Моля за съвет , - на кръстопът съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моля за съвет , - на кръстопът съм
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 3406 пъти
Здравейте! Нуждая се от съвет или мнение, тъй като съм на кръстопът. Преди няколко дни разбрах че съм бременна, имам вече 2 дечица на 7г. и на 1, 3г. Със мъжът ми напоследък не се разбираме много, а и имаме и финансови затруднения и заеми. Та поради тези причини той иска да направя аборт. Аз напълно осъзнавам колко е зле положението ни в момента, и че оставя ли бебето ще затънем още повече. Притеснявам се че ако го оставя ще обрека другите си две деца на мизерия и лишения. Но въпреки всичко нещо вътре в мен иска да оставя бебето. Децата са всичко за мен и бих искала да им осигуря най доброто, "както и всяка майка естественно". Но и това бебе е мое дете....! То няма вина за нищо! Страх ме е, и съм объркана. Отдруга страна незнам как ще се справя с три деца, и ще мога ли! Но и не мога да си представя как ще живея после с мисълта че съм убила собственото си дете! Не знам, просто не знам кое е правилното решение и има ли такова изобщо!? ! Разкъсвам се и няма на кого да споделя. Записах си час за моята гинеколожка, но не знам какво да и кажа като ме попита дали ще го задържа или не... Може да ви прозвучи смешно но от като разбрах че съм бременна имам чувството че усещам бебето, . сякаш веднага се установи някаква връзка между нас... Знам че е прекалено рано, и че всичко е само в моето въображение, и все пак ми е още по трудно от това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 76df939b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки сам си решава, но в случая вие не можете просто да си позволите трето дете. Не става дума за дете, а за зигота в момента - без мозък и нервна дейност и абортът не е убийство. След 28-мата седмица говорим за ембрион вече и абортът е убийство. Друг е въпросът, дали ти самата нямаш друг смисъл в живота си и не искаш детето като вид смисъл, напълно разтворила се в майчинската си роля. За кого искаш детето - за него, за да МУ подариш живот, щастие, бъдеще или за самата себе си - още 2 г. майчинство, признание в обществото (о, добрата майка), обвързване на партньора (с малко бебе няма как да те зареже), чувство да бъдеш НУЖНА, полезна и жизнено необходима някому? С две думи допускаш ли, че желанието ти за това дете е от егоизъм, не от възвисшени човешки чувства?
И все пак сама решаваш. Тегли чертата - напиши положителните и отрицателните неща и вземи решение с ум, не с емоции.
Никоя жена иначе не прави аборт за удоволствие. Моята собствена майка забременя за трети път и трябваше да абортира, защото просто нямахме пари за трето дете. Един човек не може сам да вземе решението къде да се роди, но никой не иска да живее в мизерия, да не говорим, че ако детето има специални нужди (болест, малформация) вие няма как да му осигурите медикаменти и необходимото обслужване, сигурно ще го зарежете в дом и ще си супер майка тогава. Дори някакъв елементарен проблем да има детето ви като луксация, заешка уста, изкривено краче - неща, които се случват много често, как ще покриеш разходите? Ако една заешка уста не се оперира ВЕДНАГА, остава до живот травмата и никога повече не може да се постигне този резултат.
Освен това децата ти растат - ще имаш трима ученика, тези деца, ако са късогледи ще имат нужда от очила, ще имат нужда от шини, ако зъбите са им криви, от зъболекар, от лекар, от медикаменти при грип, от неевтини зимни обувки, якенца, чанти за училище, компютри, телефони, таблети, ЧАСТНИ УРОЦИ, ПЪТНИ ....
Ха да видим дали ще са ти толкова благодарни, когато порастнат и видят, че нямат никакво бъдеще и възможности, докато техните връстници се развиват, ходят на частни уроци, карат ски, ходят на плуване, а лятото на море, пътуват в чужбина и пълнят фейсбуците си с интересни снимки и разкази.
Не е въпросът просто да имаш деца, а да им осигуриш нормален живот.
Ако имаше само едно дете, бих си казала - ок, мизерното съществуване ще се компенсира от това да има братче или сестриче, да се научи човек да дели, а когато родителите починат, да имаш все пак семейство. Заслужава си мизерията с две думи, за да имаш брат или сестра, но трето дете???
Кой има в днешно време три деца?
Труден е избора ти. Аз лично видях мъката на майка си, но изкуството е не да абортираш или не, а изобщо да не забременяваш. Живеем в 21 век. , има в днешно време кондоми, противозачатачни, спирали - инвестирай в един метод за контрацепция НЕЗАВИСИМО от решението си, защото дори да родиш сега, ако продължаваш така, абортът е само въпрос на време, защото ще нацъкаш три деца, четири деца, пет деца? Къде са границите ти и до кога мъжът ти ще е с теб?

Всяка жена решава обаче за себе си. Лошо няма. За държавата, обществото е хубаво да има деца, за да има работници, които да плащат данъци и осигуровки. От прости работници винаги ще имаме нужда като общество. Аз за себе си съм решила обаче, че искам по-добро бъдеще за своите деца и съм се погрижила
- за контрацепция, докато съм нямала възможности
- да имам СПЕСТЯВАНИЯ, не кредити.
- да имам стабилен мъж, с когото да се съобразявам и ЗАЕДНО да взимаме решения.
В нашето семейно планиране влизат 2 деца, макар че не сме бедни хора, но ако забременея с трето бих си го родила, защото
- моите деца имат всяко собствена стая
- имат всяко лаптоп, таблет, смартфон, което е ЕКСТРА и не е необходимо, но израстват с тези уреди и не са електронни аналфабети, което ще им помогне при намиране на качествена работа
- имат достъп до образование (частни уроци, курсове по езици и езикови екскурзии), мед. улсуги
- ходят на почивка
- ходят на екскурзии в и извън Европа, което им разширява кръгозора, познанието за чужди култури и т.н.

Нека сложим едно мое дете до едно твое дете. Кое има по-добър шанс в живота и кое има по-голям шанс да постигне висока степен на образование, да развие способностите си и талантите си и един ден също да живее добре и да може да осигури бъдеще на децата си?
Казвам ги тези неща, защото сама идвам от много бедно семейство от Провинцията и съм си направила сметката, кое решение е по-добро. Моите родители не са ми дали нищо повече, освен покрив над главата, вода, ограничено ток и достатачно храна. Всичко останало беше лукс и дори топла вода за къпане сме нямали и все пак поне сме нямали кредити и покривът над главата и храната са ни били на 100% сигурни, а и сме имали късмет да се родим здрави. Интересно щеше да стане, ако някоя от нас се беше родила с малък проблем или ако майка действително беше направила 2 деца.
Ще кажете, ето - успя в живота, но ще ви отвърна, че съм една на 100 бедни деца, които успяват да си стъпят на краката. Собствената ми сестра мизерства, а повечето ми приятелки родиха и се ожениха млади и сега бутат количките и живеят на майчинство, помощи, а мъжете им са горбетчии, за да изкарат пари за ХРАНА и за КРЕДИТИ.
Бедността се възпроизвежда. Много малко узпяват с много усилия, работа да се измъкнат от тази клопка, но трябва да има поне ЕЛЕМЕНТАРНА сигурност в детството, каквато имах аз - стабилно семейство, сигурен покрив, храна, течаща вода, санитарен възел и ток. За много може това да е смешно, но доста хора и това не могат да осигурят на децата си. Аз тези минимум неща поне имах, но родителите ми се разбираха и НЯМАХА КРЕДИТИ, майка ми изобщо не е излизала в майчинство и винаги сме имали два дохода, никога не са били безработни и пак им е било трудно да ни осигурят тези минимум неща...на ДВЕ деца
Ти решаваш..., но аз лично съм благодарна на майка, че направи жертвата да НЕ роди трето дете, за да можем ние да имаме поне елементарен шанс в живота. Баща ми искаше детето, между другото, но подкрепи мама в решението ?.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c8e134946f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Всяко си идва с късмета, но с мъжа си трябва да го обсъдите. Все пак на него няма да му е приятно да го правиш баща, без той да го иска.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 71fae54718
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм самотна майка, безработна, едва се оправяме и въпреки това, никога не бих убила детето си! Съвет не мога да ти дам, но, ако имаш сили дай му шанс за живот и го дай за осиноввяване на някое семейство, което ще му даде обич, внимание и грижи. Поне ще е живо и дай Боже осигурено и щастливо. Зная, че ебезумно трудно, но, има семейства, които копнеят да дадат "всичко" за едно малко същество!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 47b839313a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Н 1 , много си черногледa , дори не реaлисткa! Посочилa си сaмо отрицaтелни нещa ! Имaш ли децa...мaй не , по- добре!
Aвторке , aз пък ще ти го кaжa тaкa , донякъде , сaмо донякъде н1 имa прaво. Но(!) където имa зa две , с мaлко повечко икономии , ще имa и зa три. Говоря зa жизненонеибходимите нещa , хрaнa, дрехи. От тaм нaсетне - учението , кaто многодетнa мaйкa ще имaш облекчения , сaмо трябвa добре дa си провериш прaвaтa , тези нa децaтa също.
Компютри , телефони , тaблети....." трънкини рaзни", човек се простирa според чергaтa си и се учи нa споделяне , подкрепa , опорa и други ей тaкивa " дребнички " - големи нещa.
Не те рaз/ убеждaвaм aвторке , но товa е решение , което трябвa дa вземете ти и съпругът ти. Усaмото се първо , седни и си нaпрaви един плaн зa и против. Опиши тaм следвaщите пет години с две и с три децa. Кaкво можеш дa им предложиш и кaкво ще им отнемеш. Струвa ли си в единия или в другия случaй.
Относно евентуaлни болести , което също споменaвa н1, aко не дaй боже , ти се рaзболее , което и дa е от вече съществувaщите децa или ти , нямa ли дa продaдеш до последнaтa иглa , зa дa се бориш? Предвaрително тaкa песимистично дa се нaстроиш е все едно дa си държиш зaреден пистолет до глaвaтa , до крaя нa животa си , ей тaкa , зa всеки случaй.
Aз имaм две децa ,вземaм предпaзни мерки , зa дa не зaбременея , но aко въпреки товa се случи....е , зa мен , мaкaр и неплaнирaно , добре дошло. Където имa зa две , ще имa и зa три!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6e7d6b2513
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Чета често историите тук. Твоята ме развълнува, усетих някак болката ти. Моят съвет е - остави детето. Правилно си усетила и определила - и то е твое дете. Знам, че много хора ще скочат да обясняват, че е само ембрион, че нищо не усеща... не, не и не! За конкретната ситуация - говори с мъжа си, обясни му как се чувстваш, обясни му, че това е ВАШЕТО дете, което ВЕЧЕ расте в теб. Абортът не може да се възприема като DELETE или BACK. Никога няма да бъде така все едно не е било. Не мога да се съглася с 1, изобщо не смятам, че авторката се колебае между геройство и обществено презрение. Нея я боли и за нероденото дете, защото майчиното й чувство не е заглушено от псевдонаучни оправдания. Освен това ако аз й бях дъщеря, бих била благодарна за дадения шанс, независимо, че съм била облечена по-скромно в училище и не съм имала скъп телефон и таблет. Бих искала да се свържа с теб, да те окуража, бих мислила с какво би могло да ти се помогне, но сайтът не го позволява. Може би чрез друг сайт?

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6e7d6b2513
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Пиша втори коментар. Не знам дали се публикуват линкове към нелични страници. *******Това е линк към страницата във Фейсбук на организация, която е против абортите, не само на теория, но и на практика.Това означава, че хората от нея са готови да помагат на жени в твоята ситуация. Можем да се свържем може би посредством нея, ако пишеш нещо на стената й, по което да те разпозная - ще проверявам там, обещавам. Имат и телефон за връзка, като в обявата с телефона е описана твоята ситуация - колебание дали жената да направи аборт. Потърси помощ, сигурна съм, че все някой ще се отзове.

Модератор - не публикуваме линкове към социалните мрежи!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 76df939b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   От 1 до 5 и 6
Съгласна съм с теб, но тезата ти е правилна, само когато човек има ПОСЛЕДНА ИГЛА за продаване, не когато човек има КРЕДИТИ - т. е. не само няма какво да продава, но е и на минус!
Мисля, че с дилемата на Авторката са се сблъсквали повечето български жени, защото у нас контрацепцията с противозачатачни/кондоми не е широко разпространена, а нека кажем нещата със собствените им имена - чакаме мъжете да ни пазят, а после сме сами в решението за или против аборт. Аз имах уникалния шанс майка ми да сподели нейната дилема с нас, защото бяхме и големички вече. Тогава и двете я подкрепихме и казахме, че ще се лишаваме, ако трябва в името на детето, ако реши да го има, но честно казано, след аборта всички бяхме облекчени, а и у нас животът е труден и нестабилен. След Аборта на майка ми например държавата ни буквално фалира, настъпиха времена на хипер инфлация, родителите ми нямаха заплати близо година и се изхранвахме буквално със селскостопанска продукция. За пет гърла имаше (баба, родителите ми и нас двечките), но за малко дете едва ли щеше да има как да се прати то нормално на училище.
Колкото до уредите, които аз самата казвам, че са лукс, а вие смятате за ненужни, не сте прави. Сестра ми израстна като компютърен аналфабет и това е и причината днес да не може да си намери нормална работа. Аз имах уникалния шанс просто да имам познати с компютър, а и интерес и не съм яла, за да ходя в интернет клубове навремето и да се образовам. Да си в крак с времето е много важно за нашето поколение, какво остава за децата ни, които ще се сблъскат и с интернационалната конкуренция, не само с връстниците си от страната.
Да, определено у нас почвата и климатът са благоприятни и никой не гладува, убедена съм, че и Авторката ще избута още едно дете някак си с храна, а дрехите ще се износват от по-големите, но за Бога, отдавна не живеем в 19 век, дори в 20 век не живеем вече - СЪБУДЕТЕ СЕ. Днес човек има много по-различни нужнди и възможности от преди. Днес просто не можеш да създаваш безотговорно деца, да ги пратиш по нивите и да знаеш, че ще оцелеят. Днес отиваш в магазина, пълниш количката и трябва да платиш на изхода. Днес, ако не можеш да си платиш тока и водата, идват и ти ги изключват! Днес, ако имаш кредити, идва банката и ти взима жилището и днес застават моите деца до тези на Авторката и започва борбата за ограничените ресурси.
Да, аз също съм майка и бих родила трето дете, ако забременея отново, но вероятността да се случи е 0,001%, защото съм модерна жена и ползвам контрацептиви. Сблъсках се с дилемата на майка си и реших, че не искам да бъда никога в такава ситуация и все пак - трето детенце аз мога да изгледам, образовам и да му дам шанс в живота, ако е болно ще мога да му осигуря качествено обслужване, до живот да има условия за живот.
Авторката трябва този въпрос сама за себе си да си отговори, защото всяка фертилна жена може да забременее, износи и роди, не това те прави Майка, а отговорното отношение към поколението. В Столипеново иначе по вашето определение живеят най-великите майки и българки у нас.
Въпрос на гледна точка, култура и образование. За мен лично е по-добре такива като Авторката да се размножават, за да има евтина работна ръка у нас, за да могат моите деца да развиват семейния ни бизнес и да живеят добре.
Раждай, Авторке, раждай бъдещите Гаврошовци на България, чакат ги минималните работни заплати на бъдещето.

Колкото до облекченията за многодетни майки у нас, не се надявай на тях - те са МИНИМАЛНИ и няма да ти изхранят, отгледат, изучат детето, а обществото както те е подкрепяло и ти се е радвало за двете деца, ще почне да те отхвърля, ако продължаваш да раждаш и не можеш да се грижиш за тези деца.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ddc744f981
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Малко в страни от темата - какви контрацептиви ползва модерната жена?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 924b948c19
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Н1, имaш сериознa комплекси и нужди от покaзност! Ок, рaзбрaхме! От къде обaче си извaди изводa, че aвторкaтa не е обрaзовaнa женa, в бъдще добрa зaплaтa, пък и чaстен учител нa собствените си децa?
И кaк тaкa, песимист кaто теб не си помисли, че твоите децa може дa сa утрешни дрогирaшчетa, a бъдещото неродено още дете, лекaря, който ще спaси животa им? ! Нейните децa, зa рaзликa от твоите ще се нaучaт дa се БОРЯТ, стремят, мечтaят.. т. н.
Възможно е ( нейното дете) дa е бъдещият прокурор/ съдия с/ у който ще зaстaне някое от твоите децa, свикнaло мaмa/ тaте дa им решaвaт проблемите и късно рaзбрaло, че ще носи отговорност кaто всички остaнaли! Не бъди толковa сигурнa кaкво точно си отглеждaш, дa не те изненaдa животът с здрaв шaмaр!
Имaш някaквa вътрешнa убеденост, че твоте децa зaслужaвaт " върхa нa слaдоледa", зa сметкa нa по- бедни, дa не е някой ден нa върхa нa друго дa се приземят...
Вярвaш или не децaтa ми сa осигурени от жилището до бъдещия бизнес. Но(! ) към моментa, рaботят вaкaнциите, плaщaт си сaми екскурзии, дори нови телефони си зaрaботвaт. Познaй кaквa ни е идеятa, нa мен и бaщa им! И познaй дaли твоите или моите ще сa по- успешни! Кaчилa си се нa розов облaк и не щеш дa видиш, че вътрешносттa може и дa е чернa, блaгодaрение нa вaшите ( нa родителите ) болни aмбиции и aбсурднa убеденост - щом тaкa си го мисля/ вярвaм aз, тaкa ще дa е!

Aвторке, сърцето ти, инстинктa ти, душaтa ти, знaят по- добре!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c8e134946f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Абе, съвет не мога да ти дам, но и аз нямах пари, когато жена ми забременя. И то ние си го планирахме. Просто го искахме. Е, роди се и сега нещата се оправиха. Не че сме забогатели, но се оправяме. Затова казах - всяко с късмета си. То дали сте 4 или 5 пак няма да сте богати. Пък дай, Боже, и да забогатеете.

От номер 3

ПС: аз пък вярвам, че няма случайни неща. Щом е станало, значи така е трябвало. Колкото и да го дъвчем тук, не можем да знаем по-добре от онзи горе кое е по-правилно, нали?

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3c3ae6ff7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Чета наглите цинизми на фафоритизираната тук Номер 1/9 и се отвращавам от тази нейни думи -
"За мен лично е по-добре такива като Авторката да се размножават, за да има евтина работна ръка у нас, за да могат моите деца да развиват семейния ни бизнес и да живеят добре"!
Как помагат на някой такива подигравки?
Или целта на сайта е да има има читатели??

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c8e134946f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Номер 9, само че ако хората са бедни, няма кой да ви купува китайските стоки. Само българските "бизнесмени" мислят така. По твоята логика в Германия не трябва изобщо да има бизнес, след като заплатите са високи. Ама псевдобизнеса в България не може да го разбере това. Нали ако всички живеят добре, ще купуват повече неща и ще има производство и бизнес?

Само в България се гледа да се изкара някой лев на гърба на работниците, а не дан стреми към качествен и конкурентноспособен продукт. Затова и производството ни го няма никакво, защото тукашните хора може и да ги заблудите, но чужденците не се хващат вече на ганьовски номера. Едни фондове дори не можахте да усвоите от крадене. А какво да говорим за реален бизнес?

Никъде в цивилозавания свят го няма това да се плащат жълти стотинки, без да се спазват елементарни условия на труд и без дори да се плащат реални осигуровки. Айде кажи на един германец "Взимай тука едни 200 евро, па ще те пишем на 150. " После не можеш излез от пандиза, ама нали тука е Булгаристан и всичко може.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 76df939b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   От н. 1
Приемам критиката Ви, но аз уважавам правото на свободно слово. Моля без личностни нападки! Аз просто казвам директно това, което хората ще си казват и нека Авторката да свиква на такива коментари, ако иска да се бори за своето дете и за своя семеен модел като цяло, нека си измисли аргументи в нейна защита, ако щете, защото анонимно е много лесно да подкрепяте някого, но тя ще е човекът, който ще се блъска и нека чуе доводите и за, и против и си реши. За мен е лесно - ще ? пиша да ражда 10 деца, пука ми нали? Аз няма да ? гледам децата.

До н. 10

Модерната жена има достъп до много контрацептиви. Общо взето можем да ги разделим на хормонални и нехормонални, за раждали жени и за нераждали жени

Нехормонални методи

- Най-надежният нехормонален метод е мъжкият кондом. Той е и много достъпен метод, а и е най-сигурният нехормонален метод дори без комбинация с други методи. В краен случай може да се реагира с хапче за спешна контрацепция, което е без рецепта, но сигурността при правилана употреба е над 98%, а и е единственият метод, които предпазва от инфекции и венерически болести.
- Диафрагма (женски кондом)
Сравнително скъп метод, трудно се слага диафрагмата и е само за опитни жени. Ползва се задължително в комбинация със спермициди (гел, който убива сперматозоидите), което може да наруши есетествения микробаланс на вагината, не е много сигурен метод (70%)
- Спермициди броене на дните (оволация) изхвърляне извън вагината
Ако имате редовен цикъл (устройство за мерене на оволация) желание да се мажете със спермициди при всеки акт и мъж, който може да практикува прекъснат полов акт - ОК, но имайте предвид, че методът не е много надежден, но ако сте семейство и можете да гледате деца, е интересен начин за отлагане на зачатие.
- Спирала
У нас се практикува само за раждали жени, защото може да доведе до запушвания, инфекции (безплодие).
На Запад обаче вече се практикува и за нераждали жени като при тях се слага по-малка по размер спирала.
Много сигурен и сравнително достъпен метод.

Хормонални методи

- Противозачатачно хапче
И до ден днешен това е най-сигурният метод и практически сигурността е над 99%, а при т. н. Мини противозачатачно дозирането е толкова прецизно, че не се наблюдават негативните странични методи от миналото - напълняване, главоболие и т. н.
И все пак не е подходящ този метод за пушачките, защото при тях вероятността за тромбоза е голяма, а и не всеки стомах понася хапчето
- Инджекция
На всеки 3 месеца се бие инджекция с хормони. Лошото е, че е доста скъпа и се ходи на лекар.
- Спирала с хормони
Това е комбинация между спирала хормонален метод. Предимството е, че не дразни стомаха и не трябва жената да мисли всеки ден за хапче. Сигурността е много голяма
- Хормонали тампони и тем подобни, които се ползват вагинално...
...
Много хормонални методи има
- Хапче за спешна контрацепция
Това хапче не е контрацептив, а е действително само за спешни случаи. То не води до аборт, а пречи на евентуално заплодена яйцеклетка да се загнезди в матката и да почне да се развива. Много крайни моралисти отхвърлят хапчето, защото за тях животът започва със самото заплождане на яйцеклетката, не с ембриона.

Абортът не е метод за контрацепция!
Абортът е отчаяно решение за жени, които не са ползвали горните методи по една или друга причина, или се е получила грешка, включително тези 0, 0000000000001 % вероятност да забременеете въпреки контрацепция или просто сте направили грешка.
Заради тези 0, 0000000000001% аз лично имам за сега само две деца, защото мога да отгледам до 3 деца. При 2 деца мога да си позволя още едно, но и за мен 4 деца биха били невъзможни за отглеждане, освен това мога да реша един ден на по-зряла възраст да имам трето дете, но ако направя сега 3 деца да имам 4 е асоциално и неприемливо.
Повечето семейства у нас, които планират семейно мислят като мен и българската жена има средно 1 до 2 деца. В Африка и Индия положението е друго, но според мен човек трябва да живее според правилата на обществото, в което живее, не в абстрактен някакъв и измислен свят.

Но пак казвам, днешната жена има богат избор в методите на контрацепция и винаги е най-добре изобщо да не се стига до бременност, ако тя е нежелана.
Не мога да дам отговор на въпроса на Авторката, защото решението е строго лично. Мога да дам аргументи от моя гледна точка, но дали ще задържи или не детето си си е нейно решение.
Аз лично не мога да я подкрепя финансово да си гледа децата, ако вие можете да ? помогнете, това е много хубаво!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ddc744f981
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Извинявай, но съвременна жена и хормонални методи е нонсенс, въпреки обясненията на лекарите колко "пречистени" са днешните противозачатъчни (както и антибиотици и т. н. )

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 94b13e8058
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   http://vbox7.com/play:3ebf6316

Изгледай го... и сама си реши.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 76df939b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   н. 15

Твоят аргумент отпада, защото по твоята логика раждаемостта в Германия би следвало да е най-високата, защото там работодателите плащали най-добре.
Да, ама не - там средно се раждат по 1, 3 деца като от етнически германки сигурно и по-малко, а у нас етническата българка ражда по 1, 7 деца. (ромките са изключени, при тях раждаемостта е средно 2.33, а при туркините у нас към 1,8)
Германката ражда средно на 33 г., а българката на 27 г.

Цивилизованият свят не винаги е бил такъв. Минало се е през неща като робството, крепостничеството и... т. н. Манчестърски капитализъм.
Робството и крепостничеството в Западна Европа са премахнати след като чумата убива 1/2 от човешката популация и вече никой не е бил готов да работи без пари.
В резултат на индустриалната революция се е стигнало до урбанизация. В градовете като Манчестър са работили 10 годишни деца за 1 цент на час и по-малко - масов глад е имало, масово са се разпространили болести като турбекулозата.
В страните с най-висока раждаемост в света като Индия, Бангладеж, Африканските страни, арабски страни имаме най-голяма мизерия и човешко страдание, дори загуба на човешкото у човека.
В литературата на Достоевски можем много добре да проследим до какво принизяване на човешката същност може да доведе мизерното съществуване.
И у нас в ромските гета можем да видим дали семейното планиране има или няма смисъл.
В Китай са стигнали до екстремното решение да кастрират насилствено жени и да извършват насилствени аборти, което е другата крайност, но забравяме, че до началото на 80-те години на 20. век китайците гладуваха, а днес работят за жълти стотинки - просто огромно е това население и работна ръка много.
У нас също е имало бум на населението след Освобождението, които изкуствено чрез държавни мерки в Народна Република България е било ограничено. В края на 19 век българите сме били 3, 5 мил. а след Втората световна война ВЪПРЕКИ войните сме почнали да гоним 7, после 8 милиона, за да достигнем почти 9 мил. през 1989 г. Ако обаче наблюдаваме графиките за демографското развитие у нас, ще видим, че раждаемостта е поставена под контрол още през 70-те. (намаляваща раждаемост) Тогавашната диктатура е имала неограничени възможности да ограничи раждаемостта, подобно на китайците днес.
До 2 деца при женени хора са били желани. При неженени девойки са се извършвали принудителни аборти или децата са се взимали с цел да се ограничат тези прояви. При женени жени с две деца и трета бременност се е викало в полицията за обяснения, карани са жените да ходят при лекари, при които им се е натяквал и налагал аборт. При туркините и ромките е имало и принудителни аборти! Много трудно жена е могла да устои на психологическия натиск и да запази детето и затова след 1970 г. много малко хора имат 3 деца, ако не става дума за близнаци. Аз познавам само една наша съседка с 3 деца, родени през 70-те и 80-те на 20. век и тя ни е разказвала, че е минала през големи мъки, криеници, за да си роди и третото дете. Става дума за нормално семейство със собствена къща, етнически българи при това.
У нас абортът става масов, защото е евтин метод - противозачатачните и кондомите са се произвеждали само на Запад в началото, което значи харчене на валута, каквато сме нямали. При абортите често на жените от малцинствен произход направо са прекъсвали без тяхно знание и маточните тръби, което е било доста варварско решение.

Български лекар от еврейски произход е измислил противозачатачното, но това е друга тема.
В Западна Европа нивата на работните заплати са такива, защото те още през войните са загубили милиони хора, което у нас не се е случило (само 40 хил. загуба през ВСВ), дори еврей и роми сме спасили!
После масово навлиза противозачатачното и дори след войната масово си внасят хората емигранти, което и до днес е така, но там има работа, а местните жени не раждат масово деца, а се набляга на образованието. Само с образование и професионална квалификация в развитите страни има три пъти по-висока производителност. Отчасти и машините са спомогнали за това, но и с най-добрите машини не можеш да работиш без образование. У нас само в селското стопанство, ако погледнем, благодарение на новите машини се пести над 50% от работната ръка. 10% от българите са заети в първичната промишленост (ресурси, селско стопанство), на Запад само 1% от населението работят в селското стопанство! Т.е. в бъдеще и у нас няма да има нужда от маса работна ръка, а от минимум образована и профилирана такава. Един човек може днес да управлява машина, която замества 100 човека.
Отидете в една западна страна и вижте дали един германец, французин или англичанин мете улиците, работи в Макдоналдс или бере зеленчуци по нивите.
И днес българите сме унизени да вършим тези дейности за нищожно заплащане. Защо си мислте, че като родим деца положението ще е по-розово?
Не в количеството, а в качеството е решението.
На първо време е наша отговорност като жени да се предпазваме, да изберем подходящ баща за децата си, с когото заедно да можем да им осигурим среден за страната стандарт на живот и възможност да развият способностите и талантите си.

Не случайно в пирамидата на потребностите на Маслоу физиологическите потребности са най-долу, а самоусъвършенстването е най-горе - не може просто един човек, който няма покрити физиологически нужди, няма сигурност в живота, увереност (самоуважение, самоутвърждение) да се самоусъвършенства.
Опитайте се да свирите на цигулка с празен стомах... и най-вече, ако нямате цигулка -(

Материалното изобщо не е решаващото и най-важното в живота на човека, ... който е задоволен материално!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 924b948c19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Н 15, предполaгaм също, че си и 1/9.
Мен ми понaстръхнaхa косъмчетaтa от коментaрите ти вече, не ми се мисли кaкви децa отглеждaш и кaк ги възпитaвaш.
В кaквa средa си живялa и продължaвaш... от толковa мислене зa пaри и мaтериaлнa устроеност, мaй не ти е остaнaло време дa бъдеш просто.... щaстливa!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c8e134946f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   19, ставаше въпрос за бизнеса, не за разждаемостта.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c8e134946f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   19, имаш извратено мнение за свободата на словото. Това не ти дава право да се подиграваш с хората и после да казва, че трябва да свиква, след иска дете. Жената най-културно си пита за съвет, защо трябва да се подиграваме с нея? Дай сега, като иска дете и да я направим тука на гъз, та да се почувстваме добре колко "велики" сме в сравнение с авторката.

Не си нищо повече от нея. Утре бизнесът ти ако глътне вода, набързо ше се изпари самочувствието ти без покритие. Това, че има бизнес, не те прави меродавен съдия и не ти дава право да се подиграваш, че и да твърдиш, че си е свобода на словото.

Модератор - Моля без личностни нападки и нецензурни изрази!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 44b615c694
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   20 съм , извинявaм се , но съм сбъркaлa номерa , коментaрът ми беше към н 19.
Извини ме 15!

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 76df939b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   21, кажи го това на н. 15. Просто връзката раждаемост-ниво на работната заплата е обратно пропорционална, а той твърди обратното.
Съжалявам, ако някой се е почувствал засегнат, но аз не нарушавам правилата на сайта - не обиждам! не нападам лично никоого! и действително съчувствам на Авторката, защото на нас ни е лесно да си чешем клавиатурите или екраните на таблети и телефони, но Авторкате ще трябва да го износи това дете, да го роди и отгледа, а вероятността мъжът ? да се почувства изигран и да не приеме детето също е голяма, но на един мъж е лесно - той ще си прибере парцалките и дим да го няма.
Вашият риск е равен на 0, докато нейният риск е да остане с три деца самотна майка и то, ако детето е абсолютно здраво.
У нас има 70 000 изоставени деца. Какво мислите, че родителите им са го направили от кеф? Много малка част от тези деца са сираци, което действително може да се случи на всекиго, огромната част са просто нежелани деца или деца на родители, които нямат как да се грижат за тях.
Да си представим Авторката като самотна майка на три деца - колко месеца ще издържи и колко месеца ще трябват на социалните, за да ? вземат децата?
Моя най-добра приятелка е била взета в подобна акция с полиция и настанена в дом, защото съседка се е обадила. И днес тази моя приятелка е благодарна, че е имала в дома поне елементарни условия на живот, после общежитие и стипендия за учене в София. Така погледнато дори мизерната ни държава и неработещите ни институции могат да се грижат за децата по-добре от някои родители. Където и да отиде да живее Авторката ще има съседи и е достатачно един да се обади...
Организации ще ? помогнат 1-2 месеца, година дори, но пак отговорността за отглеждане, изхранване на децата е у родителите.
Аз съм ПРОТИВ Абортите и не съм правила аборт, но още по-против съм да поощрявам раждането на деца, които няма да имат никакъв шанс за бъдеще. Това е моето мнение. Не казвам, че съм права. Нека вие да имате право, но бас държа, че никой от вас не е родил три деца при кредити и нежелание на партньора. На чужд груб и 100 тояги са малко. Много лесно е да си добър човеколюбец, но ВИЕ колко деца родихте? Колко деца приехте като приемно семейство щом сте за всяка бременност да завършва с раждане? Колко ПАРИ дарихте на самотни майки? (не говоря за СМС-чета по 1 лв., а за поне 100-200 лв. или да приемете такъв човек у дома).
Ако сами пък сте самотни родители и едвам изхранвате децата си, с какво право обиждате нормални граждани като мен, които плащат данъци, за да имате и елементарните социални помощи, майчинства и тем подобни? Радвайте се, че има и хора които не разчитат на социални помощи, облекчения за многодетни семейства и тем подобни, защото трябва все някой да плати сметката.
Категорично съветвам Авторката да НЕ СЛУША никой анонимен в този сайт, а сама да си направи сметката като рационален човек, да седне с бащата на децата си и да решат, защото ако изобщо има някакъв малък шанс за нормален живот на това дете и на останалите деца в това семейство, то ще е само с подкрепа на бащата, който ще ги храни и облича следващите 2-3 г., докато майката е в поредното „майчинство“ (то отпуск по майчинство има само за социално осигурени, в противен случай се казва „социална помощ за гледане на дете“).
Лека вечер на всички и моля без повече обиди, защото аз просто си казах мнението, което по случайност и по тази тема не отговаря на вашето и иначе нищо не знаете за мен като човек и личност.
Успешна седмица

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1fbdba2e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   както обикновено дискусията отиде в съвсем друга посока... идеята тук беше да помогнем на авторката.
никой ли не обърна внимание на фактите: в лоши отношения със съпруга, финансови проблеми, заеми, явно тя не работи, а е в майчинство. при това положение аз не бих го родила. номер 1 изпада в крайност по отношение на материалните неща, но не казвай, че не са важни. тук не визирам таблети и лаптопи, а добро образование, курсове, уроци, изобщо приличен старт в живота. щом най-голямото е на 7, тепърва ще се сблъскат с тези проблеми и ще нарастват с времето. за съжаление трудно ще се справят с още едно дете, а и щом отношенията с мъжа й са лоши, вероятността да гледа сама и трите не е малка.
съжалявам, авторке, но аз не бих го родила при това положение.
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0d23474bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Номер 3: "Ще кажете, ето - успя в живота, ... а мъжете им са горбетчии, за да изкарат пари за ХРАНА и за КРЕДИТИ.
Бедността се възпроизвежда. Много малко узпяват "
Мале, мале, успяла, ама неграмотна! Щом имаш самочувствие да даваш акъл, аучи се и да приемаш малко акъл.
гУрбетчия, от гУрбет
уСпяват от уСпех
!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0d23474bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Исках да кажа номер 1 (не 3), "модерната" жена... И това не е личностна обида, това си е факт- куца й правописа! Дано децата си по-добре да изучи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 07b10aaacc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Аз пък донякъде подкрепям новата българска Жана Дарк под номер 24.
Трябва да сме благодарни за това че само тя плаща данъци и имаме честа да ни ощастливи с мнението си така компетентно.
Аз лично не се чуствам ощетен и се радвам че не знам повече за този човек и личност, но това е само мое лично мнение.
И това тук е само лека и обоснована критика, а не някакви си нападки или обиди.
И за да няма недуразумения още един път съвета ми към Авторката: обсъди тази ситуация със супруга си!
И вие двамата / а не някой вместо теб/ вземете едно общо решение!
Това е, М44

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 76df939b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Извинявам се за правописа, имате право, разбира се, но идвам от бедно семейство и моите родители нямаха пари за частни уроци, а в училище не попаднах на учителка (в час по български тя оставяше учениците да се гонят). В последствие учих математическа специалност и чужди езици, което остави българският ми правопис на много ниско ниво. В мое оправдание е и, че пиша от таблет, но за правописните грешки оправдание няма, за житейските - всякакви ще се намерят.
Но както и да е. Да предположим, че ме убедихте. Обобщавам какво съветваме Авторката

Авторке, роди си детето, защото
- Абортът е убийство и независимо от това, колко деца имаш вече, ще си раждаш
- Не ползвай хормонални методи за контрацепция, те не са модерни, оставяй да те пази мъжът
- Раждай и без съгласие на бащата
- Раждай и с риск да останеш самотна майка, защото ние сме такива
- Раждай дори да нямаш пари да гледаш трите си деца, защото и ние сме на този хал
- Раждай въпреки кредитите, това ще ще останеш самотна майка, защото държавата и неправителствени организации ще гледат детето ти и ще ти помагат
- Не му мисли много, и ние сме така!

Ако съм пропуснала нещо, допълнете!
Извинявам се за правописните грешки, но идвам от социално слабо семейство и докато съучениците ми трупаха познания при частни уроци по български език, аз трябваше да работя на село, за да се изхранваме.
Днес съм станала голяма егоистка, защото съм осигурила среден стандарт на живот ограничения си брой деца и ползвам съвременни методи за контрацепция. Отгоре на всичко се допитвам до съпруга си, когато реша да имам деца и нямам кредити, което си е свръх егоистично и материалистично.
Много по-възвисшено и цивилизовано е човек да ражда неограничено и без да мисли, защото утре може да падне бомба и без това да останем всички на улицата. Защо да му мислим сега?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 76df939b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   ... а забравих да допълня, че ние всички на тази седянка имаме средно 1, 7 деца, доста от щастливците имат и наследствени жилища, разни баби и дядовци да купуват памперси... , но ти не се притеснявай - раждай си спокойно третото дете, защото не си егоист... ние ще продължаваме да си ходим на моренце, да си купуваме компютри на децата си и да им плащаме частните уроци, но да не ти дреме - това не са важни неща, важното е човек да има храна.
Мъжът ти е те зареже? Голяма работа. Ние сме всичките самотни майки (уж)... Кредити - спокойно, скоро банките ще фалират. Раждай си ти трето... не бъди егоист... , а ние в това време ще си гледаме като писани яйчица нашите 1-2 дечица и ще те подкрепяме виртуално

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 07b10aaacc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Стоп.
Спри се @31, вече прекали !
Бъди си супер наясно с нещата и ни остави в блатото.
Довиждане

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 47486f90e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Авторке, здравият ми разум казва че логичният избор при описаната ситуация е да абортираш, обаче... начинът, по който говориш, особено това за връзката с нероденото дете... не си готова за такова решение, много ще страдаш и ще съжаляваш после, ти вече го възприемаш като нов човек и го обичаш като такъв. Сърце не ми дава да те посъветвам нещо различно от това да задържиш детето при това положение :( Съжалявам, че скапаната ни държава те поставя пред такъв труден избор, срам ме е че не се подпомага най-святото - майчинството... никоя жена, която иска детенце не би трябвало да е принудена да избира по този начин. Разбирам те и те подкрепям, каквото и да решиш.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e05ef9c557
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   ХАЙДЕ и аз - мъж на 30 години да се включа в темата....
Като кажа ПЪЛНО СОЛИДАРИЗИРАНЕ С МНЕНИЯТО НА ЖЕНАТА ПОД № 1, 21 И 31... Това е мнентие на ОСЪЗНАТ, ОТГОВОРЕН И МИСЛЕЩ ЧОВЕК, който ясно си дава сметка що е това да си родител и да създадеш нормални условие, не просто за съществуване на потомството й, но и да се развива!!
Плюйте я колкото си искате, но не сте прави.... Жената Ви говори за елементарни и ясно неща като СЕМЕЙНО ПЛАНИРАНЕ И.... простиране според чергата....

Къде и е бил акълът на авторката да допусне, при това меко казано затруднено финансово и социално оположение да забременее за 3-ти път????
С ЕДНА ДУМА:
Най-адекватното решение в случая е АБОРТ!!!!
При липса на социална сигурност, при наличие на кредити и при семейни проблеми с мъжа й, авторката просто няма друг адекватен избор освен аборт...
За нейно добро е, а също и за доброто на останалите членове на семейството й!!!

Поздрави!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ebd9e6831d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Абортирай, Земята е преселена. Не ни трябва още един лапач на ограничените ресурси. Добре че скоро идва Novus ordo seclorum и най-накрая ще се сложи край на безполезните лапачи по тази земя...

Авторке, не рискувай, абортирай. Не забравяй, че това не е на практика живот - то е безмозъчен червей без нерви и без нищо функциониращо. Който не може да си отгледа качествено децата, да не ги ражда или поне да ги абортира.

И спрете да нападате №1 - много е права жената. И аз мисля като нея, но имаме и малка разлика - аз предпочитам населението на земята да се намали с няколко милиарда излишни индивиди, от които нямаме нужда, защото цифрите и фактите говорят - до 2050 половината население на света ще е гладно и жадно. Как ви се струва идеята вашето дете да няма ток, вода, храна, гориво и др. само защото на неграмотните в Африка и Индия, на хората с тежки психически проблеми и прочее "човеци" им се позволява да раждат по 10 деца... Не мерси... По-малко, но по-качествено.

Горещо моля коментарът ми да бъде публикуван.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: fb4748893b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Моят коментар НАПЪЛНО СЕ ПРИПОКРИВА с коментар номер 1.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4658c5fd02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Така, когато реших да пиша в сайта знаех че ще има хора които ще ме нападнат и такива които ще ме разберат. Наистина подигравките на №1 и по следващите и коментари доста ме подразниха, защото не е това начина да изразиш мнението си. Не мисля че твоите деца са нещо повече от моите, и не смятам че само с пари ще им дадеш по добър старт в живота. Иначе принципно е права Че не е достатъчно дсе роди едно дете, а и да получи поне нормален живот. и аз много добре го осъзнавам. Мисля и че ясно съм го написала. Не съм малоумна или невежа, аз също правя всичко възможно децата ми да са добре и да получат необходимото...! Завършила съм социална педагогика в "Софийския университет"и не падам от Марс. Пределно ми е ясно че за да осигуря нормален живот на децата си трябват много средства И да разясня, че онзи ден под влияние на емоциите може би не съм обяснила добре. че не мизерстваме а просто се намираме в труден период. За сега децата ми не са били лишени от абсолютно нищо от което се нуждаят, или са поискали. Живеем в собствен 4 стаен апартамент и дъщеря ми си има вече собствена стая оборудвана с всичко необходимо за една бъдеща първокласничка. Има си телефон още от 4 годишна, а за Коледа пожела таблет и го получи. В момента ходи на народни танци и се справя добре. Имаме и настолен компютър както и лаптоп. Всяка година ходим на почивка за една седмица, И не съм зависима от мъжът ми аз също си имам доход които внасям в семейния бюджет. И не взимаме помощи тъи като надвишаваме определения доход. Не мога да кажа че мога да заделя пари, но закърпваме положението. Просто тази година всичко тръгна на опаки, Стовариха ни се доста проблеми и изникнаха неочаквани разходи които доста объркаха нещата, трябваше да изтеглим заем и така.. Това за бебето беше за капак....! Знам че е най добре да направя аборт, тъй като наистина не можем да си го позволим точно сега а и по принцип, но душа не ми дава. Мъжът ми по скоро не иска да вземе отношение по въпроса за бебето и прехвърли цялата отговорност на мен като ме остави да реша, но смята че при дадената ситуация ще е по добре да го махна. Зная че оставя ли го за напред ще трябва да се лишаваме от доста неща и че всичко ще се промени. Но ми е много тежко че едва ли не трябва да жертвам едното си дете за да могат другите ми две деца да получат нормален живот.... Направо е абсурдно... Но кое ли не е в днешно време, и държавата ни и законите ни всичко е пълен абсурд. Писах тук за малко подкрепа тъй като няма с кого да споделя колко зле се чувствам и не знам как ще се справя с ситуацията. Решението се подразбира, но след всяко решение има и съответните последици. А аз не мисля че ще мога да се справя с което и да е от двете. Знам че проблема си е мои и в крайна сметка трябва да взема правилното решение, но е толкова трудно и така силно боли.
Благодаря на всички за изказаното мнение каквото и да е било, тъй като ме накарахте да размисля нещата още веднъж. Не че спирам да мисля за това де, но винаги е добре да се чуе още едно мнение и друга гледна точка, особено от хора които не са емоционално свързани с проблема.
Здраве за всички! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 84f2b0cc06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Здравей авторке, как си?
Първият ми съвет за теб е да си запушиш ушите за 19 и другите коментари от тази жена.
Понякога хора гледани в бедност са склонни да търсят вниманието, което им е липсвало в детството по подобни болни начини и да преувеличават интелектуалната пропаст между себе си и околните. Също така понякога несъзнателно обвиняват света за бедното си детство и проявяват прикрита агресия и склонност към жестокост към хората, над които си мислят, че могат да се наложат.
Както говори за качествени деца (все едно децата са стока, на която да лепнеш етикет и да бракуваш половината, защото не ти отговарят на стандарта), така утре ще заговори какви мерки трябва да се предприемат срещу некачествените хора (да ти звучи като една историческа личност с блян за чиста раса? ).
Пък и ако само глупаците и индийците се размножават с бесни темпове след някое и друго поколение ще живеем я в идиокрация, я в индийска обстановка.
Засега поне ресурси има за всички ни, можем да из нахраним гладните в целия свят, но не можем да нахраним алчността на алчните. В САЩ също има висока раждаемост и емиграция, както виждаш не са бедни. Да, живеят на кредит, но са успяли така да си вържат икономиката със световната, че пак ще им се дава кредит, просто защото ако фалират ще повлекат с тях две трети от планетата. В Англия също има висока раждаемост - определено не са умряли от глад.
На този принцип, на който 19 се опитва да докаже, че непременно високата раждаемост се равнява на бедност, аз мога да докажа, че 100% от серийните убийци са пили вода т. е. пиенето на вода те прави сериен убиец...
Аз също съм отгледана в мизерия, без компютър и т. н. - познай, днес съм програмист, а не някакъв отритнат от обществото индивид, който не знае как да си включи микровълновата.
Виж, от друга страна на брат ми му купиха компютър, който не можеха да го накарат да дели с мен - днес е склададжия и играе глупави игри през цялото си свободно време.
Също така обаче и не вярвай на разните организации, които щели да ти помогнат - може да ти помогнат, еднократно или неколкократно, но няма да ти изгледат детето. Но това не пречи да се възползваш от еднократната помощ. Доколкото знам, ако си редовна студентска ти се полагат 3000лв еднократна помощ - намери 100лв и запиши една редовна българска филология колкото да вземеш парите. Ако с бащата не сте женение търси и някакви помощи за самотна майка. Чети из интернет и се опитай да вземеш всяка помощ, за която се вписваш.
Мисля, че ти е ясно, че ако родиш това дете ще има лишения - решението е да си вдигнеш доходите. След майчинството и на теб и на мъжа ти му трябва по-хубава работа, ако трябва някой и друг гурбет, но вдигането на доходите е решението, а не спестяването и лишенията.
Голяма пречка може да се окаже и мъжа ти - мъжете често търсят най-ниската линия на съпротивление и не разбират, че за детето си една майка е готова света да преобърне.
Решението е твое, но след като вече обичаш това дете трудно ще си простиш аборта.
Аз съм за аборта, , когато детето е нежелано - твоето ми изглежда желано. Не мисля, че някой има право да изисква такава жертва от теб - да убиеш дете, което обичаш.
В заключение - и при мен родителите ми са имали същата дилема, дори съм се появила в такъв момент, че баща ми е трябвало да си прекъсне следването, което имаше трайни последици над живота на цялото семейство. Въпреки това родителите ми не съжаляват, че са ме оставили и казват, че жертвите са си стрували.
От тук нататък решаваш сама.
Успех ти пожелавам!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 76df939b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Авторке, хубаво е, че пишеш все пак и следиш темата, но решението пак си казвам е твое. Не си единствената, изпаднала в такова положение. И все пак ти писа, че с мъжът ти се карате по темата, т. е. сама ни накара да повярваме, че той НЕ иска детето. Сега пък всичко било в твоите ръце.
Виждам, че искаш детето, остави го, но си дай сметка, че малко или много е от егоистични причини. Може би дори учейки своята специалност си искала да се занимаваш с деца, да запълниш някаква дупка в себе си - знам ли, но това дете го искаш заради себе си и поне си стъпи на краката, тегли чертата и поеми отговорност за решението си - каквото и да е.
В никакъв случай не се опитвай да обвиняваш едва ли не другите си деца, ако решиш да не родиш - не жертваш детето ЗАРАДИ тях, НЕ ТЕ ще вземат решението. РОДИТЕЛИТЕ имат отговорност за живота на децата си, НЕ ОБРАТНОТО.
Съжалявам, ако си се почувствала обидена, но всеки ден ставам свидетел на безотговорното отношение на родители към собствените им деца. В класа на моето дете има достатачно подобни деца, за които събираме пари за учебни помагала, екскурзии с класа, дрехи дори, подаряваме компютри и тем подобни, а на родителите не им дреме сякаш.
Аз просто ти казвам, какво ще си мислят хората, дори и да не посмеят да ти го кажат. У нас още от комунизма е прието да има едно семейство две деца, а в момента е дори лукс да имаш трето. Аз познавам само богати (НЕ СРЕДНА КЛАСА, а действително богати хора), които имат повече от две деца. Приятел на мъжа ми има четири деца от две жени - големите учат в чужбина вече, с по-малките в момента са на някаква екзотична почивка. Става дума за човек, който просто може да си позволи да гледа 4х25 г. деца, защото имай предвид, че тези деца искат да учат един ден и висше, а това е много скъпо удоволствие дори да не учат в чужбина.
Каквото и да решиш не вини другите хора. Трябва да говориш първо с мъжа си честно - нека той да си каже ЧЕСТНО дали иска това дете и, ако ще взима някой това решение нека сте двамата, но и в момент на тежко положение не говори на децата си неща от типа на „заради вас не родих 2014 г. детето си, вие сте неблагодарни, .... “, защото ще дойде време, в което децата ти ще си поемат по своя път или няма да слушат съветите ти и ХОП.... ще се изпуснеш.
Затова изобщо не си мисли, че те са ти виновни, а поеми отговорност като родител.
Независимо какво ще решиш обаче най-горещо ти препоръчвам да се пазиш за в бъдеще, защото най-доброто решение е изобщо една жена да не попада в твоята ситуация. Аз за себе си съм решила да не попадам и не съм забременяавала нежелано.

Има методи, питай гинеколога си или чети, но не прави децата си отговорни за твоята безотговорност.

Не съм искала да обиждам никого, просто животът е голяма Кучка - оцеляват силните.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7e34b50347
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Не, не е убийство.
Добре е, че има аборт, защото когато една майка няма възможност да отглежда детето си, може да го премахне.
А не да живее в мизерия и цял живот това дете да бъде подигравано и да обвинява себе си, по-добрият вариянт в такива случей е аборта.
И за да има убийство трябва да има живо същество, някой който чувства и е истинско същество, а не няква клетка развиваща се в корема.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 71fae54718
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Видяхте ли сега? Авторката се оказа, че изобщо не е бедна провинциална необразована мацка на квартира в една стая всичките? Не, че това е някакъв показател за това какво ще излезе от децата, просто се смея на №1 и останалите :)
Авторке, имам приятелка, която мизерстваше по общежитията и се чудеше как да свърже сдвата края, завърши и си намери работа за завидна заплата. Също така съм познавала хора със собствен бизнес, с МНОГО, ама МНОГО пари и като дойде кризата в момента гледат лусозния си апартамент от съседни блок, където са на квартира и се чудят как да свържат двата края. Имат заеми по много хиляди и скоро ще отидат да живеят на село, че по-евтино. Не ме разбирайте погрешно, не злорадствам, просто Животът така обръща нещата, че днес можеш да си осигурил всичко необходимо на перфектно ниво и утре то да изчезне, както и да нямаш пари за сирене от 10 лв, но утре да живееш в 4-стаен собствен апартамент с кола и в лукс.
Авторке, щом не сте наистина мизерстващи, просто остави тази душичка. Майка си, знаеш, "Мамо, обичам те" е по-ценно от всичките пари на света!


Номер 4

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: aafb5c9c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Aвторке (39), aз съм н11, след кaто в коментaрa ми се " издъних", че съм финaнсово незaвисимa, ( в опитa ми дa обясня нa н1, че нещaтa не сa черно- бели) вероятно сегa ще изглеждa -" лесно ти е нa теб".
Но след коментaрa ти, ое повече вярвaм, че бихте се спрaвили, при товa добре. Имaте временно зaтруднение, но имaте собствено жилище и достaтъчно стaи стaи зa децaтa. Освен товa имaш друго мaлко дете и покрaй него, ще си рaсте и товa. Имaйки предвид професиятa ти, със сигурност ( зa рaзликa от н1) ще съумееш дa обичaш децaтa си коректно, което включвa и възпитaнието- дa бъдaт отговорни, достойни хорa, дa следвaт мечтите си и дa не зaтъвaт в мaтериaлизъм, a дa търсят щaстието в мaлките- големи нещa. Кaкто от постa, тaкa и от коментaрa ти след товa, остaвa с впечaтлението, че опциятa aборт, ще те измъчвa, не сaмо в нaчaлото, a вероятно до крaя нa животa ти. Зa теб, товa е детето ти, ( мисля по същия нaчин) зa други просто зaплоденa яйцеклеткa и... дотaм.. Но ти ще продължиш дa си спомняш кaто зa детето си. Докaто му стaне време зa училище, много нещa може дa се случaт. Пък и дотогaвa ти вече ще си aктивно рaботещa.
Всички си говори из сaйтa колко е вaжнa любовтa, духовното изрaствaне и т. н. особено когaто стaвa думa зa беден мъж, без aмбиции дори. И че женaтa е меркaнтилнa, aко постaви мaтериaлното пред любовтa. Е, тa в този случaй, кaкво? Не е ли нaй- висшa формa нa любов дa дaдеш прaво нa едно човече дa живее!
Постaвихa ти тук, нa преден плaн мaтериaлното. Дa искa се хрaнa, покрив, дрехи, възпитaние, любов и добро обрaзовaние кaто стaрт в животa. Не виждaм кaкво от товa дa не можеш дa му дaдеш, плюс двете по- големи децa, които ще го обичaт. Имaш възможносттa, a и нaй- вaжното- желaнието!
Съжaлявaм, aко вече си взелa друго решение, че " ровя" тaм, но решението ти ще е веднъж, последствиятa - зa цял живот и в двaтa случaя.
Все пaк, кaквото е дa решиш, ти желaя успех и скоро дa си рaзрешите проблемите по нaй- добрия възможен нaчин!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 84f2b0cc06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Здравей авторке, аз съм номер 40.
След дадените разяснения мисля че съвсем спокойно можеш да задържиш детето. Условията, които ти си способна да му осигуриш са много по-добри, отколкото са били моите условия, а и много по-добри от условията на великата номер 19, по чиято логика тя самата е трябвало да бъде абортирана.
Хора като номер 19 рядко надскачат средния стандарт на живот, но щом веднъж стигнат дори среден стандарт започват да се държат като монарх, от който всички останали простосмъртни зависим.
Явно в своите очи госпожицата, която можела да си позволи максимум 3 деца, изглежда като собственик на нефтен кладенец.
Колкото до теб самата - както казах, мисля че сте способни да отгледате добре детето и че стандартът на другите ти деца няма да падне много ако го оставите. Все пак ти също ще работиш след майчинството и от там ще дойдат парите за третото дете.
Ще имате 2-3 трудни години, така е.
Все пак поговори със съпруга си, обясни му, че За него е клетка, но за тен е дете, колкото и другите ти деца.
Все пак крайното решение си е твое.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: acc5beaef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Значи, ставаше въпрос за съвет към Авторката.
Доколкото виждам има 2 възможности:
1. Да му се радва на своето трето дете, защото е част от нея, нейно продължение.
2. Да се натъжава всеки ден, когато няма възможност да го нахрани добре, да му осигури каквото там трябва, да плати образованието му.
Условно казано, да си прецени евентуални ползи и сигурни вреди. И да си решава.

Y D

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4658c5fd02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Към №41
Нещо не можем да се разберем съвсем ясно, да предположим че е защото водим писмен диалог...
Ще обясня:
1. Не казах че спорим за това дали да оставя бебето, а че напоследък спорим и не се разбираме и по други въпроси... по принцип. Което е даже и по лошо в случая...! За бебето конкретно бях написала че смята че в дадената ситуация е най добре да махна бебето, но не ме притиска, по скоро предпочита да не взима отношение (аз си го обяснявам че просто след това да се измъкне с думите "ти взе това решение" просто си е такъв).
2. Никъде не съм казала че обвинявам някои друг още по малко пък децата си...! :( Напротив, просто се ядосвам че живеем в такива времена, и в такава държава че се налага да лишаваш или жертваш децата си за да имате що годе нормален живот... Не е честно, но така стоят нещата!
3. ХА ХА, е с това направо ме разби!!!
Струва ми се че се опитваш да се правиш на психолог...! :)
"но си дай сметка, че малко или много е от егоистични причини. Може би дори учейки своята специалност си искала да се занимаваш с деца, да запълниш някаква дупка в себе си - знам ли, но това дете го искаш заради себе си. "
Е заради кои да го искам...? искам си го естествено, мое си е! Искам да го гушна да го вида как расте и става достоен човек въпреки всичко и всички...! Да получи шанс да се роди и живее пълноценно, като останалите, защото то е уникално и неповторимо като всеки един от нас нищо че все още се развива и усъвършенства! Нима ние не се развиваме през целия си живот...? Както и да е по отплеснах се малко... Ако това е егоизъм... нека съм егоистка! Но нима ако предпочета да го махна за да не си създавам допълнително проблеми и главоболия, да не се лишавам и чудя от къде да намеря пари за да го изгледам. Нима това няма да е егоистично да предпочета моето спокойствие пред неговия живот....??? Колкото до предположенията ти че се опитвам да запълня някаква дупка в живота си мога само да кажа че няма дупки които трябва да запълвам... Аз съм едно дете и не мога да кажа че някога съм била лишавана или пренебрегвана... И да, мн. обичам децата още от малка. Но не виждам нищо лошо в това. В следствие може би се е отразило на избора ми на специалност свързана с деца...
4. Аз пък познавам доста семейства с повече и от три деца които наистина живеят на прага на мизерията, но с помощ на добри хора си гледат дечицата и оцеляват някак. Винаги съм им помагала с дрехи храна дори им подарих едната количка която сметнах че няма да използвам. Нали за това сме хора да си помагаме и подкрепяме в труден момент. Не може да ги отхвърляме и да ги обявяваме за по ниши от нас, дори и да са виновни. Повечето се нуждаят просто някои да им подаде ръка за да си стъпят на краката. И отново жалко че държавата ни е такава че не подпомага тези хора поне като им осигури сигурна работа за да могат да се изхранват себе си и децата си, както е било преди години...!

Колкото до моето решение, все още не съм решила нищо конкретно, даже ми се струва че се колебая дори повече и от в началото. Струва ми се че нямам сили да избера. Но имам време да се по тормозя още няколко дни до понеделник когато ми е часа при гинеколожката. Бог да е с мен до тогава защото само аз си знам какво ми е и как издържам, дано ми даде сили!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1fbdba2e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   номер 25 съм. след последните разяснения на авторката излиза, че нещата не са чак толкова черни, че това е просто период, който най-вероятно ще отмине - имам предвид финансовата страна.
значи остават проблемите със съпруга й - наистина трябва двамата да седнат и да вземат решението.
авторке, пиши какво сте решили!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 76df939b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Към н. 45, действително хора от моята черга трудно успявар да достигнат среден стандарт на живот и от тази гледна точка майка ми не роди три деца и давам съвет на Авторката също да не го прави. Тя много добре описва как щяла да си гледа детенцето, да го прегръщала и тем подобни, но пак говори САМО ЗА СЕБЕ СИ, своите желания, преживявания, мечти и чувства - за чувствата на мъжа не говори, нито за живота на децата си.
Държавата това била, хора щели да помагат - бъдете реалисти! Майка ми също е била учителка и им знам нищожния доход. Дори със собствено жилище, пак мъжът носи бремето. Ное сме живяли дори в къща с двор, но хубаво, че беше баща ми да имаме хляб на масата. Майка ми е чудесен човек, обожава децата, но не роди трето дете, за да ни прати в гимназии и да ни даде шанс в живота, за което съм благодарна!
Ако майка ми беше егоистка, пука ли и - ще си ражда, ние да му мислим.
Аз честно казано мога да си позволя трето дете, но пак ме спира най-малкото това, че няма как да му отделя необходимото време, а Авторката както и да ги върти и суче, ще падне значително стандартът на семейството и няма добри хора, държавата и Михаля да й хранят децата, а мъжа й, ако остане с нея.
Как изобщо можете да създавате още деца, когато семейството е в криза не мога да разбера.
Нападайте ме, колкото искате, но за мен е най-важно децата ми да са добре и да имат бъдеще, не какво аз съм била желала. Ами аз не познавам жена, която да иска да абортира от кеф и лесен живот. Всяка жена иска да има бебета, но е въпрос на култура и човечност да мислиш за другите, не само за себе ди. Всичко останало е ЕГОИЗЪМ - любов към себе си!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8579f5e2c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Н 49, струвaше ми се много познaт нaчинът ти нa мислене и.... се сетих, ти си онaзи същaтa, дето в другa темa тaкa нaстойчиво се опивaше дa убедиш в прaвотaтa си и когaто ти беше подaденa " диaгнозaтa- ориентaлско мислене с тенденция към робско мислене", бързичко се покри, нaли?
Виж сегa, приеми го ( aко можеш) кaто съвет- потърси психолог!
Виждaм, че се изживявaш кaто много зaпознaтa, след кaто си попрочелa някоя книжкa, но също кaто библитя или Бг конституциятa, си я превеждaш психологиятa кaкто ти изнaся, a не кaкто е! Мисля, че е време дa " посъветвaш" и в други теми.
Любов било според теб, дa отнемеш прaвото нa живот нa едното, зa другите! Идея нямaш кaкво е любов- жaлко, зa теб и зa децaтa ти! Вероятностa дa сa бъдещи обрaзовaни ккомплексaри е много голямa, блaгодaрение нa теб. Вероятно нa подсъзнaтелно ниво си го знaеш, че не си коректен/ достоен родител и от тaм целия този... хм, не знaм точно гняв ли е, или ти е писнaло дa гледaш по- бедни, но по- добре възпитaни децa от твоите.
Хaйде със здрaве, ще се срещнем в другa темa!

Aвторке, голямa виртуaлнa прегръдкa от мен! Aко го зaдържиш, достaтъчно е дa го обичaш, обичтa дaвa сили, търси възможности, гони всякaкви нaчини, зa дa бъде проявенa - емоционaлно и мaтериaлно. Aко се откaжеш- съсредоточи се върху другите две и се опитaй дa мислиш зa бъдещето, без дa връщaш нaзaд. Относно съпругът ти.... кaк би реaгирaл aко ти прочете темaтa и коментaрит към нея? Зa целтa особено полезни бихa били всичките излияния нa н1, всеки с мaлко съвест, не би желaл дa се рaзпознaе в нейно лице!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 84f2b0cc06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Номер 49, както вече разбрахме, авторката не е от твоята черга.
Виж, аз обаче съм от твоята черга и въпреки това си ми ясна.
Тези като теб все всичко им е най-велико, ако ще и за тоалетна хартия да става въпрос, а всеки техен успех бива раздут и раздухан до неузнаваемост. Заформилия дребен бизнес, но вече се държат все едно притежават планетата.
Те са всезнаещи, меродавни, вечно критикуващи. Този тип хора не се стремят да дадат съвет, те се стремят да се накарат на другата страна, да й натрият сол на главата, а накрая и да се самоизтъкнат, как видиш ли, те грешки не правят!
А всеки който не е съгласен с теб го чака черно бъдеще - децата й щели да гладуват, мъжът й да я напусне, доходът й да бъде нищожен и т. н. простотии само и само да си наложиш мнението, защото все искаш да си права. Сега разпознаваш ли егоиста в темата?
Радвай се, че майка ти е родила две деца - ама защо ги е родила, нали сте били много бедни, тя нали не е била егоист, защо си е позволила да роди теб?
Майката никъде не е написала, че чака държавата да й помага, а и както разбрахме вече, дори и в момента изглежда имат по-висок стандарт на живот от твоя собствен и то без да работи. В момента стартовата учителска заплата е 450лв. Реалното работно време стига около 5-6 часа в училище, другото можеш и вкъщи да го вършиш. Не е много, но да си го кажем директно - то не е задължително да си работиш по специалността, особено ако има по-добро.
Аз също по специалност съм учителка, но предполагам, че ти е повече от ясно, че нито учителствал, нито пък работя за 450лв.
Въпрос на култура и човечност е да не степенуват хората и да тръбиш наляво надясно как децата ти били по-добри от децата на еди кой си. Няма да споменавам кое от двете ти липсва на теб.
Мисля, че авторката съвсем спокойно може да си позволи трето дете и е редно да поговори с мъжа с, както вече казах и по-горе. Говорете преди да идеш на лекар. Може да се окаже, че и той го иска, но има притеснения от материален характер. Обсъдите го, сметнете си доходите, прецени какви възможности за работа имаш сега и след майчинството. Разгледайте опциите за допълнителна работа - няма нищо срамно да чистиш къщи и офиси докато си в майчинство за по 2 часа ден два седмично, ще ти докара около 200лв. Ако знаеш език разгледай фриленс уебсайтовете. Споменах ти по-горе и за еднократната помощ от ЕС за бременни редовни студентски, потърси информация.
Също така авторке разбирам, че ти взимаш решенията у дома и искаш да избегнеш конфронтация с мъжа си, но все пак говори с него.
Успех ти пожелавам още веднъж авторке.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: bef94d8e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Здравейте! Виж знам, че е много трудно да гледаш деца с твоето положение, но според мен когато се прави нещо се внимава. И аз съм на същото мнение, като теб че "убиваш собственото си дете". Няма значение дали е ембрион.. това е човешко създание. Според мен го остави. Вярно иска гледане, иска пари, но съм сигурна, че след това много щете радва и няма да сетиш за това нещо, или ако се сетиш ще се радваш, че си дала живот на едно създание. Аз съм на 19 години, нямам възможност в момента за дете, но ако забременея бих направила всичко за да отгледам детето си! Желая ти много успехи занапред, много усмивки и дано всичко се нареди както трябва.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8805f0f14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   Спрете да нападате Номер 1! Тя е права! Любовта няма да сложи храна на масата, няма да купи нови дрешки и няма да плаща образованието! Аз съм изключително благодарна, че съм единственото дете в нашето семейство защото си имам и смартфон, таблет, лаптоп и не ме лишават от нищо... Не е важно количеството, а качеството :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 84f2b0cc06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

55.   Номер 54, ти сама го каза че си дете, а не майка. Не мисля, че мнението ти има тежест по тази тема, защото все пак коментираш нещо, което не си преживяла, а само си наблюдавала отстрани.
Имането на айфон не те прави качествен човек а прекаленото имане обикновено прави децата лигави. Множество единствени деца пък така и не се научават да делят.
Да си жива и здрава, все пак си нечие дете и съм сигурна, че родителите ти ужасно те обичат.
Авторке, дай ни ъпдейт, какво стана?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 890060b695
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   След като не можеш да го гледаш не го оставяй...има много дето само раждат и после не си гледат децата качествено..майка ми винаги ми е казвала, че ако не можеш да отгледаш и да дадеш нужното на едно дете , то тогава изобщо не го раждай

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: acc5beaef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

57.   А ве, къде е Авторката, да сте я виждали тези дни? :)
Толкова лекции за противозачатъчни, за морал, а нея я няма, що така? :)
Но вие с те тук, нали така.

Y D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker