И дали всичко се връща? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

И дали всичко се връща?
преди: 14 години, 3 месеца, прочетена 5670 пъти
"Утре ти ще си на дъното и ще ме търсиш, но ще е късно, пожелавам ти го искрено и нека тъпкано да ти се връща"- Днес това го виждах от всякъде, на всеки skype и във facebook, явно е била някаква нова чалга песен...Както и да е, хареса ми и ми напомни за нещо и се замислих....

Нещо подобно бях пожелала на бившия си приятел, силно го исках, исках да преживе всичко, което и аз, исках да страда, да плаче ,исках да се чувства ужасно и от ужаса , в който е, просто място да не си намери....И както и да е...случи се, но изненадващо за мен, не бях щастлива, не се почувствах по-добре, а мислех че ще е обратното.

Изведнъж разбрах, че каквото и да се случи с него, вече просто няма значение, колкото и да страда, все ми е тая.И аз съм страдала и аз съм плакала, но това е минало.....и дори и той сега да е в пъти по-зле, това по никакъв начин не променя моята болка.Защото тя просто си остава...

Мислите ми цял ден се въртят в тази посока....Отмъщението, не връща загубеното (това го бях прочела някъде), но означава ли това, че отмъщението ни кара да се чувстваме по-добре...за малко?И защо пък чуждото нещастие трябва да ни прави щастливи?

Незнам, това може би си е присъщо на хората.Като малка знам, че са ме учили, че не е добре да отмъщавам, какввото и да са ми направили.
Така си и остана, говоря си само, мога да закълна някого дори...но не бих му навредила по никакъв начин.

И въпреки това основния принцип в живота ми е "Всичко се връща", просто тази мисъл ме успокоява....гаранция ,че ще се случи няма, но поне може да си живееш с надеждата , че тоя дето те е прецакал ще страда....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 3 месеца
hash: 24451f4cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Hе че нещо разбрахме

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 7027b3bf5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Преди доста време в студентските ми години бях изоставен три пъти от възлюбените ми девойчета, които предпочетоха кариерата и категорично не искаха обвързване с деца - да не им пречат. Сега и трите са над 40, разведени и без деца, пишат научни трудове, които и да се четат, то ще е от много ограничен кръг хора и са изпаднали в депресия от наближаващите самотни старини. Та има нещо таква, че всичко се връща, навремето не съм им го пожелавал, но и сега не злорадствам на съдбите им, по-скоро ми е жал за тях - когато случайно се срещнем и аз съм със семейството си, ги виждам, че едвам прикриват тъгата си. Действително чуждото нещастие не може да ни направи щастливи.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 057a3977d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Според мен всичко се връща рани или късно. Аз не съм от хората, които да отмъщават или пък да пожелават лошо на някого. Не го правя, защото знам, че "отгоре" някой гледа и всичко "запаметява", така че никой няма да остане ненаказан.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 1242745c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Мила, разбирам те напълно. И аз преживях същото - след като приятелят ми ме заряза, дни и нощи страдах, плаках и се молих един ден и него да го боли така, както мен. Не след дълго дойде и този ден, но когато разбрах и на мен не ми стана по-добре. Може би бях страдала толкова много, че имах чувството, че съм загубила всякаква чувствителност. Мислех, че съм загубила състраданието си, всичките си човешки качества... Беше ми просто все тая. Нито страдах за него, нито се радвах на нещастието му. Казах си само "Дано сега си разбрал какво ми беше на мен".
Така че аз не вярвам, а съм убедена, че рано или късно всичко се връща.

И аз не обичам да отмъщавам, няма смисъл. Даже мисля, че когато мръсникът, който ни е наранил си го получи от някой друг, ще му е по-кофти. Може и да греша, но няма смисъл да се озлобяваме и да кроим планове за отмъщение. Накрая едва ли ще изпитаме истинско щастие от чуждата болка. Достатъчно е просто да знаеш, че всеки си получава заслуженото рано или късно.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 8203f637db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Да, връща се всичко. Затова и в живота има много болка и страдания. Не всякога разбоираме защо някому е дадено да страда. Вероятно е заслужил сам.

Ще дам един прост пример- така се получи, че при един ремонт майсторът ми взе доста висока сума, а аз не бях ориентирана в нормалната за този род услуга цена и мислех, че е в реда на нещата. Впоследствие разбрах, че не е така и много ме заболя от наглостта му. А бях му оставила и бакшиш...

Мислех си, ако някой ден на този мъж жена му се поболее от рак или синът му има някакъв инцидент, той ще се мисли за нещастен, онеправдан и мъченик. Обаче.... Дали някога ще си зададе въпроса какъв е бил той с хората. Защото, сигурна съм, както е постъпил с мен, непознатата, така е постъпил и с много други хора, стига да е преценявал, че може да ги прецака. Аз не знам каво е правил той с други хора, нито те за мен, но Бох вижда всичко и един ден той ще си плати- независимо по какъв начин. Ще плати за причинената болка.

Ето затова има много страдание в света. Обикновено хората изплащат греховете си с него.....
Но има и щастливи хора- здрави, обичани... Сигурна съм, че техните души са заслужили това.

 
  ...


...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 05a8d614fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Има смисъл в отмъщението,но когато дойде на време.Сама знаеш,че след години дали този човек е щастлив или нещастен не ти пука.Ти дори си го забравила.Но твърдя,че когато му се върне на време,когато все още изпитвош болката и ти-то тогава удовлетворението е сладко.Знам го от опит.Имало е случай когато са минали години и въпросния човек се пърже в мъка и безумие,но това вече мен не ме е засягало и не ми е пукало.

Само че има и случай когато възмездието е дошло на време.Тогава вече си изпълнен с благодарност към съдбата че е въвела равновесие.Запомни обаче едно-никога не пожелавай болест и смърт някому.Никога!Бог да го съди когато и както реши.Пък ти гледай на пред и болката ще се разсее.Това е много обширна тема и ние всички тук,нямаме нужното време за да я обсъдим.Успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 44d2b439df
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще повторя и аз като кажа ДА всичко се връща.Като ученичка харесах едно момче- не че беше хубав ами щото харесваше най-харесваното момиче от класа ни. Реших да се докажа-че не съм по-назад от нея и след време аз вече ходех с него.Но ми беше скучен дори не го харесвах а той беше толкова добър и толкова истински влюбен.Искаше да се ожени за мен а аз не знаех как да го отпратя без да го нараня и взех че постъпих по най-гадния начин-изневерих му.Не съм си го простила -за тези които ще ме упрекнат сега и никога не съм го повторила .Но ми се върна тъпкано-омъжих се след време за човека с когото му изневерих.Не минаха и 7год. и съпруга ми ни изостави и мен и синът ми.Изпитах в пъти по-силна болка от него но си го бях заслужила.Научих си урока Слава Богу и успях да преодолея всичко достойно.Отгледах сама сина си вече 10год.Не пожелавах нищо лошо на бившия си съпруг-простила съм на всички всичко и не тая злоба в себе си.Научих урока си платих си за всичко и едва сега намерих щастието да открия най-прекрасния съпруг на света!!!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: aab6e7863e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Знам, че темата е стара, но все пак да драсна някой друг ред.
№7 не знам дали ще прочетеш някога отново тази тема, но искам да ти кажа, че и аз съм в същото положение само че съм мъж. Какво имам предвид.
Имах приятелка за която давах мило и драго, и всичко само и само да я видя щастлива и усмихната. Лишавал съм се от неща за да е тя добре.
Тя ми приказваше, че съм и бил любовта на живота и, за нашата къща, колко много кучета и котки ще си гледаме ( и двамата ги обичаме страшно много, каго цяло животните ), за деца и т. н. и т. н. Явно и тя не е искала да ме нарани, но го направи по най-годният начин. Изневяра последване с зарязване и всичко това по телефона и фейса. Като си видяхме след почти месец, защото дойде да си прибере багажа от вкъщи и да ми остави ключовете ми каза само " съжалявам ". Не можела да бъде с мен. Не била за мен... Още не мога да спра да мисля за нея. Тя е навсякъде около мен.
Болката е ужасно голяма, празнотата и разочарованието също. Знам, че никога повече сърцето ми няма да се отвори така за никоя и ще си остна сам!!!
Не знам дали се връща или не! Знам само, че аз съм такъв човек, който и на мравката път прави и никога никого с нищо не съм наранил или обидил. Съвестта ми е чиста като сълза. Не знам с какво го заслужих!
Искам да си я върна! ЛИПСВА МИ УЖАСНО!!! И да... все още я ОБИЧАМ И ТО МнОООООгОООООО! Липсваш ми СЪКРОВИЩЕ!!!
Хората казват: След всяка буря изгрява слънце.. след всеки тежък ден идва радост.. след всяка мъка идва щастие. Аз не го вярвам.... И да времето не лекува ама никак!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d3c20758bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ооо, чета предишния коментар и не мога да повярвам че има подобни сотлъовци. Аз пък направих точно обратното, подлъгах една мастия, че имам нещо сериозно към нея, тя се влюби, докарах я до лудост и после по възможно най-гадния начин я изшутирах. Дори и до секс не стигнахме защото слава богу разбрах, че разнасяла полови болести, но си получи заслуженото де. Ако не друго, ще ме помни винаги. Така че се връща да. На нея й се върна щото така се подиграваше с хората преди. Нали знаеш : ''Нарани някого така жестоко, че после отмъщението му да не може и да ти загорчи''. ББ.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker