотивация, за да успееш да се измъкнеш по-бързо от този период. Мисли позитивно и не се напрягай с излишни и ненужни неща... Повече усмивки и горе главата и това ще отмине, стига да не му се поддадеш и да се оставиш на подобен тип емоции.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: afc492ef67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Какви са ти "трудните моменти" бе пич? Супер много драматизираш. С това използване звучиш като жена... Я се стягай! Щом малко те харесват явно не си еталонен модел излязъл от турски сериал. Намери си някой ненормален приятел и ходете заедно да тренирате я фитнес я някакъв боен спорт - да се видиш каква мекица си. И спри да даваш!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d80ae520c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Виж приятел и аз често изпадам в меланхолия, ама това не е толкова лошо. Просто преосмисляш живота си от време на време. Най-важното е да гледаш положително на нещата и да не мислиш за отрицателните. Истинска любов и истински приятели трудно се намират, ама ги има, бъди сигурен в това. Вярно е, че има и много използвачи, но пък нека са живи и здрави, важното е да не си го слагаш много на сърце. Аз например преди около година осъзнах, че най-добрият ми приятел, с който се познаваме от 8-9 годишни ( сега сме на 30 ) и сме били постоянно заедно, ме е използвал. Дори не точно използвал, един вид съм му бил удобен. А с нищо не съм го обидил, дори му помогнах да започне първата си работа във фирмата, където работех, като това се превърна в негова професия. Не съм направил кой знае колко и не ми е коствало нищо, нито пък сажалявам, че съм му помогнал. Единственото, което не ми е приятно е, че в момента едвам говори с мен, но даже и не му се сърдя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker