Постоянно се караме и все аз трябва да се извинявам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Постоянно се караме и все аз трябва да се извинявам
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 6249 пъти
С приятелката ми сме заедно 2 години. Първата година нещата бяха супер. Все едно се отделихме от света и бяхме само ние и никой друг. Но напоследък на мен ми е много нервно, защото имам много задължения и нейната обич понякога ме задушава, обсебваща е, иска да съм само с нея, не ми дава да съм близко до приятелите си, ако имат някакви проблеми примерно. Аз й обяснявам, че е трябвало да им помогна и тя ми казва : "ми, помагай им, аз ако ти преча, тогава да се махам". А аз не искам тя да се маха. Обичам я. Много я обичам. Но тази година се караме прекалено много, все за глупости, и тя се отделя и после не се обажда, дори да е засегнала мен, аз трябва да и звънна, за да се сдобрим.

Един път караницата ни беше за тотално тъпо нещо, но много ме засегна, беше свързано с характера ми и нейното неодобрение спрямо мен за някои неща и навици, които имам. И какво-махна се, и после 2 седмици никакъв контакт, докато аз не издържах и звъннах.

Сега отново сме скарани, и дори не знам каква е причината. Понякога е много слабохарактерна и не мога да я разбера. Хващат я лудите и почва да ми се сърди. Иска да съм само за нея. А аз не мога така, трябва и малко въздух.... Но я обичам, да! И сега като сме скарани от 1 седмица вече, пак не знам какво да правя. Пак ли аз трябва да звъня да се сдобрим?

Това вече ми идва до гуша, но просто имам зависимост към нея-не мога без нея, но имам чувството, че ако не и звънна тя просто ще ме забрави, въпреки че тя е виновната за караницата ни. Какво да правя? ... как да действам, помогнете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 32c943e071
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Тя се държи така, защото е разбрала, че ти си привързан до такава степен към нея, че си готов да потъпчеш достойнството си заради нея, а това и дава власт над теб и на нея й харесва да те унижава!!! Ако си мъж на място, кажи ако не й харесва как живееш или нещо друго да се маха и не й звъни! Мисля, че връзката ви отдавна е изчерпана и няма смисъл да продължавате, в момента ти си мъж под чехъл!! Вземи се в ръце!
М21

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4abf5438d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе, а на колко години сте? Сподели повече за поводите, по които се карате - за теб може да са глупости, но за нея - важни. Дали пък тя не иска нормалното отношение, а ти искаш да си я имаш само като даденост, без да я допускаш много до живота си? Иначе мисля, че е по-скоро въпрос на характер дали ще се обадиш на някого или не, когато се чустваш обиден - и аз много трудно бих, да не казвам, че изобщо не бих.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c20f8b507d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   прмири се, че в една връзка мъжът винаги е виновният и трябва да се извини, дори тя да е блъснала колата, пак ти нещо си крив. не си го слагай на сърцето и си праскай извинението и хич не ? се връзвай. ходи си се виждай с приятели и после се извинявай и готово. това е изпитана формула. хем ти си правиш каквото искаш, хем знаеш как ще се развият нещата. използвай времето, когато я няма за себе си. наслаждавай се. тогава можеш да се виждаш с когото си поискаш колкото си искаш. а когато тя ти притрябва или долипсва - прас извинението и готово. така ти контролираш ситуацията. всичко е много предсказуемо. даже ако ти писне от нея можеш да предизвикаш скандал така, че тя да си тръгне и после да си я придърпаш пак. всички карти са всъщност в твои ръце. може да звучи цинично, но кризите трябва да се използват винаги като шансове, иначе ставаме жертви. горе главата, пич, сега можеш да си я размотаваш както ти скимне.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d06c0e3523
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хем е обсебваща и изискваща нон-стоп внимание, хем като се разсърди и прекъсва всякакъв контакт с теб? ! Много неуравновесено и детинско поведение описваш. Струва ми се, че се опитва да те "наказава" с това мълчание. Жена съм, но не понасям такива манипулативни номерца и сръдни, не толерирам подобно поведение нито у мъже, нито у жени.
Дори и да държи на теб и да те обича, явно не може да комуникира зряло и нормално. Опитай се да говориш с нея и да й обясниш как виждаш нещата, как се чувстваш, но ако не можете да говорите нормално и открито, се запитай каква връзка е това...

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 68b552a1f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не позволявай това да се случи. ЩЕ загърбиш много приятелства, че правиш каквото тя иска, ще си дадеш задника дори и накрая ще си пак виновен и няма да бъде оценено нищо от направеното от теб.
Имах една такава навремето със подобен развой. Отдалечи ме от много приятели, даже си позволяваше да ми забранява да се виждам с тях, позволяваше си да ги оценява и не харесваше никой от тях. Тя имаше едни " недостатъци" така да го кажем, които търпях всячески, никога не обелвах дума за това, но тя ме критикуваше за всичко, по всевъзможен начин.
Накрая беше толкова изнервена, че ме заряза и ако беше по-силна, сигурно щеше да иска да ме убие, не знам от къде тази агресия.
След време поиска да се видим, но вече беше свирено.
Та.. не ти трябва жена, която не оценява като правиш нещо за нея и винаги си и виновен.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d06c0e3523
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 3 - кога ли ще ти откъсне главата това манипулативно поведение и ще хлътнеш по някоя по-хитра от теб да те разиграва, както й скимне, без да се усетиш :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 25e457ec1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо, доказано е, че е голяма грешка някой от двойката да зачерква приятелите и независимостта си заради другият. Това неизменно води до бъдеща раздяла. Смислена връзка и любов може да има само между два пълноценни самостоятелни индивида, които са заедно, защото така искат. А не поради разни забрани, правила или манипулации. Още губенето на контакта с други хора е пагубно не само и за самата връзка в дългосрочен план, ами и за самото психическо здраве. Задушаващите любовни отношения без външен контакт поначало са обречени.

Има жени, които искат да манипулират мъжа до тях, искат пълна власт и контрол над него. Процентно не знам колко са от всички жени, но не са малко. Шанса да попаднеш на такава не е никак малък.
Първата им задача на тези жени е да откъснат мъжа от приятелите му и близките за да имат те пълен контрол. Целта е контрол и власт над мъжа. А приятелите могат да дадът съвет или акъл, дори могат да му отворят очите за някои неща, а това хич не е добре дошло. Още оставайки само тя в живота на мъжа, той ще се оповава за всичко само на нея, тя ще му е като най "близкият" човек. И съответно това постигнато чрез различни подходи може много лесно да го управлява, накаже и каквото си реши. Мъжа останал без някой друг около него е силно зависим само от нея емоционално и психически, а заради секс-а и физически.

Как такава манипулативна жена откъсва мъжа от приятелите и другите, които могат да му повлияят? Лесно - с чувство на вина. Това е много важен похват - вината. Почва да недоволства и да го кара да се чувства виновен, че не и отделя на нея внимание и време, а има за други хора, че явно не я обича така силно, както тя него. Елементарни методи за налагане на вина, но и доста ефективни. На такива елементарни похвати се хващат по младите и неопитни мъже. Използваните фрази и думи са вариации и не е от голямо значение. Важното е сравнението и налагането на чувство на вина, което систематично се прави, с един път тя е наясно, че няма да успее.

Малко по малко и крепоста рухва с постоянство, а такива жени са доста постоянни и упорити. Обсебват мъжа напълно за да имат само те власт над него. Дори и самите те не осъзнават, че дори и да постигнат целите си, то в дългосрочен план е разрушително за мъжа и за самата връзка като цяло. Дори самите те губят интерес към вече изцяло зависимия мъж от нея. Мъжа загубил самостоятелност и независимост от нея е буквално като едно дете и иска за всяко нещо разрешение от нея. Сякаш тя му е майка и тя има правото да разрешава и наказва. Тук вече нямаме равноправни отношения и няма такова нещо като любов.

Най са ми смешни някои от женените мъже, които за да се похвалят, че не са мъже под контрол /чехъл/ казват нещо от типа - " С моята жена не сме като другите двойки и не съм под чехъл, тя ми разрешава да се виждам с приятели когато си поискам."
Смешно и тъжно, ето самите те са "сложили" жената в такова положение, че да им разрешава или забранява да се вижда с някой. Той е като малко дете искащо разрешение от мама :) . В една истинска двойка в равноправни отношение, не трябва и двамата да искат разрешение. Всеки трябва да има лично пространство и свой кръг от приятели. Никой не трябва да забранява на другия, ако няма наистина сериозно основание, като например цел да предпази другия от лоша среда.


Още може такава манипулативна жена да използва и сравнение и с други мъже. Всякакви вариации от типа "ти какъв мъж си да правиш/да не правиш еди какво си.", още от типа "какъв мъж си така да постъпваш, виж еди кой си как ..." . Елементарни похвати за да постигне целите.

Още много важен инструмент за постигане на целите е - сърденето. Така се дресира един мъж да прави това, което се очаква от него. Има си цели книги на тази тема как да се дресира един мъж. Аз четох една такава книга, авторката беше рускиня. Добре ги беше написала нещата. Хубаво е да четеш и подобни книги писани за жени от жени, за да имаш идея какви похвати могат да ти приложат на теб. За твоя защита е хубаво да знаеш.

Още има разни похвати със приближаването и отдръпването. След като мъжа свикне с нея, привърже се силно и получава хубав секс, тя използва метода като се отдръпне и го остави без своето присъствие и хубав секс. Мъжа изведнъж се оказва в дупка, нещо подобно на бебето, което са му дръпнали гърдата от устата. За да му ги предоставят пак тези хубави неща, които много му липсват, мъжа отстъпва и прави вече каквото се очаква от него. Склонен е да остъпи и да е както тя каже, дори и да е бил на различно мнение само и само "мир" да е.

Смешно е, или тъжно. Зависи от гледната точка. Още има много какво да се напише по темата, но по-добре автора сам да си научи нещата от живота и да си счупи главата с такива жени 2-3 пъти. Тогава се предполага, че вече ще си е научил урока. Едно е някой да ти обяснява пътя, а съвсем друго е да минеш по него.

K-Man

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b40bc38a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

8.   Номер 1 е много прав, освен за това, че си мъж под чехъл. Не си, просто си добър и търпелив и държиш на нея и го показваш, а тя не го оценява, защото нейното влюбване е преминало вече. В смисъл такъв ето ти пример - и преди година си имал същите лоши навици и страни на характера и т. н, които не са и правили впечатление тогава, а сега "пеперудките " от стомаха са отлетели и се започва с тирадите. Преживяла съм подобна агония и за твое добро ти казвам да не я търсиш повече. Продължи живота си, прави това което обичаш да правиш, знам ще се измъчваш, ще се чувстваш виновен, ще ти е мъчно, но всичко до време. Ще минеш през много фази - на спомените, на гнева, ще я намразиш даже и в един момент ще ти е все тая и даже ще усетиш едно облекчение, един разцвет...

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4abf5438d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Колко активно се включиха мъжете в тая тема, за да защитават достоинството на мъжкото съсловие. Защо пък веднага решихте, че е под чехъл? Знае ли се какво точно и сервира автора? То не е казано, че трябва да зарязва приятелите, за да дарява с внимание момичето. Но ако иска да живее за приятелите си, а за нея да се сеща от време на време? Ако си почива с приятелите, забавлява се с приятелите, споделя с приятелите, и нощува с приятелите, за какво му е връзка с жена изобщо? Не казвам, че е така, но е доста вероятно - нека той отрече или си признае. При всички случаи и той си я има вината - "Първата година нещата бяха супер. Все едно се отделихме от света и бяхме само ние и никой друг. " Значи, нищо не му е пречило да се откъсва от всичко, да "пренебрегва" другите хора, а сега се е усетил, че не му харесва така. Много ще кажат, че така било нормално в началото при всички влюбени двойки, но аз няма да се съглася - и от личен опит и от странични наблюдения знам, че съвсем не е задължително. Гадно е все пак някой да играе прекрасна роля в началото и изведнъж нуждите му рязко да се променят и да те постави пред факта " ми, няма да е тъй както изглеждаше, че ще е".

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b5227638fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако слушаш номер 3 няма да стигнеш до никъде. Аз съм сигурна, че момичето, за което пишеш много те обича. Аз се намирам в същото положение, безкрайно много обичам приятеля си, който предпочита почти всеки ден от седмицата да прекарва в дома на уж "много добър негов приятел", който говори зад гърба на хората!!! Все още не мога да разбера какво толкова му харесва всяка вечер да кисне до никое време при него. А когато аз имам нужда от него винаги да му се спи. Писна ми да се караме за глупости, писна ми да ходи там напрекъснато, писна ми да ми вика и да се заяжда с мен заради него. Аз наистина много го обичам, но колкото и голяма да е любовта ми, съм склонна да го остава, ако предпочете да ходи там. Приятелката ти винаги трябва да е на първо място, след това са всички останали. Не допускай да я изгубиш, защото може да не срещнеш друго такова момче. Повярвай ми тя не иска да те отдалечава от приятелите ти, тя просто иска да ти има доверие и да прекарва повече време с теб. Целлувай я, прегръщай я и и казвай, че я обичаш по-често. :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b5227638fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ако слушаш номер 3 няма да стигнеш до никъде. Аз съм сигурна, че момичето, за което пишеш много те обича. Аз се намирам в същото положение, безкрайно много обичам приятеля си, който предпочита почти всеки ден от седмицата да прекарва в дома на уж "много добър негов приятел", който говори зад гърба на хората!!! Все още не мога да разбера какво толкова му харесва всяка вечер да кисне до никое време при него. А когато аз имам нужда от него винаги да му се спи. Писна ми да се караме за глупости, писна ми да ходи там напрекъснато, писна ми да ми вика и да се заяжда с мен заради него. Аз наистина много го обичам, но колкото и голяма да е любовта ми съм склонна да го остава, ако предпочете да ходи там. Приятелката ти винаги трябва да е на първо място, след това са всички останали. Не допускай да я изгубиш, защото може да не срещнеш друго такова момче. Повярвай ми тя не иска да те отдалечава от приятелите ти, тя просто иска да ти има доверие и да прекарва повече време с теб. Целлувай я, прегръщай я и и казвай, че я обичаш по-често. :)

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e7c6a60a39
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Подкрепям 11 относно номер 3 и да добавя, че ако слушаш номер 7, ще се радваш на ергенски живот, изпълнен с една единствена омраза - към жените. Този номер 7 е попрочел няколко статийки и е обобщил всички най-лоши евентуални качества на 1 жена. Много хубаво, че е такъв аналитик, но да беше споменал нещо и за мъжете (също доста добри манипулатори). Имам такъв колега - не искаше да се жени, искаше само дете, майката на детето не го изтърпя дълго, след като той не пропускаше да вмъкне във всеки разговор, че "той с жена никога нямало да се съобразява". Сега се съобразява сам със себе си - вече някъде 12 год. и само си търси "жертви" да му се връзват на акъла. Понеже му е скучно, все дърпа колегите да ходят с него по дискотеки (а той е на 46), а някой като му откаже (доста есто), почва: "Май те е страх, че жена ти няма да те пусне... "
Та, ако има любов - ще има и разбирателство. "Мъж под чехъл" е едно абстрактно понятие, пораждащо се в главите на хората, които си нямат друга работа, освен да стъпват в чуждия двор. Важното е ти как се чувстваш, дали те подтискат и ограниват много исканията на приятелката ти. Всеки си има някакви виждания, въпроса е те да съвпадат и при двамата. А когато мъж казва "... тя ми разрешава да се виждам с приятели когато си поискам", това може да означаво само, че има много здрава връзка със семейството си и е съобразителен, нито е тъпо, нито е тъжно. Ако не си готов на компомиси, по-добре живей ергенски живот и посвети живота си на изучаване на женските манипулаторски методи (по съвета на 7).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1037674d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз съм на 18 години и съм жена, която въпреки годините си е изстрадала много от една единствена връзка. Беше ми забранено да излизам, дори да поздравявам приятели. Изнесох се от вкъщи, не говорех със семейството си. Загърбих всичко и всички. Станах аутсайдер в училище и не разговарях с никого, но така и не получих доверието, което заслужавах. Дори се нагълтах с лекарства (твърде детинско) след поредната караница. Той непрекъснато късаше с мен, и после казваше: "Обичам те до болка, не мога да не те ревнувам". Карахме се, а аз тичах след него. Един ден, докато се разхождахме, той ме попита дали съм погледнала някакъв мъж, който караше колата си. Всъщност аз наистина го погледнах, защото той щеше да блъсне някого на улицата поради липса на шофьорски умения. Никога и за нищо не го бях лъгала. Така стана и този път. Казах му, че съм го погледнала, а той ми отвърна: "Край, късаме". Цял ден мислих какво искам от живота. Бяхме си направили планове след като завърша да заминем и никога да не се връщаме и ако някой ден имаме деца, той искаше родителите ми да не ги виждат никога. Помисли какво искаш от живота. Струва ли си това момиче да те манупулира. В моят случай беше малко по-различно, защото той беше първият мъж в живота ми и аз бях лудо влюбена. Ако искаш да знаеш как завърши края на тази история добре :). Аз се разделих с него и си бях наумила да съм сама дълги години, защото всички след него ми се струваха недостойни. Е, сега си имам приятел, невероятен мъж, който дава всичко за мен и не се притеснява от това, че когато се разхождаме, мъжете си обръщат главите след мен. Напротив, радва се, че приятелката му е красива и се гордее с мен. А бившият ми приятел плачеше като бебе след това и ми пращаше съобщения, но напразно. Повярвай, тези хора никога не се променят.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: af837ee9a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   K-man /Номер 7/ - добре си го описал, браво! .. Виж ей тая куха лейка - номер12 - как се опитва да манипулира, докато оборва твоето изказване "А когато мъж казва "... тя ми разрешава да се виждам с приятели когато си поискам", това може да означаво само, че има много здрава връзка със семейството си и е съобразителен, нито е тъпо, нито е тъжно. " Така ли уважаема? Само и единствено може да означава, че на домашния любимец му е разписана отпуска... Коя е тя, че да разрешава?? ! Както К-man e написал майката може да разрешава на детето си, или да забранява.. А вие драги възпитателки жени, се замислете ако успеете да дресирате вашия избраник, така, че всичко което поискате и очаквате от него се получава, тоест добре сте го обучили - питам ви аз - ще продължавате ли да Обичате и Уважавате такова мекотело?? Естествено, че не - та той самият няма да се уважава - та за какво и как вие да го уважавате!! 12 като ти чета коментара и ми се повдига от елементарната ти и едностранчива гледна точка... Ей това-"Та, ако има любов - ще има и разбирателство" - удобно и не дотам добре маскирано извинение за всички уместни и неуместни пришевки на жената" - кво разбирателство ще има - жената да командва мъжа си и той безропотно да се подчинява... А действително ли сте толкоз прости, че не разбрахте, че смачкате ли самочуствието и самоуважението на един мъж - той не става за почти нищо?? Ми той е твоя мъж, ма патицо такава... Утре ще се наложи да се намеси в някаква ситуация - я скарване, я сбиване, я да спаси живота на някой в критична ситуация - и той ше ти хвърли бърз поглед за да види твоята реакция - демек ТИ дали одобряваш да се намеси? ! . /... Подразних се откровено... Вижте -ако си направите (моделирате) мъжа както на вас ви е угодно, ако после ви стане безинтересен и скучен и само чисто и просто удобен, за да помага със сметките и децата - НЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ във форумите, че нямало истински мъже и от сорта..

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: af837ee9a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Към автора - стегни се пък ти бе , какъв човек си , всеки път като се фръцне и ще й тичаш подир задника ли? "Не мога без нея" - верно ли?? Без себе си можеш , себе си да загубиш можеш , без нея не можеш обаче , а??

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b99e392ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 11: "Целлувай я, прегръщай я и и казвай, че я обичаш по-често. "
Не давай такива съвети. Всеки ден го правех в продължение на две години и половина и какво? Накрая се обърна и ми каза, че все съм бил отгоре и и не можела да диша.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker