Аз, братовчедка ми и още нещо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Аз, братовчедка ми и още нещо
преди: 14 години, 28 дни, прочетена 6853 пъти
Здравейте, аз съм момче на 22. Когато бях на 19, бях приет в университет в друг град. Нащите много се зарадваха, но смятаха, че все още съм безотговорен. Затова чичо ми предложи да се приместя у тях понеже те живеят в града, в който е и университетът. Нашите приеха, а и аз нямам нищо напротив. В интерес на истината чичо ми е доста заможен.

Преместих се, и тогава стана тя каквато стана, Отначало не можех да свикна с обстановката. А ето и големия проблем-шизофреник съм. По принцип рядко получавам пристъп, но съм много емоционален. Заради новата среда пристъпите ми се учестиха. Не исках да притеснявам чичо си и чинко си.

Веднъж не издържах и споделих с нея-дъщерята на чичо ми-братовчедката мил Тя е 3 години по-голяма от мен. Неосетно заради нейните грижи осъзнах, че съм се влюбил в нея. Споделих и. Тя не каза нищо, държеше се така сякаш нищо не съм и казал, но мина много време и тя отвърна на чувствата ми.

За тез, които мислят, че сме направили кръвосмешение грешат. Не сме имали половконтакт- само няколко невинни цулувки. Решихме да кажем на чичо. Той добре че е разбран човек. Не ни се скара-напротив съжали ни. Той реши, че ще е по-добре сме далеч един от друг. Това не беше много трудно, защото след месец тя замина за Англия, където следва право.

Минаха 2 години когато се видяхме отново. Всъщност през тези 2 години аз израстнах, но не престанах да я обичам и когато я видях, завърнала се, сякаш се влюбих наново. Не мина много време оттогава.

Миналата седмица по време на пристъп за малко да катастрофирам. Бях в болница. Когато излезнах разбрах, че сгодена. Тя ми каза, че не трябва да страдам, а да направя същото, защото ние не можем да бъдем заедно. Опитвам се да я забравя, но не мога. Моля ви дайте ми съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 27 дни
hash: acf664a68b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами нямате бъдеще, приеми го като житейско изпитание и я остави да си живее живота.

 
  ...
преди: 14 години, 27 дни
hash: 06375e1f84
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами спри да мислиш за нея, какъв друг съвет да се даде. Спри да мислиш, не я виждай, не я чувай.Занимавай се с нещо друго, нали учиш. Ако ученето не е достатъчно, намери нещо с което да се занимаваш, вместо да подхранваш нездрави мисли и чувства за братовчедка си.

А на тоя който ти е поставил такава диагноза, бих му казала да си скъса дипломата, да не казвам другото. Дори и да имаш този проблем, не се отъждествявай с него! Не казвай "Аз съм шизофреник". Това всеки елементарен психолог ще ти го каже. А ако не ти го каже, значи не е добър в професията си. Можеш да се оправиш, ако го решиш и поискаш. Можеш, и без доктори, хапчета и диагнози. Дори по-добре без тях.

 
  ...
преди: 14 години, 27 дни
hash: 11aa9489a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Шизофриник ли си ? Моля те кажи ми до края на живота си ли трябва да пиеш лекарства? И винаги ли е вероятно да те вкарат принудително в психиатрична болница? Защото едим мой роднина- птново млад, постъпи в болница за втори път. И се притеснявам че вече никога няма да е както преди...

А иначе за любовта ти, колкото и да звучи грубо , трябва да се примириш, че е невъзможна... това е положението.. ако продължиш да е търсиш така освен себе си ще тормозиш и безпокоиш нея!
Желая ти успешно дипломиране, интелигентен човек си, тъй да знаеш!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 27 дни
hash: 89d7e910ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Oт автора: №3 Зависи! По принцип имам само халюцинации и не правя лудории-е поне така ми казват, защото докато съм в пристъп не знам какво правя. Честно казано зависи от жизофренията-моята е параноидна, но пия си хапчетата избягвам стреса (в моите обстоятелства второто е доста трудно) и рядко се чувствам по-различен от другите.

 
  ...
преди: 14 години, 27 дни
hash: ebadb86d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 3: именно ... халюцинации и "докато съм в пристъп не знам какво правя" ... а да те питам последно....знаеш,предполагам, че лекарствата забавят движенията и говора на човек, това означава ли, че сега моя човек ще е винаги като "дрогиран" ,винаги ,т.е. периода през, който ще пие лекарствата (в случая уж цял живот) ............ сори че те занимавам , но е важно за мен.

П.П.: Един от пристъпите му беше опасен и тревожещ- разби предно стъкло на кола или по негови думи- бик, който се приблежавал с бясна скорост към нас...

 
  ...


...
преди: 14 години, 26 дни
hash: 89d7e910ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От автора: №3 и аз имам такива пристъпи, но както ти казах зависи. Не съм експерт. Понякога просто не знам какво става в главата ми и с тялото ми. Мога само да ти кажа, че подкрепата е много важна. Трябва винаги да има някой, който да те кара да се чувстваш съвсем нормален. Все пак въпреки всичките тези болести, всички ние сме хора имаме две очи, две ръце, два крака и сърце. Колкото до хапчетата-зависи моите са атипични и не е чак толкова зле.Успех

 
  ... горе^
преди: 14 години, 26 дни
hash: 8fcbdbaa9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3: Благодаря авторе,успех и на теб!

 
  ...
преди: 14 години, 26 дни
hash: 7a22aef74d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До автора: Грешиш - много повече от хора сме, т.е. от това, което сме свикнали да мислим, че са хората. Телата ни са смъртни, но не и това, което наднича през очите ни. Ти не само че не си болен, но си благословен спонтанно да изживяваш себе си, чрез състояния, недостъпни за масите. Не съм "шизофреник", но съм се докарвал до "шизофренни" състояния по различни начини, напоследък и чрез медитация. Хората се плашат от това, което не разбират, затова са нарекли такива като тебе "болни" и "шизофреници", а всъщност зомбитата, дълбоко потънали в съня си са самите те.
Ти поне имаш привилегията да се събуждаш от време на време.

Моят съвет - организирай така живота си, че тези състояния да не са ти проблем. Ако престанеш да се страхуваш от тях и започнеш да ги овладяваш (т.е. да ги използваш като инструмент за постигане на духовните си цели) можеш да превърнеш "болестта" си в свое висше предимство. Зарежи хапчетата - те само ти пречат да бъдеш себе си. Напредналите йоги и святите хора посвещават живота си за да постигнат това, което при тебе се случва спонтанно.

Никаква подкрепа и съжаление не са ти необходими, а това че си се влюбил в братовчедка си само показва колко сложни задачи и тежки предизвикателства си си поставил за изпълнения в този си живот. Кураж, човече! Престани да слушаш доктори и всякакви малоумници, материалисти, които измерват човешките успехи само с материалните придобивки и с това кой колко повече ще изконсумира! Нима не знаеш кой си и какво си? Нима някой друг живее живота ти вместо тебе? Гледай "Красив ум", събирай се с хора като тебе и като нас! Остави слепите да си мислят, че си дефектен заради това че виждаш! Ти си си ти - нещо уникално, и никой няма да те промени и с хапчета (които струват ПАРИЧКИ!) да те приравни на себе си, да те вкара в НОРМАТА... Кураж и успех!

 
  ...
преди: 14 години, 26 дни
hash: eb083f2acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   До автора:Не слушай номер 8 в никакъв случай!Пии си лекарствата и си живей живота! До номер 8-
Как не те е срам и грях да съветваш момчето да не се лекува?Ти не си наясно с параноидната шизофрения ! Ако ти си докарваше" такива състояния" и през ума ти нямаше да мине да дадеш такъв съвет.При това заболяване спирането на лекарствата води до криза , като при всяка такава има личностни изменения ,никога положителни за твое сведение!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 25 дни
hash: 7a22aef74d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 9: Точно така - насаждай страх у момчето! Вие само това можете... Страх, че ако не си пие хапчетата ще се затрие; страх че ако не ходи на работа ще умре от глад; страх, че ако не си заСТРАХова имуществото ще му го откраднат или ще се съсипе; страх, че ако не си плаща сметките ще отиде в затвора; страх, че ако се събере с братовчедка си ще им се родят изроди; страх, страх, страх...

За щастие обаче той има право на собствен избор. Стискам му палци да НЕ направи от тук нататък нито един от ИЗБОРИТЕ в живота си от СТРАХ!

 
  ...

...
преди: 14 години, 25 дни
hash: d96ff884ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   9, много грешиш. Хапчетата не помагат, предизвикват зависимост и само задълбочават проблема. Те НЕ лекуват. Ако човека се счита за болен, ходи по лекари и взима хапчета, това само ще утежнява положението му! Ако още не ти е известно, организма има естествени защитни функции и капацитет да се справи с всяко заболяване. Хапчета и др. подобни само утежняват положението и повече вредят, отколкото помагат.

 
  ...
преди: 14 години, 25 дни
hash: 7ee092639d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 10-Какъв страх насаждам , бе?Ти имал ли си възможност да общуваш с човек в криза?ТЕ СТАВАТ ОПАСНИ И ЗА СЕБЕ СИ И ЗА ДРУГИТЕ!Водени от слуховите халюцинации са способни дори и на убииство.Какво го съветваш да не пие лекарства?За да го приберат в диспансера ли?

 
  ... горе^
преди: 14 години, 24 дни
hash: 89d7e910ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Автора: Номер 12 - прав си!

 
  ...
преди: 14 години, 24 дни
hash: b15e5d8dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз съм номер 3 и номер 5 ... Как не Ви е сравм ВСИЧКИ!!! Та той(автора) сам си го каза, че при болен човек (независимо колко и каква е болестта -в случая шизофриния)не е хубаво да им се натяква, да им се споменава постоянно или да ги съжаляваме че са болни! Попитах го два въпроса и точка! Вие се оляхте... та човека не Ви е искал здравна консултация...Темата е съвсем друга.
П.П.: А и автора не е някой тежко болен... просто е по-чувствителен от нормалното,както и той каза.

 
  ...
преди: 14 години, 15 дни
hash: ac13814afa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Опитай да я забравиш..незнам как ... но трябва. Тя е поела по своя път, пострай се и ти за себе си :) Успех !

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 14 часа
hash: 70cb94fb30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Опитай да започнеш нова връзка. В много от случаите по този начин би могал да забравиш човека в когото си влюбен.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 4cfd84c657
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До Номер 5 Тази история ми звучи много познато. Мой приятел имаше същият пристъп. Счупи стъклото на колата на един съсед, но неговата версия беше че, са го накарали митичните същества, които вижда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker