Страх ме е! Просто не съм достатъчно смела, за да рискувам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страх ме е! Просто не съм достатъчно смела, за да рискувам
преди: 14 години, 1 месец, прочетена 5577 пъти
5:20 сутринта е и за десети път пиша и трия и въобще се чудя има ли някакъв смисъл.. Има толкова много мисли които тичат една през друга в главата ми и знам че ще бъдат неизречени, може би заради това искам да ги напиша тук. Иначе, ще потънат някъде дълбоко в съзнанието ми до следващия ден, когато пак няма да бъдат изречени..

Имам проблем и ми е ясно че никoй друг освен мен не може да ми помогне..

На някой случвало ли му се е да иска да обича, но да се страхува да го направи?
До преди известно време бях сигурна, че никoй не би пробудил сърцето ми отново.. Но противно на очакванията - то излезе от кома.

Събуди го човек - красив, добър, умен.. Човек който до сега десетки пъти направи компромиси, десетки пъти ми прости неща и стотици пъти показа любовта си.. А аз милиони пъти се насилвам да си втълпя, че това което чувствам не е любов, че е просто самовнушение.

Любовта е кураж, защото се иска невероятна смелост да дадеш на някой сърцето си.. Да му повярваш не с главата си, а с душата си.

Страх ме е.. Защото няма секунда в която да не мисля за него.. Защото искам точно с него да заспивам и да се будя цял живот, просто защото го обичам! И точно този страх ме кара да бягам. И ще избягам да.. Може би от любовта на живота си, знае ли човек? Просто не съм достатъчно смела за да рискувам. От страх да не бъда наранена, наранявам първа..
Само и единствено от страх..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 1 месец
hash: 67d8ded1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Леле, мила, престани моментално да се измъчваш! Та на теб ти се е случило едно от най-хубавите неща на този свят-да бъдеш обичана. Има ли нещо, което може да ни направи по-щастливи от споделената и истинска любов..? Незнам защо те е страх, може би си била мн наранена, но продължи напред. Всички заслужаваме да сме щастливи! Не оставяй страха да отнеме любовта, би било толкова абсурдно...

Ако бях на твое място бих си казала, че човек веднъж живее, че трябва да опита от всичко и то без страх, че всичко се случва, както трябва да бъде. Имай вяра, остави се да бъдеш обичана, така е редно. Човек пада и става хиляди пъти през живота си. Бори се за щастието си.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: b6cca687d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Много е тъжно да бягаш и да се страхуваш. Тъжно е, защото в крайна сметка наистина ще избягаш от истинската любов, ако тя не избяга от теб преди това. Тогава ще се чувстваш смазана, сама с тази любов, която не си имала смелост да отдадеш. А тя тежи, тя не е лековита. Когато е неотдадена, тя е отрова и бреме, заключено вътре в теб.

Разкрии се пред този човек, отвори сърцето си за него и му признай чувствата си. Ако те нарани и изостави след време, ще страдаш, но ще оздравееш. Ще те боли, но ще знаеш, че си дала всичко от себе си и си направила всичко по силите си, за да се получи нещо истинско и красиво между вас. Иначе чувството на вина никога няма да те напусне - вина, че си саботирала шанса си да бъдеш щастлива.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 9d615413b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   A би ли разяснила какво да рискуваш,семейна ли си какво не се разбира?

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 0d2c7aa531
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Bсичко зависи от теб но ако обичаш някого ама наистина да го обичаш .. правиш всичко за него ти не си се променила значи не го обичаш достатъчно как смяташ да процедираш? цял живот така? я се замисли ако той е твоя човек а следващия е изполозвач? все някога трябва да се сабудиш с мъжа до себе си искаш ли това да бъде той ? ...

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 1d24fd4cf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Страхът не е добър съюзник, мила. Мен би ме било много повече страх да заспивам сама, да се прибирам в празен дом, да няма на кого да кажа една мила дума, да няма на кого да даря любовта си. Мислиш го за риск - ок, рискувай. Иначе рискуваш да се обречеш на самота...кое предпочиташ?

 
  ...


...
преди: 14 години, 1 месец
hash: cad8890af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Гледай стъклен дом. Там е същото и доста добро решение е намерено за твоя проблем. Отпусни се И ОБИЧАЙ!!!!!!!
Обичта е удоволствие , не болка....

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 4cebd69d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съдбата няма да ти дава шансове безкрай. Някой ден ще пишеш тук - самотна съм, имам нужда някой да ме обича - както стотици други хора, ако четеш и други истории.
Но ти си знаеш.
Само още нещо ще ти кажа - хората са изгубили много повече от нерешителност, отколкото от погрешно взети решения.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: d9c633cda4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Давай напред. Отпусни се и не мисли за глупости. Сърце се разбива само веднъж. После не боли ;)
Ралф

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 1d24fd4cf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Боли, Ралф, ...вярвай ми - БОЛИ!

М.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: e5699d9a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всички страхове идват от незнанието... А незнанието е това, което ни кара да мислим, че обичта е истинска само, когато е насочена към един човек, само когато е изгаряща и само когато АКО Я ЗАГУБИМ - ЩЕ НИ БОЛИ МНОГО!!!!!! Що за глупости са това? Реалността ни подсказва, че нещата съвсем не са така, но ние не виждаме...

Хората се раждат и умират, променят се, правят хубави и лоши неща на другите и това е съвсем естествено!

За какво си чупим главите с това обричане на един човек, страховете, съмненията, че можем да го загубим? За какво са ни, след като самия живот е направен така, че да губим всичко, което имаме в един или друг момент ...

За мен една любов е истинска само тогава, когато е осъзната нейната най-висша цел - да те научи да обичаш!!! А това да се учиш е свързано с преминаване на различни курсове при различни учители ;)

Ако намериш един учител и той е страхотен, отдаден и е дълго до теб - супер, но ако не - ще се откажеш от курса ли ???

Съвет: насочи любовта към себе си, и ще разбереш, че всичко във външния свят произлиза от нея :) Тогава ще можеш да обичаш всеки, без да се страхуваш ...

 
  ...

...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 8b8789b76e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Рискувай, обичай, това е да си жив, в противен случай все едно си умрял! Иначе №9 е прав, винаги боли! Но и болката означава,че си жив!

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 59837af755
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   12. Забрави за страха и спри да се криеш от любовта, от истината и най-вече от себе си! Застани смело пред огледалото и на висок глас си задай въпроса: "Искам ли да съм щастлива, искам ли сутрин да се будя с усмивка и изпълнена с желание за живот?" И остави сърцето ти да говори вместо теб, защото ние хората често сме слаби и страхливи, но любовта никога, особено пък, когато е истинска!

И знай едно: ако достатъчно силно желаеш нещо, винаги намираш начин, ако ли пък не - намираш оправдание! Последно искам да ти кажа, колкото и да е шаблонно, че животът обича смелите, а любовта им се отблагодарява стократно за смелостта, така 4е горе главата и ДЕРЗАЙ!!! :)))

Via

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: af2f38ff0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Защо не се вслушаш в сърцето си и не му се довериш?Как би се чувствала при мисълта че цял живот ще си задаваш въпроса какво би било ако....
А също искам да попитам как ще се почувства този човек ако наистина избягаш?
А относно коментара на Ралф за сурцето - напълно прав е ,след като веднъж е разбито наистина след това не боли ,просто защото вече го няма...

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 764647d76c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз съм по същия начин! Сподели с приятелка или приятел, който наистина може да те разбере и да ти помогне. Той трябва да е постоянно до теб и да ти повтаря, че не е така, че си силна и че можеш да постигнеш всичко, стига да искаш! Сподели притесненията си с човека до теб и го помоли за помощ и за подкрепа!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7c9d07b56f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не знам какво да те посъветвам, но по това което чета, ти си много духовно богато момиче - след като си видяла и оценила неговата добрина, сърце и жестове. Вероятно и това момче е такова. В такъв случай защо ще оставиш такава любов да умре - тя може да е красива, добра и много рядко срещана - може да е истинската любов.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker