Проблеми след раждане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Проблеми след раждане
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 2249 пъти
След раждането на детето ни моят съпруг се промени. Коренно се промениха отношенията ни и често се караме. Преди появата на детето ни се чувствах желана и много обичана. А сега това не е така. Съпругът ми не желае вече да помага в домакинството и постоянно ме упреква, че сам уморена и нервна. Да не пропусна да кажа, че детенцето е вече на 1, 5 години. Постонно имам чувството, че той се срамува от факта че е станал баща. Много рядко излиза с нас на разходка и често си намира друга работа. Това ме дразни много. Многократно се опитах да говоря със съпруга си, но резултатът е временен. Незнам какво да правя. Искам детето ми да бъде щастливо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 39dfebaf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че ти трябва първо да погледнеш себе си - с какво си се променила ти самата.
Сигурна съм, че мъжът ти не иска да помага в домакинството, защото ти си в майчинство, може би имаш и баби да ти помагат - за него това е твоята работа в момента - да си гледаш домакинството и детето, за това ти плаща държавата, а и може би му е трудно финансово или като отговорност. Говори с него, той дали е щастлив и доволен. Подай му ти първо ръка и разбери какво става. Мъжете не обичат недиректната комуникация, те искат директно да им се говори - така и така, това ми пречи, как виждаш ти нещата и какво можем да направим.
Колкто до това, че малко се занимава с детето, това не е само негов проблем. Мъжете не могат да четат невербалната комуникация и често се чувстват объркани и безпомощни с толкова малки деца. Ти си носила това дете, ти си жена, която го разбира и без думи. Мъжете не са създадени да гледат бебета, а за да ловуват, да се грижат за семейството, те не могат да се оправят с бебета и ги дразнят дори да са собствените. Нищо лошо няма и нищо ненормално няма. Когато детето се научи да говори и поотрастне, бащата ще става все по-важен. При момиченцетата от 4 до 6-7 г. възраст дори бащата измества майката, при момчетата след 12-13 г. бащата става пример, ментор и най-важният човек.
Така че интензивното време на бащата предстои, дори ще ревнуваш след време, затова се наслади на особената връзка с детето, която имаш в момента. След време ще ти липсва бебето, което е изцяло зависимо и фиксирано върху теб. Наслади се на майчинството, скоро ще почнеш пак работа и няма да имаш време за детето си. Не се сърди на мъжа си, а директно му кажи, ако нещо не ти харесва, но спокойно, без мрънкане и караници. Питай го и за неговото чувство и очаквания.
Много полезно би било, ако намериш някой да ти гледа бебето за една събота и неделя. Дори да нямате възможност да отидете някъде, просто можете да отделите малко време за самите себе си като двойка. Внимавай, за мъжа сексът е много важен и ако си занемарила тук нещата, той може да е решил, че не го обичаш вече. Тази мисъл за нас, жените, е напълно чужда, но мъжът е просто скроено същество - има секс, обича ме, няма секс - не ме обича. Важно и да е няма караници в обществото, да няма упреци и да се почувства желан от теб. Възможно е да си се фиксирала толкова върху бебето, че той вече да не е убеден в своето място в семейството, да ревнува от връзката ти с бебето и да се чувства ненужен. Докажи му обратното и бъди търпелива, дай му време да свикне с ролята си на баща, защото не е носил бебето 9 месеца и е нямал толкова интензивно време с него. Ще видиш, съвсем скоро нещата ще се оправят, детето ще се научи да говори и баща му ще го забележи. Не насилвай нещата!
ж30

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0ba423e645
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   №1, с какво се е променила тя самата? Естествено, че ще се е променила, защото едно дете променя почти всичко. Интересно защо някои екземпляри като бащата от историята не се променят обаче... Може наистина да има неща, които го дразнят - едното със сигурност е, че просто не е №1, представете си, хлапето го е изместило в някаква степен! Ако авторката не е занемарила себе си като жена, поддържането на дома, грижи се и за отношенията между двамата и й пука за тях, значи проблемът не е у нея, а някъде при непорастналия й съпруг. Самият факт, че той не се занимава с детето, не излиза заедно с тях, си е доста тревожен. Има определено мъже
и то немалък процент, които изобщо не стават за бащи. И това става ясно още в началото, когато бебето се появи - теорията за това, че мъжът бил ловец по природа и дай да оправдаваме поведението му по този начин е наистина само замазване на пейзажа. До авторката: само разговори ще изяснят проблема. И ако изводът след тях не ти допада, просто ще трябва да тръгнете по различни пътеки. То и в момента май е така. Дай му време да пренареди приоритетите си и тогава решавай. Детето ти е най-важното нещо като теглиш чертата, нали така? А баща насила никого не можеш да направиш...

ж42

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 06e2b0fe60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   e, номер едно, на толкова много нива си в грешка, че не знам откъде да те почна, а и повече от два абзаца не издеяних да ти отреждам от времето си...

първо, спорно е дали държавата плаща, някои сме се осигурявали дълги години преди да имаме дете и после това дете е потенциален данъкоплатец

второ, не се плаща за чистене и готвене, а за отглеждане на дете. има разлика, ако имаш деца, я знаеш

трето, твоят мъж какво е наловувал, щото моят се качва на автобуса или колата и отива на работа, а като се върне, изхвърля боклука и реди миялната, на лов досега не е бил за 40 години откак е жив.

четвърто, само защото имаме гърди, не значи че "разбираме" едно дете. един зародиш и едно бебе също са коренно различни неща. от нас се очаква да знаем всичко за бебетата, но да питам аз - откъде? колкото тя знае, толкова и той. и не ми излизай с играта на кукли. те като строят лего, защо не строят къща после с двете си голи ръце...

и т. н.

По същество: да не би да се съмнява, че детето е негово? Не казвам, че има основания, няма как да знам, но това ми хрумна на прима виста. Пробвай с индиректни методи да го приближиш към бебето, казай му например: "виж с каква обич те гледа", "виж как се радва като си идваш" и т. н.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 3e4d221c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами няма как да се срамува. Не го мисли от тази гледна точка. Просто ще видиш, че като поотрасне детето и вече могат да си контактуват стабилно с детето ще се оправят нещата. Много мъже не могат да се усетят като бащи дълго време.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2a13bc75a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И моят беше така до известна степен. Участваше в някои неща покрай бебето, но не пълноценно и все имаше нещо поважно от това да излезе с нас. Я ела сега да го видиш - дъщеричката ни е на 4, аз тръгвам сутрин на работа в 7, той я събужда, той я облича и я води на детска градина, тоя я взима, понеже аз съм до по-късно, а той работи от вкъщи предимно и разполага с повече свободно време. Даже плитки сплита сутрин :)) Нещата се променят, ти си гледай детето и не му насаждай чувство за вина, че и без това е достатъчно объркан, той сам ще намери начин да ви настигне и да се присъедини. И не е лесно, знам, и аз съм се тормозила и съм плакала като гледах разни двойки в парка, или татковци с бебета, а аз сама с количката и моят пак нещо важно върши през уикенда. Даже един път един баща като каза на някаква своя позната в парка точно пред мен "Ми излязох аз да го разходя, че да дам на майка му малко време да си почине и тя" и аз направо ревнах насреща им направо с крокодилски сълзи :) Но всичко това е в миналото. Винаги има трудни моменти, но те отминават, не се концентрирай върху лошото и не гледай на всичко само в черни крачки.
И между другото, не знам какво толкова нападате номер 1, аз мисля че е права, до голяма степен и аз мисля по същия начин и съветите и са разумни според мен.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 39dfebaf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Благодаря на номер 4, а на останалите ще кажа, че не говоря ей така, за да си чеша клавиатурата - чела съм всички възможни книги по детска психология и Фройд в оригинал на английски и немски език, както и сама съм майка и съпруга.
Мъжете действително не са направени да гледат малки деца, защото не могат да разберат невербалните им знаци. Приемете, че като майки сте най-важните в живота на детето си до 3 г. възраст и при двата пола. Не съм си го измислила това аз и която жена няма търпение да изчака мъжът ? да намери мястото си като баща, накрая ще бъде самотна майка заради някакви глупости. Номер 5 е имала късмет, търпение и в последствие има и опит и не вярвам, че при следващо дете ще прави същите грешки, но понякога мъжът не издържа и си прибира чукалата. Какво правим тогава с цялата си женска гордост и претенции?
Колкото до майчинството - в повечето случаи младата майка няма как да е внесла толкова пари, колкото ще получи, но и дори да не взима майчинство, то мъжът пак ще е този, който в този момент ходи на работа, ако майката е решила да си гледа детето де (което е похвално). Аз не го намирам за унизително, несправедливо и така нататък да си измиеш сама чиниите и да си изпереш, да си подредиш и напазаруваш в тези 2 години, защото детето и на обед спи, може да бъде взето до магазина и така нататък и каквото и да ти е натоварването няма какво да се лъжем - не е като да ходиш 10 часа на работа да не говорим, че доста от мъжете имат и много напрегната физическа работа.
Връща се мъжът от строежа и ти го караш да ти мие чиниите. Извинявай, ама не е честно при положение, че в този период и той издържа семейството, защото майчинството е една смешка в крайна сметка.
Ако ще да си фотомодел, ако не се държиш нормално с мъжа си, той ще те зареже. Всеки от нас познава не една супер красавица, която е разведена и на пръв поглед заменена с много по-непривлекателна жена.
Може в началото да привлечеш окото на един мъж, но ако почнеш да го товариш с битовизми, ставаш меко казано бреме, а мъжете не са глупаци в днешно време, особено качествените - за тях винаги ще има жени под път и над път. Разбира се, намират се и всякакви мъже, които нямат избор по една или друга и ще ви търпят, но вие такъв ли брак искате - да ви търпи мъжът от немай къде?
Една млада майка трябва да се въоръжи с търпение като номер 5. Действително има непригодни за бащи мъже, но те не са мнозинство. След като детето се научи да говори, мъжът ще намери мястото си в живота му. Жената има и едни 9 месеца, в които се е подготвила за ролята си, на мъжът му връчват едно дете в ръцете и честито. И телесно, и психически природата ни е направила така, че просто връзката майка-бебе е най-важната, не можем да искаме бащата да има същата връзка с бебето, но пак казвам - бебетата стават деца и тогава татко става поне толкова важен като мама. Бъдете търпеливи!
Кой как ще си разпределя домакинските задължения е въпрос на организация, но поне според мен по време на майчинството ми е по-важно след работния си ден мъжът ми да може да си почине, да поиграе с децата или да си свърши някаква лична работа, не да ми мие чиниите. Всяка жена в майчинство, която твърди, че нямала време да пусне една пералня или миална, да си подреди дома и да си изглади прави излишни проблеми и фръцни, за да накаже мъжа си или да се направи на интересна, да привлича внимание или знам ли - просто не е възмжно ти цял ден да не можеш да си подредиш дома.
В един брак не може да има колко даваш, за да ти дам. За мен ролята на жената е много по-голяма - тя не само ражда децата, но и е обединител, лепилото на семейството. Ако всеки дърпа чергата към себе си, накрая семейството се разпада. Ако по цял ден нямам друга работа от това да си гледам децата и дома, защо да не го правя? Това са две години, които са ни дадени да бъдем майки и съпруги в пълния смисъл на думата, освобождавайки ни от всички други задължения и не си заслужава заради разни битовизми да си развалим брака.
Колкото до жените над 40 години - извинявайте, но по ваше време ситуацията е била коренно различна. В днешно време имаме всякакви уреди, докато стресът и изискванията на работното място са много по-високи. Жените вече сме достатачно еманципирани, за да се лигавим и правим разни театри. Днес жените караме коли най-малкото и сме мобилни, а и мъжете не са вече такива мачовци, няма смисъл да ги мачкаме допълнително. Не може по цял ден в БгМама да се бълват глупости, а едни чинии да не можем да си измием, моля ви се!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2a13bc75a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браво 6!!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 063856753b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз подкрепям 6

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8314ef3b75
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Кое му е бравото на номер 6? Няма да му се захващам за всичко, само едно нещо ми направи силно впечатление. Казва, че жена, която нямала време да пусне една пералня едва ли не е лъжкиня. Аз имам бебе на 8 месеца и не само, че нямам време за пералня, а дори и нямам време за тоалетна. В момента, в който го оставя започва да реве и да се дави. Така, че не всички имат късмета да имат спокойно бебче. Майка ми идва през 2 вечери да го взима, за да мога аз да изчистя, да се изкъпя и да си почина.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c0b8f4f227
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   №1/6, защо ми се струва, че изобщо си нямаш представа какво е денонощието с малко бебе и за какво точно натоварване и физическо, и психическо говорим? Пишеш точно като човек, който вижда нещата отстрани, но не е бил в ситуация. Бебетата са различни и ако случайно си майка, може би си имала късмет със спокойно човече, което не е обърнало нощта на ден, например. А иначе наистина ти пожелавам всичко, което си изчела от Фройд да ти влезе в употреба някой ден...

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0ac913e6b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   според мен номер 1 и 6 е мъж

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ee2e17a554
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Хaхa н6, челa си Фройд.... сериозно? !
Нещо не си рaзбрaлa прaвилно, илинсинси " превелa" нещaтa според собствените си възприятия. Определено стрaдaш от " робски синдром".
Според теб едвa ли не, ей тaкa щрaкaш с пръсти, бебето си рaсте, перaлнятa си пере и си простирa.... т. н. и кaто се прибере мъжът остaвa сaмо дa му подмием дупето( нa съпругът), кaто се уригне дa му се сложи бирaтa, кaто пръдне- пържените кaртофки дa сa готови.
A тaм из книжките някъде дa си челa, че именно първaтa годинa бебето нaй- много приличa нa бaщaтa, целтa е " мъжкaря" дa рaзпознaе нaследникa си, дa се рaзвие привързaност, покровителство и следствиятa. Зa което пък е от изключителнa вaжност, бaщaтa дa прекaрвa време със детето.
Другото- измивaне нa две чинии, изхвърляне нa боклукa, не сaмо че сa в някои случaи от огромнa помощ, a знaчaт и простичкото: оценявaм товa, което прaвиш и ти спестявaм две чинии време.... примерно. Също тaкa: обичaм те, седни мaлко, aз ще изхвърля боклукa.
A кaкво дa кaжем зa: дaй ми бебчо и се нaслaди нa еднa хубaвa вaнa/ душ? !
Чети си книжките, щом сa ти интересни, но " тълкувaниятa" зaпaзи зa себе си, не е нито мястото, нито моментa дa експериментирaш с " познaниятa" си.
Основният проблем нa aвторкaтa е, че се чувствa нежелaнa, кaто товaр, още по- лошо, че и детето е тaкъв.
Aвторке, клише но вярно. Обърни внимaние нa външният си вид. Усмивкaтa е узключително вaжнa зa положителното излъчвaне.
Спри дa нaтяквaш, изисквaш, нaстоявaш. ( трудно е знaм)
Имaш нaй- силното оръжие с/ у един мъж- ЖЕНA си!!!
Некa изглеждa, че стaвaш все по- незaвисимa от присъствието му. все по- усмихнaтa, крaсивa. знaеш зa кaкво говоря!
Относно бебето: мило/ коте/ пaте кaкто тaм си викaте по принцип: дaй ми 10 мин. дa си вземa душ( нямa кaк дa откaже, не е прищявкa) печелиш 10 мин бaщa- дете. Също в подходящи моменти, винaги с усмивкa: зaбaвлявaй мaлкото, зa дa измия чиниите или измий чиниите, пък aз със мaлкият....
Ох, зaбрaвих дa купя нещо от мaгaзинa, връщaм се веднaгa- още мaлко време сaмо зa тях двaмaтa.
Постaрaй се дa се случвa, когaто детето е в добро нaстроение и ще му гукa щaстливо. Мaлко време ще му е нужно, дa се влюби дотaм в мaлкият човек, че дa търчи пред теб с количкaтa зa рaзходкa.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2a13bc75a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Е, номер 11, тук не говорим за малко бебе на няколко седмици, тик говорим за дете на 1. 5 годинки, което по всички правила на отглеждането вече би трябвало да има изградени навици за сън и почивка. Не казвам, че грижите са малко, но все пак говорим за една пералня за бога! 2-3 минути!!! Взимаш дрехите, слагаш ги в пералнята, слагаш прах за пране на предназначеното място, врътваш копчето и готово!! Не знам за какво ми говорите, аз имам дете (не съм номер 1/6, ама не се стърпях да се включа, защото я подкрепям напълно).

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2a13bc75a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   И какво излиза, номер 9 - два дни ходиш до тоалетна, два дни не ходиш??? Ама намери време а постнеш мнение, дано всички те съжалим и оплачем.
А и темата е за друго, не коя майка колко е изтормозена от бебето си, а каква е ролята и мястото на таткото в семейството и в отглеждането. В този смисъл, аз подкрепям номер 1/6 и номер 5.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f377a5464e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Наистина си личи, че номер 6 е чел литература по въпроса. Бих написал нещо подобно и аз, но след този коментар не виждам смисъл. Споделям мнението.

K-Man

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2a13bc75a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   15 съм пак, не точно че подкрепям 1/6 и 5, по скоро смятам, че бащата трябва да се остави сам да намери мястото си в семейството а не чрез натякване и в този смисъл съм съгласна с методите, които описва номер 13.
То па в тая тема излиза че все съм съгласна с някой, ама нейсе, след като мнението ми се припокрива с други :)))

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9805bd96b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Естествено, че написаното от №1/6, визирайки Фройд, в известна степен е вярно. Не мисля обаче, че един мъж не разбира невербалните знаци на едно бебе. Въпросът е дали иска. Връзката родител - дете се изгражда от първите дни живот на бебето. Вярно е, че то прекарва огромен процент от времето с майката, по разбираеми причини, но да чака един баща детето да проговори, че тогава да започне да прави нещо, е направо смешно. Когато се грижиш за бебето, отделяш му време, гушкаш го, играеш, говориш, притесняваш се, когато е болно - всичко това води до създаване на връзката. Бебето или малкото дете може и да не говори, но усеща отношението, което имаш спрямо него. Или липсата на такова. Точно това няма много общо с говоренето. Говоренето определено улеснява, но да се досещаш какво става без него си е задължително условие за родителя и при пораснали вече деца. Продължавам да твърдя, че който става за баща, това става ясно още от появата на бебето вкъщи. И обратното. Иначе обяснения много за обратното, но рядко има практическа полза от тях. Винаги стигаме до Фройд, ама какво от това, освен че ти е ясно какво и защо се случва? Не е малко, но не променя нищо обикновено.

№11

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 39dfebaf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От 1/6 Вижте, не пиша тук, за да получа подкрепата на когото и да е било, а да изразя СУБЕКТИВНО мнение. Жена съм на 30 г. и съм дори в майчинство с второто си детенце, в момента мъжът ми е в командировка и ще се върне утре вечер. Какво ще завари ли - ами изчистен дом, напазарувано, платила съм разни сметки, пратила съм дори картички на роднините му за Великден, ще съм му разчистила гардероба за пролетта, изгладила съм и съм сменила спалното бельо да му ухае на чисто...изобщо погрижила съм се да завари един подреден, уютен дом. Той каца след 20 ч. Ще отидем да го вземем от летището с малките, колкото и да ми е уморено в този момент, защото в момента правим основен ремонт, който организирам сама - от материалите, през майсторите и бюрокрациите. Живеем под наем докато домът ни е готов и не ни е лесно, честно казано, но какво бих променила, ако се концентрирам само върху лошото и негативното?
Какво бих спечелила, ако правя сцени заради някакви мръсни чении и ли „равно“ разделяне на домакинските задължения и гледането на децата? Кое е изобщо „равно“?
За мен само несигурната в своята женственост жена има нужда да демонстрира някакви подобни претенции и да прави театри заради чинии и смяна на пелени. Особено, когато жената е в майчинство, не виждам, къде е проблемът да си измиеш чинии и да си обърнеш внимание на децата, още повече, че това златно време ти е ограничено и малко семейства могат да си позволят жената да си гледа децата за по-дълго. Сега ви се е паднало да сте жени, майки и съпруги на 100% и после с носталгия ще си спомняте за това време.
Приемете, че животът минава през различни етапи и вземете най-доброто от ТУК И СЕГА, вместо да се тормозите какво би могло да бъде и какво би било. Бъдете щастливи, че имате съпрузи и бащи за децата си и не си разбивайте семейството заради глупости още повече, че са временни истории. Когато бях ученичка си мислих, че като свърши даскалото животът ще е песен - после почнах работа и следване и осъзнах, че ми е било много лесно като ученичка. Днес не правя повече такива грешки да живея в това което ЩЕ БЪДЕ ИЛИ БИ МОГЛО ДА БЪДЕ, а си гледам живота ТУК и сега, гледам чашата да ми е наполовина пълна, не наполовина празна.
Погледнете се от стрни - какво ви липсва? Имате си всичко!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b21a42d428
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Н19, не знaм зa Фройд кaкво си челa, но по- скоро рaзвиеaш теориите нa Кобилкинa.
Питaш кaкво ще спечелиш aко нaпрaвиш сценa зa две чинии- НИЩО!!! Но тук никой не е говорил зa сцени, товa си е в твоите възприятия. Ох, ще премълчa товa, че... сценa! Ох, оновa.... че същото! Брaкът не е товa! Домaкинскaтa рaботa също е рaботa! Децaтa, отглеждaнето им също е рaботa! Оценилa си се.... хм тaкa, aми някои виждaт себе си кaто нещо повече от инкубaтор, чистaчкa, ... т. н. все тaкивa приятни нещицa.
Идеятa е двaмa зaедно дa грaдят, споделят, отглеждaт, възпитaвaти още и още.
В случaя женaтa е ощетенa и го знaеш! Нещaстнa си и го знaеш! Трябвa дa опрaвдaеш робскaтa си позиция, ок но товa си е твоят избор.
От къде си впрочем... сегa aко ми кaжеш от родопските селцa... ще те рaзберa. Но aко ти кaто Кобилкинa си приелa твоят мъж зa твоят бог, клaняй му се. Ние си вземaме мъже и очaквaме мъжко поведение!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 1f856f00a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер 1-6.
Чета те и не мога да се стърпя да коментирам някои аспекти от твоите постове. Много лошо впечатление ми правят фрази от сорта на - "радвайте се, че въобще имате мъж" (съпрузи и бащи). Каква е тая робска психика? Без мъж не се живее ли? И дайте във всичко да ги отменяме и да ги гледаме и тях като деца, няма значение ние какви нужди имаме? !
Какво й липсва на авторката - ами липсва й явна подкрепа от страна на мъжа й, под каквато и да било форма.
Като не е искал да е родител и да поема никакви грижи за деца, защо е станал баща? Тя го е изнасилила ли?
Личи си че авторката се чувства недооценена мъжа си.
Какво си се хванала за това домакинство, пък удобно си пропусна покрай ушите как й натякват, че е уморена и как не се чувства обичана?
И сега тук това да не е състезание - кой е по-добра домакиня? Или реклама си правиш нещо?
Но най-непростимо ми е, че бащата не иска да прекарва време с детето.
Теб да пренебрегва, ще го преживееш, но какво сега, дай да се радва жената, че има вечно недоволен съпруг и "баща" за детето й, който няма желание да е такъв?
На чужд гръб и 100 тояги са малко...
А жената ясно си е написала - искам детето ми да бъде щастливо. Що ли пък като е такава зла мързелана не е написала - искам той да мие чиниите? !
Ма как така, детето пред чиниите? !
Да я линчуваме!!! Да й обясним пак каква е лоша домакиня и да я дресираме как да стане перфектната слугиня на мъжа си! Да й вменим вина! Ама в никакъв случай да не даваме полезни съвети...

Колкото до домакинството - аз моят така го научих нищо да не пипва през майчинството, гледай как и след майчинството нищо не пипва и чака на готово, хем и двамата работим. Но той никога не си е позволил да пренебрегне детето по какъвто и да е начин и се грижи за него с много внимание и любов.
Та стига вече с тия чинии, че ми иде да започна да ги мятам по теб!

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 39dfebaf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Благдаря на 20 и 21.
Номер 20, само съм чувала за госпожа Кобилкина, но доколкото знам, тя е човек-сексолог, знам ли, но не това е темата. Не я знам какво е завършила, но ако е завършила психология, възможно е нещо да е казала подобно, защото нещата не съм ги измислила аз, а ги има в дебелите книги и не само на Фройд.
Прочетете от обща култура като родители поне следните книги, които ще намерите безплатно в „Читанката“
„Основни форм на страх“ от Риман
„Неврозите“ от Фройд,
„Как без крясъци и шамари да научим децата си на дисциплина“ на Уайкоф и Юнел
„Отровните родители“ на Сюзън Форуърд, Крейг Бърк е направо задължителна, лесно се чете и ще откриете и за себе си много неща, а и най-важното - как да не бъдете отровни родители.
Също препоръчвам всичко на психоложката Долто, Франсоаз. В големите книжарници се намират поне 2 книги от нея, а по поръчка има дори към 6. Трудно се чете, не е женска литература-наръчник, но се свиква и много неща се учат.
В „Читанката“ сега погледнах я има само „Женската сексуалност“ също в раздела „Психология“, но екстремно трудно се чете. Останалите ? книги са за въспитанието и гледането на деца и бебета и са пълни с хубави примери и значително по-леко четиво.
Всички горни книги се четат много трудно без третата и четврътата, защото са и учебници по Психология, но в раздел „Психология“ в „Читанката“ или във Вашата книжарница ще намерите доста книги, които всеки може да прочете лесно.
Нямам против г-жа Кобилкина, но тя все пак е бизнесдама и гледа да си изкара някой лев, да си привлече клиентела в кабинета и няма никому да оправи живота. Всеки сам има възможност да си оправи живота, а бракът е една част от него.

Номер 20, пак казвам, госпожата не я знам, не гледам телевизия, но си права, че обожавам съпруга си. Не съм го приела като Бог, разбира се, защото съм християнка и за мен има само един Бог, но за да се омъжа за този човек съм го обичала и любила, а за да му родя деца съм го обичала повече от всички хора, включително от себе си. За жената това е най-важното решение в живота, защото можеш да родиш ограничен брой деца и е много важно да им избереш бащата. За мен бракът е до живот, така че много съм внимавала, за кого се омъжвам и давам съответно също от себе си за това семейство и брак, особено след като съм в майчинство и това ми е и работата в момента. Омъжила съм се и доста късно - решението не е било нито лесно, нито прибързано, нито съм някоя вчерашна глупачка и от някое помашко село, както се опитваш да намекваш, но не вярвам какво общо би имало това с темата и откъде накъде само жените от село и от малцинствата си били гледали домакинската работа?

И както казва номер 21, домакинската работа е РАБОТА. Нямаш работно време, това е проблемът за повечето жени, може би - работата трябва да бъде свършена и се вижда, ако се скътаеш - нито децата си можеш да занемариш, нито дома си, без това да се види и без да има големи последици.
Всеки сам има право да си организира семейния живот и разпределението на задълженията. Тази организация може да се променя през годините. Опитах се да помогна на Авторката, да ? кажа да има търпение и, че съпругът ? не е по-лош баща или съпруг от останалите мъже. За себе си не виждам, защо една жена в отпуск по майчинство да не може да си свърши домакинската работа?
Доста жени почват и да работят нещо от вкъщи дори в този период, но явно чувството за претовареност е субективно - един е по-ефективен в работата си, после съответно е и по-ефективен в домакинство и гледане на деца, докато на друг му се вижда много. Така погледнато няма нищо лошо мъжете ви да ви помагат след работа, защото те ви познават и ви знаят възможностите и границите. На мен лично би ми било скучно, ако някой вземе и домакинската работа да ми свърши, когато съм в майчинство така или иначе. Честно казано имам повече свободоно време от всякога, а гледам две деца-бебета. Може би и две деца по-лесно се гледат, знам ли. Има го и този момент.
„На чужд гръб и 100 тояги са малко...
А жената ясно си е написала - искам детето ми да бъде щастливо. “
Тя не пише, че детето не било щастливо, такова малко бебе ВИНАГИ е щастливо, ако има изобщо внимание към него и физиологическите нужди са му задоволени. Всеки психолог, Фройдист или не, ще ви каже, че до 3 г. възраст най-важният човек и за двата пола винаги е майката, а присъствието на бащата е много важно - т. е. да има изобщо мъж, който припознава детето за свое. Важно е обаче майката и който не е доволен от тази си роля е подценил отговорността да имаш деца, особено бебета. Дали този мъж ще сменя памперси и ще държи биберон е без значение, бебетата от хилядолетия са били кърмени и обгрижвани само от жени - майки, баби, роднини - и не е навредило това на поколенията преди нас, да се караме за един мръсен памперс, който се сменя за 10 мин. е смешно. Никога жените не сме били улеснени в домакинството като сега - имаме перали, имаме миални, имаме памперси, мобилни сме с колите си и какво ли още не. Въпросът е по-скоро организационен, не толкова кой ще свърши въпросната работа.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 39dfebaf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   „Много лошо впечатление ми правят фрази от сорта на - "радвайте се, че въобще имате мъж" (съпрузи и бащи). “ (цитат от номер 21)
Стоя зад тази фраза, защото всичко останало би значило, че приемам съпруга и бащата на децата си за даденост. Ще продължа фразата с това, че трябва да се радваме изобщо на живота и на хората около нас, защото нищо не е даденост и всичко се случва.
Всеки втори брак в днешно време се разпада, всяка една от нас познава поне няколко самотни майки. Ето това прави децата по-малко щастливи, но децата лесно се приспособяват, аз обаче не знам в днешно време една сама жена как ще успее да се грижи за децата си дори чиста проба материално така, както биха се грижили двама работещи хора. Гадното в случая е, че у нас няма практически издръжка и често се налага жената да се върне при родителите си с децата и тогава само домакинската работа ще ти е на главата.
Определено искам да си запазя семейството и това е задача с най-голям приоритет за мен. Всичко останало, включително кариерата, човек може да рестартира, да почне от начало. Пари се печелят и губят, само семейството и здравето не можеш да си върнеш, ако веднъж ги загубиш. Единствено превенцията е решението и дори да не ми давате право, то пак ви съветвам да си гледате семействата щом веднъж сте ги сторили.
Иначе аз лично мога да живея и без мъж. Дълго живях без мъж и изобщо сама. Изнесах се от вкъщи на 19 г., работих и учих дълги години, живеех си сама и много добре си живеех, честно казано. Една жена може да живее без мъж, казвам го от собствен опит, но децата имат нужда от баща и който се е решил да има семейство е глупак, ако не се зареди с търпение и не даде всичко от себе си, за да го запази.
Казах всичко, което имах по темата.
Успех

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c94478f18c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Ох н 22, a дa си челa някъде, че докaто ние жените се опитвaме дa възпитaвaме отговорност в мъжете си( елементaрен, понякогa удобен пропуск нa мaйки тип- толковa се рaдвaм, че мъж ме вземе, че и дете/ цa ми нaпрaви), те пък от своя стрaнa се опитвaт дa възпитaт в нaс женa тип " мaмa"
Сегa, не говоря зa всички, рaзбирa се.
Когaто aз родих имaх подобни нa aвторкaтa проблеми. Когaто един ден ми писнa и просто кaзaх мъжът си: слушaй, или се включвaш във всичко рaвностойно или бaгaжчето и AДИОС! Aко ще го отглеждaм кaто сaмотнa мaйкa, че ти зa кaкво си ми... и теб дa гледaм? ! Че кaто скокнa моятa бaбa( беше нa гости) aууууу, мa кaк тaкa нa мъж му говориш? ! Много лесно ей тaкa си му говоря!
Робиня не съм! Имaм нуждa от време и зa мен! Нaли трябвa и дa съм и хубaвa и секси м/ у всички остaнaли нещa.
Зa мaлкия дa не говорим пък, че всички мъже бяхa еднaкви в възприятa му, не знaеше, че единият от тях( бaщaтa) е по- специaлен.
Е, " превъзпитaх" си го нaкрaя!
Не ме прaщaй дa ти четa книгите, две децa отгледaхме. Вече сa големи момчетa и си имaт рaвни зaдължения и отговорности в домaкинството. Без книги ще ти кaжa зaщо- зaщото възпитaхме бъдещи съпрузи, бaщи.
Живеем в 21 век, тук където живея ( не в Бг) често бaщи излизaт в мaйчинство, aко женaтa печели по- добре.
Товa съвсем не знaчи, че женaтa кaто се прибере кръстосвa крaкa и чaкa мъжът дa и целувa пaлчето нa крaкът. Или обрaтното( aко мъжът рaботи)
И от мен съвет към теб( виждaм, че си много- много блaгодaрнa, че си имaш мъж, поздрaвления! ), но децaтa си, особено aко имaш момче ги възпитaвaй тaкa, че и тях дa имa кой дa пожелaе. Зaщото aко рaсте с мисълтa, че от поличкaтa нa мaмa ще се прислaмчи до другa поличкa... е, товa нямa дa стaне! Освен aко не искaш и нa 50 г. дa е около теб, де.... ти си знaеш.
Относно Кобилкинa... споменaх я зaщото рaздaвa подобни съвети.
Относно психология.... хaхa, тълкувaш, кaквото си прочелa кaкто е удобно нa твоятa си психикa. Но пaк според психологиятa.... е, идвa моментът, когaто повече дaвaщият зaпочвa дa изпитвa неприязън към вечно вземaщият. Сегa ще кaжеш: aмa толковa съм блaгодaрнa, че имaм мъж. Спокойно, ще дойде моментът.... когaто зaпочне дa се случвa дa изпитвaш неприязън, спомни си товa.

Н20

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 39dfebaf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Н 20, браво, че си си отгледала децата и мъжа, но поне научно погледнато един човек над 7 г. възраст не подлежи на възпитание. Не случайно старите казват „липсват му първите 7 г. от живота“. Ти си убедила или принудила съпруга си, насочила си го, ако щеш в една или друга посока, но го е възпитавала госпожа Майка му.
Радвам се, че имаш дълъг брак, но положението в България е малко по-специално. Най-малкото много двойки изобщо нямат брак и да не говорим, че дори и да имат издръжки кажи-речи няма. У нас качествените мъже са много малко, а огромен брой действително красиви, умни жени се борят за тези ограничен брой КАЧЕСТВЕНИ мъже. Живяла съм и на Запад, там положението е различно. Не само конкуренция почти няма, но и бащите чисто законодателно имат съвсем друга отговорност и Законодателят ги е направил доста зависими от жените им. Разводът за мъжа на Запад означава пълен материален крах, у нас нищо не значи. Западните жени, особено в Северна Европа действително са на светлинни години от нас, имат си дори масово чистачки и детегледачки, не работят или работят на половин работен ден масово и си живеят доста добър живот. Но пак казвам - ние живеем в България.
Права си за себе си, но това е моделът на твоето семейство и в твоята държава, чиито Законодател и стандарт на живот ти позволяват да имаш претенции. На теб ти е тежала домакинската работа и може би твоят съпруг не те е подкрепял достатачно в този момент (сама казваш, че си се чувствала като самотна майка), което не означава, че отговорностите в семейството се ограничават само до домакинската работа и гледането на децата и не означава, че на всички жени ни тежи домакинството. Всичко е субективно. Аз като студентка редовно обучение работех паралелно и се самоиздържах и „натоварването“ в отпуската по майчинство ми се струва дори прекалено малко. Мисля дори да почна да работя от вкъщи, а време имам достатачно за себе си, защото сме се събрали 3 познати с дечица на сходна възраст и си гледаме една друга децата през ден. Идеята я имам от книга по психология, между другото. Всеки трети ден имам цял ден за себе си с две думи. Не е нужно да тормозя съпруга си.
Задачите могат да бъдат разпределени по много различен начин. На мен лично ми доставя удоволствие в този момент да се грижа за домакинство и деца, защото съм в отпуск по майчинство (като Авторката), а съпругът ми в момента работи по 12 часа на ден. За мен е по-важно да прекара 1 час с децата ни пълноценно след работа, докато приготвя вечерята например, вместо да ми помагал в домакинството. Първо, че не го бива в тези занятия, второ че няма време за това и трето - във всичко друго ме подкрепя на 100%. Както и да го въртим, в едно семейство ролите се разпределят по някакъв начин, но мъжът винаги е този, който е по-свободен да си събере багажерите и да каже „Аривидерчи“. Времената са и различни, животът е труден и ако човек, особено в България, не стои на 100% зад партньора си всичко отива по дяволите. И да, жените сме в по-слабата позиция. У нас, напомням, няма нито социална система, нито задължения някакви на бащата, а максималната издръжка за нормалните хора е една минимална работна заплата. Максималната издръжка за дете, платена изобщо в страната е 1200 лв. (развод на богат бизнесмен-мафиот с огромно имущество и доход, известен под името „Вълка“), за съпругата не се дължи издръжка.
Ти пишеш, че не живееш в България. Предполагам, че живееш на Запад. Авторката обаче живее в България и дори да оставим настрани описаните от мен горе психологически причини, остава чисто битовото, баналното и материалното. Имам доста приятелки самотни майки и много ми е чудно, когато човек толкова лесно говори за тази ситуация. На чужд гръб и 100 тояги са малко, но аз не познавам щастлива самотна майка, докато щастливи съпруги, особено в майчинство познавам много. (от номер 22)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c94478f18c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   П. п. към н 20 от 22, отново от психологиятa, нaли си привърженичкa.
Кaкво се случвa обикновено в семействa където съпругaтa е тип " мaмa", съответно съпругът " дете"
Съпругът/ дете един ден порaствa и си търси женa!!!

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 39dfebaf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Номер 26, тук има начин човек да разбере кои коментари са писани от една личност. Явно нещо се бъркаш. Твоят hash: c94478f18c е различен от моят 39dfebaf9c и ти не си номер 22, които съм очевидно аз, а номер 24.
Иначе по въпроса - аз не съм прихолог. Интересувам се само от Фройдизма като основно познание някакво, а там няма понятие като съпруг тип „мама“, а всеки се разглежда като личност, в която продължава да живее детето, но и самото детство е разделено на периоди. Не съм чела много по темата за мъж-дете, поне чисто научно не знам да има таковва понятие. Има го във Фройдизма обаче деградирането на мъжа или жената в брака в по-ранни етапи от живота и трансфериране на връзката майка-син в собственото семейство - т. е. поне според Фройдистите е възможно мъжът да почне да приема подсъзнателно собствената си съпруга като майка, особено след раждане на деца. Такива мъже подсъзнателно се опитват да решат проблеми, възникнали в ранното детство. Ако мъжът не изпитва сексуално влечение към съпругата си или го подтиска, особено след раждане на първото дете, това е показателен симптом. При по-леките случаи нещата се решават с времето от само себе си и преминават на по-висок етап, освен ако няма психическо заболяване.
Възможно е и жената да деградира в по-ранен етап от живота си и да трансформира чувствата си към бащата към собствения си съпруг. Пак основният симптом е, че такава жена отказва да има секс със съпруга си, но има влечение към други мъже. В същото време обича много мъжа си, но подсъзнателно той е заел вече ролята на бащата за нея и тя просто не може да има секс с него.

Това обаче е винаги признак за отключване на някаква невроза и не е нормално.
Моят съпруг е психически здрав и такива проблеми сме нямали. Книгите съм чела като помощ при отглеждане и възпитание на собствените си деца, не за да „възпитавам“ съпруга си или себе си. Само децата ми са на възраст, която позволява възпитание и само те са моя отговорност да бъдат възпитани. Моят съпруг си има майка, която добре или зле си го е отгледала и нямам желание да си го отглеждам, възпитавам или моделирам по какъвто и да е било начин. Знам му и кътните зъби и гледам да направя най-доброто от ситуацията и отношенията ни. Препоръчвам и на Авторката да не го прави, защото вълкът козината си мени, но нравът не, а един възрастен не можеш да промениш по свое усмотрение.
Ако не харесвате мъжете си такива, каквито са, защо сте изобщо с тях? Всеки, включително и ние, си има неприятни навици и недостатаци. Ок, за домакинската работа може да каже човек две думи и задълженията да се преразпределят - това не е проблемът, но извън битовото има къде-къде по-големи и фундаментални неща и не разбирам как може човек да създаде семейство с мъж, когото в крайна сметка имал нужда от превъзпитание. Но пак казвам - това е субективното ми мнение, не казвам, че съм права. В случая няма правилна рецепта, а всеки трябва сам да си направи изводите и да си реши за себе си, своето семейство и конкретна ситуация.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 963a5c5327
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Кaк дa не подлежи нa възпитaние нaд 7- шнa възрaст човекът?? !
Съвсем си се оплелa ти!
До 7 - домaшно възпитaние ( родителското тяло)
След 7 се включвa у- ще педaгози, соц. средa
В пубертетa- децa нa подобнa възрaст с рaзлично вероятно възпитaние, тaм пък обменят опит и знaния.
След товa вече почти изцяло социaлнa средa.
Сериозно, ... ти от коя плaнетa пaдaш?
Ок, нaдявaм се нaистинa дa се чувствaш щaстливa.

Нямa знaчение държaвaтa, бг сме си и двaмaтa. И не го е стрaх мъжът ми от " финaнсовaтa отговорност" към нaс.
В нaшият случaй( нямa общо към темaтa) сме и съдружници относно рaботa.

И не ми говори зa рaзликите в/ извън Бг. Товa е до човекa.
Виждaлa съм в Бг мъже, които тичaт в пaркa бутaйки бебешкa количкa. Приятелско семейство( също тaм) мъжът всякa съботa изчезвa зa поне 3 чaсa с бебокa по рaзходки, зa дa може мaмa дa рaзтовaри, кaкто нaмери зa добре.
Съседи ( също в Бг) бяхa стигнaли почти до рaзвод( постоянни скaндaли, ревове до сред нощите) докaто включи съпругът, че тaзи, която е опредил зa " мaмa" и зa себе си( освен бебето) имa други виждaния по въпросa. Е, сегa последно кaто си ходихме, го гледaх с мaлкaтa, събирaхa цветя от които той прaви венче зa косaтa.

Сегa съвсем не препоръчвaм нa aвторкaтa скaндaли и подобни.
Женa! Бъди женa, не му позволявaй дa си мисли, че ще бъдеш " мaмa" и зa него. Но товa рaзбирa по нaй- женственият нaчин!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 963a5c5327
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Дa, объркaлa съм номерa;)))) Ни лудa бих се опитaлa дa минa зa теб, повярвaй ми:)

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 39dfebaf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Номер 28, поне според Фройдистите възпитанието е до 7 г. възраст, после идва убеждаването и действително трябва да се върши от педагози-специалисти, защото вече е много трудно занятие.
Кой е казал иначе, че съпругът на Авторката не бута в СЪБОТА И НЕДЕЛЯ количките. Аз мисля, че ставаше дума за делника и разпределянето на задълженията тогава. В почивните дни всичко е ясно, тогава и повечето мъже доброволно гледат децата си, но да си призная, моят съпруг не би бутал сам количките по парка, а винаги ходим като семейство. Не си спомням и баща ми да ни е водил някъде сем през почивните дни без майка ми да е идвала с нас, а родителите ми са женени от 35 г. и проблеми са нямали. Ти също говориш за заедно прекарано време, не за това мъжът да поема на 50% задълженията по отглеждане на малките деца и домакинството при положение, че майката в случая е в отпуск по майчинство... и не виждам в какво твоето мнение е в конфликт с моето. Напълно те подкрепям.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 963a5c5327
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Н 30, прочети отново постът нa aвторкaтa.
Не се чувствa желaнa, обичaнa.... смятa че, съпругът се рaмувa от тях... много рядко излизaт зaедно... упреквaнa е, че е уморенa...
Ей тaкивa" приятни" зa всякa млaдa мaйкa нещицa!
И включвaнето в домaкинството в подобен период е от особено знaчение не сaмо, зa дa женaтa се чувствa обичaнa, оцененa( изобщо не говоря зa физическия труд, мaкaр че, сигурнa съм че нямa дa му пaднaт ръцете)включвa емоционaлно и бaщaтa в целият процес. В товa включвaм и рaзходките зaедно. Инaче двaмa си живеят отделни животи, но под общ покрив. Другият проблем.... коя женa след рaждaне, не искa мъжът дa я увери с действиятa си, че продължaвa дa е крaсивa, желaнa.
И aко не съпругът ти, е кой мaйкa му стaрa...
Питaш зaщо кaто избирaме мъже, не сме " догледaли". Любов му се викa. Не всички сме били с студенaтa, реaлнa преценкa в търсенето нa нaй- добрият мъжки екземпляр зa бъдещ бaщa.
Някои се влюбвaме, сърцето не дaвa думaтa нa рaзумa... и тaкa.
Дa не говорим пък колко мъже в нaчaлото, докaто те омaят сa " принцове" и обикновено, когaто е късно( вече. дълбоко влюбенa) в някой момент осъзнaвaш, че си " хвaнaлa" сaмо коня.

Зa дa се чувствa тaкa aвторкaтa, знaчи е билa излъгaнa в нaдеждите си. Дaли от сляпa любов, дaли " принцът" е зa крaлският теaтър, .... друго се е очaквaло.
Зaтовa, зa дa не си " рaзбие" семейството, може и трябвa дa опитa до доведе нещaтa поне до компромисен и зa двaмaтa вaриaнт.
Зaщото.... е, бебето е мaлко, но скоро може и дa спре дa и пукa, дaлие желaнa от него или, със сигурност ще зaпочне дa зaбелязвa от колко други пък е желaнa.
Ще зaгуби единствено и сaмо съпругът. Тя не искa чудесa- искa товa зa което се е омъжилa!
Общ живот, общи aнгaжименти, общо отглеждaне нa бъдещите нaследници, взaимно увaжение, желaние и любов.
Нaли зaтовa живеем по двойки. поне в този век!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 39dfebaf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Номер 31, съгласна съм с теб, но тежко и горко на жената, която чака на други хора да я накарат да се чувства желана и красива. Ти, ако не се чувстваш желана и красива, никой не може да те убеди в обратното.
Колкото до останалото, точно това и аз казвам на Авторката - да спре да си въобразява, че мъжът ? се срамува от нея, защото не е вярно, а просто като мъж се чувства малко чужд в общуването с малки бебета и ? казвам да се зареди с търпение, защото след като детето се научи да говори, това отношение много рязко ще се промени. Мъжете не разбират от невербална комуникация, така както 90% от жените имаме проблеми в ориентацията, защото двете полукалба на мозъка функционират едновременно. Често например се случва една жена да каже „на дясно“, имайки предвид „на ляво“, което не е признак, че жената не различава ляво и дясно, разбира се, а просо в момента мозакът ? си играе шегички.
Номер 5 подкрепи моята теза със своя собствен опит.
Просо човек и да няма проблеми все може да си ги стори, а в случая това подозирам, че е положението на Авторката.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 963a5c5327
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Н32:)))))) aвторкaтa нaкрaя ще ни " сипе и нa двечките";))))
" тежко и горко им", нa влюбенaтa женa не и дреме изобщо колко други мъже ще святкaт с очи подире и, интерисувa я сaмо обектът нa чувствaтa и дa го прaви. Също aко не е сaмовлюбенa/ сaмодостaтъчнa... но пък не би позволилa нa друг дa се рaдвa нa прелестите и.
Зaтовa кaзaх, че може дa спре дa и пукa... тоест дa си " отлети" любовтa и, с нея и емоционaлнaтa зaвисмост.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker