Той още пази нейни неща! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той още пази нейни неща!
преди: 10 години, 9 дни, прочетена 3120 пъти
Пиша, защото се чувствам много зле!
С приятелят ми сме заедно от 8 месеца, живеем заедно от скоро. Много го обичам, той е прекрасен човек и е много добричък, а бившата му приятелка му е причинила голяма болка.
Той сякаш още я обича. Въпреки всичко, което му е причинила, не позволява да кажа лоша дума за нея. Когато го попитах "Обичаш ли я", той не ми отговори, зададох отново въпроса и той ми каза да престана с глупостите, и излезе.
Наскоро правих почистване, смяна на дрехите в гардероба. На единия рафт намерих забутана кутия, пълна със снимки и някакви неща, които приятелят ми пази от бившата си. Имаше всякакви боклучета, които да му напомнят на нея. Дори имаше неин шал, който още миришеше на парфюма и. Странно, защото приятелят ми ми подарява почти същия аромат.
Скрих кутията, а той на същата вечер дойде видимо разтревожен да ме пита дали съм пипала "нещо". Попитах го какви конкретно търси, а той махна с ръка и излезе. Вечерта пак видях, че рови в гардероба.
Ужасно е това, аз го обичам, а той... Веднъж не ми го е казал. Веднъж случайно се засякохме с бившата му, а той се загледа в нея, все едно аз не съществувам.
Направо не знам какво да правя! Да изхвърля ли глупавата кутия, да му я покажа ли? Той се оправдава, че не ми е казвал, че ме обича, защото се страхува да разкрие чувствата си, но не знам вече дали да му вярвам... какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 дни
hash: 85d72c47e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много е просто - щом пази още нейни неща, връзката в сърцето, а може би и в главата, не е приключила за него. Не знам доколко е добре да имаш връзка с човек, който си е още в старата връзка. Никакъв съвет не мога да ти дам, освен да поговориш открито с него и в зависимост от резултата да продължиш или да си тръгнеш. Имай предвид, че има хора, които завинаги си остават при стара връзка, защото направо им е кеф да си причиняват подобни гадости. Докато той е там, за вас бъдеще няма.

 
  ...
преди: 10 години, 6 дни
hash: 53ec160216
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Според мен все още я обича.... :( Казвам ти го с болка на сърцето, защото и аз в момента съм в някаква подобна ситуация.. но ще е по-добре някак си да го забравиш... ако е възможно..

 
  ...
преди: 10 години, 6 дни
hash: 7d9cfe728d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Първо - не рови в личното прострaнство и рaните му!
Нямaш прaво, пък и ще пострaдaш от товa.
Aз също си пaзя от бившият пръстен и гривнa с голямо сaнтиментaлно знaчение зa мен. Когaто бях готовa зa товa, говорих със съпругът си и му кaзaх. Нямa и никогa не е имaло проблем относно споменa, който си пaзя.
Обичaме се, вярвaме си и увaжaвaме личното прострaнство и сaнтиментaлни спомени нa другият. Всички имaме минaло.
Върни кутиятa, където си я нaмерилa. Aко той е устaновил липсaтa и, ще рaзбере " жертвaтa" ти. И дa не ти го кaже или покaже, ще рaзбере.
Другото... нaй- много дa зaпочне дa му липсвa още повече...
Дaй му възможност дa си го преболедувa.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 дни
hash: 2ac895caad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ти казва, че те обича, защото не го чувства. Ти настояваш и той се вижда длъжен да ти даде все пак някакво обяснение, но... истината е ясна. Добре прави, че поне не те залъгва с измислени думички. Колкото до кутията... Не е притеснителна самата кутия сама по себе си (много хора си пазят разни спомени), а фактът, че (очевидно) ежедневно я преглежда.
Аз на твое място бих си тръгнала. И не толкова от чувство за гордост, а просто защото с призраци не може да се живее. И себе си мъчиш, и той се мъчи. Не знам защо си го причинявате. Колкото и да го обичаш, това не може да продължи вечно, ти самата няма да си щастлива! Заслужаваш повече! :-) Успех занапред!

 
  ...
преди: 10 години, 6 дни
hash: 8d4d941d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Егати пича. От това, което си написала става ясно, че не я е преодолял. Впрочем и аз пазя неща от бившата си съпруга, но моето е различно, защото ние имаме и дете. Пазя всички снимки от сватбата и какво ли не, заради детето, защото искам да види и да знае, че майка му и баща му са се обичали. Но твоя пич авторке, няма причини да пази неща на бившето си гадже. Може би тайно се надява да се съберат, а ти си му заместител и те ползва за секс. Не го напъвай, не хвърляй нищо, дай му да разбере, че не си временна утеха, дръж се с достойнство. Ако държи на теб и връзката ви ще се осъзнае. Ако ли не, бай, бай. Няма смисъл да се влюбваш и да обичаш някой, за когото си запълване на празнина. Преди няколко месеца се захванах с една мацка, която силно харесвах. Тя обаче беше прясно разделена с гаджето си (бяха скъсали от около 3 месеца) и макар да отричаше аз усетих у нея чувства към бившия и приятел. После с времето нещата се изясниха, тя още го обичаше, той започна да я търси и аз станах излишен. Хубавото беше, че не се влюбих, защото знам, че щях да страдам. Ти обаче си лапнала по него и сега си страдаш. Свали картите на масата без драматизъм, първо изчакай известно време, виж дали няма да се усети сам, после ако ли не ще трябва да си поговорите за да се изясните и да разбереш дали той има някакви сериозни намерения към теб и дали изобщо те обича. Иначе си губиш времето и ще страдаш още повече накрая.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 дни
hash: d3338c16f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Имах гадже, което 4 години пазеше снимки с бившата си съпруга, чаши от сватбата им, нейни плюшени играчки и дреболии на видно място в жилището където живеехме. Беше го аранжирал като някакъв род олтар. Оправдавах го, че тя е починала малко след раздялата и сигурно му е мъчно.
Та този човек ме направи алергична на тема бивши до толкова, че ревнувам новите хора в живота си от бивши, които те не са чували и виждали от по 5 години? !!
Няколко месеца след раздялата минах да събера останал багаж, който той намерил.
Трябва ли да ти обяснявам, че през един шкаф имаше и мои снимки вече...
Сега моят образ сигурно измъчва някое друго бедно момиче.
Казах му че снимките нямат място там (той се срещаше вече с друга жена, какво ти жена - младо момиче, което не заслужава моят призрак да я преследва ), но той ги остави.
Някои мъже са вкопчени в миналото глупаци.
Аз много ревнувах докато бяхме заедно, не мога да се отърва от ревността си на тема бивши дори днес, години по-късно.
Знам, че ако той беше махнал този пуст олтар от там, но по свое желание, аз вероятно нямаше да настръхвам всеки път като чуя бивша.
Не си заслужава някой да те кара да се чувстваш недостатъчно обичана или недостатъчно добра, от мен да го знаеш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 дни
hash: f295cbdcf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А ти защо му ровиш в нещата. Честно, ако съм на неговото място много бих се отдалечила от теб. Не можеш ли да приемеш факта, че сте заедно и вероятно те обича. Ако ли не - примири се с това и потърси нова любов. НАвремето бившият ми имаше 10-годишна връзка с едно момиче, с което бяхм, е в една компания и в последствие стана една от най-добрите ми приятелки. Това е минало. Аз му казах веднага - ако искаш върни се при нея, ако искаш бъди с друга, няма да ти се сърдя. Няма да го вържа с въже до мен, я. И накрая ме заряза с бебето, заради съвсем друга жена, простигх му, не съм му се сърдила, в крайна сметка всеки има правото да реши как да бъде щастлив.
Ако пък изхвърлиш кутията ти гарантирам, че няма да изтраете дълго заедно. Уважавай го!
А ако не се чувстяваш добре с него, дайте си мал;ко време. Понякога така се усещат нещата!

 
  ...
преди: 10 години, 6 дни
hash: 95d5878647
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   зарежи го, защото е ясно, че мисли постоянно за бившата, а теб просто те използва, а и може да си сигурна, че има ли възможност отново да е с нея, на мига ще те зареже

 
  ...
преди: 10 години, 6 дни
hash: c2b2822a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз винаги съм твърдяла, че любовта се изразява в действия, а не в думи ама 8 месеца да не ти каже, че те обича и ти живееш с него това е смешно.
Мислиш ли, че като му кажеш че си видяла кутията ще се промени нещо ти какво очакваш? Нищо не изхвърляй и си трай.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 дни
hash: c114f8e7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   100% съм сигурен, че не я е преодолял. Никога не съм изпитвал потребност да пазя неща от бивши, макар че съм имал доста дълги връзки. Аз лично на твое място бих се чувствал обиден и евтин заместител от немай къде.

При това положение бих си тръгнал, защото я я преодолее, я не. А и да я преодолее, не се знае кога и дали ще си струва цялата работа. Защото ако трябва да се тормозя с години с надеждата да я преодолее, не, мерси. Дори и да я преодолее някога, едва ли си струва целия този тормоз.

Предпочитам това време да го инвестирам в човек, който би държал на мен, отколкото по цял ден да се чудя преодолял ли я е, обича ли ме, заместител ли съм, на къде отиваме, имаме ли бъдеще, струва ли си цялото това тормозене и мислене. Пак казвам - не, мерси.

Просто няма смисъл дори да говориш с него, защото той със сигурност ще отрече и няма да си признае. Напусни го, но все пак бъди честна и му кажи причината, за да не повтаря грешките си или поне да се осъзнае. Така може и да му светне лампичката, че трябва да продължи напред.

Но вие имате ли бъдеще? Определено не. А и да имате, ще е на прекалено висока цена. Дори и да я преодолее, винаги ще остане някакво съмнение в теб дали наистина я е преодолял, дали чувствата му няма да се върнат.

А я си представи пък, че онази и щукне нещо и реши да му се обади. Тогава на момента ставаш излишна и непотребна, без да се замисли дори. Това не е връзка за мен. Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но колкото по-дълго време останеш при него, толкова по-зле, защото това време е загубено. През това време може и да изпуснеш истинската си любов. Не виждам смисъл от тази връзка.

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 дни
hash: 16704e3c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз съм в същото положение и смятам да го оставя. Защото много, много ме боли. Пази още снимката им заедно в портфейла си и някаква нейна гривна... Виждам, че си я обича. По-добре се разделяйте с такива хора, защото само ще страдате.

 
  ...
преди: 10 години, 4 дни
hash: 44a7d03f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не му изхвърляй нещата и не ги рови повече, така само ще страдаш повече. Тръгни си, без обяснения и без да мислиш много. Дори само тебе да обича, създалата се ситуация ще ти изплува всеки път. Намери си момче, което да мисли само за тебе, този скоро е бил наранен и сега или ти ще лекуваш раните му, или ще му правиш нови или на себе си. Дай си шанса да си намериш твоето момче, а него го остави със спомените му, със снимките от гардероба и с тайните, които не иска да пипаш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 ден
hash: 01c8d04102
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Виж, разбирам ситуацията, но не от твоята гледна точка, а от тази на половинката ти. Не ме разбирай погрешно... Аз искам да ти помогна, но ще ти разкажа една моя история:
Преди около година имах връзка ии много обичах приятеля си, но ето, че по причини, които не са важни в случая, той скъса с мен. Бях съсипана. Постоянно мислех за него и плачеш всеки ден, в продължения на месец. Доста тежко го превижявах и ето, че ми се отвори възможност за нова връзка. Естествено не бях забравила предишния, но пак приех предложението. Отначалото на новата връзка се чувствах неловко, но новия човек беше толкова мил, грижовен и прекрасен, че в последствие се влюбих... ама наистина се влюбих. Сега вече сме заедно от 6 месеца и мога да кажа, че никога не съм обичала някого повече.
Това което имам предвид е, че ти трябва да накараш приятеля ти да я забрави. Дръж се с него добре и го обичай. Показвай любовта ти, интересувай се и ще видиш резултата ;)
Разбира се, може да дойде и момент, в който да разбереш, че усилията са празни. Ако се дистанцира от теб, сложи край на връзката...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker