Какво означава за вас да обичате? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво означава за вас да обичате?
преди: 14 години, 4 месеца, прочетена 3861 пъти
Обръщам се към всеки от вас, който обича или някога е обичал истински в живота си. Какво означава за вас да обичате? Питам ви, защото след низ от драматични събития и обрати започнах да поставям под съмнение собствените си преценки относно любовта. Вече не съм сигурна какво е да обичаш истински и дали съм обичала истински някога в живота си...

Моля да бъдете моя коректив и да ми върнете реалната представа за това чувство.

Когато човек обича истински:

1. Страхува ли се от общо бъдеще с обекта на чувствата си?
2. Подлага ли под съмнение чувствата на партньора си?
3. Подлага ли под съмнение способността си да направи партньора си щастлив?
4. Изпитва ли несугурност относно връзката с партньора си?

Поправете ме, ако греша, но винаги съм мислела, че когато човек обича истински, отговорът на всички тези въпроси е: "НЕ!". Вярно ли е, че когато човек обича, той просто обича и точка, без въпросителни???

Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 4 месеца
hash: 81ff04afff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Любовта те кара да правиш неща, които при нормални обстоятелства не би сторил.
Минаха много години и в моя живот се случиха много драматични събития и найстина не мога да преценя дали любовта е прокляти, или е най-хубавото нещо, което може да се случи в живота на един човек.

1. Страхува ли се от общо бъдеще с обекта на чувствата си?-Не, нали това е целта

2. Подлага ли под съмнение чувствата на партньора си?-Винаги! Това е една от лошите страни на любовта, но няма как съмнението да липсва, любовта и съмнението винаги си вървят ръка за ръка.Неизбежно е!

3. Подлага ли под съмнение способността си да направи партньора си щастлив?-Не би трябвало, но мисля, че в редки случай и това се случва.Когато обичаш някого,даваш всичко от себе си.А "всичко" означава той да бъде щастлив.

4. Изпитва ли несугурност относно връзката с партньора си?-Несигурността е породена от страха, че може да загубиш този човек.И това е неизбежно, ако липсва несигурност и страх значи липсва и истинска любов.

Любовта е двустранен процес, не може ти да обичаш и да не бъдеш обичан.Дори и да може то би било временно, в крайна сметка едностранното се изхабява.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: c0ca4a0287
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз лично мисля, че отговора не винаги може да бъде НЕ и пак да обичаш истински! Друг е въпроса дали любовта е споделена на 100%.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: a973da2cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Oбич? не вярвам в любовта, не вярвам, когато чуя "обичам те", не вярвам, че мога да обикна някого - наистина не вярвам..
желая ти успех

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 285f7d062e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хмм, директно към 4те ти въпроса.
1- Не, не се страхува. Дори се стреми към това.
2- По принцип не, но все пак зависи от партньора. Примери много - за справка - "любов и изневяра"
3- Със сигурност иска да направи партньора си щастлив, може и да се съмнява в способностите си, зависи за какво става въпрос.
4- Не би трябвало да изпитва несигурност. Но трябва във всеки момент да се стреми да заздравява връзката, да демонстрира чувствата си и да прави половинката си колкото се може по- щастлива.

Ale

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 666b5d9538
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мился че в любовта няма критерии. Обикновено когато тя си отиде, тогава човек осъзнава дали е била истинска или не. Ако боли, значи си обичал.

 
  ...


...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: f979ac58da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   А какво е ако си пропилял шанса си с някого преди много години и не си имал възможност да изживеете миговете си заедно и какво е ако един ден той отново се появи в живота ти и ти каже, че толкова години и той не те е забравил? Ти тъкмо си го преодоляла, но през тези години си се измъчвала, крила си се и тайно си плакала за него, когато влезеш църква се молиш за него, когато целуваш друг мислиш за него, когато търсиш очите му постоянно и все не ги намираш...и някак си времето ти е притъпило тези чувства но този човек се появява отново... и ти изтръпваш, чувствата те връхлитат отново, нападат те безмилостно, тръпката те разтърсва и разбираш, че още е в сърцето ти...това любов ли е според вас и ако сега аз имам приятел, и той също е зает...струва ли си да изживеем така търсените, мечтаните и болезнено бленуваните моменти? Моля ви, отговорете ми... наистина не знам как да постъпя

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: e51299302f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък мисля, отговорът на вси4ко е да. Нормално е да се страхува6. Да оби4а6 зна4и да ти се подкосяват краката всеки път когато види6 обекта на оби4. Д си изцяло отдаден на него . Да ти изхвръкне вси4ко от ума когато разговарщ6 с 4овека

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 3dc29d7efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Когато се запознах със съпруга си, първата ми мисъл беше "аз ще остарея до този мъж". 10 години вече сме заедно.
1. Страхува ли се от общо бъдеще с обекта на чувствата си?-според мен не - все пак, това е естественото развитие на една истинска любов.

2. Подлага ли под съмнение чувствата на партньора си? - това е доста индивидуално, мисля. Съмнението принципно е измъчващо. Ако се съмнявам в чувствата му, едва ли има смисъл да съм с него..но това е мое менение, което не натрапвам на никого.

3. Подлага ли под съмнение способността си да направи партньора си щастлив? - и това е индивидуално, т.е. може да дава всичко от себе си, за да направи партньора си щастлив, но да го мъчи мисълта, че не е достатъчно..

4. Изпитва ли несугурност относно връзката с партньора си? - тук ще се повторя - ако се съмнява, какъв е смисълът от тази връзка??
Въобще, липсата на доверие прави връзката мъчителна и обременяваща с отрицателни емоции.

Доколкото мога да разбера, при Вас става въпрос за връзка от миналото, с тенденция да се "завърне" в настоящето. Може би вижданията ми ще Ви се сторят старомодни, но...ако между вас е съществувала онази, истинската, изпепеляващата любов, едва ли щяхте да се разделите. И сега искате да намерите бъдещето в миналото. Не мисля, че е удачно. Едно стъкло като се счупи, дори и да го залепим, пукнатината остава, цялостта е нарушена. Това от мен, дано съм била полезна.

Мегън

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker