Най-трудната ситуация до сега в живота ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Най-трудната ситуация до сега в живота ми
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2273 пъти
Здравейте! Нямам на кого да споделя какво ми се случи. Моля ви не ме упреквайте.
Имам приятел от 5 години, много ме обича, но живота с него е много тежък и труден, разбира се аз също не съм безразлична към годините прекарани с него. Това ме измъчва вече от последната година. Наскоро започнах работа в една фирма и се запознах с момче, което е необвързано, много приятно, но не съм сигурна, че ще излезе нещо. Не мога да повярвам, че това ми се случва. Не знам дали съм привлечена от това, че не съм усещала това чувство от доста години или наистина се влюбвам. Ако оставя дългогодишния си приятел и всичко се окаже само една прищявка, няма да си го простя! Моля ви дайте ми някакъв съвет?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: bd75602a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първият път не можеш да повярваш, че ти се случва. Втория път ти е малко странно. От третия нататък курвалъкът си казва думата и разбираш, че за него почивен ден няма...

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 869d6534c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Познава се кога една връзка е изчерпана. В случая твоята е такава, иначе не би твърдяла "живота с него е много тежък и труден". Просто не можеш да се решиш, а и по навик си с него, само заради 5-те год.

Имам една молба, не прави като *, които се въргалят зад гърба на партньора си. Тук въпросът не е дали е прищявка или не. Въпросът е, че връзката ти е изчерпана и трябва да я прекратиш, но по един достоен начин и с уважение и благодарност към приятеля си и хубавите моменти в миналото. Пък от там нататък каквото стане с новия или който и да е. Дори и нищо да не стане, нищо не губиш, понеже с настоящия не виждам бъдеще, съдейки по поста ти.

Не казваш "обичам го", а "обича ме" и не "не съм безразлична към него", а "не съм безразлична към годините прекарани с него". Това ми е достатъчно, просто още не си честна спрямо себе си, понеже не си свикнала с мисълта за раздяла след толкова време заедно.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 869d6534c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И да кажа още нещо - самият факт, че изобщо се е стигнало до привличане с друг, говори достатъчно красноречиво. Когато човек обича друг и е удовлетворен от връзката си, не се привлича от други.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: fe1e8a4c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Правилно е казал номер 1 - За курвалъкат ще ти подскаже какво да направиш. Най вероятно ще изоставиш човека които го е грижа за тебе след толкова години (уж тежък живот) и ще те праска новия и зареже. После ще си като театър кои не искал той не е влизал.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c04afaeb61
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Номер 1 някой го е зарязал май. В момента в който се събудиш до него и първата ти мисъл е "Уффф", значи той вече няма място в живота ти, колкото и абсурдно да ти се струва. Особено ако си млада. Не е хубаво да си пропиляваш младостта с един и същ човек. Зависи от личните ти разбирания, но винаги е по-хубаво да се наживееш и да опиташ от всичко.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: bcd63434e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   С времето ще се убедиш, че винаги ще има някой по-хубав, по-привлекателен, по-чаровен, по-умен, по-богат, по-мистичен и т. н. Този с който спиш никога не може да е равностоен на тези непознати хорица, върху които можеш да сложиш куп сънища, перверзии и мечти.
Единственото което остава е да осъзнаеш, че двама души не могат да живеят цял живот оповавайки се на вечната любов, между тях трябва да има нещо много повече, уважение, обич и всичко това го има, защото хората би трябвало да имат морал и да не се мятат в обятията на първия срещнат при възникнал проблем във връзката.
Само не знам защо написах това, като виждам че повечето сте кухи лейки, които не само че нямат морал, ами не уважават самите себе си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cdf180e30c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Проба, грешка, страдание. Ако нямаш уважение към себе си играй двойна игра, ако нямаш уважение към партньора бъди артистка и симулирай любов. Но първо си отговори на въпроса какво е любовта! Какво даваш просто защото те прави щастлива да го дадеш и това най-малко би определила като жертва. Опиянението и забавленията, хубавите думи, ласките това всеки го желае, но те не са всичко в живота. Живота ни поставя пред предизвикателства. Съдбата е в ръцете ти! Дано съм ти помогнала малко!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 07591f84b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 5, а как се наричат жените, които не "трябва да си пропиляват младостта с един човек"????

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 55e3869a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не разбрах дали 1 и 2 са един и същ, но 2 е много прав - ако обичаш, друг не те интересува. Наистина няма значение дали си влюбена или си загубена, въпросът е, че изобщо се замисляш дали д зарежеш приятеля си заради друг. Това за "изчерпаните" връзки е доста банално, защото всяка връзка ще се изчерпи рано или късно, но това означава ли, че на всеки средно 2-3 години трябва да си с някой нов? Изчерпването означава изчезване на тръпката, а любовта е нещо много по-истинско от една тръпка. Ако наистина не си се наживяла (така го чувстваш - че не си), то по-добре се раздели с приятеля си, без лъжи и интриги. Няма да я бъде тая връзка, нито която и да било друга връзка, ако поне единият от двамата все "му липсва нещо", все се самосъжалява и самооправдава как не бил изживял това, не усетил онова, а пък толкова го заслужавал. Просто недей си губи времето да обесняваш колко трудно се живеело с него, защото си личи, че е опит за някакво оправдние. Всички така правят (като залитнат и почват "ама той е такъв, прави все така.... и дрън дрън и затова му изневерявам, а не защото към к*рва"), но на кого са му нужни подобни обяснения. Ако причината беше в него, щеше да се разделиш по тази причина по-рано, а не сега заради някой друг.
Не те нападам в никакъв случай (може би така звуча), просто ми се иска да ти кажа, че всички правим грешки, но без тях не може и по-умните ги правим рано, за да израстнем, когато му е времето. По-добре сега си направи грешките, да не станеш "лудо влюбена" 40-годишна леля с 2 деца, натискаща се по храстите и автомобилите с някой "младеж" на 50. Моето мнение е, че проговори ли "неизживяно" и любопитството "как ли ще е с другия", връзката е обречена.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 66c4b4f716
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не знаеш дали се влюбваш, защото не си сигурна, че ще излезе нещо от това - както сама си написала. Нормално е по време на дълга връзка да свикнеш на огромната доза сигурност. Нормално е и да изчезне тръпката. Когато я усетиш към нов човек обаче, е трудно да определиш дали е просто симпатия, флирт, или пък истинската ти любов те подминава, докато си караш в старата си изчерпана връзка. Но ти директно се питаш дали ще се получи и търсиш познатата сигурност. Веднага търсиш еквивалент на това, което преживяваш от 5 години с приятеля си, само че с новото момче. Приеми, че нищо не е същото. Това е нов човек. Не можеш просто да го изрежеш и залепиш на мястото на досегашния ти приятел и да очакваш всичко да е същото, но с друг. Този може да не изкара 5 години с теб. Щом си се замислила, очевидно сегашната ти връзка те задушава и това момче на е за теб. Щом се чудиш обаче явно и новият не предизвиква искрена страсти любов и желание да захвърлиш всичко. Ако беше истинско - вече щеше да си решила. Затова постепенно се отдели от приятеля ти и опитай да бъдеш малко сама. Ще намериш точния човек, за който няма да имаш никакви колебания! Успех

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: e211737939
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Aко наистина ти е труден и тежък живота с това момче го остави. Но ако това ти е оправданието пред себе си, за да флиртуваш с оня... не знам, не го заслужаваш.
Според мен се оправдаваш пред себе си с това ''труден и тежък живот с него'', защото нямаше да седиш още с гаджето си.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c04afaeb61
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Към номер 8
Наричат се достатъчно зрели за да мислят за себе си и това кое ще им донесе най-много лично удовлетворение и опит. И с риск да се отклоня от темата, не става въпрос само за връзки. Същото се отнася за мъжете, не мислиш ли? Ааа, не, чакай! Те не могат да са курви.
Освен това не казах "не трябва да си пропиляват младостта с един човек". Казах, че не е хубаво. Чети.

От номер 5

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7ab7b031d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Макар и да е трудно да утолиш глада си за "новото", по-добре не рискувай сигурното, за нещо несигурно.
В крайна сметка, не знаеш дали те очаква бъдеще с новия човек. Докато същевременно със сегашния вече почти си го заформила.
Послушай сърцето си!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: bd75602a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   12, явно и ти си от същия отбор...
Могат, и мъжете могат да бъдат!
Между другото - предава се през поколение!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker