Страх за бъдещите връзки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страх за бъдещите връзки
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2051 пъти
Здравейте! От много време се опитвам да се справя сама с това, но изглежда, че не мога да го направя и за това реших да го споделя тук. На 18 съм и (логично) мисля за бъдещето. И по-специално - бъдещият ми приятел. Излиза, че над 90% от мъжете изневеряват и всъщност смятат, че това си е съвсем нормално нещо. Но мен никой не може да ме убеди в това! Това е най-гнусното и грозно нещо, което можеш да причиниш на един човек - да му изневериш. Ако си човек на място просто казваш на партньора си, че искаш да се разделите, а не да изневеряваш и да правиш някакви тъпи истории. Само дето се оказва, че по-голямата част от хората приемат това за нещо естествено. Дори дават обяснения, разсъждават, изследват и се опитват да докажат, че изневярата е нещо, което съществува във всички връзки, при всички хора, че няма хора, които да не изневеряват и дори (това от всичко е най-гнусното), че трябва да се прощава изневярата, защото било вродено. Как не! Да изневериш, означава, че не уважаваш себе си, нито пък уважаваш човека до себе си. А тези, които прощават изневярата, да ме извиняват, но са си безхарактерни.

Опасявам се, че след време (живи и здрави), бъдещият ми приятел ще ми изневери. Това започва да ме тормози жестоко. Ама наистина жестоко. Много съм ревнива, но не някакво болестно състояние. Ревнива съм, защото за мен в една връзка е важно хората най-вече да са отдадени един на друг, а не да мислят за чужди. Защото, дори и малка невинна мисъл може да прерасне в нещо по-голямо. Точно от това се притеснявам аз. Хората най-нагло изневеряват, дългогодишни бракове се разбиват, заради това или както тези, които изневеряват го наричат - "леко залитане". Само че, аз не искам партньорът ми да "залита" по други. И не, няма условия, в които да му простя. Дори и да го обичам цял живот, дори и да агонизирам, каквото и да се случи - няма да мога да простя и да приема изневярата. Не искам да се заричам, че никога няма да изневеря, само искам да кажа, че изневярата ми е против принципите, а аз съм човек с принципи, но които в нито една ситуация няма да изневеря! И точно от това идва проблема - трудно се намират мъже, които не изневеряват. Не слагам всички под общ знаменател, защото не всички са еднакви. Има и такива свестни и добри момчета, които не биха изневерили, но са малко, много малко, и трудно се намират. А аз разбира се, след време, ще искам да имам сериозна връзка, дори и семейство. Но не искам партньорът ми да ми изневерява. Това ме преследва постоянно. Имам чувството, че е някакво болестно състояние, защото винаги си мисля: "Ами ако намеря точния човек за мен, създам семейство и след дълги години брак ми изневери? ". постоянно си задавам такива въпроси. И е много лошо това, че не мога да повярвам на никой. Каквото и да стане, с каквото и да го покаже, каквото и да направи, винаги ще си имам едно на ум. И съмненията винаги остават. Винаги. И дори сега, когато хора харесам много някой, след малко си мисля как ще ме нарани, като ми изневери. И после цялата тръпка от привличането изчезва. Гадно е, че още на такава възраст се замислям за такива неща и че мисълта ме измъчва постоянно. Все едно е защитен механизъм, за бъдещето, че едва ли не, каквото и да стане в живота ми никога няма да бъда щастлива в любовен аспект.

Имам ужасното чувство, че цял живот ще страдам и то, защото нещата във връзките ми не се получават. Знам, че съм още много млада и че ще науча още много неща и ще преживея много, но знам, че никога няма да мога да се отърва от гадното чувство, че мога да бъда заместена в живота на човека, когото обичам. Бих се радвала, ако споделите мнението си. Ако и вие сте били в такава ситуация бих се радвала да разбера как сте се измъкнали от нея - съветът няма да е излишен. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 550dd999c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочети баснята „Нероден Петко“, става дума за едно НЕРОДЕНО и НЕЗАЧЕНАТО дете и за размишленията как ще умре едва ли не при много нещастни обстоятелства
И ти така, нито имаш връзка, нито си имала някога, но вече „приятелят ти“ изневерявал и тем подобни драми се случвали. Ти с подобна нагласа как да имаш приятел изобщо?
Не можах и така да разбера ти кого от кого ревнуваш, при положение че нямаш връзка и приятел? Ако тези тиради ги разпъваш при всяка първа среща, не се чуди и да си умреш стара мома.
Едва ли не изкарваш всички хора еднакви и всички мъже ги слагаш не само под общ знаеменател, но и още без мъж си намислила как да го следиш и тормозиш, то такава връзка не се издържа, защото дори да не изневерява човек и да иска да има спокоен живот, ти ще го съсипеш с твоите нерви. Потръси лекар-психолог, защото звучиш като маниакално депресиран човек!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b13980b48c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чак 90%... Виж какво, няма гаранция за нищо в тоя живот. Не можеш да си стоиш само вкъщи, защото на улицата може да те бутне кола. Случват се такива неща, за съжаление, но всичко е въпрос на човек. Аз не вярвам в това, че всички мъже са склонни към изневяра, даже по-скоро бих повярвала съотношението да е 50/50, което ти дава доста добри шансове да попаднеш на неизневеряващ мъж :)) Има и много мъже, които мислят като теб, важното е да попаднеш на такъв. Ако обаче се насочиш към някой популярен мачо със съмнително минало и си от онези жени, които се оплакват, че свестните мъже им били скучни и нямало тръпка, а тези, които ги "палят", се оказват боклуци... тогава проблемът не би бил в мъжете. Но се надявам, че си по-умна от това и че би оценила свестен мъж, когато го срещнеш. Успех!
Ж26

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 937849e526
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Спри с тия мисли, защото ще си провалиш живота, както направих аз с разиграване на несъществуващи сценарии от типа - ако стане това, ако стане онова. При Пена и Генка така се случи значи и при мен така ще стане, по-добре да не предприемам нищо, понеже можело еди кво си да стане. Като се убедиш с очите си за нещо и го преживееш тогава си вади изводите, а недей да изпадаш в дълбокомислени съчинения. То по тая логика може да си намериш мъж, който да не ти изневерява, но да те бие, или да е хазартно зависи или.... списъка е много дълъг. По-добре имай позитивни очаквания за всичко в живота, но недей да си правиш сценарий за неща, които не са ти се случили или не си преживяла, защото нищо добро няма да ти донесе това. Говоря от личен и дългогодишен опит, следвайки този модел на поведение. Резултат - самота, разруха, празен и безсмислен живот.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: dd04b41e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен си незряла и адски неуверена. Ако не беше толкова неуверена/несигурна в себе си, нямаше да предяваваш толкова претенции как трябва и как не трябва да бъде нещата около тебе. Приеми живота (и мъжете) такъв какъвто е и се опитай да се съсредоточиш на положителните неща, които може да ти се случат, без да влизаш в разни свои си филми, иначе лошо те чака.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cd2a146748
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами, какво да ти кажа – в това дето го е писал номер 1 има нещо вярно. Твоето си прилича на маниакална депресивност. Не са нормални такива мисли и такова самонавиване още преди нещо да се е случило. Не съм лекар, все пак. Опитай с професионална помощ и аз ти го казвам! В много отношения един психолог/психотерапевт може чудесно да ти помогне още повече, че си млада и е много по-добре да говориш с някой такъв, отколкото да четеш какво пишем ние, другите тука. Това твое състояние на мисълта, може направо да съсипе живота на мъжа, с когото си или ще бъдеш, а като резултат и твоя. Твоят характер е твоята съдба - имай го това предвид! Хората като ги заболи корем или крак веднага висват по опашки на лекар, а това, че едно такова състояние на мисълта може буквално да ти опропасти връзките и живота, на това изобщо не му се обръща внимание. Няма абсолютно нищо срамно да се допиташ до професионалист що се отнася и до психиката.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 202bc9c87d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Момиче, не ти дочетох историята , сори за , което...
Аз пък се притеснявам , че ше ме изяде акула, ама досега не съм ходил на място , където виреят ...;)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker