За една... любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За една... любов
преди: 14 години, 11 дни, прочетена 5787 пъти
Знаете ли какво е да обичаш? Знаете ли какво е да срещнеш човек, който е... като теб?

Няма да разказвам историята си от самото начало, просто ще кажа, че... стана съвсем случайно. Той беше пред раздяла с половинката си, аз със моята - също. Толкова много разговори, толкова чатове, всичкото онова време, което отделяхме за нас... Господи беше вълшебно. Усещахме, че се допълваме. Намерихме сили и прекратихме всичко с тогавашните си партьори и... се посветихме един на друг.

Помагахме си взаимно. Прекарвахме цялото си време заедно... Вървяхме часове, за да стигнем до... една обикновенна поляна, от която да наблюдаваме залеза. Излизахме в дъжда, разхождайки се, мокрейки се, гушкайки се. Обичах го... обичам го и сега...

Чувствам, че е част от мен... трябва ми. Усещам как съм неспокойна през ноща ако не съм го чула... ако не съм му казала "Сладки сънища"... За пръв път поставям някого пред себе си в досегашния ми живот, което може би е грешката ми. Обичам го повече от себе си... Правила съм толкова много компромиси...

Вече не е същото...
Не оценява малките жестове, не виждам желанието в него да ме види, не виждам усмивката му, когато сме заедно...
Прие ме за даденост, видя че съм прекалено слаба, за да направя каквото и да било...

Сега се държи... различно, студено...
Рядко отговаря на обажданията ми, след това казва, че е имал работа.
Всичко е на моменти. Има месеци, в които ми се обажда постоянно, виждаме се всяка вечер, а той е... прекрасен... И след това отново същото студено държание.

По принцип е труден характер. Премирала съм се с това... просто вече не издържам. Чувствам се прекрастно в прегръдките му, когато съм с него... съм безсилна да си тръгна, но вече усещам, че трябва...

Паднах толкова ниско, потъпках толкова собствени принципи... не остана нищо от мен.
Тази вечер отново показа, че успява да ме манипулира, а аз... съм развалина... неспособна съм да кажа "Край", неспособна съм... липсва ми. Дори сега, дори след всичко, което ме е накарал да търпя.

Толкова ли съм лесна? Толкова ли съм жалка? Сигурна продължавам да падам в очите му... не остана нищо от мен.
И въпреки че трябва, не мога да прекратя тази връзка. Чувствам се половин човек без него... Просто искам да го прегърна и... да продължим напред... а не трябва.

От къде да намеря тези сили, за да сложа край, от къде? И как, след като искам да съм с него?

Не, нямам достойнство... нито самоуважение... нито гордост... той ми взе всичко...

С много болка са пропити тия думи... с болка и обич... макар и незаслужена, макар и изтормозена...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 11 дни
hash: 2c83b5119c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Напълно те разбирам как се чувстваш, защото и аз съм в твоето положение в момента. До преди малко бях с моя приятел, този път аз бях тази, която се държа студено, която се дърпаше и се цупеше и да ти кажа има ефект. Той не спря да ме целува, да ме прегръща и да ме пита какво ми е, а аз все му казвах, че нищо ми няма. Направих всичко това, защото той напоследък е много странен, един път ме целува като луд, а друг път трябва да си "изпрося" целувка.

Знам, че много ме обича и иска да сме заедно, дори сме говорили за сватба, дете... (за в бъдеще де), но именно, защото ме приема като даденост и е сигурен, че аз съм с него и няма да го оставя, се държи така.

Незнам какво точно да ти кажа или да те посъветвам, но защо не започнеш и ти да се държиш така с него,знам че е много трудно, от личен опит ти го казвам, но наистина ще му "светне лампичката", поне би трябвало, ако ли това не се случи, то явно не сте един за друг и няма смисъл да се измъчваш повече. Успех!
Силвия,20г.

 
  ...
преди: 14 години, 11 дни
hash: 9733e93ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еее, стига де. Нормалните хора търсят решение на проблемите ако наистина толкова много държат един на друг. Ти не казваш говорили ли сте или не за тези неща.

Виж, истината е че всяка една връзка преминава през трудни моменти. Въпроса е да успяваш да прецениш какв точно се случва и дали пък не би могъл да се направи компромис.
Ралф

 
  ...
преди: 14 години, 11 дни
hash: 36caed4c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   От авторката:

Номер едно, благодаря за коментара.
Начина, но който ме съветваш да опитам е вече изпробван.
Веднъж оставих всичко да е по негова инициатива - да, действа... но за момента. След това ми се обади и ми каза "Ако мислиш винаги да ми се цупиш така, да ми повтаряш, че ти няма нищо и да ми се дърпаш - казвай 'щото човек вече не знае какво да си мисли. И ако и за напред ще ми правиш тези номера... по-добре да спираме до тук".
Ей тези думи ме накараха никога повече да не се държа по този начин. Защото... го обичам... и защото не искам да го губя.

Ралф, казваш "... ако наистина толкова много държат един на друг". Е, аз никъде не съм казала, че той държи на мен, аз на него - Да, той по-скоро... се забавлява.

Опитах да поговорим за тези неща. Прие думите ми... различно, разтулкави ги по неправилен начин. Каза ми, че ясно си личи когато един човек иска раздяла, а аз съм му показала точно това, след това последва "Не ме търси повече", и... до тук май е достатъчно.

Та искам да кажа, че не мога да проведа разговор с него точно за това. Няма да свърши добре.

Аз бих направила компромис, отново... Работата е там, че той ще остане неоценен, дори незабелязан и се питам... има ли смисъл? Едва ли...
А щом е така... защо не намирам сили да си тръгна?

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 дни
hash: 72cbe82849
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Историята ти е същата като моята....Чувствам се по същия начин.И на мен нищо не ми остана, дори капка достоинство нямам вече, всичко си замина....
Интересно ще ми е да прочета коментарите, биха ми били полезни....но дали, след като нямам воля и желание да го изоставя?!

 
  ...
преди: 14 години, 11 дни
hash: 7257b45d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Според мен вие двамата заедно не сте напълно щастливи. На него нещо не му достига, след като периодично избягва компанията ти и не е благоразположен за по-задълбочени разговори.

Ти пък имаш очаквания спрямо него, които той не оправдава, т.е. и ти си по своему нещастна. Човек не може да обича насила, нито да променя коренно характера си. Той е такъв, какъвто е и те обича така, както умее. Тук нямаш власт на наложиш промяна, но имаш свободата да избираш дали да приемеш това, което той ти предлага или да търсиш нещо по-добро за себе си.

Фокусирай вниманието си върху това, че решението е твое - можеш да останеш с него и да продължаваш да подтискаш неудовлетворените си желания или да си тръгнеш и да търсиш човек, с който ще си паснете по-добре.

Да намериш сродна душа, която да обичаш и да те обича така, както имаш нужда, е голям късмет. Не се случва често и не е никак лесно да я откриеш. Не се отчайвай, продължавай да търсиш и ще намериш!

 
  ...


...
преди: 14 години, 11 дни
hash: b0df5b7b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Мисля, че не точно си му омръзнала, а по скоро може би е изнервен от други обстоятелства - работата например, отношения с колеги, заплащане, знам ли. Но със сигурност по начина, по който представи нещата не мисля, че е студен към теб, по скоро може би преживява някакъв труден период. Не го и оправдавам, но те съветвам при всяка възможност, която имаш да говориш с него на тази тема "за нашата връзка" и "как стоят нещата между нас".

Това е просто фаза на връзката ви. Това е едно изпитание. Дай му шанс, но и му кажи как се чувстваш, недей да подтискаш жената в себе си. Бъди мила, откровенна, но и пряма и честна със него. Питай го конкретни и директни въпроси. Ние мъжете обичаме да говорим направо. Просто разбери ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА за тази студенина, която май, като гледам напада всяка втора връзка.

Не че съм голям ескперт но според мен лекарството да не те постига повече това е да се поддържа повече романтика в отношенията. Цветя без поводи, листче на хладилника - "обичам те" или пък "нямам търпение да се върнеш от работа" или пък някакъв малък подарък под възглавницата...

Незнам начини много, но трябва да се поддържа романтиката иначе всичко става някак си скучно, сиво и монотонно, дори и секса. Всеки ден е специален с човека до теб.
FerNando

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 дни
hash: cf24ea56ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тези неща се усещат, усеща се дали един човек иска да е с тебе, или по-скоро не. А дали не си се прекалено вкопчила за него, и той да не се чувства свободен? Да се чувства обсебен, притиснат? Защото има и такъв момент...

Не си играйте на котка и мишка, бъдете честни един спрямо друг. Не го оставяй щом не искаш, но се отдръпни малко вътрешно. Но вътрешно се дистанцирай, не външно. Покажи му, че не всичко се свежда до него, че не си толкова зависима.

 
  ...
преди: 14 години, 11 дни
hash: a90b9a22dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Според мен този мъж не те обича, но не му стиска да сложи край на връзката ви. Чака ти да се умориш и да го направиш вместо него. Всичките компромиси и жертви са безмислени, както и болката която си причиняваш. Колкото и да търпиш, любовта му няма да се върне, по - скоро ще изкараш още известно време на "щедрите" му подаяния.

Не си го причинявай! Мазохизмът ти е в напреднал стадий, да не кажа хроничен, а не бива изобщо да го има! Прекрати си агонията, защото бавно те убива. По - добре да приключиш историята, да си изстрадаш всичко наведнъж и да продължиш напред.
И да, знам, че отстрани изглежда лесно, но е добре и ти да можеше от там да погледнеш на нещата.
Чили

 
  ...
преди: 14 години, 10 дни
hash: 0bad85a996
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Така като чета ... ти май този човек изобщо не го познаваш, а ;) ... Явно не живеете заедно, няма искреност в отношенията ви и има прекалено много недоизказани неща. Трябва да си поговорите очи в очи без цигански номера! Ако не можете да се разберете - теглиш му една, и продължаваш напред :) Има поне 50 000 самотни и готини мъже в България, и ако повярваш - ще намериш този, който да те обича така, както искаш да бъдеш обичана (това е нещо ужасяващо трудно, но не и невъзможно). Въпреки, че може да не се съгласиш и дори да се обидиш, мисля че от твоето писание лъха повече любов към драмата, отколкото към човека ;(

ПинокЮ

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 дни
hash: dba8dd7bf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   "Аз бих направила компромис, отново..." и цял живот
ще правиш компромиси...Едва ли ще си щастлива! Насила хубост не става, казват...Престани с компромисите!

 
  ...

...
преди: 14 години, 9 дни
hash: 37204d68fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не си виновна за нищо, просто си попаднала на емоционално студен мъж. Той се радв ада е с теб, но след това те забравя. Защото си е самодостатъчен. Такива има много. Докато те спечели прави някакви усилия и после...изчезва. Не го прави съзнателно, но е способен д ате подлуди. Единственото, з акоето се сещам еда се опиташ да се защитиш, като се дистанцираш малко и видиш, какво става. Ако не те потърси...тогава не ти го трябва...

 
  ...
преди: 14 години, 8 дни
hash: 291346fc60
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   "Той не си пада по теб чак толкова" - това е вашата ситуация, мила. Това е и заглавието на една книга, издадена от издателство "Колибри", написана от сценаристите на "Сексът и градът" Лиз Тучило и Грег Беренд. Моля те, прочети я и страстите ти ще се успокоят постепенно, уверявам те. Мъчно ми е за всяка жена, която страда по някой втренчен в органа си мъж, който й се обажда само когато "закъса" със секса. Прочети книгата и спри да мислиш за него!!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 4a5661b34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Ще ти кажа че това не е любов тоя само те залъгва
защото самочуствието му е голямо и а това го повдига другите му жертви.

любовта мислия че в тоя век не сущеслува сигорно я има тук таме ама...

любовта в тоя век вече е ескуствена както всичко останало....

защо ? изискванията на живот са такива и промения всичко.... така че мислия че няма какво да си говорим
ако търсиш човек да те обича щи кажа едно

Всяка жаба да си знае гьола !!!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: b1fd5726ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Здравейте на Всички,
каква тема само за емоционално студеният мъж, за любовта и за голямата болка... .
Аз преминах през този ад в отношеният си с една ''странна любов'', която ме гореше като огън и денем и нощем.
Връхлетя ме най-неочаквано, одраска ме, завъртя ми главата и ме остави да си задавам въпроси мноого дълго.
Той очерта, границите на връзката ни. Докато аз бях заето да въздишам по него! ! !
В началото бях интересна, бях загадъчна за него, докато не станах прекалено зависима емоционално, от това кога ще го видя пак, и те мъжете това някак си го надушват и моменталически бягат. С теб са докато се подсигурят че имат власт над теб, след което... . те захвърлят и гоянт новото. Те са ловци, това е. Заложено е в самата им природа.
Ето тук е много важно как ще си налееш бетона в основите на връзката!
Историята на това момиче крещи едно нещо:Липса на самоуважение, липса на любов към себе си. Когато се случи така, всяка връзка е обречена, защото няма как да не съществъваш за себе си, а да се претопиш в другия. Ако не обичаш себе си, как тогава другият ще те обича, КОЕ в теб ще обича.
''Не съжалявайте за никоя любов'' казва Пеър Дънов'' тя ви ''учи на нещо''.
Прекарах много часове в самоанализ и прочетох себе си.
Аз се научих да се обичам. :)))
Анастасия

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 9fcdb8cd29
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Здравей!
Съжалявам че така се чувстваш. Аз преминах през същото с един субект от породата емоционално студени мъже - говорят за любов и чувства, а щом не си с тях моментално те забравят. Докато ме спечели, разигра какви ли не циркове - имал чувства, обичал ме, да сме били живели заедно, да сме ставали семейство и прочие. После веднага взе да дава на заден, направо се смахнах, не можех да повярвам че всичко е било само за да ме има, и то когато на него му се иска. Не ми се пише как се чувствам вече цял месец, но слава богу успях да си наложа да не го търся повече. Гледам да се занимавам с други неща - започнах да уча италиански, срещнах се с един стар приятел. Не че не ми е в главата денонощно, но това помага. Според мен трябва да направиш същото - просто не му се обаждай. И много добре да помислиш когато избираш следващия си приятел. Желая ти успех!

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: b1fd5726ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Привет 16 и всички останали.
Много е интересна темата. Защото може би всеки е минал оттам. А предполагам има и много мъже които биха споделили тук как половинката им вече не ги желае така, както в началото. Е една дума -красиви моменти ти подарява някой и си отива. Оставя те замислен... Независимо дали е мъж или жена.
Идва ред на самообвиненията и на голямата тревога, ... . ами ДА-ЛЮБОВТА Е НЕВРОЗА! ! ! Който не е разбрал
Интересно ми е като спря да му се обаждаш-той не те ли потърси?
Защото при мен винаго се получава така. когато положа неимоверни услилия да го забравя и да започна отначало, да посещавам курсове, да спортувам, да се срещам с хора, ТОГАВА ТОЙ СЕ ОБАЖДА, с якаш по невидим път става, и появи ли се забравям за всичко, за това което съм си налагала до момента, чуя ли му гласа-скачам и тръгвам(*********МИГОВЕ ЩАСТИЕ)и после... . отново извървявам дългия път обратно съм себе си. И така на няколко пъти. Да, наистина е имало моменти когато съм отказвала и той е упорствал, но се страхувах че няма да го видя скоро и затова приемах в повечето случаи, и без това сме разделени от съседни градове сме и се виждаме веднъж на месец и половина.
Има мъже, които биха карали цяла нощ за да стигнат при жената, растоянието не е проблем за този, който има желание.
Не бих казала и че ме е използвал за секс, тъй като секса нме е бил приоритет в срещите ни.
Но, с него никога не знаех къде съм. Лошото е че изгубвах и себе си понякога. Превърна се в зависимост за мен. И ето грешката... . Чувствах се като една огромна рана и той трябваше да му даде вниманието си, з ада не ме боли... какъв ужас е тва чувство само...

 
  ...
преди: 11 години, 8 дни
hash: 3a51757207
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Не се тормози, момиче, прочети книгата на Джон Грей "Мъжете са от Марс, жените -от Венера". Там е обяснено, че мъжете имат нужда да се отдръпват за известно време, за да съхранят своята идентичност, така са устроени, но после пак се връщат при партньорката си. Не му пречи да се отдръпне за малко и той по-бързо ще се връща при теб. Мило момиче, това твоето е направо болест, пристрастена си! Опитай да имаш и други неща в живота си, работата, хоби, или просто помагай на по-нещастни хора, например възрастни, ще се почувстваш нужна и ценна! Кураж!!

 
  ...
преди: 11 години, 6 дни
hash: 5f9059b8b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Авторке, искам да се замислиш и върху това, че хората днес не сме като телефоните - не ти харесва определен модел, сменяш с друг. При хората нещата са много по-дълбоки и сложни.

Истината е, че във всяка връзка има периоди на възходи и падения. Това обаче не е характерно само за връзките - когато човек е сам, пак има такива моменти. Просто това е част от живота. И докато един телефон може да го смениш лесно, то любовта към един човек не можеш да я изхвърлиш и замениш с нова любов към друг човек. Тук трябват разговори, чувства, компромиси. Важно е да погледнеш цялостната картина, а не само определени моменти.

Ако въпреки проблемите, все пак си държите един на друг и се обичате, може би не трябва да се разделяте. Може би нещата просто временно не са окей. Ако обаче вече няма нищо, което да ви държи заедно - явно връзката се е изчерпала и явно е време да поемете по своите пътища. Единствено ти можеш да почувстваш правилно как стоят нещата. А, и още нещо - когато става дума за чувства, не заглушавай гласа на сърцето си!

Джак

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker