Защо любовта си отива? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо любовта си отива?
преди: 14 години, 3 месеца, прочетена 6309 пъти
Казват, че бракът е като крепост – тези отвън искат да влязат, а които са вътре искат да излязат и да не се връщат повече. Още казват и да не се разваля любовта с брак / както и хубавата кавга с бой /. Май затова напоследък животът на семейни начала е по-предпочитан от брака.

Както и да е, поводът да пиша тези редове е едно грозно явление, което май е повсеместно. Работя в голяма фирма, където 90 % от персонала са млади жени, повечето са омъжени и са с по-малко от година брачен стаж. Неволно често ставам слушател на разговори за семейството и се чудя как за по-малко от година „милият” се е превърнал в „тъпо говедо”, „смрадлив селяндур”, „простак”, „мамино синче”, „повлекан”, „изверг”, „ограничен”, „лайнар”, „помияр” и т.н. и т.н. и как момите са се превърнали в слугини и перачки на „скотовете”, че и „децата им” гледат. Каква метаморфоза, а?

Иначе девойките накипрени като за бал на звездите / не като за работа / , размахват дипломи / чувам, че вече за 500 лева може да се купи такава /, а и доста интелигентно изглеждат, да се чуди човек какви са тези приказки. И понеже и аз съм женен си мисля дали и моята не ги плещи такива в мое отсъствие, да изглежда и тя мъченица.

Но и друго се сещам - до брака виждаме добре поддържани момичета, а какво става после – за кого да се поддържат - едва ли за нас. Вкъщи, за „говедото” може да се развяват във вехтия анцуг или пеньоар, с ролки и кило шпакловка по лицето, нооооо за утре, за колегите – няма начин, трябва да са перфектни. Вкъщи, на „скота” може да се крещи, но с колегата е друго – лек флирт от чисто любопитство, за който и двамата знаят, че води до „неангажиращ” секс; само че вечер и двамата се прибират при „ограничените” си половинки. Вкъщи се сумти и подмята, но с колегите се водят високоинтелектуални разговори.

Разбира се, не всички са такива, но напоследък стават все повече. И не мога да обясня на чужденци, които посещават фирмата, защо дамите са облечени толкова пищно – да не е празник и защо си чукат лаф и флиртуват по време на работа – дори и да не знаят езика, то се вижда. Ясно е, че човек остане ли без работа го избива на глупости, но се чудя дали повърхностното отношение към брака е национална черта.

През последните две години пътувам много и между другото се видях със съучениците ми и колегите от вуза – 80 % са разведени, плюят се един друг с най-пошли изрази, а като се сетя каква любов беше, какво чудо! И къде отиде тази любов?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 3 месеца
hash: 0570c217ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Споделеното от теб акцентира върху ерозията на ценностите в днешно време. Нищо свято не остана вече. Обективно си отразил фактическата обстановка и съм съгласна с написаното. Съсипваме живота си с клюки, интриги, лъжи. Любовта е крехко цвете-иска и дъжд, и слънце. Има начало и край. Наляга ни рутината на ежедневието и в брак или не започва да ти писва от човека, на когото си казвал "Обичам те!". Започваш да гледаш партньора си с други очи и се питаш "Какво правя аз с него?!"

След време, човек научава тънката разлика между това, да държиш някого за ръка и да оковеш душата му във вериги. Научава, че любовта не означава да се облегнеш върху някого с цялата си тежест, и че компанията не се търси за сигурност. Започваш да научаваш, че целувките не са договор и подаръците не са клетвени обещания. Започваш да приемаш пораженията с високо вдигната глава и отворени очи, с достойнство на вече голям, а не с детското страдание. Научаваш се да градиш пътищата си върху днешната основа, защото утре е твърде несигурна почва за каквито и да било планове. Ели

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 2c84c594bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Oтиде по дяволите. Финансовата страна с извинение ебава майката и на любов и на всичко

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 03b751b1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Абсолютна сбъркан свят!!!Обиждайки хората до нас, обиждаме себе си и не сме достойни за уважение, тъй като нямаме себеуважение. Лудницата е пълна - масово истории на самотни хора , които търсят любовта, искат да срещната свестния/та, а тези, които са ги срещнали и са създали семейства не ценят това , което имат. После масово жалби на изоставени и страдащи съпруги и съпрузи.

Да, любовта рано или късно си отива, изкуството е да успееш да я трансформираш в уважение и обич.Колежките ти може и да изглеждат като принцеси, но отвътре са по-гнили и от тиква.На теб не ти остава друго освен да ги презираш и да се надяваш твоята съпруга да е различна!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 5a635bab69
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много добре написано.
М25

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 1043658f99
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Браво! Добре си го написал!!!!! Но, защо преди да пишеш не се замисли по-сериозно над този въпрос. Защо става така и кое кара жените да постъпват по този начин? Ами аз малко ще ти подскажа. До брака мъжете "свалят звездите" от небето за любимата жена и стане ли тази жена твое брачно притежание звездите вече не светят на небето. Мъжа се прибира от работа и първата му дума коя е: Какво ще ядем тази вечер? Къде са ми пантофите? и още много от този род. Сяда на дивана, взима вестника, вдига краката и чака ......... какво? Ами вечерята! И онази с вехтия анцунг и стар пенюар "слугинята" ако я видиш нагласена и издокарана за теб започваш с подозренията и въпросите: За кого си се докарала такава? и т.н. и т.н.

Мога цяла книга да ти напиша по този въпрос. Затова, преди да правиш заключенията или да нападаш се замисли за причините и дали вината е само в другия.

И като заключение: Не съм видяла мъж до сега който дори и да има префектната съпруга да не се е загледал по чуждата и да не е флиртувал дори и с поглед.

 
  ...


...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: a2e9f465e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Всички коментирали са прави! Изискват се общи усилия, за да запазим магията възможно най - дълго. А след няколко години само да се будим един до друг без да ни се догади и да се уважаваме и подкрепяме ще е достатъчно:)
Чили

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 02b9c010d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора. Благодаря на коментиралите, по своеобразен начин вие допълнихте писаното от мен. Забравих да спомена още един интересен парадокс на разводите по български: когато някоя от девойките във фирмата се оплаче от половинката си веднага доброжелателки засъскват: "Ми напусни го тоа, ма! Млада си, веднъж да си врътнеш задника и сто такива рогачи ще ти се налепят".

И обикновено така става, само че после същите тези доброжелателки се дистанцират: "А-а-а, мани я таа, заряза си семейството и се чука за живите и умрелите", а прецаканата патка кърши пръсти.

И конкретно отговарям на номер 5 - има и такива мъже, за които пишеш, само че те са си били такива и преди брака, но любовта е по-сляпа и от Стиви Уондър. Обикновено жените се самобаламосват с мисълта, че той ще се оправи - е, няма такова нещо, колкото и звезди да сваля, марлячът си личи, но кой да го види.

Та заключения не правя и не нападам никого, просто коментирам едно изключително просташко явление - каквато и да ви е половинката, не го правете обществено достояние, особено с груба и нецензурна лексика, грозно е и не всеки ще ви разбере и още по-малко ще ви съчувства. У дома всеки участва в битовите задължения, не се товари само един, а колкото до любовта – след години брак е наистина уважение и обич – и двамата знаехме какво искаме от брака и никой не се стараеше да променя другия.

След хубава жена се заглеждам – нали затова е хубавото – но флиртове не, знам какво ще стане, а жена ми не го е заслужила. Но винаги, когато видя възрастна двойка на разходка, се питам: ”Как нашите баби, дядовци и родители изживяха в разбирателство живота си, а сега са се юрнали да изневеряват, да се развеждат за щяло и не щяло и да се имат за по-големи католици от папата?”

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 7b307600dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Много си прав. Истинската любов не си отива, а се развива.
Светът е шарен, но младите, забелязвам, че са все по-меркантилни. От много предбрачни връзки, не могат да почувстват истинска любов. Като че ли се женят, просто че им е предложил някой. И смятат, че цял живот трябва да срещат любов, който и да ти я дава - ама тя е едно в главата на единия, друго- в главата на другия. Важно е да си с розови очила.

Рецепта за успешен брак - никога не подхождай с предубеждения към партньора си. Търси само хубавото в него, изследвай, какво го прави щастлив и му го давай. Когато е взаимно и се чувствате като отбор в живота, няма как да не се справите с трудностите. А приятните усещания заличават спомена за препятствията. Суетата и неуважението на личността са грозни черти. Не остават без последствия. Аз се омъжих и още живея и се вричаме, че ще е до гроб за студентската си любов. Съблазните не широкопредлагащата се маса флиртаджийки и нас не ни подмина. Но го приехме като изпитание и любовта победи. Вярвай на жена си, че не е от този "хор".

Ти обясняваш на чужденците по-лесни неща, а аз - защо са облечени като проститутки. Извинявайте, дами, но точно така приемат грешно разбрания ни дрескод за всекидневно облекло.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 16e09e8f11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   По дрехите посрещат - тази пословица я имаме само ние и руснаците и май затова сме все последни във всичко, само не и в модата. Работейки в западни държави забелязах, че хората се обличат непретенциозно, но чисто, просто отиват да работят. Тук е панаир на парцали и безвкусица, а се коментира лошият вкус на хората в развитите държави. Ами нека им достигнем стандарта, пък тогава да отворим говорилнята, но първо ще трябва да поработим като тях.

Тези дни минах покрай една елитна гимназия - мили боже, момичетата изглеждаха като труженичките от околовръстното или като чалга пачаврите и като че ли случайно се бяха отбили в училището. Каква работа да очакваш от такива, освен простотиите, които авторът е описал, чудя се след 5-10 години кой и как ще работи в България. За любов какво да говорим.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: ba9f5b6b3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, нещата които си описал съществуват в цял свят. И не - не е национална черта подобно апатично отношение към брака, а е почти във всички европейки страни. Единственото изключение за България може би е предизвикателното облекло в стил абитурентски бал, но това е само детайл. Защото колкото и да се залъгваме бракът е договор с парва и задължения.

Подобно на работа, за която дълго време си кандидатсвал: на интервюто и в пробния срок даваш всичко от себе си само и само да останеш, но веднъж назначен и подписал договор започваш да се чудиш как да не бъдеш експлотиран и се оглеждаш дали няма да излезе нещо по-добро. Хората не би трябвало да инат нужда от пари, за да живеят добре и от парче хартия с извадки от семейния кодекс, за да се обичат. Този проблем го има някъде от 1500 години на сам (:

 
  ...

...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: d753be8609
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   На Запад бракът е в още по-уродлив вариант, а всяко второ семейство, а може би по-често , е ''повторно създадено'' с безброй предишни, доведени, заварени и новородени деца.
Тук това явление сега прохожда..
По принцип съм съгласна със всичко, което казваш, но какво ти пука- нали се обичате с жена ти? Нали имате своя остров на обич и доверие?

Говоря ти от позицията на жена не живееща със съпруга си- никога не съм си позволявала да го наричам с грозни определения- пред НИКОГО, само съм споделяла без обиди част от нещата, които доведоха до раздяла (другата част е лична и никога няма да я споделя току-така).
Май средата, в която се движиш, е просташка. Аз не срещам хора или жени като тези, които описваш, нито аз съм такава. Въпрос на среда....

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 4be8f5fcab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Росирос на 49 г.
Четох преди време,една история на българин във вестник .....
"Доведох приятел англичанин ",разходих го по ул."ВИТОШКА",
И ...след това ми зададе въпрос от който щях да потъна в земята от срам.......ЗАЩО българките се обличали като проститутки ??????????????????????????????????????????
Не знам какво и как му отговорих................................
С една дума,много добре разбирам .....АВТОРА...
С една забележка:в къщи с моят мъж ,няма недоизказани неща
на каквито и да било теми !!! Винаги съм Била за КОМУНИКАЦИЯТА М/У ДВАМАТА ПАРТНЬОРИ !!!
Поддържала съм се и в къщи и на вън,но,ние сме друго поколение.Аз като жена на 49 г.винаги съм държала на външният си вид първо заради себе си ,,сега ,да не говорим,
.....явно се кипрят за чуждите мъже .....Затова напълно ги
разбирам мъжките половинки в днешно време !!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker