Ах, тези шефове и защо всички жени се влюбват в тях от раз! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ах, тези шефове и защо всички жени се влюбват в тях от раз!
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 3206 пъти
Пиша по повод на тази тема http://spodeli.net/4/story-72954.html - "Влюбена в шефа". Както се досещате, става въпрос за поредната влюбена в шефа си жена.

Винаги съм се питал колко е нужно на една жена да се влюби в шефа си. И отговорът дойде преди няколко месеца на собствената ми работа.

Първо няколко думи за мен, тъй като това има отношение към темата. Счетоводител съм на 30 и съм почнал от най-ниското стъпало в йерархията, без мама и тате и без връзки. За тези години почти никога не съм усетил някоя колежка да има по-специално отношение към мен. А и в живота си като цяло никога не съм се радвал на особено женско внимание, макар да имам дългогодишна сериозна връзка с доста свястна жена. Аз просто си падам малко интроверт и трудно намирам общ език с хората, за сметка на това пък съм отговорен и съм работил много, за да постигна нещо.

От скоро обаче ме направиха главен счетоводител... и какво мислите, че се промени? Аз самият не се промених като човек и държание, нито отношението (в онзи смисъл) на колежките ми към мен, понеже вече са свикнали да ме приемат като свития работлив интроверт. Но понеже вече имах малко по-различни служебни ангажименти, трябваше да следя инкасо салоните, пръснати из целия град.

И какво стана още при първото ми посещение на касиерките, с които до тогава не се бяхме виждали никога? Просто видях едно отношение от жени, което никога не бях виждал за всичките си 30 г. Просто в момента, в който влезех във всеки паричен салон (но след като се представех кой съм), се виждаше един такъв игрив поглед в очите на касиерките. На 30 съм и знам как една жена гледа, когато има интерес към мъж, а и то не беше много трудно да се долови, доста явно беше. Не беше просто подмазване. Още повече че половината бяха на по 20 и те са като отворена книга.

Просто тези жени се разтапяха, просто бяха подвластни, имах чувството, че само ако им кажа "ела" и ще тръгнат с мен, без значение къде бих ги завел. А аз дори не съм демонстрирал каквото и да е поведение на ухажване (макар някои да бяха доста симпатични), бях си същия свит човечец, дори се притеснявах как ще ме приемат, но като видях как се държат, просто усетих какво е да си "шеф" в очите на една жена.

Това не променя отношението ми към жените, защото си имам най-добрата до себе си. Но ми направи адско впечатление как една жена се променя пред мен, само след като съм се представил, понеже в началото ме взимаха за клиент, дошъл да си плати, и ме гледаха с досада. А аз де факто съм си същия, какъвто съм бил и през всичките 30 г., само в трудовия ми договор е сменена една дума. Нима тази дума е толкова важна за жените.

Коментарите оставям на вас...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 188898f158
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така както за мъжете са привлекателни външност, цици, задик, младост - така и за жените са привлекателни успехът и властта - не става дума само за пари - не вярвам да взимаш кой знае колко повече, а просто за власт и положение. Процесът се нарича „естествен подбор“ и важи за всички общества, но има и още нещо - за повечето жени, мъжете под 30 г. са не особено привлекателни чисто физически, защото има доста с детски личица. Чисто психологически и ти си очаквал да се сбъднат предубежденията - чети за феноменът на самосбъдващите се прогнози - например си очаквал заради предубеждения, темата която си чел жените да те дарят с повече внимание, защото си вярвал в това - така се държиш с повече сигурност и хоп....сбъдва се прогнозата ти.
Подобни явления се наблюдават и в икономиката - когато вярват всички, че ще има криза, те почват да пестят и намаляват консумацията си...което в крайна сметка води до кризата и накрая казват - виждаш ли, знаех си. Екстремно беше при нас със слуховете за фалити на банките - хоп и фалирва банката.
Вярвай си иначе, лошо няма - отчасти действително властта си е желана у жените, но отчасти и самото ти поведение се е променило с позицията дори да не го осъзнаваш.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 50bd3cc05d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   това не важи само за мъжете, а изобщо за хората с власт. аз също съм го наблюдавала особено сред по-ниско образованите: ако мислят, че си под тяхното ниво, се държат пренебрежително. ако обаче си над тях или поне те мислят така, се размазват от раболепие :-)
мисля обаче, че номер 1 е прав, самият ти най-вероятно си се променил, дори без да го осъзнаваш. властта дава дори неосъзнато самочувствие, което от своя страна привлича хората. така че не се чуди, дръж се естетсвено и толкова :-)
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7ecdf998f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Защо не пробваш да опознаеш някоя от така "готовите" жени и ще видиш, че нещата не са се променили, освен повърхностно. Аз съм шеф от доста време, вярно е, жените се държат добре, но ако ти изглеждат готови да си легнат с тебе - това е илюзия.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b6a8d84d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   .. хареса ми един от изразите ти'' жените на 20 са като отворена книга''.... определено си мъж със стил и да си шев ти отива...не се променай, бъди си интроверт..поздрави

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1095092735
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Малко си противоречиш. Хем за първи път виждаш касиерките, хем си видял как са променили отношението си след като си станал шеф. Това го оставям на страна.

Не виждам какво се е променило откакто си шеф.
Колежките, с които работиш, са продължили да се държат по същия начин.
Момичетата, които са флиртували, сам казваш, че те виждат за пръв път.
Много сте ми интересни мъжете като почнете да си мислите, че някоя като ви се усмихне, значи е влюбена.
И има хора, които обичат да флиртуват, но това не значи нищо повече от флирт. (На повечето мъже това им е адски трудно да го вденат.).
А да не говорим, че младите момичета на по 20 г. са доста отракани и отворени, та като са те видели един такъв свит, според мен, умишлено са били дори по- закачливи. За да те смутят. То си е забавно да накараш един батко да се изчерви ;) особено и ако е шеф :D

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 06adf6ead1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз харесвам жени, с висок пост, интелигенти и смели. Не обичам забилата касиерка, която си стои на задника, чопли си ноктитите и е облечена, като че и отива на риболов.
Същото важи и за жените. Просто в Българи, шефовете са малко по-отворени и малко по-склонни да говорят с хората.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3acddca033
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По-скоро жените харесват напредничавите хора, тези които вярват в себе си и искат да постигнат нещо в живота. Поста също ги блазни и говори за доминиране. :)
Обикновено хората на по-високи постове са наясно какво искат в живота, дори и да не блестят винаги с интелект - често имат доста други качества, с които компенсират и успяват да пробият.
Пък и в България сме си бедни... по-така е да отъркаш дупето в шефския мерцедес :D

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: bb555275d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Според мен да си шеф означава да си успял, съответно - надежден и солиден. Това е. Сравнявайки те с околните, касиерките виждат като нещо над тях, а кой бяга от качеството? :)

Хипотетично /понеже също си имам мъж, а си падам и вярна/ и аз не бих се занимавала с мъж на позиция по - ниска от моята. Нямам предвид чисто финансовия аспект, а авторитета в работата - не можем да сравним художник и адвокат примерно, но и в двете сфери има определени нива. Да не се е реализирал добре в своята сфера един зрял мъж за мен е неуспех, 90 % породен от мързел и липса на инициативност. Това не са добри качества и за съжителство. Една връзка може да издигне или унизи човек. Ясно е, че връзката с теб би издигнала касиерката - околните /особено колежките й/ ще я приемат различно, на нея също ще й порасне самочувствието.

Нормално в обществото се приема, че мъжът трябва да е основната финансова опора на дадено семейство и виждайки теб, тези жени виждат такава опора - т. е. достоен кандидат за вниманието им.

Последно - работливите свити интроверти сте си симпатяги, имам си такъв :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d43bd87be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Номер 8, това да не ти е, като да отидеш, да си купиш кола-най-лъскавата и най-мощната е най-хубава. Тук говорим за чувства и привличане, които не са толкова прости за разбиране. Много ми е интересно как приравнявате успял с надежден. Ами аз може да съм изключително успял, но в същото време да съм супер стиснат и да пребивам жена си всеки ден. Това прави ли ме "надежден"-май не. И по същата логика, защо след като съм успял, ще се занимавам с една обикновена касиерка, а няма да си потърся някоя "успяла счетоводителка". То, затова има толкова много провалени бракове, понеже някои хора не търсят чувства, а бит-пазар, където да се пазарят. После, "ама той ми изневерява", "ама той не ме уважава", "ама той ме бие" и т. н. Еми, хубаво, ама вие като отидохте там любов и уважение ли търсихте или тлъста пачка и голяма къща. Кой, каквото търси, това намира.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d43bd87be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много ми е интересно как някои хора говорят за сигурност, стабилност, материално осигуряване и т. н., а забравят чувствата и привличането. Няма ли ги последните 2, връзката, ако изобщо можем да говорим за такава, я няма. Аз лично не мога да бъда с някое момиче, просто защото е стабилно. Имах наскоро такъв случай, но колкото и да се опитвах, да си намеря причина, да съм с нея-не можах. Иначе тя си е страхотна-красива, умна, работлива, с добро образование, сериозна, стабилна и т. н. Аз обаче просто не изпитвам привличане към нея и поради тази причина не мисля, че е редно да залъгвам както нея, така и себе си.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 188898f158
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Номер 10, прав си, но не случайно има една поговорка „Когато бедността влезне през вратата, любовта излиза през прозореца“.
Ти явно си достатачно атрактивен да имаш право на избор, което е много рядко при мъжете, но по принцип жените правим естествения подбор и колкото и да искам да ме привлича някой мързелив готованко, които живее с родителите си, а е на 30 г. - НИКОГА, ако ще да прилича на Арнолд Шварценегер и да е интелигентен като Обама.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1558ea8419
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе сам себе си лъжеш и горните коментари имат истина в тях, но колкото и да си мислиш, че не си се променил всъщност има огромна промяна в теб. Тази думичка главен ти е дала достатъчно самочувствие, че да споменаваш работното си място със съвсем различен тон. Тон, който излъчва власт, самочувствие, гордост от постигнати цели.
Застани пред огледалото и кажи тези два израза и ще видиш разликата.
"аз работя в счетоводството"
"Аз съм главният счетоводител"
Колкото и да се стараеш не можа да ги кажеш еднакво с еднакъв тон и еднакво изражение на лицето. Дори дългогодишен актьор не може от първия път да има еднакво изражение и тон.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d43bd87be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 11, виж сега, тук не говорим за класическият тип нехранимайко, който по цял ден подпира кревата, тези са ясни. Да речем обаче, че можеш да избираш между два типа мъже. Първият има нормална работа и нормален доход, с който може да си покрива нуждите, но ако решите двамата да имате самостоятелно жилище, ще трябва да изплащате ипотека минимум 20 години и общо взето да работите здраво. От другата страна стои мениджърът, който вече си има самостоятелно жилище, изплатено без ипотека и не му е проблем да си купи и второ. Кара хубава, нова кола, ходи на почивки в чужбина и изобщо няма никакви финансови притеснения. Та, въпросът ми е, кой би избрала, при положение, че и двамата са супер, като външност и характер, но имаш истински чувства към първият, докато вторият просто е приятен за компания мъж. Колкото до мен, не мисля че съм кой знае колко атрактивен. Наистина, мисля че изглеждам доста добре, но има още хиляди, като мен. Пък и жени, като споменатата по-горе се срещат изключително рядко. Да не казвам, че аз срещам за пръв път. Иначе да, за една голяма част от жените съм атрактивен, ама не като човек:) Там наистина имам голям избор от типа: на 25, учи, но все още незавършила, уредена от мама и тати на някаква работа, за да се каже, че работи ( може пък и да не работи ), интереси-чалга, шопинг ( в мола ), хоби-снимане за facebook. Благодаря, ама както се казва-вземи ги ти:)
Номер 10

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a9b40fbb20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Жените са меркантилни кучки, и този факт го приемат за нещо съвсем нормално, обличайки го в лъскавата фраза "естествен подбор". Почти се вързах. Е, естествено, че не важи за всички жени, но е доста разпространено на тази територия. От друга страна, и мъжете не сме стока - да можеш да биеш жена си е стандартна опция във всеки брак. Абсолютни пещерняци. Втората част я написах, за да не се сърдят жените, но си е самата истина.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 509ac82cbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Уви, много си прав, човече! Шефът сякаш е нещо по-висше то обикновения бачкатор за една част от жените. Ако ще и да е шеф на цирка. :(

Впрочем за дамите в тази тема да вметна, че аз съм шеф на Интернета и съм необвързан. :D

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ae06425dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Проблемът не е, че жените си падат по шефове. Както писа номер 1, властта е привлекателна за жените и това е естествено и обяснимо. Проблемът е, че поне за българките, шефът е не просто притежател на този афродизиак, не просто пример за успял човек (друг въпрос дали успеха му е плод на личен труд и ум, или плод на интриги, подлизурство, подливане на вода и т. н. ), шефът се въздига в някакъв свръх-авторитет, какъвто той не и не можем да бъде. За българката шефът стои над мъжа й и баща й.

Примерно, шефът каже някоя глупост, тя кима възхитено; шефът направи някоя груба правописна грешка - тя започват да пише по същия начин! , шефът унижава някой колега - тя започва да страни от колегата и т. н. Започва се едно животинско мазнене пред шефа, една сладост от това да робуваш... Култът към шефа, не е заради това, че бил успял, доказал се и пр., а само и единствено защото е шеф, защото в момента е силния на деня. (Наблюдавай как ще те гледат колежките, ако се случи да те върнат на предната безславна длъжност... )

В този ред на мисли, няма и кой знае каква разлика в половете - това се случва и ако шефът е жена, по същия начин се държат и мъжете спрямо шефовете. Ти си забелязал поведението на жените, но нищо не казваш за това на мъжете.

У българина, инстинкта за оцеляване е стигнал нечовешки размери, превърнат е в самоцел и предполагам това е причината шефовете да биват въздигани в култ.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker