Дядовата ръкавичка... се скъса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дядовата ръкавичка... се скъса
преди: 14 години, 1 месец, прочетена 3506 пъти
Живеем в 21 век, дами и господа, и знаещи, и можещи, и правещи. Във век на нови технологии, модерна медицина, прекалено много иновации, във век, където никъде другаде по света освен в България не можете да видите мили 35- 40 годишни момченца да оставят за пране чорапките си на мама или да казват "мама, поне знае, че не обичам мляко, а ти не знаеш".

Аз и приятелят ми сме висшисти, не сме 30 годишни, но не сме и на 19-20, имаме хубава работа, хубава като за Бг. Все още нямаме деца, но живеем на семейни начала, не само двамата обаче...заедно с тяхните, двете му сестри и приятелят на едната от тях в...тристаен апартамент в столицата. Не живеем бедно, но живеем добре, разбираме се доколкото можем.

Приятелки ми казват, че съм достатъчно интелиентна и затова не съм влизала в конфликти и в ситуации, при които и най-спокойният човек на земята не би се въздържал. Искам само да ви споделя, че аз, както много други български жени в този момент, не живеех нормално. Търпях, търпях, но сега ще избухна, дори не ВИ ПИТАМ ЗА СЪВЕТ, скъпи непознати приятели, събирам багажа си от един бардак, не, не плача, имам достатъчно пари да си платя квартирата, а мъжа, който смятах, че обичам лудо и прекомерно, вече не представлява нищо особено за мен.

Искам само да ви кажа, скъпи български мъже, че сами развалихте доста настоящи и потенциални семейства, защото привързаността ви към майката, към святата, и безсилието да заживеете самостоятелно с половинката си и да я слагате нея на първо място за вас, а не мама, набързо убива всяка частица на любов у партньора.

Аз исках да си изпера дрехите днес, но са пуснати две перални, няма място за моето пране, бях гладна, но нямаше място за мен на масата. Исках да си простра гащите поне, които си изпрах на ръка, но ми е неудобно да мина през хола, където 4 човека са седнали да гледат телевизия. Аз исках да имам жилище и да си го обзаведа по мой вкус, мечтаех да се изкъпя поне веднъж с приятеля си в банята, да викам и пъшкам, да правя див секс, аз днес исках да направя торта, но ми е забранено, били на диета, да не съм ги тормозела, аз исках тази сутрин да поговоря с мъжа си, но нямаше как... багажът ми вече е приготвен, тръгвам си, аз не исках толкова много неща, просто една къщичка, която дори имахме възможност да си осигурим с общи и продължителни усилия, аз просто исках една глътка въздух...не я поех и сега умирам...аз му казах, казах му, говорих с него толкова много пъти, но...явно не ме е обичал, след малко ще си дойде от работа, но аз няма да съм тук.

Ценете жената до себе си, уважавайте я, обичайте я, защото когато я изгубите, ще разберете, че ако не друго, то поне секс не можете да правите с мама, макар че и такива ситуации има де..съжалявам много за просташкото изказване, но...хайде, чао, мили непознати, но сте единствената подкрепа в този момент, благодаря ви от сърце за отделеното време и внимание, ще пиша пак за развитието на нещата...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 1 месец
hash: 8413c28957
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Миличка,знам че ти е тежко ,но по-добре наистина да прекратиш тези отношения.Моят съвет е да намериш мъж,които да е склонен да доминира във връзката,за да се почустваш истинска жена.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 98d19fb7de
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Наистина неприятна ситуация.. Желая ти единствен успех и дано да срещнеш мъжа, който няма да го е страх да създаде свое собствено семейство! М28

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 4200bb8155
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами - така е, мила, мама винаги ще присъства - изпитвам това на свой гръб. Аз за разлика от теб, не търпях да деля пространството си с домочадието, но мама винаги е с нас - макар и от растояние... Два месеца след като се събрахме се изнесохме на квартира - аз не мога да понасям сто човека да ми се бъркат в живота, скоро си купихме и собствено жилище, но.... винаги има "но". Мама, въпреки ясното ми предупреждение се мъкне у нас през ден-два, и о, не, не не живеем близо - сменя два автобуса, но това за нея не е проблем.

Първо не хареса ремонта на жилището - цветовете били грозни, защо дограмата не била бяла... Кухнята ми подлежи на щателни проверки, защо готвя нещо, което той не обича??? Защо пера с еди-кой-си прах за пране, като тя пере само с оня, другия... Мъжът ми не е "путьо" /извинявам се за думата/, кара се с нея, обяснява и че не е желан гост у дома и ако имам нужда от нея, ще я потърсим, да не се влачи така, но - жената не признава - за нея той е малкото и момченце, а аз някаква мизерница, която не се грижи добре за него и сегиз-тогиз идва да поверява..., а и да не забравя тенджерите с манджички, които носи, защото аз не умея да готвя добре...

Напоследък фикс идеята и е, че трябва непременно да забременея и в кратък срок да родя поне две деца, защото видите ли, съм одъртявала /на 25 съм/. Опитвах и с добро и с лошо, но просто не мога да се отърва от тази жена, а лошото е, че дразгите с нея рефлектират върху нашите отношения. Така че, авторке, махай се от там - ако той те иска, нека е с теб, ако - не да си ляга при мама... и не прави моята грешка да и кажеш новия си адрес. А вие мъжки майки - проумейте най-после, че няма да сте единствените жени в живота на синчетата си.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: a306b5b372
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не си съвсем права... по целия свят ги има тея мамини синчета, пбила съм свидетел как мам му почиства стаята в която ще се нанесе и остава при него първата нощ,за да не е самочко детето докато свикне поне... виждала съм и как си събират мръсните дрехи в сак и се прибират мам да им ги изпере...

Не е само в България,но е тъжно,че има такива родители,които осъкатяват собствените си деца с прекомерната си загриженост и обич. Добре правиш, че си тръгваш,не ти трябва някой,който вместо като равбностоен партньор, се държи като дете на 7. Винаги съм казвала,че ако вместо мъж искам дете,ще си родя,няма да взимам детето на чужди. Успех :)
Мила

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 6566e8fc02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Зазвитието на нещата се нядявам да продължи без този мъж, защото мъж е силна дума за него, той е мухльо. А за тебе, не е трябвало изобщо да отиваш да живееш там. Поне аз не бих... аз бих поставила още от начало нещата така: или ще живеем на квартира, или довиждане. И той като не се съгласи, това ще покаже какъв "мъж" е и колко ме "обича". Е, станалото станало, но можеше да си спестиш излишна мъка.

Тук искам да се обърна към всички жени: моля ви, не живейте при родителите на мъжа си, не търпете насилие, обиди, незачитане от никого. Този, който не се отнася към вас добре, НЕ ви обича!

 
  ...


...
преди: 14 години, 1 месец
hash: d629170844
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Хареса ми начина ти на изказване, мацка. Правилно си решила да се махнеш, никой с нищо не заслужава такъв начин на живот!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 00e9fcc304
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Супер си!
Един ден, когато се сетиш за това, ще се усмихваш и ще си мислиш, защо не го направих по-рано. Но явно чашата е преляла и сега вероятно е точния момент.
От тук нататък очаквай реакцията на приятеля ти. Може да е трябвало точно това да се случи, за да се осъзнае и да се вземе в ръце. Може би това е шансът му да се промени. Ако ли не.... ти си знаеш. Доколкото разбрах си млада, умна и амбициозна. Хубавото тепърва предстои.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 5c9cb340cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Всички искаме къщичка, спокойствие и свободен живот. Аз съм отделно твърде отдавна, но съм на квартира и съм длъжен да се съобразявам с кучетата на съседите, които лаят постоянно, с пиянските скандали на другите съседи и още ред неща, които не ме правят спокоен.

В днешно време в България само на циганите, дават къщички и жилища, без да ги плащат - ей, така, наготово. Всички останали пропиляваме живота си бъхтейки само за единия наем и мизерна храна, от най-евтината, с растителна мазнина. Накрая си отиваме, уж, живяли, но живот не познали. Жалко, че е точно така и се случва точно на нас.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 2ff72a8726
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Евала, прекрасно написано. като мъж над 40 ти казвам, че се ожених малко преди да навърша 30, но се бях зарекъл, че ще живеем самостоятелно, не исках да има възрастни около нас, исках да изградим семейство сами, с всички трудности и ангажименти.

Не беше лесно, но отдавна живеем в собствено жилище - наложи се да поработя в съседни страни, но си струваше. И много се чудя как мои познати живеят в дядова ръкавичка и какви са тези мъже, които се женят и предпочитат да живеят и с жена си и до полата на майка си - това са мухльовци, да не кажа и по-силна дума.

Тръгни си, ако твоят не проумее какво губи - майната му на маминото детенце. Свалям шапка на жени като теб.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: dba88574c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тъжно, наистина. Добре поне, че си събрала сили да направиш тази крачка. Не съжалявай за нищо, явно този човек не те е заслужавал. Наистина в 21 век не може една интелигентна жена да живее като в стадо, да няма лично пространство и право на лична изява в бита си. И аз не разбирам тази ориенталска простотия да се живее с цялата рода - толкова е архаично и подтискащо. А за мъжете, които цал живот се държат за полата на мама какво да кажа - ами жалки картинки на едиповия комплекс.

 
  ...

...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 52bf826575
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Kакво да ти кажа освен евала!Браво направила си това което милион други не са могли.... Пожелавам ти успехи за напред :)

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: fd5bb7e648
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много си права,интересно ми е как ще се развият нещата...пиши какво се е случило!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 1bb15a33d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Евала мацка, вдигай гълъбите остави го тоз мамин златен! Късмет!

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 29ba1a6e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Страхотна си! Подкрепям те! Дълго си търпяла! Затръшнала си вратата без страх и без самосъжаление! Бента не е издържал и потокът от емоции те е залял цялата! А този твой неосъзнат приятел дали ще доприпка да реве и моли? Наясно ли е какво губи?! Или вече ти е все тая. Не позволявай да се навърта около тебе и да се опита да те шантажира. Така се действа-категорично и прямо.

Със сигурност в сърцето ти се таи болка, обида и неразбраност, но ти си го предупредила. Ако ще продължавате заедно-то тогава да идва на себе си и да се взима в ръце! А не мама се грижи за всичко-изпран, изгладен, нахранен... Това не са пропилени години. Давай смело напред, защото ти си жената, която ще определя какво ще се случва оттук нататък. Писнало ти е от безкрайно съобразяване с членовете на семейството му. Дерзай!

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 5b79ae0cd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   All you need is a reason! А ти си я намерила.Искам да ти пожелая само успех напред:)
От мъжа, който мрази майка си.

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 1f5432923c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   На мен не ми звучи никак тъжно... Тъжно е било преди (какво ти тъжно, направо задушаващо), но аз това го възприех като историята на едно освобождаване. Дори изпитах някакво облекчение от твое име, поставих се на твое място и си помислих какво бих изпитала - огромно облекчение... отново намерена свобода. Прекрасно! Не знам защо така се зарадвах за човек, когото не познавам, но наистина се зарадвах. Може би защото и аз искам същите прости наглед неща, но не мога да ги имам.
Късмет и от мен!

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 4d99e2793c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Единственото, което си сбъркала тук е, че не си го напуснала по-рано. Пожелавам ти много успех и да не се поддаваш на молбите му за връщане.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker