Животът ми е на кръстопът! Помогнете ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Животът ми е на кръстопът! Помогнете ми!
преди: 14 години, 2 месеца, прочетена 3688 пъти
Здравейте, мили българи! В това писмо ще излея душата си. Осъзнавам, че едни ще ме упрекнат, други съжалят, трети може би разберат. За мен най-важното сега е да получа подкрепа и откровени отговори от всички които искат да ми помогнат.

Моята история започва така. На 13 съм, влюбвам се до полуда, момчето също ме обиква. Имахме прекрасна връзка, разбирахме се, не си изневерявахме, всеки правеше компромиси и най-важното -обичахме се много! Сами се досещате, че това беше първия мъж в живота ми, не можех да си представя как бих живяла без него. Пораснахме Ж. стана на 20, а аз на 18 и решихме да живеем заедно, но в по-голям град. Направихме го заради мен, аз винаги съм била по-амбициозната от двама ни.

Първите 2 години бях много щастлива с него, въпреки немотията в която живеехме. Той много се мъчеше, работеше тежък физически труд, прибираше се и си лягаше.

Аз намерих по-добра работа, в офис, хубаво момиче, студентка..и там започнаха проблемите. За 2 години от 18 до 20-тата си годишнина единственото място където сме ходили това е на работа и при родителите си на гости. Започна ужасно много да ми липсва музиката, приятелите, разходките, НО и мъжа до мен. Някак той вече ме приемаше за даденост. За тези две години аз не чух нито веднъж - искам да си говорим, хубаво ми е с теб, щастлив съм с теб, хубава си - нищо, абсолютно нищо.

Дойде и третата година...Прозореца се отваря, - щом ти е студено отиди в другата стая, на МЕН ми е добре така - това бяха думите му. Ако искам да гледам нещо - съжалявам нямаме два телевизора, ако съм гладна - отиди яж аз не съм гладен, излиза ти се - изчезвай вратата е там...да, осъзнавам, че не е пияница, не е комарджия, но мили жени, вие знаете какво е когато не се чувствате красиви, желани и никога поглезени, никога подкрепени.

Ето така се чуствах 2 години, а през третата вече нещата много се утежниха, почти не разговаряхме. Той никога не споделя, води рутинен начин на живот. Беше ми ужасно тежко, затварях се сама, през уикенда когато почивах по цял ден готвех и чистех и никога не се замислих за раздяла, аз дори не можех да си представя живота си с друг мъж.

Докато един ден не срещнах Р. Разберете срещнах човек, който ми предложи точно това което аз не намерих у Ж - уважение, страст, диалог и много, много нежност и внимание към мен. Той ме изслушваше, гордееше се, че се среща с мен. Влюбих се. Страстта, която изпитвахме с това момче беше огромна, мисълта, че вече няма да съм самотна пребори връзката ми с Ж.

И така след криене близо 6 месеца и след смъртта на мой близък, на чието погребение Ж не беше отново до мен, аз си тръгнах от него. Беше ми ужасно тежко, бях в депресия. Чувствах се предала и предадена едновременно. Родителите ми ме упрекваха много, редом с мен и те го преживяха тежко, защото го обожават.

Междувременно връзката ми с Р. продължи да се развива. Беше много силна, имах подкрепата му за всичко, плачех на рамото му, а той никога не ме остави. Опитах се обаче да го запозная с родителите ми, а те категорично отказаха. Оттам се започнаха проблемите ни. Той ме упрекваше, започна да излиза непрекъснато без мен. Да е груб понякога, да избухва от нищо. Започнахме да се лъжем, да се озлобяваме и пр.

Междувременно Ж. изживяваше изключително тежко раздялата ни, минаха 2 години, а той не спря да ме чака и обича. Неговите родители със сълзи на очи ми се обаждаха и ми казваха колко им липсвам, колко им е мъчно, че сме разделени. И така докато не поддадох и не започнах да се срещам отново с Ж.

И тук вече ще ме упрекнете - защото междувременно връзката ми с Р не приключи. Поддържах отношения и с двамата (О БОЖЕ ПРОСТИ МИ ЗА ТОВА)! Това продължи 4 години, цели 4 години аз не знаех къде се намирам. Не можех да оставя Ж, защото го обичах и защото това би било повторно предателство за него, което не исках никога да му причинявам, не можех и защото не исках да провалям мечтите на родителите си, които обожавам на неговите родители и на самия Ж., не можех да оставя и Р, защото го обичах и ОБИЧАМ, не можех защото той не заслужаваше да бъде предаден, след всичките години, които ми даваше обич, нежност и подкрепа. И така продължих и с двамата.

През тези 4 години, аз съсипах нервите си, загубих и работата си от депресиите в които изпадах и не бях в състояние да работя, спя и живея нормално. Пиех всяка вечер при мисълта как не знам какво изпитвам, как съм едно нищо да съсипвам живота и достойнството на двама мъже.

Не споделях с почти никого, за триъгълника, който сама направих. Срещах се с Ж само когато се прибирах при родителите си, с "великото" оправдание, че той трябва да се промени и тогава повече срещи или съвместно съжителство, а с Р през останалото време. В един момент Р започна да ме отбягва заради нервността ми, напрежението в мен, грубото ми и неадекватно държание.

Започнахме да се виждаме не всеки ден и това продължава да е така и до днес. Това обаче не зачести срещите ми с Ж.

Сега идват моите няколко въпроса към Вас...може ли наистина човек да обича двама души едновременно или съм напълно луда? Кой да избера? Какво да сторя със себе си? От къде да започна? Как да застана срещу семейството си? И кой според Вас ме обича истински, ако има такъв? Защото повярвайте ми аз съм напълно сляпа!

С какъв човек е по-добре една жена да живее, с мъж като Ж с който ще й е спокойно, няма да й изневерява, но няма и да има страст към него, който ще е добър баща, но не и интересен мъж, който е работлив, но не и амбициозен или с мъж с който секса е перфектен, знае винаги какво да каже, има диалог, уважение, но не обича деца, не иска семейство поне още 3 години, мързелив е, импулсивен е, обича да си пийва и е непредсказуем?

Като искам да знаете, че сърцето ми принадлежи на Р, но ок, ако остана с него, както об,мислям да направя, как да се справя с мъката на Ж, която за стотен път ще причиня?
На 26 години съм, не може повече да съм раздвоена, а всъщност - САМА!

Моля Ви помогнете ми, наистина съм пред лудница! Ж ми е като брат, той е по-добрия по душа човек, но страстта и диалога е при Р. Не са ли обаче те до време? Благодаря много на всички!И моля Ви не ме упреквайте, чувствам се достатъчно безпомощна, виновна и объркана! Целувам Ви и дано Бог даде здраве и "бистри" глави на всички Вас!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 2 месеца
hash: 3ccbec2d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хъм, като за начало още една бройка в клуба на незнаещите какво искат или по-точно, незнаещите как го искат. Да сте ни живи и здрави всичките и да ни лазите по нервите дълги години още...

Като за прелюдия... НЕ, не е възможно да обичаш двама! Това за обичането на двама едновремено си го измисляте жените дето не може да решите какво искате. Днеска двама, утре петима ... И понеже не сте наясно къде точно Ви сърби, къде Ви боли а и нямате смелост да се изправите очи в очи с проблемите си измисляте подобни оправдания, като "може ли наистина човек да обича двама души едновременно".

Същинска част... Я да видим сега дали правило съм те разбрал. Дилемата, която стои пред теб е да избираш между мъж с който ще живееш спокойно, няма да изневерява, ще е добър баща, трудолюбив (но, не амбициозен), безинтересен и най-важното, когото не обичаш и мъж който мрази деца, не иска семейство (сериозно обвързване), безрасъден е (импулсивен и непредсказуем), мързелив е, прекалява с алкохола, но пък може да говори, уважава те и прави хубав секс.

А да си се замисляла случайно, че има и трето решение на проблема. Зрязваш ги и двамата! Така ще си намериш някой, който съчетава всички положителни качества и от двамата + ще чете мисли, ще роди вместо теб, ще те боготвори, ще седи в къщи и ще ти отделя цялото си внимание, но въпреки това ще намира и време да поработва та да издържа семейството и най-вече и преди всичко, ще пристигне на бял кон или ако не, то поне в бяла каляска теглена от 4 бели коня и ще те отведе в кралството си, където ще заживеете щастливо до края на дните си... Дъ вери суиит енд стики енд...

Момент, момент това не е в тоя живот. В някой друг, може би, но не и в тоя.

Проблемът е, че с въпросното лице от мъжки пол Ж се познавате от твърде млади (малки) И ти, като всяко младо сладко момиченце си мислела, че всичко дето хвърчи се яде и лъв ис ин дъ ейр, цветя рози и пеперуди... обаче в един прекрасен момент си надала в годинките и си достигнала "достолепните" 26 и в теб се е появило горчивото и лепкаво чуство, че някак не си си изживяла младостта съвсем добре, можело е и повече.

Докато Ж май е бил от онези момченца, дето това което имат им е достатъчно и не се оглеждат за повече. В някакъв момент живота е влязал в сивите си скучни и монотони коловози, нали се сещаш като бързия влак София-Варна и онзи досаден шум при преминаването на разломите между релсите. Отначало ти харесва приятно е, едно такова весело и жизнерадостно, в последствие обаче ти писва и искаш колкото може по-бързо да слезеш от влака и да спре ужасният набиващ се в съзнанието шум.

Поиграли сте си на семейство, нещо за което според мен ти си била твърде не готова и когато нещата са станали еднообразни ти биеш отбой... Не че господинчото няма вина за превръщането на цветята и пеперудите в бодли и плевели и заместването на лъв ис ин дъ ейр с аромата на домашен ароматизатор тип "борче"... Но не се ли замисляш, че в някакъв момент на теб толкова ти се е живеело, толкова си искала да усетиш отново живота пулсиращ в вените си, главозамайващ, неспирен, цветен, че няма значение дали Р, П, Г, В, С или каквато и друга буква от азбуката да е била застанала на пътя ти, пак си щяла да го приемеш с отворени обятия.

Защото без значение от буквата човекът се явява спасителен пояс, откъсващ те от морето на сивотата и потапящ те в океана на усещанията и изживяванията. Чустваш, дишаш, мечтаеш, "отново живееш", но да не забравяме метафората с влака "...отначало ти харесва приятно е, едно такова весело и жизнерадостно, в последствие обаче ти писва и искаш колкото може по-бързо да слезеш..." тя важи при всички случай!

Въпросът е, кога и с Р нещата ще станат еднообразни еднотипни и ще влязат в сивият цикъл на ежедневието, който дявол го взел е точен като швейцарски часовник. И тогава какво, търсим друг! Връщаме се при старата любов, защото там ни е било удобно и лесно и няма вече нови номера.

В момента ситуацията малко или много ти харесва, не можеш да отречеш. Тайните срещи, разговори, възможността да имаш единия и другия. Харесва ти това... Проблемът е в онова нещо запокитено в прашните ъгли на съзнанието ни наречно "Морал". Той моралът ти казва, че не е правилно, че трябва да избереш един. И не просто го казва, а титанично барабани върху всяка твоя мисъл във всеки един от онези моменти, когато на човек му остава малко време да остане сам със себе си. Нахлува отровно и покосява всеки хубав момент...

Нещата отиват към логичния си завършек... И въпреки всичко, пред теб не стой точно изборът кого от двамата да избереш. Стой изборът, кого от двамата по лесно ще промениш или с кога от двамата да се примириш. Защото или ще трябва да промениш някой от тях и да го моделираш по свое желание или ще се примириш с това което имаш. Разбира се винаги има повече от 2 изхода. Според мен обаче ти вече си взела своето решение. Просто още не си сигурна в него...

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: d4435af359
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много мили думи бе, карай я по директно и ние сме хора и ние те разбираме и без да ни казваш такива мили думи :))) Хора сме секи грешки, затова няма да те опреквам (поне аз) Значи това че съм момче няма значение аз ще ти дам моя съвет и той е да останеш със ''Ж'' дори и живота да ти е скучен това ще се промени, може би с твоя помощ но в поправимо !

А до колкото се отнася за ''Р'' по думите ти нестава за нищо освем за секс, значи аз също си пийвам малко и да знаеш че тва пиене си остава до гроб, а щом и деца нейска за кво ти е? До кога ще е тоя секс до 30,40,50 и после? Няма да имаш дори поколение след теб ! Няма смисъл според мен, дори и да имаш поколение то ще израстне без бащина обич!

При ''Ж'' сичко това ще бъде обратното той може да ти даде много повече от сеск :))) Щом ти е скучно седни и си поговори с него, карай го да излизате на разходки,кафета,барове,купони... започни като излизате 1 път в седмицата Петък вечер... после 2 пъти.. петък и събота и така постепенно живота ще започне да става по интересен :)) през седмицата ще си коментирате колко яко е било като сте биле на купона и неусетно ще дойде време за следващото приключение.

Според мен си зимай ''Ж'' и не се замисляй да оставаш при ''Р'' защото ако останеш ще съжаляваш според мен :) Аз лично прочетох 2 пъти историята ти и добре помислих над сичко, това е моя съвет мила госпожице ! Пожелавам ти здраве и щастие ! Силно стискам палци да направиш правилния избор и живота ти да се подреди ! Желая ти УСПЕХ :):):):)

БаТе МиТкОо

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 605e5c3d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Когато се научиш да си бъдеш самодостатъчна и да разчиташ само на себе си, ще откриеш душевния мир. А така както си тръгнала да се лепиш като лепенка ту на този, ту на онзи, ту на родителите си - ами олекваш моето момиче и никой вече не те взема на сериозно. Занимаваш се с глупости - явно намаш какво да правиш по цял ден и гледаш прекалено много ланитоамерикански и турски сериали, а после си фантазираш, че самата ти си участничка в такъв. Земи си намери някаква работа и си отвичай мислите от глупостите, които си написала в историята си.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 4c43ea3564
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Годините са превърнали отношенияти ти с Ж. в най-обикновена рутина, но същите години на свикване те задържат. Щом сърцето ти принадлежи на Р. явно при него ще отидеш, но ти самата разбираш, че той е "перфектен в секса, знае винаги какво да каже, има диалог, уважение, но не обича деца, не иска семейство поне още 3 години, мързелив е, импулсивен е, обича да си пийва и е непредсказуем." Как ще създадеш семейство с такъв егоист?

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 0a53388dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Сега ти в време за страст и емоции,изживей ги а след това мисли за останалото,защото ако сега се откажеш от това - само на 26... какво остава за напред? Бъди силна,бъди смела. Поздрави.

 
  ...


...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: cc7f133da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Според мене, възможно е да обичаш 2ма, но проблема с Ж е, че вие от малки се обичате и сте заедно толкова време, все едно да вземем едни брак (Същото е при вас), в началните години всичко е Ок- страст, любов, нежност, но после както във всички връзки, всяко едно нещо утихва. Остава най-вече уважението, което ти имаш към Ж, няма да можеш го забравиш, сигурен съм защото двамата сте преживели толкова много заедно, а сте били толкова млади.

Проблема с Р идва от това,че е "нов" изпълнен със страст, той не е бил с тебе толкова време както Ж и за това се държи мило и галантно с тебе, ако беше на мястото на Ж нещата щяха да са същите. Личи си, колко си интелигентна и културтна, но недей да съжеляваш, вината не е в тебе. Хубавото е, че поне нямаш дете за сега. Недей да изпадаш в депресия откажи се от алкохола, отиде някъде на почивка и т.н. Трябва ти поне 1, 2 год. да си сама да си събереш мислите. И пак казвам недей посяга на АЛКОХОЛА!!!!!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: bb537a33d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Привет :),

Едва ли някой може да те посъветва кого (или дали някой) от двамата да избереш. Решението взимаш ТИ!

Помисли над следното написано от самата теб:
"Защото повярвайте ми аз съм напълно сляпа! + дано Бог даде здраве и "бистри" глави на всички Вас! "

Явно ти е необходима "бистра" глава, за да вземеш решение и да излезеш от тази дълго продължаваща ситуация. Измисли начин при който да "избистриш" главата си.

Моето предложение: вземи си отпуск и отиди на почивка за няколко седмици, най-добре САМА. Запознай се с нови хора, изпробвай нови неща, това ще те разсее да не мислиш много много по болната тема.... Накрая отговорът, който търсиш ще изплува сам, без много мислене, идващ от душата ти.

Успех! :)
Джайдии

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 6261627eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Няма да чета тая дълга простотия ...
"че кой те е карал? "
АХАХААХАХХАХАХАХА
Ей, девойко, за да си заедно с един човек, да си 'пилееш' времето за него значи трябва да си заслужава!!!!
Ти луда ли си? Какво се занимаваш. Я-а-а-а му бий шута! За момиче, което не ме цени както човек ,дори по презумпция,пет пари не давам,като разбера че не й пука за мен - ЧАО !!!
Успех,МАЦЕ!

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 8697ef79ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Защо ли ми се струва, че това, което изпитваш към Ж е по-скоро съжаление..една привързаност, която обаче няма нищо общо с любовта! Вероятно е имало таква, но за да си в това положение, сама знаеш че вече я няма. Казваш, че съцето ти принадлежи на Р, а неговото на теб?!

На 26 си и осъзнаваш, че искаш сигурност, бъдеще с човек който да държи на теб и ти на него, но моето мнение е че нито един от тези двама мъже не е това, което ти трябва. Има хора, с които ни свързват много неща, спомени, години, които не ни се иска да загърбваме с лека ръка..но някъде дълбоко в нас нещо ни нашепва, че въпреки това тези хора трябва да си останат в миналото ни. Когато дойде момента на съмненията, на обърканите чувства, ако щеш и на търсенето на съвети от приятели и от такива сайтове (в което разбира се няма нищо лощо) това е знак че нещо определено не е наред и трябва да мислим за помяна - за много сериозна промяна!

Избирайки един от двамата, може би ще намериш някакво временно успокоение, но винаги ще ти липсва нещо ... в Ж ще ти липсва вниманието, тръпката, интереса, който трябва да се поддържа в една връзка....а в Р ще ти липсва истинското,което ти предстои в живота, а именно-семейство, деца...не вярвам ти да не го искаш. Не вярвам и да искаш винаги да съжаляваш за нещо, което надали е било най добро за теб.

Може би ти трябва време, в което да си сама да няма Р, Ж. и т.н. да излизаш с приятели, да се забавляваш, да се запознаваш с нови хора, да гледаш с други очи на света, защото сега ми се струва си сляпа за околните...а може би някъде има трети човек, много по-добър от твоите двама взети заедно. Само се огледай, дай си въможност..и не почвай с ''..ама аз съм на 26..'' !!! не е като да си на 62 нали?! Много неща идват от факта, че си втълпяваме че сме на еди колко си години, трябва възможно най бързо да си живеем живота..а това е грешка! Не занм доколко съм ти била полезна, но има една приказка, че ако не си помогнеш сам..няма кой да ти помогне. Късмет!

Криста

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 91d639d604
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Трети. Нито един от двамата.

 
  ...

...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: be405999ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Xxaxa ако не се разделиш и с двамата и както си амбициозн, не заминеш за някъде .. няма да се оправи нищо. събери си един ден багажчето и тръгвай...

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 7d13a02b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм в абсолютно същото положение точно 4 години.Ужасно се чувствам. Трябва да избирам между тихия, кроткия и спокоен и емоционалния и красив, нежен мъж.... Адски е трудно, разбирам. Това което ме съветват моите приятели и родителите ми е да остана с кроткия и по скучен мъж, защото щяло да дойде време да искам спокойствие. А и той ме обича повече. Ох...ужас.Ако искаш напиши си е-меила. Тук немога да се изразявам като хората.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: e125a41b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не те разбирам, но не те упреквам. Трябва да се научиш да се обичаш и да бъдеш сама преди да бъдеш с друг човек. Някой по-нагоре го е казал много точно...да си бъдеш самодостатъчна. Открий себе си, а ако не можеш сама потърси професионална помощ, колкото и неприятно да звучи.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 9a2f56bd35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз съм на 17 години и съм слушала какви ли не истории .. но тази е и уникална и не единствената.За моя малък житейски опит бих ти дала само един съвет : Приключи взаимоотношенията и с двамата си партньори .. Според мен нито един от тях не отговаря на човека който искаш ти да имаш до края на дните си .. Трябва да потърсиш човек ,който да бъде : мил,романтичен,страстен,да те изслушва,да ти обръща внимание и т.н. вярвайми съществуват все още такива .. аз в момента съм с момче което притежава тези качества комплесно ;]
Чао от мен и ще се радвам ако съм помогнала с нещо :]

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker