Заплашва ме със самоубийство... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Заплашва ме със самоубийство...
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 5583 пъти
Моля ви, добри хора, помогнете ми да се измъкна от тази безисходица...
С приятелят ми бяхме заедно 3 години, след което се преместихме в друг град да учим. Още докато бяхме в малкия град, нещата не бяха розови, говорихме на тази тема и се разбрахме, че ако не се получи съвместният ни живот, ще се разделим, той изрично се съгласи.
Откакто заживях с него, го опознах истински и разбрах, че този човек не е за мен. Опитах се да му го обясня по най-спокойния начин, а той ми каза, че без мен животът му е безсмислен и ще се самоубие. Карахме се много, накрая успях да го убедя, че си заслужава да живее.
Караниците зачестяха. Мислеше, че имам друг и затова го напускам. Всяка седмица, и то винаги в дните, когато спях по 3 часа на денонощие заради многото ми задачи в университета, той подхващаше темата и почвахме със скандалите, винаги завършващи все по-зловещо.
Дойде моментът, в който той реши, че трябва да изпълни заканата си за самоубиийство. Оставала съм без капка силица, защото когато тръгваше към вратата с думите, че това е последния му ден, влагах всичката си енергия да го спра, ужасно е да знаеш, че си безсилен физически срещу някого...
Снощи беше поредната такава свада. За капак взе един блистер с хапчета и почна да ги пие едно по идно пред мен с думите "ОК, като искащ, гледай как ще го направя"...
За щастие не му стана нищо.
Не мога да изразя с думи какво преживявам в момента, всеки ден съм подложена на този тормоз, говори ми съвсем спокойно как ще се самоубие и как не мога да направя нищо... Знае, че ако го направи, това ще ме съсипе, но не му пука.. Говоря с него, говоря с приятелите му. те не ме взимат на сериозно...
Моля ви, насочете ме по кой от всичките пътища без изход да тръгна...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: c48a31d064
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Грешката е в теб - че му се връзваш. И според мен ти го правиш не толкова заради него, а за себе си, защото неговото посягане на живота му, ти тежи на съвестта.
Обаче защо ти тежи на съвестта? - не искаш да се убива, ще изглежда сякаш ти си го убила.
Не е така, ти не си виновна за неговото състояние, по никакъв начин. Ако се убие, той ще си е виновен. Не ти си го натъпкала с хапчета. Ти не си виновна, че той е с психични отклонения.
Така че, щом искаш (не съм сигурен в това), да се отървеш от него.
Твърдо заявяваш: Виж какво, ако искаш се убий, аз те уважавах достатъчно и това решение е твое! Или: Караш ме да избирам между моят живот и твоят - добре избирам моят! - Ако искаш убий се.
Ще посегне отново на живота си - нищо стой равнодушно. Гледай го и си стой на мястото. Като изпие шишенцето, ще припадне, но няма да е мъртъв. След това не пипай нищо, вдигни телефонът и съобщи в болницата, че си го видяла да лежи така и шишето, казваш какво е било, е изпразнено. Най - вероятно ще го спасят, ще те разпитат, кажи какво ти е казал, и ще го сложат на лечение. Така до 24 часа, ще си се отървала.
Може да ти посегне след като види, че не си благосклонна да откликнеш на заплахата му. Ако си по - силна, остави го да те удари, отблъсни го и избягай потърси полиция, вземи ограничителна заповед, разкажи какво е станало.
Ако си по - слаба се опитай да избягаш и пак направи същото.
Преди това отиди на лекар, за медицинско.

Има и друг по - лесен вариант. Казваш това което си описала тук, на телефон 112 и чакаш инструкции.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 869437c64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ооо, милa спокойно, товa е сaмо демонстрaция зa пред теб.
Нaмерил е негоеият нaчин дa те мaнипулирa.
Но повярвaй ми, товa е стрaхливец, никогa нямa дa го нaпрaви!!!
Просто си вземи бaгaжчето и изчезни.
Може би ще те потърси, зa дa с цялото си теaтрaлно изкуство ти изпищи зa внимaние, лaпaйки хaпчетa пред теб нaпълно зaщитен, или ще го спреш или ще потърсиш помощ. и пaк ще си " принуденa"
Друг вaриaнт е, кaто си тръгнеш, примерно теaтрaлно дa припaдне сред хорa зaдължително и много нaвреме, зa дa бъде обслужен от лекaри.
Бягaй от товa недорaсло, стрaхливо човече!
Нищо му нямa, нищо нямa дa нaпрaви!
Aко нaпрaви нещо от товa, което си мисля, не го търси, не му предлaгaй съчувствие, нито пък стрaховете си.
Товa е оръжието му.
Вярвaй ми, знaм зa кaкво говоря!
Имaх тaкъв, след 2 год. толковa се уморих, че му кaзaх открито- aко искaш дa мреш.... aми дaвaй!
Aз със теб и без товa живa не се чувствaм.
Тръгнaх си, след около 2 седмици го зaсякох нa купон, жив, в търсене нa другa леснa зa мaнипулaции.
Дa ги мислят мaйките им!
Ти не си му мaмa, не " убивaй" себе си зaрaди товa... същество

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b427322dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Oбади се на родителите си, и потърси психолог тайно от всичките ти приятели. Поговори с психолога, той ще те приеме на сериозно като резбере че се е нагълтал с хапчета. Но първо с ваште го обсъди и то по най бързия начин. Ако те не помогнат, иди до полицията им разкажи ( но това е в краен случай). Иди на някоколко психолога защото може и да не те приемат насериозно. Човек трудно умира, но такава поразия ще си направи с тия хапчета че ще лежи в болницата един месец!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1ec6996272
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Безмилостно те манипулира! А ти от глупост му се връзваш...
И да се самоубие - решението и отговорността за това са си негови и само негови, не са твои.
Откъде-накъде "животът му без теб е безсмислен"? Ами ако не се беше родила, какво щеше да прави той?... Знаеш какво - животът му без друга щеше да е безсмислен...
Всъщност приятелят ти е енергиен вампир - храни се с тежката енергия на страха и отчаянието ти, изнудва те постоянно да му обръщаш внимание и по този начин да го поиш с енергията си.
Прекъсни всякакъв контакт с него - избягай, скрий се за известно време, поне за месец-два. Едва ли ще се самоубие, а и да го направи, пак казвам, отговорността за тава ще си е 100% негова. Ако не го направи пък - на всички ще е ясно, включително и на самия него, че може да живее и без тебе.
Приятелите му с право не те вземат на сериозно - за всеки нормален човек е абсурдно да вярва на подобна манипулация... понеже ти си вътре в самата манипулация, и то от доста време, ти се струва, че това е самата и единствена истина, но не е!
Дори (съвсем хипотетично) да приемем, че след като ти изчезнеш той се самоубие, абсолютно всеки нормален човек, включително и приятелите му, ще приемат че на него сериозно му е хлопала дъската, и на никой няма и да му хрумне, че ти си виновна за нещо.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5bcc9e339a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Мило момиче, скрий се за известно време и ще разбереш истината Аз мисля, че само те плаши за да не го изоставиш. Не го съжалявай толкова, защото ще си пропилееш живота. Ако нямаш смелост, значи си се примирила, а живота е борба!
!

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9988800328
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Бягай далече от този психопат. Лъжи те. Самоубийците не говорят те го правят без приказки. Но ти какво бъдеще ще имаш с него? Отговори си на този въпрос и ще знаеш какво да направиш след това.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: fce14fa0ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Бягай на далеч от тоя. Или съвсем безкруполно те манипулира или верно е психично болен. В първия случай не си заслужава да живееш с такъв човек и някой, който при едното несъгласие да почне пак с неговата си песен за самоубийството. Такива хора са по-трудно и от децата, които реват и се тръшкат. Просто умишлено го прави. Това за мен е случаят при вас. Другият вариант е както споменах да си има някакви психични проблеми. На всички ни е трудно в дадени етапи, ама много малък процент от тея хора посягат на живота си. Ако заради това го направи, явно има нужда от специализирана помощ, която ти тъй или иначе няма как да му е предоставиш. Има си родители, има си приятели, не си единствената на тоя свят за него, пък само ти се тормозиш. Махай се и не го търси въобще - няма да пигаш общи приятели, защото разбере ли, че се интересуваш от него това ще го насърчи да се прави на интересен, за да му обърнеш внимание. Не говориш с него, не разпитваш за него, като видиш негови приятели не питаш за него, не ходиш по кафета, където можеш да го засечеш и така.
Ана

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 839453792f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Моля те, какъв "път без изход"?
Изхода е много лесен и се разбира от само себе си!
Тоя тип е от т. нар. енергийни вампири, изнудва те и злоупотребява с теб, защото му се оставяш и го позволяваш.

На първо място осъзнай, че ти не си отговорна за неговия живот!
Ти не носиш отговорност за нечий друг живот, единствено той е отговорен за живота си. Дали ще живее или няма да живее, как ще живее и тн. по никой начин не е твоя работа! Лично негова работа си е. Проумей го: той отговаря за собствения си живот, а не ти.

В случай, че е болен и психически не добре /като такъв се държи/, отново ти не си отговорна за него!

Просто прекъсни всякакви контакти с него, кажи му ясно и недвусмислено, че не желаеш да те безпокои по никакъв повод. Не говори с него, не го виждай, не го чувай... ако ти досажда заплаши го с полиция. Няма право да досажда. От тебе си зависи... колкото повече му се връзваш на нездравата му психика и му обръщаш внимание, по недобре ще е за теб.

Човека е болен, трябва да се лекува.
Това, че иска да прехвърли върху някой друг отговорността за самия него, говори, че има нужда от лечение.
Но ти не си му майка или бавачка.
Късай! - това е.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 8142765a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Предложи му нещо по-силничко, примерно ксанакс 1 блистер и 200-300 грама твърд алкохол. Ако ги изпие, значи е ненормален и рано или късно ще се утрепе. Но най-вероятно ще го хване шубето и тогава ще ти е ясно, че думите му са сапунен мехур.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 06af9add46
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тръгни си. И не се обръщай повече назад.

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 407a24ee9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   И аз имах такъв приятел, който правеше всевъзможни драми и "самоубийства" всеки пък, когато опитвах да се разделим. Накрая му казах да отиде на психиатър и да ме остави на мира. Такива хора ти се качват на главата и се възползват от съвестта ти.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5e32bc9d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Виж... един мъж не може да те задържи до себе си, ако ти самата не го искаш.. В момента те е страх единствено и само, защото, ако си посегне на живота ще ти тежи на съвестта.. нали така? .. Заплаши го и ти и му кажи, че, ако не те остави на мира ще се самоубиеш пред него, но гледай да бъдеш убедителна и направи подобни действия само за да го сплашиш.. идеята може да на пръв поглед глупава, но, ако наистина твърди, че те обича ще те остави, за да е сигурен, че няма да извършиш нещо опасно, ако пък не те остави... казваш довиждане и това е.. знам не е лесно, но предполагам не искаш всеки ден да се подлагаш на неговите драми.. кажи му, че ще бъдеш щастлива единствено и само, ако се махне и не ти пречи повече, ако не се получи няма какво да направиш.. избираш - или да живееш щастливо сама без него или с него, но да се нещастна..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 90eb169667
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Направо се махай от там. Този човек явно ма сериозен проблем, остави го да си го реши сам и не му се връзвай. Никой не е умрял от любов, ще му мине. Щом не е за теб и само се измъчвваш, не знам какво още правиш с него. Това явно е неговият начин да те манипулира, за да те държи с него. Послушай вътрешния си глас и щом е се чувстваш добре, няма защо да сиудължаваш агонията.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 3967094458
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   вземаш си багажа и не поглеждаш назад. до кога ще живееш така по вероятно е да се самоубиеш ти след време от безсилие да приключиш тази връзка

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ac84bf531f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Махни се от него. Ясно е,че те манипулира. Кажи му,че ВСИЧКИ негови действия и думи са си единствено на НЕГОВА отговорност, не на твоя. Така че, и да те плаши - каквото сам си надроби, сам ще си сърба.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 8c179e173c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   100 % само манипулира, зарежи го, нищо няма да си направи.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7ea56b98aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Не те взимат насериозно защото си много елементарна на манипулация и много податлива. Вината за глупавата ситуация е изцяло твоя. Не позволявай някакъв долен гамен да те изнудва така!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ce1f4db352
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   До болка позната история. Той щеше да си реже вените - извади нож пред мен. Това продължаваше много дълго - повече от година. Зпочнах нова връзка и психопата заплашваше, че ще убие новия ми приятел. Единственото, за което съжалявам сега, е че не се обадих в полицията. Бях на 17 год. и той ме плашеше ужасно и до ден днешен имам някакъв стрес от това.
Повярвай ми - КУЧЕ, КОЕТО ЛАЕ, НЕ ХАПЕ!!! Човек като реши да се самоубива наистина, не уведомява никого, за да не може никой да му попречи. Единствената цел на твоя е точно ти да му пречиш да се самоубие, събуждайки чувство за вина в теб, ти непрекъснато да си заета с притеснения за живота му! НЕ МУ ОБРЪЩАЙ НИКАКВО ВНИМАНИЕ!!! Просто му кажи, че ако толкова иска - нека се самоубива и ти не си отговорна за неговия живот. Трябва да види, че ти нямаш чувство за вина, колкото и да ти го втълпява.
И разбери - дори да се самоубие ( за което вероятността е нищожна), ти наистина нямаш вина! Представяш ли си цял живот ти да вардиш неговия живот, да се съобразяваш с неговото желание да умира? А той няма да спре с това, докато не види пълното ти безразличие, защото ще смята, че е хванал слабото ти място. Сигурно, като му кажеш, че не ти пука, ще ти се обади отнякъде да се "сбогува" или нещо такова. Не се поддавай! Пълно хладнокръвие! Пожелаваш му успех и затваряш телефона! И ще видиш как след прощалния разговор ще има опит за втори прощален разговор!
Не си пропилявай дните като мен! Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 84ef489018
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   този е социопат. Имах връзка с подобен тип, трудно се отървах, защото той използваше насилие, хиляди заплахи, че ще се самоубие, включително и подобни демонстрации с гълтане на хапче, пълзене в краката ми.. чакал ме е цяла нощ на -15 във входа ми, на таванското помощение да се прибера. Цялата работа е просто да си тръгнеш и да не обръщаш внимание на полюсовите му емоции. Няма да се самоубие, бъди сигурна! Всичко това го прави, защото вижда, че те задържа. Бягай докато е време

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 64ea3c8e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Събирай си багажа и се махай от там. Ако трябва си смени номера на мобилния. Прекъсни всякакви връзки. Няма да се самоубие. А ако е толкова тъп или луд, че да го направи то няма да е по твоя вина. Всеки има право да търси щастието си и ти не си длъжна да го дундуркаш до края на живота си (който ще бъде скъсен доста, ако останеш там). Просто си тръгни и не се обръщай назад!
Ж27

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d0f2f240e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Ами те предните 4 коментара са ти го казали, има и още 18 в изчакване, предполагам, че и те ще са същите. Много ме изкефи №2 - след 2 седмици на купон, жив, търсеща друга лесна за манипулации. Това е!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 815cfb65b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   бившия ми правеше такива циркове.. звънеше ми и ми казваше че ще се беси.. ще скочи бебреш и т. н.
Но аз не му се връзвах пак си е същия твоето момче не е единственото с тези заплахи остави го докато е време и не го мисли много мъже има с лопата да ги ринеш!

Ж, 18

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 12460a4aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Само те плаши, ако само веднъж види, че не ти пука, сам ще се отрезви. Мани го тва непораснало хлапе. Другият път му предложи по нетрадиционни начини да те плаши. и по-далече от психопати.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7b98c9ef8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Уведоми родителите му, че има нужда от психиатър и си вземай чантата и изчезвай -това е твоят дълг! От там нататък не отговаряш и не си виновна за нищо което той направи.
Това съм го изживяла, затова по-най бързия начин без да отлагаш се махай от него.
Пиши какво е станало...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d380387d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   И аз имам сходен на твоя проблем с моята приятелка. Заедно сме от 5 месеца и като цяло смятам, че не е за мен, но я обичам и искам някак си по взаимно съгласие да се разделим на моменти, но все когато единия иска раздяла, другия омекотява нещата. Вчера бяхме на темата, че трябва да останем просто приятели, даже тя ми го предложи (за мен фактът, че историята и не е изключително розова, спала е с момче за ною преди да се запознаем, правила е свирка (макари по изнудване), на човек с който се познават само от 6 дни), някак си тези неща ми идват в повече, ако ги мисля, да срещам тия баджанаци и прочие, макари че докато сме заедно не ми е изневерявала и докато има връзка е сериозна и честна, открита и прочие, аз трудно приемам тези неща и бях много навит вчера наистина да приключиме връзката си. Намекнах и за тези неща, че ги знам, че не ми харесват и тя се обиди, че ровя в миналото й... каза ок, не сме един за друг, да си останем просто приятели. Замислих се, че има друг щом така лесно ме прежалва (ние всеки божи ден сме заедно), но после се съгласих, казах и ок, супер, оставяме си приятели и всеки да си знае него си... но започна да ми казва по пътя, как като си изкара книжка и си вземе кола някой ден ще чуя за нея как се е самоубила някъде. После във фейсбук пусна статус, че спира да яде от днес нататък. Тя е зодия овен, много трудно пада по гръб и директно в очите не ми каза, че иска отново да сме заедно, но беше видимо нещастна, пращаше ми песни с поздрави, че ме иска обратно, да и простя, че е сгрешила като е казала да се разделим и прочие... аз няма да я нараня, но тази нейна сприхавост и импулсивност смятам, че някога може да ме нарани и да ме ядоса, ако евентуално аз нямам доверие към нея и се заяждам с нея, защото съм ревнив. Разбира се после ще я омаскяря, имам доказателство за нейните грешки преди това, тя го знае много добре. Аз също съм импулсивен и веднъж се бях ядосал, че не дойде с мен на 24-тия ден от връзката ни и се целувах с друго момиче, танцувах и прочие, но не стигнах до никакви сексуални контакти, докато тя първоначално ако не и угаждах беше възможно да стигне до по-далеч с някой, но не сме имали такива моменти (в предишни връзки е имала), в настоящето ако държи на мен и ме обича няма да ми изневери и да ме излъже, пък и аз всичко следя. Но си мисля имам ли бъдеще с подобен човек. Веднъж си ряза вените, но не в опит за самоубийство, а за да се нарани, за да не я болят ръцете, че имаше някакви проблеми. В следващ момент спа на земята в банята, защото съм хъркал и съм я бил избувал от леглото. Веднъж се беше скрила и от всички 2-3 дни не вдигаше телефон и се прибираше веднага в тях и се депресираше нещо. Въобще смятам, че не е за мен, но не мога да я оставя за да не извърши някаква глупост, просто не знам и аз какво да правя, ще и дам още шансове, ще търпя още, но тя сигурно няма да се промени, а аз ще мога ли да се измъкна от нея и в крайна сметка да не се натрови с хапчета и прочие, защото тя определено е способна. Израстнала е с майка си и по-големия си брат, без баща и страда много по онази дълга връзка, в която е наранена тотално след 2 години, майка и болна, без баща е.... какво да правя и аз нямам идея

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b32768f7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

30.   Луда работа... и аз имах един такъв тъпанар, само че и сестра му буташе масло, като му казах, че го напускам, легнал в снега на студа и стоял там, докато замръзне, че да го приберат в болницата и да ми се обадят. И аз тъпата отидох. След това стоях с него 1 месец, от страх да не се самоубие, но накрая ми писна и докато го няма си събрах багажа и чао! по-лесно е докато го няма, защото иначе трябва да му търпиш глупостите! Накрая сестра му ми звънна истерично крещейки, че аз съм виновна, че се бил наръгал с нож в сърцето!!! :)Нищо му нямаше, жив и здрав си беше, извадих си ограничителна заповед, два път иго прибираха, защото идваше на работата ми, но накрая един приятел "тактично " го помоли да спре да ме закача.... така, де.... няма да се самоубие, споко, гадни мижитурки са

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d0f2f240e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Какво стана, Авторке? Да не би да се разделилихте най-сетне и да се отправи към другия живот (да сваля други мацки, след като проумя, че го напусна)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 312fc98281
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Здравейте, аз имам същия пробелм, даже е по- тежко положението, бихте ли споделили какво се случи в крайна сметка в Вас и с него?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 92246c0d03
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   По най-съвременни стандарти заплахата за самоубийство си влиза в графата “домашен тормоз”, каквото всъщност е. Това е тормоз, и то доста смрадлив - “вечно неразбраният” съсипва най-близките си хора - ако не си ти, ще е майка му, ако не е майка му, ще е брат му, ако не е той, ще е друго момиче ( или момче, няма значение).
Спешно звъниш на 112 !!

Обади се на 112 следващия път, за да го срещнат с подготвен специалист. Не се опитвай с разговори, този човек не е добре ! Както реве и се прави на жертва, така някой път ще му прищрака, и ще те подгони със сатъра, ще стане ясно, че реално е бил болен, и няма и отговорност да понесе. Бягай от него, разбери, че е човек с болест ! По принцип тези, които много говорят рядко пристъпват към действия, но пък можеш ли да си сигурна? ЗАТОВА - ПСИХИАТЪР ! Нещата са зле !

И най-важното Никога не забравяй ТИ НЕ СИ ВИНОВНА ! Повтарям - ТИ НЕ СИ ВИНОВНА !! Такъв човек независимо от повода и контекста, ще си намери начин на изнудва и тормози околните. Тя болестта е такава.

ППСИХИАТЪР ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ! СРЕЩА! С! ПСИХИАТЪР ! Незабавно ! Нещата са много зле. Не се обвинявай, такива хора постепенно те вкарват в играта си, поредната здрава жертва си, нямаш вина за нищо ! Не спирай да си го повтаряш ! Това е болен човек, който има нужда от помощ - ако не доброволно - тогава принудително ! Успех, мила, съчувствам ти, стискам ти палци са се отървеш безаварийно от него, и на него да оздравее.

Близък човек пострада миналата година, заради една такава, дето си изпълни заканата, и една година самият той ходи по терапии, за да се отърве от чувството за вина, което го глождеше, затова говоря така разпалено. Направи каквото е необходимо да не стигаш дотам.

СПЕШНО ПСИХИАТЪР !!!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2dd79f8e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Нарича се " емоционално изнудване"
Заварих един път моята да си реже вените в кухнята. После я заведох на психолог, безрезултатно. То ясно, че всичко рухна след тази случка и тя го разбра.
От тогава имаше една хладина между нас и двамата се опитвахме да се разделим. Т. е нея я тормозеше факта че ще остане сама, мен че е луда егоцентричка. Разделихме се, слава Богу. Просто се опитваше да ми намери заместител оттогава. Това се случваше в друга държава и тя беше местна, в моя апартамент, не знаех какво ще са последствията. Но ако беше БГ щях да я оставя да се самоубива.

Това не е любов и е хубаво твоя приятел да го разбере някак.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1ad422e216
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Следващият път като започне с опитите се обади директно на полиция и 112 и звънни и на родителите му да знаят какво става. Със сигурност ще му подейства отрезвяващо. Нека се оправят с него. Ти не си психиатър да му решаваш проблемите. Впрочем, защо живееш още с него? Ако си в неговото жилище или квартира, изнеси се без да го предупредиш и не му дигай нито телефон, нито му отговаряй като ти пише. Номерата ги прави, защото му се връзваш.
Нека дойде майка му, да и се обяснява на нея и да и се тръшка, да го видим.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ab720c24b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   темата е на 5 години, селяни прости

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker