Заем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Заем
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2046 пъти
Имах дългогодишна връзка,ако може да се нарече така,с един мъж,когото обожавах.Правих всичко за него,а той,оказа се,само ме е използвал.Не искам да изпадам в подробности,защото това е минало,събрах сили и сложих край на този фарс между нас.Само една вметка тук-мили момичета,не позволявайте да си играят с вас,не мислете,че като обичате някой и той си играе с вас,не можете да го оставите,едва ли не живота ви свършва.И сега по същество-този човечец все беше в заеми,от мен и други хора.Има да ми връща малко над 500 лв.не са много,разбира се и честно казано не са ми нужни,но някак смятам,че е редно да си ги получа.Аз тогава все му казвах,че не му ги искам,а той,че ще ги върне.Мислите ли,че трябва да си ги поискам и ако да-как.При все това не си искам парите,с които го храних,купувах му алкохол и цигари.Кажете как да действам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: b7dc903e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   хората, вие тези раздели отразявате ли изобщо?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a10c572563
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как така не искаш да си върнеш парите? Как така не са ти нужни? Това са твои пари, и той е длъжен да ти ги върне! Ако трябва, се обади на полицията или търси помощ от роднини и приятели, но си върни парите. В днешно време на тази немотия и в тази криза 500 лева НЕ са никак малко... Ще дойде момент, в който няма да имаш толкова пари, и тогава може и да съжаляваш, че не си си върнала парите. Той наистина те е използвал...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f49a564eb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Абе ако ме питаш мен за съвет, от това което си изложила като теза, на твое място аз бих ги прежалил. И за мен също не са чак толкова много пари, че да се занимавам с този човек, който едва ли ще ги и върне. Просто само ще се срещаш с него и допълнително ще се изнервяш. Той ако е човек сам ще ти ги донесе. Ако не ще почнете да се карате, ама те не са 500, а 300, после ще намали на 200, че еди какво си и т.н. до безкрай. Зарежи ги тия пари, щом тоя човек ти е вече неприятен и повече не се срещай с него.
М29

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f49a564eb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   #2, и какво ще каже в полицията? Договор имат ли подписан? Аз мога да кажа в полицията, че ти ми дължиш 5000лв. И какво като им кажа? Ти да не би да ми ги дадеш после? Що се излагате с тия коменари. Ако той иска сам ще си ги върне, ако не на сила не може да го накара. За съжаление това е положението с парите дадени на назаем и на доверие.
М29

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 866a08398b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Щом пишеш тази история значи подсъзнателно си искаш парите. Ще те посъветвам да си ги поискаш, но трябва да решиш дали си сигурна, че ги искаш. Имам в предвид, че ти си му ги дала, а това за него си е чиста аванта. Така че ако решиш, че си ги искаш се приготви, защото може и да не си ги вземеш много лесно. Ако обаче решиш, че не ти пука.. не ти трябват. Просто не се занимавай.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2186dc028c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Жена съм и продължавам да се чудя на много други жени-не ви ли светва червена лампа когато гаджето ви почва да ви лежи на плещите?!?
Ок мили дами,за пред обществото искате да минете обвързани и че не сте сами,обаче струва ли си заради клюкарите да издържате труп на гърба си?!?Да ви иска пари и да чака да му купите ядене,пиене и цигари,а още по-хубаво ако го приберете във къщата си,щото в повечето случаи у тях не може...
Жени вземете се в ръце де!!!
Ж 31

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: eae59df0bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хаххахаха....ти тогава си му казвала, че не си ги искаш и той го е приел че просто си му помогнала...а не като заем....и изведнъж как така ти дойде на акъла че си ги искаш....?!
Ми то така на всяка развалена връзка и после всеки ако си иска даденото от другия за всичко....? !
А и някои може пък да и и посукат времето ккоето са загубии....други чувствата...кво прайм тогава...? !

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b490d1c9cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не знам колко е достоверна историята ти, но аз ще ти разкажа една друга, това най-вече за аудиторията да са наясно.
И аз имах дългосрочна приятелка, всичко беше наред, докато не разбрах че спала с някакъв там. Бях бесен, защото няма и месец преди това се върнахме от круиз, преди това от море и сещаш се че за всичко това плащах аз, за последните 2 заминаха над 5 000 лева. Преди това за РД похарчих пак сума ти пари, да не говорим че в къщи аз плащах всичко.
И тъй като бях решил да я разкарам заради изневярата колкото и да я обичам, реших поне да си върна малко ресто. Казах и че ми трябват 1 000 лева, че съм го закъсал . Тя разбира се нямаше такива пари, защото всичко даваше по салони за красота и дрехи, но пък имаше кредитна карта, та ги изтегли и ми ги даде. След това я разкарах най-брутално, а тя лакомията чак ми тропа на вратата и ми звъни непрестанно да си иска парите. Аз 1000 лева ги харча за има няма 15 дена макс, та не са ми проблем, просто исках един път и тя да си изпати, защото за нея са си много пари, когато тя ги вади, когато аз плащам просто е даденост.
И после чак лихви ми слагала, поиска 3 хиляди, даже се забила с някакъв квартален бияч и ми го прати да си иска парите, та и той взе ресто вместо нея :)
Та ... не знам защо, ама не ти вярвам много.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c7bb73f819
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Имах подобно гадже - пълен използвач. Заеми му изплатих, кола, техника, компютър.
Когато се разделяхме аз останах без работа, без доходи, без жилище (голяма катастрофа), а той ми открадна сумата, която си бях приготвила за тази ситуация (малко над 1600лв)щ с много мрънкане ми върна половината.
Настоявай си на твоето. Той разчита на това ти да си на принципа от мен да мине. Другия път същия номер на друго момиче ще скрои. Затова му дай урок, настоявай си за парите, но се вижте само когато ще ти ги върне.
Ти не си му касичка, че само от теб да минава.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 09868d97bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм прекарана. Преди време бях дала на един колега 600 лв и ми ги върна чак след год. и половина и то с много зор, ама много. Казах си, че никога няма отново да давам такива заеми-уж услуга му правиш, а той се подиграва с теб.
Обаче...имах едно гадже чужденец, който вземаше голяма заплата тук-беше командирован за няколко години. По едно време му забавиха заплатата с 3 месеца, на негови колеги също. Дойде време да си тръгва за неговата държава, а нямаше никакви пари, дори и за подарък на майка си-дадох му 400 лв да купи нещо. Това се случи октомври 2012г! Замина и все нямал...все нямал...даже като му дадоха 3 заплати наведнъж не ми ги даде, а се бяхме разбрали точно тогава да ги даде...работа нямал после, не знам си какво... и така до сегаа...скоро ми писа че до края на май ще ми ги даде (аз от 1г. съм спряла да си ги искам, понеже ми омръзна, а и ме блокира в скайп, но той ме потърси) и пак не ми ги даде. Не знам защо изобщо пак отвори темата...
Ето затова пари само на най- най-близки роднини се дават - майка, баща, сестра, брат - хора, които и да не ти ги дадат, няма да ти е обидно.

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e33fad7b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   3 е прав, ама май и ти самата не си съвсем наясно какво точно искаш? За такива случай се казва: "Хем ти се иска, хем не ти стиска!".
Освен това - да, той те е използвал, но като гледам - ти не си имала нищо против! Ако той е бил в нужда, а ти си му давала, твърдейки че е безвъзмездно, значи това даване ти е било необходимо И на самата тебе - ЗА ДА СЕ ЧУВСТВАШ ЗНАЧИМА! Е, изиграла си си ролята, получила си своето, а сега ако може и финансите да си върнеш?! Е как да стане тая работа? Все едно майка ти да дойде и да каже: "Еми аман-заман, тука с баща ти твоето отглеждане ни е струвало 20 години х 12 месеца х 500 лв./месец = 120 000 лв. Ако обичаш - да ни ги върнеш!". Нали - с лихвите може и 300 000 да станат, ако решат да издребняват...

Пита-платена май е работата! Освободи съзнанието си от този човек, от тези пари, и животът ти ще стане много по-ведър и спокоен! То само мислите, времето и нервите, които ще изхабиш евентуално да си ги върнеш ще са все едно че си работила и си си ги зарабоила още 2-3 пъти. Особено пък ако тръгнеш по съдилища и подобни глупости. Да, "моралната победа" ще е твоя, само че на практика работата ще е яко на минус, особено откъм ресурси, които нито можеш да си купиш, нито да си върнеш с пари...

Forget and forgive! - както казват янките...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c347f278c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Казваш му да ти върне парите или го ще го "разнесеш" по близки,познати,приятели.Ама първо си помисли ти дали няма нещо да му връщаш,че кой знае.може да се окаже,че те е хранил,плащал ти е квартира или те е обличал от горе до долу през годините.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: eb8f72610c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз съм авторката, държа да уточня, че на този човек не дължа никакви материални неща, виждахме се само у нас, за годините, в които бяхме заедно съм ходила у тях не повече от пет пъти. И друго искам да кажа, доколкото го познавам си мисля, че ако му кажа, че ми трябват парите няма да се направи, че не ги дължи. По-скоро на мен ми е неудобно да си ги искам, но като се замисля как ме е използвал и неведнъж е взимал пари от мен, за да излиза, вероятно с жени също-в този смисъл не е ли най-малкото редно да си върне дълга? А това, че съм го хранила и съм му купувала питиета и цигари нека му е бонус от мен, но другото поне не заслужава, не е ли така.... И. Не че през годините ми харесваше да ме използва, нееее, но все се надявах, че е временно и ще се промени, но не се. Струваше ми много тази връзка, и в буквален, и в преносен смисъл. И само да вметна още нещо-сега тези пари не са ми нужни, за да преживявам, но тогава, когато му ги давах, аз съм ги изгладувала и измизерувала.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c7bb73f819
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторке, пак ти казвам, искай си парите.
Била съм с такъв мъж, не заслужава да му ги опрощаваш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker