След като ми се разкрещя, направих опит за самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

След като ми се разкрещя, направих опит за самоубийство
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 3411 пъти
Здравейте. Отчаяна съм вече, не знам към кого да се обърна. Момиче съм на 19 години, 2 курс студентка в София. Там е работата че през Ноември страшно много си харесах един съсед от общежитието, живеем врата до врата. Влюбих се в него не знам как стана, но яко съм лапнала въдицата, постоянно му пиша от тогава в фейсбук, но той чете и не отговаря.

Сънувам го почти всяка нощ, поне в съня мога да го имам. Не спира да излиза от мислите ми, не мога да си представя живото без него, не знам какво чувсктствам вече. Преди 6 дена се засякохме в коридора съвсем случайно, беше много ядосан като почна да ме нарежда- МОМИЧЕ, ЩЕ СПРЕШ ЛИ ДА МЕ ЗАНИМАВАШ НАВСЯКЪДЕ, И ДА ПИТАШ ЗА МЕНЕ, ЗА ПОСЛЕДНО ТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, АКО ЛИ НЕ ЩЕ ПОСТРАДАШ ЖЕСТОКО. Аз се разтреперих направо, и той вика: -ОБЕЩАЙ, ЧЕ НЯМА ДА ПРАВИШ ПОВЕЧЕ НИЩО.

И аз мълча в шок.. и като се изкрещя с всичка сила ГОВОРИ БЕ, ДА НЕ ДОЙДА ДО ТЕБЕ МОМИЧЕНЦЕ. И аз едва едва викам добре обещавам и се прибрах. 2 часа плакох в банята без да спра, отчаях се от живота и взех едно бръснарско ножче, отидох до леглото си, а съквартирантката ми се стъписа, удари ми шамар, спря ме момичето, изхвърли ножчето, нищо не можах да направя.

Много ми е мъчно, обичам го с цялото си сърце, не мога без него, какво да правя. Стигнах до пълно отчаяние, не ям, само плача, искам да си сложа край на живота.. дайте ми съвет моля ви

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4726f12861
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Потърси психолог. Ти определено имаш някакъв психически проблем. Бъди сигурна - това не е любов. Не знам, къде е причината, но определено имаш някакъв проблем

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 17b47fc761
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 е прав.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e9f08b6298
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Какво значи "Много го обичам, не мога без него". Та ти си без него, той не е с тебе, очевидно не желае и да бъде. А и няма как да иска - ти си лигла с лабилна психика, която се вкопчва в някой мъж и му натрапва чувствата си, без да я е грижа той какво мисли по въпроса. Ти не си жертва, в случая той е жертва на тормоз от твоя страна. Едва ли е само писането във Фейсбук, кой знае още какво си му причинила с преследването и обсебеността си, за да седне да ти крещи така. Така че, айде моля да не се лигавим, никой не ти е длъжен да те обича и да те иска, само защото ти си го поискала. Човекът дори аванси не ти е давал някакви, че да търпи това. И аз да бях, и аз щях да се развикам.
Сега по другия въпрос, в банят ви няма брънарски ножчета, сигурна съм. Тях ги ползват само дядовците за ония старите самобръсначки, които седят в едни дървени кутийки заедно с една четчица и други разни принадлежности. Съмнява ме вие със съквартирантката ти с това да се бръснете, така че най-вероятно говориш за самобръсначка за еднократна употреба, а не за бръснарско ножче. А с такава силно се съмнявам да успееш да се самоубиеш, ма знам ли, тука да кажат тия, които са пробвали, аз не съм... А и другия път си стой в банята, че ще е много кръв, защо излизаш в стаята? Май само за повече драматизъм, а?
Та съвет от мен - по малко се лигави и не натрапвай чувствата си. Никой не ти е длъжен.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b3b9442a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не те харесва, примири се и спри да се излагаш, да отхвърляш "идеята" да прекратиш живота си, а помисли ли за семейството ти. Колко голям егоист трябва да си, да не се запиташ как биха се чувствали те. Причините за държанието му може да фигурират от това да си има приятелка, където ти определено няма да си им нужна, до това да си станала досадна.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2c21e26d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Видно е, че си тихо, мило и интелигентно момиче, но също така и много емоционално и с богато въображение. Последните две качества са хубави и красиви черти за всеки човек, но понякога се налага да вмесиш и разум в чувствата си.

За самоубийството - животът си е твой, и ако си решила да си го отнемеш, никой не може да те спре, колкото и да бди над теб. Но самоубийството е най-егоистичния изход от живота, който живеем. И най-жестокият начин да нараниш най-близките ти - родителите ти, роднини и близки приятели. Не само ще разбиеш сърцата им, но и ще разрушиш живота на майка ти и баща ти, които до последния си дъх ще се измъчват от мисълта къде са сбъркали. И никой няма да те запомни като момичето, което си била като личност, емоционалност и характер, а просто като оная, дето накрая се самоубила. Искаш ли наистина така да нараниш най-близките ти? Искаш ли наистина такъв спомен да оставиш в главите на хората? Колкото и да не ни се иска, живота ни е обвързан с животите на други хора.

А що се отнася до съседа - осъзнай се и разбери, че си харесала излъчването му и покрай това харесване си изградила идеализирана и перфектна представа за него. Позволила си да възприемеш фантазиите си за него като факт, че той наистина е такъв, какъвто си го представяш и затова си се влюбила до уши. Само че си се влюбила не в момчето зад съседната врата, а в момчето в мечтите си. Самият факт, че си се изненадала от изблика му на гняв в коридора показва, че не познаваш истинското му "аз". Така че живот без него не само е възможен, но и за предпочитане - ще си спестиш един куп разочарования и сълзи, ако се откажеш както от фантазиите си, така и от момчето.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 30481e185a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Жестока филмарка си, а предполагам и абсолютна досада.
А това с ножчето и съквартирантката говори и че съвсем не си наред.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f65b3ccae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Той пък е голям мъж тоя, ще крещи така на момиче. "Говори да не дойда до тебе" Само с това изречение ми става ясно че идола ти за мъж е "Психопат" Осъзнай се! Но и ти не си действала правилно. Бил съм с подобен тип момиче, опитваше се да ми налага чувствата си както е споменато в коментарите. Това което постигна бе, само да ме отдалечи от нея. Насила хубост не става. А това за Самоубийството е просто върха. Ти си на 19 бе! Живей, ще намериш момчето за теб. Няма смисъл от такива крайности. Им хора които са в десетки пъти по тежко положение от твоето и не се предават а ти.... Стегни се и го забрави НЕЗАБАВНО. Не трябва да ти пука за хора които не им пука за теб.
М19

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 1e66e3a0c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Това си е за тийн-раздела, а не за "Любов и изневяра"!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b9ba7579c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пий си хапчетата редовно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f06f75dc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За да се разкрещи така, представям си колко си му досадила. Споко, не е само той в живота. Ще срещнеш по-достоен. Момчета ли няма на тоз свят? И без това искаш ли подобен мъж до себе си, който крещи постоянно и те унижава? Всяко зло за добро...

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 114256b982
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Я, стига сте обиждали и обвинявали момичето! Луда била, имала психологически проблем.... и какво ли не още. Момичето е много влюбено, много емоционално и чувствително. Грубиян и простак е обекта на желанията ти, авторке. Момчето, в което казваш, че си влюбена е простак и грубиян. Само заради просташкото си държане не заслужава да изпитваш никакви чувства към него. Дори и да му е писнало от твоите съобщения може да отговори от типа на : нямам време да ти пиша, зает съм, не ме притеснявай повече, нямам желание да комуникираме. Психопатът е той, че така се е разкрещял на влюбеното в него момиче. Авторке, светът не свършва с един мъж, млада си, животът е пред теб, освен това съм сигурна че много идеализираш въпросното момче, виждаш това, което искаш да видиш. Той не заслужава и частица от чувствата ти, той е егоист, който се подиграва с чувствата на хората. Не бъди толкова емоционална и чувствителна, бъди по-сдържана, знам, млада си, влюбена си, но прекалените емоции са вредни за теб. А всички вие, които нападате момичето сте озлобени хора свити в черупките си. Обиждате я, а не искате да разберете, че има много емоционални, чувствителни момичета, с лесно раними сърца. Реакцията на момчето е отвратителна и недостойна мъжка постъпка, впрочем постъпката му не е мъжка. Това не значи, че са с лабилна психика или лигли. Хората станаха много зли и бездушни. Това е истината. Прочетете разказа на Мопасан "Плетачката на столове".

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 203f335c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11 ако ролите им бяха разменени пак ли така щеше да мислиш? Стига двоен стандарт! Такива като авторката са stalkers, един вид преследвачи и това е наказуемо.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2a96efc142
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До номер 12 от номер 11 - Ако ролите са разменени щях да напиша абсолютно същото. Не прилагам двоен стандарт, а и никъде не съм написала, че жените са с привилегии в такава ситуация. И мъже и жени са все хора със своите слабости, чувствата са едни и същи. Преекспонираш нещата, като споменаваш "преследване". Чак пък преследване, та и наказуемо в случая е много силно казано.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2dfc70c289
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 11, това че си "много влюбен" не ти дава право да се държиш като идиот! В какво е влюбена толкова, след като ответната страна нееднократно е демонстрирала пренебрежение и всякаква липса на интерес и желание? Такива разглезени момиченца като авторката, които си мислят, че щом са си наумили нещо, значи целият останал свят трябва да им лази в краката, да им прави "евала! " и да им играе по свирката - трябва да бъдат сериозно ошамарени, за да излязат от унеса си и да започнат да възприемат реалността адекватно.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 066ff66327
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Авторке, понеже си имах работа с мераклия за самоубийство, твоята историйка няма как да ме трогне. За съжаление си минала границите на емоционалния и ранимия човек и си преминала към ниво "глезена психопатка". Ако искаше да си режеш вените, нямаше да го демонстрираш на съквартирантката си. Да не си очаквала, че тя ще стои кротко и после само ще звънне в моргата да ти приберат трупа? Естествено, че си искала да разиграеш "велик филм", да те "спасят на косъм", после историята да се разчуе и твоя човек евентуално да се терзае с чувство за вина. Дрън дрън... Ако изобщо е било така, както го разказваш, щото ми се струва, че само си казала на съквартиранката "да взема да се самоубия? ", а тя ти отвърнала "сакън, недей! " и тука си доукрасяваш "неуспешния опит"...
Тези номера не минават! Разбери го!!!! Никога, ама никога няма да предизвикаш любов у някого чрез съжаление към теб. Я се оосъзнай! Някой ден някой ще те обича заради други твои черти, но не и заради "способност" да се самоубиваш. Това твоето не е любов. Любовта се появява постепенно - с разговори, приятни мигове заедно и т. н. т Било е само една симпатия или харесване, а за да има любов, тая симпатия трябва да е взаимна поне за известно време. Човека дори повод не ти е дал да се надяваш на нещо. Така се случва с почти всички хора - не си мисли, че винаги някой като се влюби и получава взаимност.
Не мога и да разбера защо някои упрекват човека, че бил грубиян. Та ти не му даваш да диша, втълпяваш му някаква отговорност към теб, а той не те чувства близка, че да те мисли дали ще си режеш вените. Смятам, че пак доста меко е реагирал и дълго е търпял.
Приеми, че това не е твоя човек и спри с всякакви опити, защото вече няма начин да го спечелиш, а не ти и трябва такав заблуда. Мъж можеш да спечелиш като предизвикаш интерес към личността си. Трябва малко загадъчност и той да има желание да те "разгадае". Мъжете са ловци и трябва малко да бягаш от тях, а те да се целят в теб. Имай го предвид следващия път, когато се влюбиш! С натрапване само някой мухльо може евентуално да те ползва малко.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker