Късно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Късно ли е?
преди: 14 години, 1 месец, прочетена 3315 пъти
Животът ни поднася какво ли не... Имах принципи, които следвах неотлъчно и се стараех да следвам. Семейна съм с едно дете на 17, престижна професия, хубав дом, но.... Живея 20 години с мъж, който във всеки удобен момент ми показваше, че той е човекът, който има право на всичко - да тормози, да налага мнение, да прилага физическа сила на моменти, да погазва достойнство, тогава , когато има хора около теб, за да покаже, че той е водачът в това семейство. Търпях толкова години....

Веднъж си казвах, че детето ми е малко и няма къде да отида, после се сещах и за данък обществено мнение, друг път си казвах, е , какво пък има и по- лошо... Изневярата беше забраненият плод, който не исках да вкуся. Преди 2 години, когато имах нужда от подкрепа , до мен застана моята най- добра приятелка и един почти непознат тогава мъж, който познавах бегло. Съпругът ми застана срещу мен, заедно с големият кръг от приятели , които уж имах.

Разбрах, че хората се пишат на приятели, когато си готов да правиш всичко за тях, но когато ти имаш нужда от подкрепа до теб остават единици...другите просто си отиват, не им изнася...

И така преди 2 години се случи - потъпках принципи и се влюбих в мъжа, който бе останал до мен. Изведнъж станах по- смела и решителна, семейните взаимоотношения куцаха от години.. Този мъж ме накара да се почуствам отново ценена и уважавана. Детето ми бе свидетел на всичко, което се случва в семейството, споделяхме си всичко, казах му и за този мъж. Прие го нормално, за моя изненада..

Тежеше и продължава да ми тежи и сега, когато пиша..Исках да приключа с брака си. Поговорих с мъжа си, но изведнъж от строгия и изнервен мъж, той се превърна в ревящ на глас и молещ човек, на който като че ли са отсекли двете ръце. Обещания, молби, какво ли не... Сега сме на другата крайност - прекалено обсебване, внимание, но този човек не ми е познат - докога ще издържи така. Чувствам, че се задушавам. Детето изведнъж реши, че съм твърде закъсняла да приключвам с брака си.

Започнах да се питам дали е късно? Нямам ли право на щастие? При факт , че 5 години не споделяме едно легло, студенината трайно се е настанила в дома ни, длъжна ли съм отново в името на детето да се примиря и да повярвам, че наистина съм закъсняла... Трябва ли да подаряваме живота си, за да им е добре на тези около нас, но за наша сметка? Не знам, толкова съм объркана, че вече съм блокирала от размисли...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 1 месец
hash: 38d07b9eef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моето скромно мнение е че трябва да направиш това, което искаш. Просто като го направиш ще се почувстваш друг човек, разбраш ли. Ще разбереш , че ти си сътворителка на товя живот и никога не си длъжна да правиш нещо, което не искаш.

Според мен, ако се разделиш с мъжа ти ще се почувсташ като птица и ще осъзнаеш, че ти си твореца на своя живот и от личен опит знам, че като направиш нещо, което искаш просто усещаш сили, че можеш да направиш нещата както искаш.

Отделно личи, че това исакш може би не ти достига смелост, но по-добре го направи и се изправи срещу този си страх, защото ако ти не промениш нещата, няма кой да ги промени за теб. Или искаш живота ти да остане така до края?

Gourcuff

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 8c35862b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Баща ми ми е казвал винаги 1-общо твърдение-но много вярно-ВИНАГИ когато правим компромиси за сметка на себе си,губим!-ФАКТ

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 60274d405e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Доста сложна ситуация. 5 години на отделни легла - това си е половин развод. Според мен най - доброто което може да ти се случи е да си оправите взаимоотношенията и да започнете ОТНАЧАЛ. Седнете само двамата на масата и си кажете всичко, което чувствате, всичко което сте преживели един без друг, всички обиди и лоши постъпки, а след това си спомнете за младостта си, за всички хубави моменти, за най-сладките мигове от живота ви.

Стъпка 2 - подайте си ръка, прегърнете се и си ПРОСТЕТЕ. ПРОШКАТА - това е една вълшебна дума, която прави чудеса. Прости му от сърце, не заради детето, а заради вас двамата. Толкова е просто. Поставете си нов семеен кодекс и на първо място се съберете в 1 легло, на второ повече романтика в отношенията. Той да не се ослушва ами му кажи да отделя повече време за теб и детето.

После извикайте и детето при вас и му споделете новия семеен ред. Не забравяй, че детето, което толкова обичаш е плод от любовта ВИ. Това за мен е един от най - добрите възможни сценарии. Не си струва да зарязваш мъжа си. Сигурно и на него му е достатъчно гадно. Повяравй ми след това връзката ви не само ще се укрепи, но и ще дадеш животоспасяващ пример на детето си. Бъдете ЗАЕДНО.
FerNando

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: e9bed9b866
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре, да помислим последователно - ако мъжът ти е такъв, какъвто е сега, но ти нямаше любовник (наричам го така, без негативизма, който обикновено се влага), щеше ли да искаш да се разделите? Може би не. Значи причината не е в мъжа ти сега, а в съществуването на любовника. Макар, че реално погледнато, мъжът ти е такъв сега, именно заради наличието на любовника. И ако любовника изчезне (прекратиш връзката си с него) не се знае дали съпругът ти няма отново да стане същия, какъвто е бил 20 години.

Но и няма как да знаеш какво ще стане между теб и любовника ти, когато напуснеш мъжа си и заживеете заедно. От хилядите истории, които съм прочела, повечето изводи са, че любовниците не са по-добри мъже от съпрузите ни. Но преди да делим ежедневието и да се изправим пред проблемите, това няма как да се разбере.

Според мен, сега имаш голям шанс да оправиш взаимоотношенията си със съпруга си. Ти вече си му показала, че е заменим и резултатът е налице. Не зная в кого е била причината за прекъснатите сексуални контакти между вас, но от личен опит мога да ти кажа, че са възобновими и то, на много по-високо и удовлетворяващо ниво.

Е, може да е късно да приключиш брака си, но не е късно да го оправиш. Само с чувствата ти към онзи мъж ще ти е трудно, но ако си силен човек, ще се справиш. Успех, каквото и да решиш!

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: ca2dc3c14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мила госпожо, не си длъжна с нищо и на никого, най-малкото пък на "данък обществено мнение" или на псевдо-приятели. Това, в което си се забъркала в живота си няма нищо общо с нормалните човешки отношения, с партньорството. Оплела си се в зависимости. Давала си повече отколкото си получавала, и си забравила как нормално изглежда живота.

Мъжът ти е комплексар и мухльо, казано по нашенски (или прекалено млада и неопитна душа, казано от една по-осъзната гледна точка). Принципи... какво ти донесоха те? Само едно нещо - познанието, че ТАКА НЕ СТАВА. Загърби всичко, което ти е неприятно и те подтиска, което спира развитието ти. Ти си едно прекрасно същество от светлина, само че още не го съзнаваш. Всеки от нас е един Бог в развитие. Не сме безпогрешни, но точно затова сме тук - за да се учим.

Всеки сам е господар и творец на съдбата си, независимо дали собственото му творение му харесва или не. Но точно за това имаме силата и да го променим. Намери своята истинска среда - обкръжението на осъзналите се. Трябва всяка клетка от тялото ти да се радва на живота. Трябва да живееш, работиш и твориш мотивирана от чисто вдъхновение. Това не само е възможно, но е и напълно, и лесно постижимо. От теб зависи дали ще преодолееш пречките вътре в себе си и ще го направиш.

Детето ти е вече голямо - него няма какво да го мислиш. Дори когато са малки, и ги сметаме за някакви "подчинени" нам индивиди, те са равностойни на нас духовни същности, ако не и по-развити.

Направи нещата, които винаги си искала. Чукай се като кучка, ако трябва. Зарежи всякакви скрупули и догми - достатъчно си живяла за другите, сега малко поживей за себе си. Важното е първо да се успокоиш и да си починеш от глупостите, в които си живяла.

След това започни да твориш - опитвай се да пишеш стихове, да рисуваш, да бродираш или да съчиняваш прости мелдийки. Не обръщай внимание на това колко несъвършени и нескопосани ще изглеждат в началото - самият акт на съзидание е важния в случая. Скоро вдъхновението и радостта ще започнат да те спохождат все по-често.

Накрая, когато добиеш достатъчно увереност в могъществото си, направи изборите в живота си - спокойно уверено, без да мислиш за обществено мнение, за пари, и за всякакви други глупости (приеми, че си единствения истински човек на планетата - всички останали са някакви пластмасови механични кукли, които щат-нещат ще са принудени да се съобразят с волата ти).

Ако ти е нужно "побутване" мога да ти препоръчам много книжки за четене и посещение на определени семинари, които със сигурност ще те "събудят".

М-р Х, терапевт

 
  ...


...
преди: 14 години, 1 месец
hash: aebb5b83ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не е късно да промениш живота си, но дали този, другият, ще отговори на представите ти и няма да се окаже просто следващият. Доста едностранно пресдставяш вината за ситуацията - виновни са само съпругът ти и приятелите, а твоята вина се изчерпва с търпението ти. Но ти си знаеш най-добре, все пак 5 години студенина и различни легла е показател за трайно разрушаване на семейството.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: ef7792b132
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какви принципи, какви 5 лева...Язък за престижната ти професия и "хубавия" дом...нямаш достойнство и за 5 стотинки...Ще кажа тук без съжаление, че жени като тебе, които от страх търпят какво ли не, в т. ч. и физическо насилие, не заслужават съчувствие и подкрепа!

Само имам един въпрос... по-страшно ли е да напуснеш идиота с който живееш, или е по-страшно да седиш с него, и детето ти да страда и да се потиска?!

Не, такива жени ме изкарват из релси, честно. И отгоре на всичко: "Да отида ли при любимия, или да си остана със "съпруга си" и "хубавия" дом???!! Боже...
Сега ще си навлека упреци от всичките търпящи съпруги тука, но...не знам за кого е от полза това "търпене" - за тях ли, за децата им ли...

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: ca2dc3c14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 3: гледаш много сапунки! Не става така в живота, за съжаление.

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 5ef5d55228
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря на всички, оставили коментари по темата!

Към номер 4 - мисълта да напусна съпруга си е отпреди повече от 10 години, не, откакто съм срещнала другия.. Просто новата връзка ми вдъхна повече увереност в самата мен, а и винаги съм си мислела, че интелигентните хора трябва да изчакат децата им да пораснат, за да се разведат, което се оказва грешка - факт!!

От ситуацията единият ще е ощетен, наясно съм.. В случая , с поведението си съпругът ми показва, че той ще е ощетеният, неразбраният, повече страдащият и на моменти дори се улавям, че го съжалявам, а не трябва - нима той е изпитвал такива чувства , когато ме е удрял или обиждал??

Осъзнах , че за 20 години не познавам човека до себе си - не предполагах, че един мъж може да проси обич, при факт, че съм споделила, че нямам чувства към него и може да изглежда толкова жалък. Според него съм много добър човек и някой ден пак ще го заобичам. А има ли рецепта за това ?? Аз не мисля...

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: e9bed9b866
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Човек от отчаяние може да прави всичко, но губи уважението ни. Не бива да продължаваш да живееш с него само от съжаление, дори той сега да е склонен да го приеме. След време и двамата ще разберете, че само сте отлагали края, а той е неизбежен. Няма смисъл, макар, че мъжът ти не мисли така сега.

 
  ...

...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 25fdca32f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   След като ти сама казваш, че чувстваш студенина в дома си и не ти е добре, това отговаря на всичките ти въпроси. Детето ти (колко да е дете, на 17 е, по дяволите!) вече е достатъчно голямо и отдавна е прозряло, че в семейството на върви. Няма да му повлияе толкова тежко развода, а пък и те обича достатъчно, за да те види щастлива. За мъжа ти няма какво да кажа - не знам защо си го търпяла това, но любовта е сляпа. Омитай се, преди да си се разколебала съвсем и си почини малко от този тормоз - заслужаваш го!

mosh

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: e8018081c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В моето семейство положението се оказа сходно.Не търпи повече, позволи си да бъдешщастлива с мъжа които те цени, не този които те е тормозил и продължава да го прави по различен начин. Това са нещата от живота и всеки си получава урока според заслугите.Детето ти е достаъчно голямо и е зад теб,ще те подкрепи във всяко решение, така направих и аз когато моята майка,разреши на себе си да бъде щастлива с човек които я обича

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 832ba14683
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   ААААААААААААААААААНННННННННННННННЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ,НЕ СЕ съобръзявай с никой .
Този мъж "изверг", си е мислил,че си му вързана в кърпа .
И моят ,бившият си мислеше така, и след ,като му казах КРАЙ , РАЗВОД, РЕВА , НА КОЛЕНЕ МИ ПАДАШЕ СЕ И СЕ МОЛЕШЕ ,
ДА АМА НЕ ,БЯХ ТВЪРДО РЕШИЛА ,ЧЕ ЖИВОТЪТ СИ Е МОЙ, И МЕН МАЙКА МЕ Е РАЖДАЛА,СТИГА СЪМ ТЪРПЯЛА , НЕРВИТЕ МИ БЯХА ОПЪНАТИ ДО КРАЙНА СТЕПЕН.
ТОЙ СИГУРНО МИ Е КРЪШКАЛ, НЕ ЗНАМ И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ ,ЗАЩОТО НЕ ГО ОБИЧАХ.
РАЗБРАХ САМО ЕДНО ,А ТО Е МНОГО ВАЖНО ,ДЪЩЕРЯТА МЕ ПОДКРЕПИ ,СЕСТРА МИ СЪЩО , БЯХ НА 35Г., И ОСЪЗНАХ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ПРОДЪЛЖА ЖИВОТА , И ТАКА И СТАНА .
СРЕЩНАХ НЕВЕРОЯТЕН ЧОВЕК , ЖИВОТА МИ СЕ ОБЪРНА НА 360 ГРАДУСА.
ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИМУ,ГОРЕ ГЛАВАТА ,С ТЕБ СЪМ НАМЕРИ РЕШЕНИЕ ,ОБАДИ МИ СЕ ,ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА РАЗБЕРА ,КАКВО СИ НАПРАВИЛА .
СЕГА СЪМ СТРАШНО ЩАСТЛИВА.ПОЖЕЛАВАМ ТИ ТАКОВА ЩАСТИЕ И НА ТЕБ.

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: e4ae41af85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   " ЖИВОТА МИ СЕ ОБЪРНА НА 360 ГРАДУСА" - поредната глупост. Току що каза, че животът ти не се е променил. :))))

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 832ba14683
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   НАПРОТИВ, КАЗАХ МНОГО ЯСНО ,ЧЕ ЖИВОТЪТ МИ СЕ Е ПРОМЕНИЛ.
СИРЕЧ, ВСИЧКО ,КОЕТО НЕ СЪМ ИМАЛА ДОСЕГА ,ЛЮБОВ,РАЗБИРАНЕ ,СЕКС, .......
А ,СЕГА ИМАМ ВСИЧКО ТОВА: ЛЮБОВ, УВАЖЕНИЕ,СЕКС,РАЗБИРАНЕ,ПОДКРЕПА,СПОКОЙСТВИЕ....
КАКВО НЕ ТИ СТАНА ЯСНО ??? № 14

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker