Напрежене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Напрежене
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 1741 пъти
Млад съм и имам добра професия, хубави пари и съм се насочел към бизнеса. Дълбоко в сеже си знам, че ще успея. Нямам мечти, а амбиции. Добър съм с числата и думите, дори ме наричаха "silver tongue" едни западни познати. Обичам живота и забавленията, но винаги имам ясна граница - Професионалния живот и личния живот.
Събирам стари дискове и плочи, ходя по дискотеки, екскурзии, клубове, музей, галерии, изчел съм над 1000 романа, а в тази бройка не включвам техническата литература и и другите, които прочетох за обща култура (готварски, исторически, за химия, за физика, за политика, философия и пр. ). Дори бих искал да пиша книги, но не мога да си го позволя, защото няма да имам време за нищо друго. Обичам родителите и приятелите си.
Никога не съм има сериозна връзка. Никога не съм търсел сериозна връзка. Никога не съм знаел, когато заговоря момиче, какво търся от нея. С повечето момичета дори не съм и изпитвал някакво силно физическо привличане (не, не съм гей), но просто се харесваме, правим няколко срещи, излизаме заедно по вечери, но след 2-3 седмици всичко... Угасва и не ни се занимава.
На скоро майка ми ме сгащи (вече ще ходя при родителите си само по официални празници с много хора, а не просто за да ги видя как са) и започна с това, как съм си нямал приятелка, онова момиче какво правило (а не съм я виждал от 3 години, въпросното момиче). Защо нямам приятелка? Защо не мога да си задържа приятелка? Защо все с ново момиче? Попита ме дали не са проститутки, дали не съм секс маниак, кога ще си намеря свястно момиче и няма да се давам на разни използвачки (е това и аз не го разбрах откъде дойде), как само ходели с мен за да се изфукат. Честно казано не знам какво и стана, но тогава засегана темата за едно момиче, преди повече 8 години, което харесвах, но така и не станаха нещата. Все пак съм мъж на 25, с добра кариера, пари и връзки. На пук на дислексията си съм постигнал 10 пъти повече от всичките си съученици, взети заедно. Не ми трябва "мама" да ми казва кое ми трябва и кое не. Обясних и, че след две до четери години, ще имам достатъчно време и пари да се оженя и за фото модел и да си направим сватбата на Карибските Острови.
Тя ми отговори, че едва ли бих се влюбил във фотомодел и едва ли съм се влюбвал някога...
И това ме накара да се замися - Има ли нещо нередно в мен? Да мисля за пари и за забавления постоянно, но съм отговорен човек. Не взимам наркотеци, пушех трева 3 пъти на 18 години, никога не забравям и винаги правя това, което трябва да се направи, въпреки трудностите. Както вече ви споменах, обичта ми към родителите и приятелите ми е непоклатима и за тях съм готов на всичко, но никога не съм се влюбвал.
Не мисля че мога. Когато ми казаха, че имам далтонизъм и не виждам 5 % от цветовете (Дихромазия - споко не виждам нещата като в черно бял филм), за мен не беше загуба. Не знаех какво изпускам и нокога нямаше да разбера... Но това ме дразни - имал съм далече по-сериозни пролеми в живота си, от това да се правя на Дон Жуан (ок - лош пример) или да преследвам Дулсинея. Защо ми е да се влубвам - Нима мъжете се влюбват? Не е ли това женска черта. Мъжете намират добра и хубава жена и живеят в хармонея с нея до старините си? Какво ми убягва, и аз не знам. За мен любовта е уважение и привличане към другия човек. Това започна да ме "чопли" отвътре вече почти месец и ми пречи много сериозно над това да се концентрирам над важните неща. Чакат ме няколко проекта и трбява да ги направя, а не да търся разни принцеси? Някакви предложения как да е справя? Смятам да потърся помощ от психолог, защото това не е енормално, поне за мен. Възможно ли е да е от хормони или от факта, че не съм спортувал от 3 месеца. Сега съм с едно момиче, което срещнах пред 2 седмици, но определено не ми отвлича ислите от проблемите. Предложения? Помощ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: bca234d0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен, няма нищо ненормално в това, че на 25 г. не си срещнал голямата любов. Понеже си доста умен човек, мислиш логически, ти можеш съвсем разумно да прецениш дали момичето е за теб или не. Съвсем възможно е и момичетата, с които се срещаш да са ти под нивото като интелект и да ти доскучава много бързо. Нормално.
Повечето хора на твоята възраст обаче се чувстват едва ли не задължени да имат приятел/приятелка, после да се оженят, създадат семейство и едва по-късно следват разводите, големите драми, защото се оказва, че са се лъгали.
Къде-къде по-разумно е като теб човек да бъде на ясно със себе си и още в самото начало да има приоритети в живота, да не се жени за жена, която не обича само за да угоди на близките си.
Ти поне не нараняваш никого.
Колкото до това, че не чувстваш истинско привличане към жените, проблемът може да е чисто физиологически. Провери си нивото на тестостерона, щитовидната жлеза си провери и изобщо - правиш ли спорт, с какво се храниш.
Колкото до жените, избирай малко по-интелигентни със сходни на твоите интереси. Външността също е важна, но както сам си разбрал - бързо ти омръзва.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 084a1ee17a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
Мъжете със сигурност се влюбват, но не всички, разбира се. Има дори и жени, които не се влюбват цял живот. Мисля, че зависи най-вече от характера на човека, от гените му - някои просто имат нужда да са влюбени непрекъснато (дори да е в различен човек всеки месец), други изобщо не се сещат за такива потребности.
Смятам обаче, че ти малко се превъзнасяш или доста се превъзнасяш. Не искам да те засегна или нещо такова, напротив - моите уважения към мъже като теб. Просто описваш толкова много за постиженията си, най-малките подробности уточняваш относно справянето ти с проблемите (5% от цветовете не виждаш???? че това може ли изобщо да бъде голям проблем за някой мъж??? ). Да, постигнал си доста, положил си усилия много, образован си.... всеки ще ти каже "браво! ", но има и други като теб, т. е. не си някакво "чудо на природата". Много е хубаво, разбира се, човек да има висока самооценка, но не и да си мисли, че по-добри от него не може да има. Понеже в темата си питаш защо не се влюбваш, моето скромно мнение е, че ти трябва жена, която да те възхвалява с всяко нейно действие и всяка нейна дума. Предполагам, че не ти трябва муза, а оценител и би се влюбил може би само в жена, която непрестанно подчертава, че ти си уникат. За съжаление жените също очакват да бъдат ухажвани като цветя. Човек като се влюби вижда всичко най-добро в другия, дори то да отсъства реално. Ти си концентриран да виждаш доброто в себе си, всичките ти емоции са насочени към себелюбие и няма как да откъснеш малко от тях за някой друг. Това ти го пиша ей така - някакъв отговор, но аз лично не виждам нищо толкова лошо, ненормално и притеснително. Не мисля, че трябва да се тормозиш и да се стремиш да се променяш. Характер, благодарение на който си постигнал всичко, голяма работа, че егоцентризма ти е малко завишен. Много по-добре е отколкото да се влюбиш 20-30 пъти през живота си, да нараниш 100 човека и накрая пак сам да не знаеш какво искаш. Ти и сам си отговаряш на въпросите: нямаш мечти - имаш амбиции, любовта за теб е уважение и уют, а не страст и безумие. Според мен уважението си е най-важното - с любов или без. Влюбването отминава и после? Защо се притесняваш изобщо? Ако наистина търсиш уважение и уют, мисля, че може да имаш най-щастливия брак, като си избереш подходяща жена, без да е нужно да сте лудо влюбени.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 5b8cce1685
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мислиш си, че нещо ти има само защото не си се влюбвал? Това не е като копчето на телевизора, натискаш и включваш. Става когато му дойде времето и най-вече като срещнеш подходящия човек. Напълно съм съгласна с мнението на № 1. Но ти си млад. Да не би да има някакъв срок за женитба или създаване на семейство, защото съм на твоите години и недай Боже да изтърва последния влак. Хахах. Мен постоянно ме подпитват, най-активни са майка ми и дядо ми. Даже майка ми къде на майтап, къде на истина ми каза, че ще остана стара мома. Е често казано малко мъчно ми стана, но да се вържа за първия срещнат и да се задомя, само защото те се притесняват. Е вярно родители са искат да ни видят уредени, щастливи. Времената са други, не е като едно време, завършваш и на 20 години се омъжваш. Щом момичето не те разсейва от проблемите, значи не е за теб. Защо трябва да насилваш нещата? Успокой се, карай си живота и скоро съдбата може да ти поднесе изненада, когато най-малко очакваш! Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9272102c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ооо, ще се влюбиш.... някогa! Но то ще стaне изведнъж, без дa го търсиш, или зaщото мaмa тaкa искa;)))
Aз съм се влюбвaлa сaмо веднъж и то буквaлно от пръв поглед.
Погледнaх го в очите и.... нaгоре.... нaдолу под тях кaкво имaше не успях дa видя, просто потънaх...
Можеше дa е инвaлид, можеше дa е.... всичко.
Е, беше( и още е) стрaхотен слaдур, но искaм дa кaжa, че не идвa ей тaкa по поръчкa. Но... идвa, ще ти се случи! ;)
Ти си продължaвaй по плaн, нaред си, всичко ти е ок, мaйкa ти нормaлно зa всякa тaкaвa искa дa имa човек, който дa те обичa до теб, зaщото товa предполaгa съответно грижa и отговорност и от твоя стрaнa и по мaлко време зa " улицaтa".
Нормaлно, не и се впрягaй.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 36efdefdb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може би проблемът е че си егоист и си прекалено насочен към самият себе си. До този извод стигнах след доста измислени и смешни неща, които си написал, които смело мога да твърдя че са неверни. Да кажем че като човек който работи много, мога да ти кажа съвсем съзнателно, че не ми остава време за светски живот, дето се вика за едно кино нямам време от умора. От друга страна е меко казано смехотворно това с 1000-те книги, освен ако не бъркаш книгите с комикси. Аз чета от както се помня и съм доста по голям от теб, хоби ми е да, но надали съм прочел толкова книги, колкото каза. Изобщо в историята ти надали има нещо реално, за да тръгна да го коментирам.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 87d281ae24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Абе съмнявам се, че ти толкова успял и начетен и понеже говориш за дислексия- не, бъркането не "И" постоянно с "Е" не се оправдава с дискексия, а си е чиста неграмотност! Щом на 25 никога не ти се е искало да имаш сериозна връзка (повтарям, не да си имал, а да си ИСКАЛ), да има ти нещо...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker