Как да се справя с тези чувства? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да се справя с тези чувства?
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 2367 пъти
Здравейте. Пише ви момиче, ще опитам да бъда кратка. До този етап в живота си нямам почти никакъв опит от връзки. Да, чувствах се самотна понякога, но бях оставила нещата просто да се случват като вярвах, че за всичко си има точен момент. Но сега съм в трудно положение. В университета се запознах с колега грък. В началото само се поздравявахме, той често ме молеше да му преведа някоя дума, да разясня нещо. В един момент започнахме да си говорим за много неща, да сядаме заедно, постепенно опознах характера му. И незнайно как се влюбих. Вече много ми липсва, когато не е с мен. Ден след ден ставаме по-близки. Дори ме попита дали искам да си направим общи планове за лятото. Проблемът ми е, че се плаша от задълбочаване на отношенията, защото е чужденец, а моята специалност ме свързва здраво с тази държава. Той едва ли ще остане тук след дипломирането си. Най-много от всичко бих желала да не мисля за бъдещето, да бъда с него сега. Но не ми стиска. Какво да правя? Надявам се тази изповед да бъде одобрена, защото наистина вече загубих представа кое е разумно и кое не...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: d1a6d09339
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ами бъди с него сега... Ти и да планираш бъдещето, не се знае дали и той ще планира същото, така че не може да си сигурна в нищо. Относно специалността: като имаш вече 1 образование, можеш да запишеш почти всичко и почти навсякъде (без медицина, право и архитектура), без кандидатстудентски изпити, като второто ти образование ще бъде директно магистратура и се учи м/у 1 и 2, 5 години - зависи от обласста и дали е задочно или редовно. Защо не и Гърция да учиш нещо наново? Варианти винаги има да се преквалифицираш, стига да се налага и да искаш. Освен това ти да не мислиш вече, че ако имаш връзка с него, значи ще се ожените един ден? Пожелавам ти, разбира се, да имаш такова щастие. Но така не се правят планове, момиче. Започва се от някъде, после има или няма развитие, допадате си още повече или се разочаровате и така след известно време, ако всичко е наред, се преминава към по-сериозни етапи. Ако се обичате, нещата ще се подредят лека по-лека, повярвай ми. Само ще усещаш какво искаш да направиш. Но за да разбереш какво може да стане, трябва да се започне от някъде. Не разсъждавай толкова над бъдещето, а си изживявай любовта сега, докато му е време!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: adecf700cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Авторката: благодаря, номер 1! Притеснявам се, защото ще ми бъде тежко, ако някога сме заедно, а се наложи да се разделим. Учим право и затова нещата са толкова специфични. Но ще те послушам, ще рискувам, пък каквото ще да става. Всичко добро!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 5c5241c307
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Бъди с него сега. Утре може да не си с него и да не се наложи да заминаваш. А може и да си с него, но да не ти се работи това, което учиш, или да не си намериш работа тук, или да имаш възможност там да си намериш добра работа, пък била тя и в малко по-различна област. Неведоми са пътищата божии. Няма как да знаеш сега какво ще стане утре.

Не знаеш как би разсъждавала след време. Представи си, че утре решиш, че не ти се остава тук така или иначе. Тогава няма ли да съжаляваш, че не си била с него, защото някога си смятала да оставаш тук?

Абе не е лошо човек да си планира нещата, но и не трябва да изпада в крайности, защото понякога си правиш едни планове, а то не става така и в същото време пък си си отразяла и другите възможности, защото не са ти били в плановете. Така че планирай, но разумно и без да задълбаваш и мислиш прекалено много. А ти определно мислиш прекалено много. Това е толкова лошо, колкото и въобще да не мислиш, защото от много мислене на края няма да се решаваш да направиш нищо в живота си. В някои моменти в по0добре да не мислиш много много, за да се решиш да промениш нещо.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 5edefb8b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Повечето такива връзки или бракове, още от времето на социализма, 90% завършват с развод или дори с по-големи драми. Може да го използваш да се позабавляваш с него, но недей започвай връзка. Даже и това не прави, защото ще се изкушиш (все пак кое момиче не иска да бъде с някой по-екзотичен мъж) и после ще съжаляваш. Събитията ще те поемат и накрая ще се окажеш или затворена в някоя голяма италианска или гръцка къща, като снаха от 19 век, или ще свършиш като гастарбайтерка, работеща на 2 работи и нямаща време за детето си, а бившият ти не плаща издръжка. Още по-лошо ако е арабин или нещо подобно. Те изглеждат романтични, но се оказват големи тирани, несъвместими с манталитета на българката. Лошо е и ако е западняк - те са егоистични и зарязват жената в две трети от случаите, защото егоистичната им натура ги кара да не понасят да имат семейство, на което да се отдадат. Леле, аз се отнесох. Все пак става дума само за връзка, дано не стане нещо по-задълбочено. И все пак, отрежи го, това е моят съвет.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d0e8ffb329
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ти бъдещето може да го планираш сега, пък то съвсем друго да се окаже след 2-3-4 години. Планирай си ваканцията според мен!

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: ff0d6f2acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторката: специално благодаря и на коментари 3, 4 и 5. Наистина много ми помогна да прочета мненията ви по въпроса. Сега чувствам, че зная какво искам. Няма да се задълбочавам, ще се радвам на настоящето. Номер 4, разбирам опасенията ти, така е...но той все пак е европеец, а и вече ми е скъп, не мога да го зарежа лесно. Дано не сбъркам. Бъдете живи и здрави всички.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 15a768904f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, авторке, един коментар от момче: с чувствата си трудно ще се "справиш". Аз съм имал чувства към момичета от други националности, разбирам те, за околните той може да е "гъркът", но за теб е човекът, в когото си влюбена. Важното е в случая не от коя държава е, а дали има сериозни намерения към теб, дали си пасвате като характери. Ти самата си казваш, че нямаш особен опит във връзките - затова и може би в мечтите си се виждаш дори омъжена за него, но животът обикновено не фукнционира по този начин, едва ли той ще ти е първият и единствен мъж в живота. Но щом смяташ, че имаш чувства, а и той проявява интерес, просто направи това, което ти казва сърцето - не забравяй и гласа на разума, но нека сърцето да е водещото. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3bf5f62d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторке, слушай себе си и се довери на собствената си преценка спрямо този човек, ние няма как да дадем адекватен съвет за човек, когото не познаваме. Но пък е глупаво да приемаш мнението на някой друг за чиста монета (например 4), защото аз ще ти кажа, че имам роднини, които имат бракове с гърци, и познавам още жени, които са женени за гърци, и повярвай ми, всичките тези жени живеят много по-добре, отколкото ако бяха в Бг. Но отново, не можеш да приемеш и моето мнение за чиста монета, защото това че моите познати са попаднали на свестни гърци, не значи че и твоя е такъв, но не значи и обратното. Просто отърси се от предразсъдъци, опознай го ако имаш симпатии, и виж дали си струва. Гърция е много красива страна, и въпреки техните кризи, са много весел народ, който си живее бохемски и щастливо.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d1a6d09339
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Да, правото е специфично за всяка държава, но щом и той го учи в България, значи все пак има някакви вратички да се реализираш и в друга страна. В някои страни съм чувала, че има допълнителни магиструтури - нещо като тясна специализация, напр. морско право, европейско право и т. н. т. (ти сигурно по-добре ги знаеш).
По-добре побързай да си правите общите планове и си изкарайте едно незабравимо лято. Колкото повече го мислиш, толкова по-сложни ще изглеждат нещата в главата ти. Пък ако ви се задълбочат отношенията и след време искате да продължите заедно – 2 глави винаги мислят по-добре от 1. Риск от раздяла и страдание има винаги, ако ще и да се обичате със съседа или другарчето от детската градина, който засега няма планове да напуска града или държавата. Някой някъде беше казал, че който не е страдал от любов, не можел да знае какво е наистина да обичаш. Е... не е нужно да сме толкова крайни, но има доза истина в тези думи. Почти всички хора сме минали през поне едно голямо разочарование, но и в това има добри страни – осъзнаваш по-добре какво точно искаш и търсиш.
Пък номер 4 или с някакви филми е прекалил, или бърка Гърция с някоя азиатска държава. Аз по-груби и самозабравени мъже от българските засега не съм виждала (не казвам, че всички са такива, де). Няма друга европейска държава, в която жените да се уважават по-малко (само с Италия може малко да се сравни). В това отношение сме тоооолкова зле, че скоро и арабите ще ни минат. Съответно и доста жени тук нямат самоуважение и са си свикнали да търпят всичко. Не знам какви са тия глупости за затворената къща и заразяните семейства. Те българите тъй си държат на семействата, че разчитат жената да осигурява всичко сама, докато те се развяват с любовници. Пък като се разведат, плащат цели 50-80 лв издръжка на дете. Хич не слушай подобни глупости, пък и нали затова хората гледат първо да се опознаят, после евентуално да се женят. Успех и много любов!
Номер 1 съм, Ж 29

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 896782622a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: Много е хубаво да видиш, че някой наистина те разбира и подкрепя. Всички ваши съвети ми са полезни и ще се вслушам в тях. В България вярвам, че си имаме свестни мъже, но ето че така се случи с мен- да ме привлича чужденец. Всеки с късмета си, характерът е от значение, както каза номер 7. Благодаря още веднъж, мили хора!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker