Не мога да разбера защо не се справям - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не мога да разбера защо не се справям
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 3575 пъти
Когато съм вкъщи не се чувствам способна да върша нищо - не ходя на училище, не разхождам кучето, не чистя, не готвя... Нищо! Чувствам се подтисната, а прахосвайки си времето направо съсипана. Резутатът е че ако вършва нещо е полувинчато и с нежелание....

Когато отивам за седмица-две при приятелят си съм много продуктивна. Ходя на училище, чистя, занимавам се с моето и неговото куче, имам време и желание да рисувам, и чета... Помагам на приятелят си, докато е на работа с каквото мога... И се чувствам много добре. Имам време за всичко... Даже успявам и да си почивам.
Щастие от всякъде...

Обаче например, докато аз съм сутрин на училище той вече е разходил и нахранил кучето, майка му е сготвила обяд... И така аз като се прибера имам условията, и времето да свърша много неща, и да помогна, както мога преди отново да се захвана с кучето, и ученето...

Вкъщи - майка ми нито работи, нито готви, нито шета. С нищо не помага. Баба ми работи на две места заради нея...
Ако сготвя всичко се изяжда, без никакъв коментар. Ако почистя на следващият ден пак е мизерия. Ако отида на училище после заварвам кучето гладно, неразходено и направило куп бели или ИЗБЯГАЛО, на улицата... Ако пък отделя сутринта за кучето, после успехът ми е пълна катастрофа.
Родителите на приятелят ми са заети, както и той, но когато съм там ме отменят от едно нещо, за да мога да свърша друго, оценяват усилията ми за всичко и т. н.
Вкъщи не си помагаме, съответно има и много скандали... И все аз излизам виновна! Това просто ми убива желанието за живот, както се вика... И спирам да върша, каквото и да е.

Опитвам се да оставам повече време при приятелят си, но не искам да ставам нагла...

Ежедневието ми ме смазва... Ето например сега имам лек здравословен проблем включващ силна болка, а вкъщи чувам само как трябва да се почисти, сготви, кучето да се разходи... Аз едвам дишам от болка, визуално изглеждам ужасно, взимам тежки лекарства, всеки ден трябва да съм на лекар... И пак никой не ми помага. (Да уточня - вкъщи не ми дават нито пари, нито нещо материално, да кажеш "издържат те, какво повече искаш? ")

Скоро почвам работа и просто не мога да си представя как ще успявам във всичко...
Учене, шетане, готвене, кучето, приятелят ми и т. н. + работа.... Еми, то все едно нямам живи роднини и съм сама на този свят!

Много ли искам? Цял живот съм гледала да съм самостоятелна, да не анагажирам никого... Винаги, когато имам възможност се изнасям от вкъщи, за да не тежа по никакъв начин... А както казах дори и сега, когато живея тук ходя поне веднъж на два месеца за 2 седмици при приятелят си...
Но просто е такъв период в живота ми, че имам нужда от малко помощ. Поне сутрин, когато имам да върша най-много неща.

В мен ли е проблемът? Как да постъпя?
Почна ли работа ще се изнеса след време - все пак трябва да се чувствам сигурна във всичко около това.... Но до тоава ще мине известно време.
Как да действам преди това да е случи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: 52d19f7457
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Лелеее кучето, кучето, кучето. Ще кажеш, че е човек. Животните са създадени да служат на човека, не обратно. Да нахраниш кучето, да го разходиш, да го изкъпеш... Дупето бършиш ли му? Не искам да се заяждам, но това куче ми се наби на очи. Желая ти да въведеш ред в живота си и правилно да подредил приоритетите си. Голяма каша ми се вижда, поне така си го описала, а е простичко. Излизате на квартира с приятеля ти... Кучето:))) и тогава никой няма да разхвърля след теб, ще имаш време за учене, работа, приятеля ти и т. н успех

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: a3e137a4f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Справяш се,обаче никой от твоите близки не го оценява.Не можеш ли се премести при приятеля си?Нека да видим кой ще им чисти,готви и т.н.
Пробвай!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 09628009e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Да, младите трябва да живеят самостоятелно и отделно от родителите си. И никакви кучета (нито котки, папагали, таралежи и подобна менажерия...)! Поне докато не си родят и поотгледат децата...

Да, нямаш живи роднини - това твоето не са роднини а пиявици, паразити. Докато не одъртеят до степен да не могат да се обслужват сами, нямаш никаква работа при тях!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 99629ade75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката:
Еее, всеки, който е гледал малко куче знае колко грижа е...
За това и уточних, че ми е такъв период от живота.
Просто сега е важно да се разхожда редовно, защото не може да стиска; сърбят го зъбите - къса, каквото намери;
Това казано - да, в момента и дупето му бърша. :)
Да поемеш отговорност за друго същество изисква енергия и време, да. Не виждам какво те шокира.

Аз, че ще изляза на квартира - ще изляза. Трябва ми сигурен доход и подоходяща квартира. То, ако ставаше толкова лесно....

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7e332980ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   В първият абзац помислих, че става въпрос за моментна лека депресийка в такъв случай, трябваш да изчакаш месец преди да се оправиш.
В следващият обаче каза, че по принцип си активна. И затова положението ти е много по - сложно отколкото моментното неразположение.
Във всички случай трябва да се махнеш от родителите си, работа не се намира лесно, но ако намериш почваш да се занимаваш с нея и оставяш ученето. Само гледаш да се измъкнеш от вашите, защото наистина са пиявици.
Аз не знам твоята възраст - но моя братовчедка отиде да живее при приятелят си на 16г. Вашите няма да те пуснат лесно, но ако си на 16г. Имаш право да го направиш.

Затова ти предлагам, да разкажеш всичко това на приятелят си, и да го помолиш да се преместиш у тях. По - добре да си нагла, отколкото да се разбиеш, оставайки при вашите.
Ако приятелят ти приеме, да заживееш у тях, ок, ще помагаш в домакинството и при кучето, ще си гледаш училището, нещо което по принцип правиш, но ще си се измъкнала от пиявиците, които те унищожават. След училище, почваш работа и помагаш на приятелят си.

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 6ec1fe8f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке просто порастваш и се превръщаш във възрастен човек. Всяка омъжена жена прави всички тези неща /Учене, шетане, готвене, кучето, приятелят ми и т. н. работа. /, без помощ, като бонус се грижи и за децата си.
Така че стига си ревала, ами се стягай, цял живот ще си така, затова свиквай, че си от женски пол.
Учене- човек цял живот се учи, а майките отделят време и за учене на децата си.
Шетане, готвене, кучето в повечето семейства се смята за женска работа, особенно ако мъжът е по над 10 часа на работа.
Приятелят или съпругът си иска внимание цял живот.
И на работа цял живот ще ходиш.
Мисля че нещата, които си изброила, всъщност са си нормални семейни задължения, които почти всяка жена извършва в дома си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9504ace43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Така се чувстваш, защото майка ти е мързелива и създава тази отвратителна и тягостна атмосфера в дома ви.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 81370743f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До №7 - всъщност, тези неща, които описа, не от всички се смятат "женски работи". 21 век сме, в много от семействата задълженията се поделят, а в някои даже мъжът има водеща роля в домакинството (да, говоря за този тип "man henpecked" ). А това, че ти го наричаш "нормални семейни задължения, които почти всяка жена извършва в дома си. " е твоето мнение. В това семейство дъщерята се е превърна в Пепеляшка - готви, чисти, шие... А майката - "Вкъщи - майка ми нито работи, нито готви, нито шета. ". Наистина, авторката добре се е самовъзпитала да бъда самостоятелна и независима, но в тази възраст тя все още се нуждае от помощта на семейството. Авторке, ето и моя съвет: Изнеси се. На твоите години аз отидох да уча висше, за да се отделя от семейната атмосфера. Може да заминеш в друг град, но... Приятелят ти? Ще бъдеш далече от него. Ами баба ти? Тя се съсипва от работа, "на две места работи". Трудна ситуация... Колко време ще мине, преди Пепеляшка да се превърне в принцеса?

Желая ти късмет! :-)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 871b4c6970
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе, като чета как пишеш, май повечко трябва да наблягаш на училището.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d63103f183
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не съм съгласна с номер 1. Когато гледаш куче, дори и да е възрастно, задължително трябва да го извеждаш всеки ден сутрин и вечер, докато си свърши "работата", и 1 път на ден да му слагаш храна и прясна вода. Ако не можеш да му осигуриш тези жизненоважни условия - НЕ СИ ВЗИМАЙТЕ КУЧЕ В АПАРТАМЕНТ!!!
Друг момент е, че искаш да излезеш на квартира, като започнеш работа. Но у вас предполагам, че не плащаш наем и ако си имаш собствена стая и не обръщаш внимание на тези, които живеят в другата част на апартамента, според мен би било по-удачно да остане у вас, докато не си стъпиш стабилно на "краката".
Ако мрънкането на вашите те натоварва и не можеш да се справиш с този факт, друг вариант е да се нанесеш у приятеля ти (ако там ти е по-добре разбира се). Аз лично не бих се притеснявала да го направя и няма да се чувствам нагла. Ако той те обича и техните и той ще се радват повече от теб да си при тях. Но има 1 проблем - КУЧЕТО ти. Ако смяташ, че вашите не могат да се грижат за него и ще има проблем, ако трябва да го вземеш със себе си при приятеля ти - ТОВА Е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!!! Поне според мен, защото оставяш кучето на произвола, което ще доведе или до неговата гибел, или ще стане улично.
Не зная на колко години си, дали си пълнолетна, дали учиш в средно у-ще или във ВУЗ - има огромно значение и разлика. Ако учиш в средно, в никакъв случай не прекъсвай образованието си, заради каквото и да било!!!
Иначе не е толкова черно, колкото го описваш. Единственият проблем, за който ти съчувствам е, че вашите не се грижат за теб и дори и не те подкрепят финансово (особено, ако си непълнолетна - това е недопустимо според мен).
Пожелавам ти да имаш силата да се справиш сама!
И помни - най-важното е да сме живи и здрави и не ги го слагай много ;)

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: bd712a9e54
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По възрастна съм от теб, но понякога имам същия проблем.
На мен също никой не ми помага с домакинството или кучето и доста често с работа, домакинство, готвене, куче и т. н. ми се събират едни добри 15-16 часа полезна дейност.
Резултата е, че идва момент в който не мога да спя, стресирана съм и всичко, което върша тръгва на обратно.
Тогава проспивам едни добри 13 часа, почивам един ден (рядко и два) и пак мога да подхвана отначало.
Но ми прави впечатление, че времето за възстановяване става все повече, на все по-кратки периоди от време.
Та от умората няма измъкване.
Аз също имам малко кученце и знам, че е отговорност - изяде ми живота, но го обичам и ще продължавам да полагам грижи за нея, нищо че всяка сутрин ме вдига в 6 часа за разходка.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 6ec1fe8f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   До №9 От №7
В това семейство дъщерята изглежда е пълнолетна или поне щом е достатъчно голяма да живее по две седмици у приятеля значи е достатъчно голяма да готви и чисти. Когато човек е пълнолетен не може да изисква помощ от роднините си да чистят готвят те ще го правят ако искат и когато имат желание, особенно в собствения си дом. Ако моята дъщеря е пълнолетна, никой абсолютно никой не може да ми каже кога ще шетам в дома си. тя като иска да шета, като не иска да не шена аз когато реша ще си ошетам, или да стой в моето "мръсно" жилище или на квартира, изборът е нейн.
Плюс това мъжът в едно домакинство, освен че работи, той прави в дома "мъжки дейности", които ти не смяташ за работа. Например при боядисване мъжът боядисва жената чисти пода след това. Мъжът сваля и поставя абажурите, разни контакти ключове поправя ел уреди, колата и др.
Никой не кара жената да коли и расфасова прасе/теле, пържолите се купуват нарязани просто ги хвърляш на скарата. В 21 век не се налага да переш просто пускаш машината.
А да ми даваш за пример за МЪЖ "man henpecked"- мъжът под чехъл, много ме разсмиваш. Та коя жена иска мъж под чехъл?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker