Искам да го поканя на среща... :) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да го поканя на среща... :)
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 6180 пъти
Здравейте, хора!

На 24 години съм и от няколко месеца харесвам едно момче на моята възраст (предполагам). Запозна ни общ приятел, с когото работят на едно и също място.

Сравнително често го виждам, защото минавам от там и водим неангажиращи разговори - шегуваме се, приказваме си глупости, но нищо по-така. Наскоро събрах смелост и го добавих във Фейсбук, където си писахме малко, но умряла работа като цяло.

Работата е там, че доста съм хлътнала, а ужасно ме е срам да го поканя да пием по бира примерно, защото си мисля, че ще ме отреже. Ако имаше интерес, щеше да ми пише и търси, нали? И все пак ми се иска да пробвам, но нямам смелост. Не сме си близки, просто познати... как ще му изтърся да излезем само двамата? Не знам какво да правя. :/ Вие как бихте постъпили?

* Много, много моля редакторите да публикуват историята ми!

Мерси :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 3c214c12e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, мисля че ти трябва да предприемеш първата крачка щом го харесваш, няма нищо срамно в това, покани го на кафе и му покажи че го харесваш! Жените също трябва да бъдат инициативни! Успех!

Стелко 32г

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 4f78158c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е общо взето една безкрайна драма с един и същи сюжет и различни актьори и сценарии - единият от двамата попада в примката на внезапната любов (предполагам за пръв път), притискан от една страна от нея, от друга от притеснението от първата крачка и от страха от провал.
Какво да кажа? Не го познаваш по характер, не знаеш какво можеш да очакваш от него, всичко е възможно, в такъв случай, тъй като неизвестните са много - може да бъде от съчувствен, благороден и зрял пич (има и такива:)) до непукист дрисльо, без грам акъл в главата и цел в живота. При попадане на нещо от рода на втория, шумното фиаско може да доведе до още по-големи душевни травми на човека с разбитото сърце, което пък в комбинация с по-слаба психика и до още по-големи катаклизми в личен план.
Любовта е нещо сложно, особено тази от пръв поглед, при хора с по-нежна и романтична натура може да попречи на вземането на реални и обективни преценки и действия, от които пък зависи правилния изход от ситуацията.
От оскъдната информация, която даваш (не му знаеш даже и точните години, външния вид лъже понякога, даже не знаеш дали вече няма връзка с друга), мога да те посъветвам като за начало да се информираш дискретно от други хора относно това какво представлява като човек, интересите му и дали вече си няма.
Това, че не е проявил веднага интерес към теб не значи непременно че ще те отхвърли или пък ще се подиграе или избъзика с теб. Да бъдеш напориста и да му покажеш веднага, че си хлътнала по него (по какъвто и да било начин) не ти препоръчвам, това може да ти изиграе лоша шега ако той остане с погрешни първоначални впечатления от теб, имай малко смелост и достойнство, спазвай известна дистанция. Във всички случаи страхът, притеснението и нерешителността са лоши съветници, ако мислиш за провал, той ти е в кърпа вързан. Всичко трябва да става непринудено, почти случайно, бързането не ти е от полза. Не забравяй, че силният пол също обожава да бъде свалян. Поеми инициативата, трудно той може сам да забележи сам че го желаеш. При срещите ви, очарователната, уверена и загадъчна усмивка с едно "Здравей! " може да свърши много добра работа. Няма да сгрешиш с това! Докато разговаряте, поглеждай го по-често как реагира на думите ти, играй си с косата, игриво, естествено, заложи на собствения си чар. Смей се на шегите му, ако имаш възможност, докосвай го "случайно", "небрежно" по рамене, ръце. Действията ти ще говорят повече от думите.
Добре ще е да се разбереш той от какво се интересува и да обръщаш "неволно" разговора в тази тема. Грешка би било да кажеш веднага нещо от рода на "Аз мразя футбола! " или пък нещо друго, което би го отблъснало от теб. Категоричните изказвания в случая са недопустими.
Старай се да бъдеш "неволно" до него, примерно в заведение, докато се смееш да се облегнеш "случайно" на него, да го поздравиш с някоя песен.
Ако сте някъде на купон заедно с приятели, не го гледай постоянно, това може да го издразни или пък да издаде всичко с един замах а то не ти е от полза. Разговаряй оживено с другите, смей се, бъди активна, това ще го накара да пожелае да е близо до теб.
Покажи му дискретно (чрез шеги и закачки) че си свободна и нямаш никой до себе си. Директното изхвърляне може дори да подплаши някой по-срамежлив. Коментирай, че има еди някакъв интересен филм в киното, ново заведение, еди какъв си концерт, който би искала да посетиш. Повечето мъже нямат нужда да им се обяснява много още, за да разберат, че ги желаят. Във всички случаи ентусиазмът, който излъчващ е заразителен и предизвиква и него на ответни реакции.

Всичко това ти го казвам от опит (това са неща, работещи и в двете посоки, Ж->М, М->Ж), при положение че си с правилния човек (имам предвид той е свястно момче, няма си приятелка и иска такава за сериозна връзка, чувства и всичко останало), нещата се получават винаги. Успех!


Venom

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: a90263aa9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Първо разбери дали си има приятелка!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: feba111e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Като мъж ти казвам, че не е добра идея сега да го каниш, щом самата ти усещаш, че ще те отреже. Първо гледай да се сближиш и да усетиш поне малък интерес от негова страна. Иначе е безсмислено да му изтърсиш ни в клин, ни в ръкав, че го каниш. Просто ще е изненадан и то най-вероятно неприятно изненадан, щом не проявява интерес.

Така че най-напред работи върху интереса. Например разбери от какво се интересува, за да имате теми на разговор, гледай да го впечатлиш с нещо оригинално, малко подаръче примерно, което би му харесало и такива неща, провокирай го лекично, без да се натрапваш и прекаляваш и т.н. Пък вече времето ще покаже как ще се развият нещата и изобщо струва ли си да сте заедно. Може пък на теб да не ти хареса в последствие, като го опознаеш.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 077a5b0c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Към авторката - Какво стана в тази ситуация? Имаше ли развитие във връзката? Питам, защото сега съм в подобна ситуация и не знам как да постъпя?

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ecac44885a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Действай смело, все пак един път се живее. Аз също много ги мисля нещата, та до ден днешен съм без приятелка, а края на годината ставам на 30 години....!?
Аз пък съм си харесал една клиентка. Онзи ден ме повика, каза, че й трябвало помощ. Оказа се, че един старец паднал до някаква ограда и си закачил кракът между оградата и телта. Е, като се справих и се разделихме с дядото, ми се искаше да я поканя, но би било доста глупаво, според мен. Сега само чакам да мине по улицата и я каня веднага. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b23680f967
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче, давай там покани го пък каквото такова, какво толкова ти пука ако те отреже? Аз лично бих се зарадвал ако някоя ме покани да пием бира ;)

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: aeb52aeed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   В момента съм в същата ситуация, но съм влюбена в бивш колега, който се оказа, че познавам и от сайт за запознанства, но там-нищо. Така и не събирам смелост да му кажа и дори да му пиша, че искам да продължим да се виждаме с него. Отправих към него две неангажиращи покани. Първата-на обяд с приятели, втората на събитие към което и двамата имаме интерес, но поради работата, нещата не са сигурни. На първата среща щях без да искам да седна точно до него, но той го избегна слагайки чантата си между нас. Разбирам го, защото и аз бих се чувствала много некомфортно, ако това се беше случило. Той е много възпитан и интелигентен джентълмен, но и доста ме обърква с поведението си. Често е доста хладен и дръпнат.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: dda141956f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами ако е гей, или харесва друга, той ако искаше щеше да те покани, гаранция ще те отреже.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: d4fa4d3b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Какво стана? ..
Според мен, не трябва да си директна, виж ако може да го заприказваш по някакъв повод... Не знам, но май настъпателните жени плашат мъжа. Е, общи правила няма, но все пак, бъди внимателна. Ако му покажеш, че го харесваш, това ще го поласкае, това не е лошо. Виж, как той ще реагира, това е въпросът - трябва да следиш да не стане нагъл. Ако е свестен, не би трябвало да се възгордее.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker