Чувствам се жалка, защото той има пари, а аз не - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Чувствам се жалка, защото той има пари, а аз не
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 2778 пъти
На 26 съм и си имам сериозен приятел от около 2 години. Проблемът между нас е, че сме много различни. Той е много по-стабилен от мен финансово. Това ме кара да се чувствам неудобно.
Той е завършил икономика и няма проблем с парите. Живее добре. Аз, все още уча в университет и не се справям добре.
Проблемът ми е, че понякога това, че съм толкова нестабилна ме кара да се чувствам слаба и ми е много неприятно.
Той дори ми предложи да живея в апартамента му, но аз все още не съм решила. Мислите ли, че във връзката ни има бъдеще?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 57e19cb4ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако той е ок с това, недей да се притесняваш и подценяваш! Щом е с теб, значи има за какво. И аз съм била в такива ситуации, подценявах се много и това ми изигра лоша шега. Бъди себе си! Ако той се държи добре с теб, не парадира с положението си.. значи си късметлийка, а по начина, по който си споделила историята си, значи, че и той е късметлия :)
Жена, също на 26

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d51ff238be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Явно проблема е в това, че ти искаш да си властващата в връзката, т. е нещо като главата на семейството, жената, която командва вкъщи.. Дали връзката ще има бъдеще, никой не знае, но ако се комплексираш че той изкарва повече от теб, сама ще я съсипеш.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 554a68c439
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Връзката ви да не се базира на пари? Или трябва да сте от една прислойка на обществото? Може би родителите ти е трябвало да уговорят брака? Ако не си феминистка, няма от какво да се притесняваш. За българския мъж е напълно в реда на нещата да подпомага своята любима.
Не се справяш добре и си студентка... Ти и още хиляди други студенти в България. Търси ногавота помощ. По думите ти звучи, като човек с добра позиция и фининси. Може винаги да те опъти към добра кариера или поне да ти помогне да направиш връзки....
А колкото до "Дали имаме бъдеще": Кани те, да живееш у тях, заедно сте от две години. Ако това беше преди няколко десетилетия, досега да ти е надянал хълка на пръста. Не се чувствай пренебрегната, слаба или жалка. Бъди щастлива и силна и не забравяй, че гордостта е един от 7те смъртни гряха в християнството (и се замисли защо).

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d9677c7fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хващай го за ушите и не го изтървай... а и щом те е поканил да живееш при него... скоро всичко негово щее и твое... дерзай ;)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 554a68c439
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не слушай 4ти коментар. Ако го "хванеш за ушите", след някоя друга година може да му писне и да те изрита на улицата. И ако си се разглезила и не можеш да се грижиш сама за себе, става доста тежко.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e1a8277c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Няма какво да се притесняваш. Това положение е временно, защото ти още учиш. След някой друга година ще завършиш и като нищо ще си намериш добра работа и тогава и ти ще разполагаш с пари, така че няма да имаш повод да се чувстваш непълноценна. А и щом той е с теб, явно е защото те обича, а когато обичаш някого не ти пука какво пише във фиша за заплатата му.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 53f9d671f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сега такъв период има за повечето на твоята възраст. Няма как да стигнеш неговият стандарт може би, но като заживеете заедно и той е от тези щедричките, може скоро да имаш повече, но ако се измъчваш постоянно, че нямаш твои пари, спечелени с труда ти, по-добре изчакай да видиш и неговото мнение по въпроса. И май ще е най-добре да му кажеш какво те тревожи, така той няма да търси причината в отказа ти някъде другаде.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b31d4dec2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не разбирам какъв е проблема. След като завършиш ще си намериш работа и също ще печелиш пари. Когато една двойка е ДВОЙКА всичко е общо. Ами ако след време си женена (за него или за друг) и един от двамата остане без работа? Другият ще печели пари... Какъв ужас! И какво? Ще се разведеш заради това.
С приятелят ми взимаме почти еднакви заплати (неговата е по-висока). Никога не си броим парите - понякога той е забравил да си вземе картата или да изтегли, понякога на мен ми се случва. Парите са общи - живеем заедно, ядем на една маса.
Друг пример - майка ми и баща ми. Мама не е работила откакто съм се родила аз. Не защото не иска, а поради здравословни причини. Винаги баща ми е изкарвал парите вкъщи и това никога не е било проблем. Парите винаги са били общи.
Много е лошо, когато всичко се обръща в пари. Не го прави и ще си много по-щастлива :)
Ж27

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: bc65a3de98
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Мила радвам се че в теб има достойнство, и уважение. Радвам се че са останали макар и малко хора като теб. Ако се обичате живейте заедно. Матерялното е временно, не се притеснявай, а го вземи за стимол, и давай всичко от себе си да искарваш пари било то 1/10 от неговата заплата, това хем ще го зарадва хем много ще те оцени :) Слушай сърцето си, само така няма да збъркаш, не слушай околните :) Това ще ти е най-голямата грешка :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 347e53632a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Проблем щеше да е ако ти беше по-добре финансово, някаква наперена фиминистка, а той не толкова добре. Тогава неговото самочувствие като мъж щеше да е засегнато и нямаше да се чувства удобно и щеше да се чувства жалък и смачкан пред теб. Ето от това ще ви докара проблем в отношенията тогава.

Я не си слагай в главата такива мисли. Нали като завършиш ще работиш и ще имаш достатъчно време да се развиваш.

Може би ти е проблем ако ти искаш да доминираш във връзката, просто такъв ти е характера. Да искаш за всичко, даже и във финансов аспект да си и ти наравно до другия или "над" и за това си раздразнена в момента....

Иначе не виждам проблем в ситуацията ако между вас има хармония и се разбирате.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 9e45133bc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Съжалявам за краткия отговор и, че не мога да отделя повече време да изразя по-обширно мнението си, но е 4 сутринта и имам нужда от сън.

Да, връзката ви има бъдеще, а относно притесненията ти, а и относно бъдещето на връзката ви - решението както при повечето проблеми в една връзка, е супер просто - поговори с него и му обясни как се чувстваш.

Относно това, как ти се чувстваш по въпроса, виж, тук вече би ми трябвало повече време за да дам адекватен отговор, но поговори с него и смятам, че ще можеш да се справиш/справите и без моя съвет.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 506a95e739
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момиче, ти си просто късметлийка, ако се обичате, това е напълно естествено мъжа да е силния финансово и по всеки друг начин. Радвай му се че е можещ мъж, той има мъжкото в себе си и сега е твой рвд, дай му женското, величай го, показвай му колко си щастлива че имаш до себе си такъв можещ мъж, твоята роля на жена е да му даваш крила и да го тласкаш към победи, не да се опитваш да му конкурираш. Желая ти успех и повече женственост

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ca138f3047
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Бъди честна с него и му кажи, че се чувстваш неудобно. Ако искаш връзката ви да прогресира, т.е. чувстваш го като твоя човек, мисля че е редно да решавате проблемите си заедно.
Стабилността е до време, може той да е добре с парите днес, може утре да е обратната..

Най-важното е да решиш дали ще се бориш да сте заедно, или това неудобство ще сложи точката на вашата връзка и ще се разделите.
Аз лично съм за първия вариант.

Успех :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 52e8a548be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   За мен няма причина да се притесняваш, освен ако той с поведението си по някакъв начин не те кара да се чустваш жалка. Но както си го описала няма такова нещо. Просто поговорете като приятели. 2 години не са малко време.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b472bac5a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Защо ли имам чувството, че авторката е чела много теми, в които се оплюват комерсиалните "кучки", търсещи само пари (една от които е на първа страница) и е решила да пусне своята тема, правейки се на притеснена от ситуацията, за да се наслуша на суперлативи от рода на: колко е страхотна, почтена, суперска, невероятна, умна и нематериална...? А може и да не съм права... дано!
При всяко положение, извинявай момиче, но пишеш глупости (да ме прости бог-Модератор! ). Доколкото разбирам ти не си на издръжка на приятеля си, явно или работиш нещо или родителите те издържат докато учиш, в което няма нищо лошо. Така че, дори и да нямаш пари, колкото приятеля ти, поне не си зависима от него. Тогава не виждам какво те притеснява. Разбирам, ако те е измъкнал от някой коптор, ако ти купува дрехите и храната и пълни хладилника у вас (такива истории много съм чувала), ако ти дава джобни и ти държи сметка за това и не пропуска повод да ти го натяква - е тогава имаш проблем, сега просто си мрънкаш и се правиш на велика. Сори, ама нито ме впечатляваш, нито имам намерение да те похваля или успокоя. Нямаш проблем, имаш нужда да се самоизтъкваш и да се правиш на велика, в случая пред непознати! Чао!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e8bf839dcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Разбирам те как се чувстваш, аз съм в подобно положение, само че момчето с което излизам в момента има страшно много пари, а аз се чувствам като някоя Пепеляшка и дори мисля скоро да се оттегля. Не че нямам никакви пари, но просто не мога да му стъпя и на малкият пръст, не мога да си позволя всеки път да съм с различни дрехи и обувки и т. н. Ама вие щом се обичате това не е проблем, нали той е мъжът, естествено, че той трябва да изкарва повече пари. Успех :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker