Не съм влюбена в приятеля си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не съм влюбена в приятеля си
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2395 пъти
Здравейте, ето я и моята история.

От около 2 години имам приятел, по голям е от мен с 9 години, не че аз съм кой знае колко малка.
Момчето е добро, прекалено добро, отговорно и т. н.... Беше уж на шега, моя идея да се виждаме неангажиращо, а той да си търси др. момиче през това време. Обаче той се влюби в мен, замина да работи в друга държава някъде последните 8 месеца и си мислех, че ще му мине, ама не стана, още по - зле стават нещата, иска да отида при него.

А аз някак си не искам, защото се държа много добре с него, дори по - добре от всички тези дето уж са го обичали, но не съм влюбена, когато си помисля за него не ми се подкосяват краката и не ме боли, когато го няма....

Освен, че нямам онези токова красиви чувства към него, мисля че има нереална представа за мен, приписва ми някакви страхотни черти, аз ги нямам, смея да твърдя, че се оценявам обективно до колкото е възможно човек сам да прави това...
Другото, което е говори за деца, аз смятам че около 30 - 31 е добра възраст, не съм готова в момента, дори не мога да си го представя.

Харесва ми начина по - който се държи с мен, няма нищо лошо, няма проблеми, няма спорове, не сме имали и някакви лоши ситуации в които да се видим кой как ще се държи, само хубави моменти.

Та въпроса ми е какво вие бихте направили в такава ситуация?
Хората женят ли се и създават ли семейства, само защото са обичани едностранно?
А след като нямаш такива чувства и се събереш с човека, какво става?

Благодаря предларително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: e5ac99daac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Седнете и се изяснете! Защото в една връзка не може да мислиш само за себе си! Най-нормалното нещо на света е да иска деца, и то да ги иска час по-скоро. Както вече спомена е 9 години по-голям от теб, а ти искаш деца на 30-31, когато той ще е на 40 - абе, все си мисля, че в днешни дни мъжете по-късно стават бащи, ама на 40 да станеш баща на първото си дете, при положение че може да го направиш много по-рано...
Ако не си готова да заживеете заедно и да му родиш деца, то тогава се разделяйте час по-скоро, без взаимно да си губите времето. А ти вземи порастни, че след 30-те години вече мъжете много се променяме, и не търсим просто гаджета, или някой да е до нас, колкото да не сме сами, а търсим потенциални съпруги и майки на децата ни, каквото търси в теб и твоят приятел. Очевидно е, че те е страх от съвместния живот и майчинството, но не е зле да започнеш да свикваш, че колкото и да си млада, и все още да ти се живее, това в доста близко бъдеще ще стане факт. Имай предвид, че и биологичният часовник си тик-така, и да не стане така уж да си млада, уж да чакаш до 30-31, пък накрая да се събудиш на 35-36 години, все още в чакане на "принца на бял кон" и без деца, а с много напреднала възраст за първа бременност.
Познавам такива жени, които така разсъждаваха, и в крайна сметка така и не се решиха да създадат семейство и деца, защото първо уж бяха млади и им се живееше, сега пък все още търсят подходящия, а вече гонят усилено 40-така...
Не че трябва едва ли не да се пришпорват нещата, но не е зле да прецениш приоритетите в живота си, тъй като приоритетите на мъжа ти са ясни - семейство и деца. Та ако имате различия в приоритетите най-добре се разделяйте докато сте още млади, ти се наживей още 4-5-6 години, и когато наистина узрееш за тези важни стъпки в живота на човек, тогава ги направи и ти. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bbbae1217f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен го обичаш. Просто той прекалено явно си изразява чувствата и ти подсъзнателно се дърпаш, все едно ти се натрапва. Жените сте така, ако няма интрига и съмнения, че може и да не те обича чак толкова, на вас просто ви изчезва тръпката, приемате партньора за даденост и започвате да се чудите дали го обичате. Затова и не ти липсва, защото знаеш, че ти е вкърпа вързан и рано или късно ще се прибере.

Но представи си, ако подозираше, че изневерява. Тогава щеше да се питаш "аз по-грозна и тъпа ли съм от онази". Щеше да му се натискаш, само и само да избере теб, щеше да оценяваш малкото мигове, в които ти се обяснява в любов, щеше да имаш въпросните пеперуди. Ама той просто е сигурен в чувствата си и не се колебае да те дарява с внимание и комплименти, защото не изпитва съмнения относно теб и чувствата си към теб.

Само ти грешно схващаш посланието му на подсъзнателно ниво.

Той ти казва: "спечели моето доверие завинаги, сигурен съм, че ти си моята половинка. желая те".

А ти го тълкува: "оф, този е толкова изпаднал, че се е лепнал за мен, освен това е толкова предсказуем, но пък не може да се отрече, че е мил, но все пак си остава лепка".

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 7c163f0980
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Влюбването е като пясъчен часовник пълни сърцето изпразва главата. Научи се да правиш разлика между влюбване и любов.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8868ac13f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много сте ми интересни с това постоянно търсене да ви пърхат пеперуди в стомаха. За мен това са само феромони - не е влюбване, нито любов.
Авторке, не те боли, когато го няма, защото момчето се държи прекалено добре с теб, показва ти, че те обича, чувстваш се единствена и незаменима, и си вярваш, че ти е в кърпа вързан.
Но ако в чужбина срещне друга, дали пък няма да те заболи?
Ако момчето ти предлага брак и иска деца от теб не знам какво се чудиш. В днешно време да намериш мъж, който да поеме инициaтива за тези неща, е такъв късмет. Жалко, че не можеш да го оцениш...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 60d08b8607
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Н а колко си?
Значи може да не осъзнаваш,че го обичаш ,но мисля ,че ако реши да те остави ще си промениш мнението...Подкосяването на краката и другото отминават с времето, според мен.Ти ще решиш дали да си с него ,но приерно ако намериш някой с които да ти се подкосява всичко може да няма хубави черти,май лошите момчета имат такова действие...

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 4695327aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Коментар номер 2 е в десетката и другото по повод на такова женско поведение и държане - ние мъжете казваме за вас жените, че не знаете кво искате! Ти трябва да го загубиш и да попаднеш на някой, който те ползва само за секс играчка, за да разбереш какво си изтървала....В стомаха усещате пеперудите ама не и бръмбарите в главите си.....
М 35

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8c6315da62
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще ти отговоря чрез мен.

Много съм влюбчива, с много връзки и къси, и дълги, и флиртове, и всичко. Бях решила на 35 да раждам от донор, ако не намеря НЕГО. На 30 се запознах с едно момче - флиртче, чат, телефон и за мен, лично, до там. Да, ама за него, не. Премести се в София, заради мен, отиде да работи в чужбина, за да сме заедно. През цялото време аз не знаех дали е моето момче. А той всеки ден ми звънеше, идеализираше ме, показваше ми, че ме обича. А аз... аз не знаех какво чувствам. Нямах пеперуди (а много добре ги познавах), нямах непрекъсната мисъл за него, нямах страст, като от филмите.

Седнах една вечер и се замислих. Толкова много връзки и все неуспешни; толкова много пеперуди, а нищо градивно; толкова свалки, а накрая рев след поредния.
Разказах му всичко това. Ама всичко. За страха от сериозно обвързване, за тва, че съм труден характер, за многото ми перипетии. Той само ме слушаше и после остана. Остана, след, като не му вдига телефона, остана и след, като всичките му приятели го съветваха "абе, мани я тая".

Сега 8 години по-късно, живеем заедно, имаме дете и благодаря на Господ, че ни събра. Понякога, дори и пеперуди се появяват, понякога си устройваме и безпаметни нощи, най-добри приятели и чудесни партньори.

Господ е събирач, казват. кажи му честно всичко, което мислиш. Така или иначе нищо не губиш. Може да те притиска, а може да сте си половинки, не се знае. Но имай предвид, че мъжете си познават партньорите, доста по успешно, от нас - жените.

Успех, мисля че си струва да опиташ. Със спокойствието на ромолящата река, среднощните искрености и пълната отдаденост. Това момче не е за изпитване, а за хармония.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 60df21ccb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Браво №7 !! Ето една мъдра жена! Авторке, ти мъжете тук няма да чуеш ама поне хубаво виж №7 какво е написала.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ee711c81ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Е ти ако си мислиш, че с когото и да тръгнеш ще си вечно влюбена в него... След 2 годишна връзка колкото и пеперудки да са пърхали в корема ти, вече ще са отлетели! За дългосрочна връзка човек набляга на съвсем различни неща - като доброто отношение, взаимното уважение, разбирателството, взимопомощта... Пък ако след 10-15 години семейно щастие душицата му отново закопнее за някоя тръпчица - прави някоя забежчица за година-две, без да наранява и обижда партньора си, естествено, и това е!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bbbae1217f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много жени правят грешката, вечно да търсят пеперуди. Забъркват се с лоши момчета заради пустите пеперуди. На края се измарят от много връзки, отнели душевността им и заключават, че всички мъже са идиоти. Само че добрите момчета, както виждаш, не всяка ги цени. Хем искат лоши момчета, хем реват, като си изпатят. После пак искат доброто момче, ама късно, чадо. А те са си останали с пеперудите и нищо изградено с никого цял живот.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: b7c744a2e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Омъжи се за него, ако мислиш ,че те обича. В една връзка винаги единия обича повече. Не бързай да раждаш дете обаче, поживейте и тогава. По-добре е мъжа да обича повече в един брак. Жените правят много повече компромиси в брака,за да си запазят семейството. Така че гледай той да те обича повече. Инстинкта на жената да съхранява семейството е много развит, така че ако той те обича няма да ти се налага да хвърляш нерви и трудни компромиси в брака. Но не забравяй, че обичта трябва да се поддържа, да се съхранява, независимо кой обича повече. Имам предвид, ако той те обича ти трябва да направиш така, че тази му обич да се запази.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 118ea22306
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз в момента съм в подобна ситуация и също не знам какво да правя. Май съвет не мога да ти дам, но четейки другите отговори си помогнах, за което страшно благодаря. Осъзнах, че добрите момчета пеперуди не пораждат, но ти дават много повече. Изпиташ ли пеперуди още в началото - Бягай

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: d847bd049f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Той ти говори за деца, защото иска да ти покаже, че държи на теб и те обича, а щом те обича, ще е готов и да те поизчака с децата.
Мисля, че именно това те стряска и обърква.
Моят мъж е с 9 години по-голям от мен, но аз не исках деца веднага и му казах, че си представям брака без деца първите три години. Е, омъжих се за него, изчака ме търпеливо 3 години, без да мрънка, но като мина третата година започна да ми напомня, че иска дете, но тогава и в моята глава се бяха появили мисли в тази посока. Бях готова, а може би и така е трябвало да стане, защото детето беше заченато само от един-единствен опит. Държах на определени месеци и започнах с този, в който най-много исках детето ми да има рожден ден. Говори открито с него какво те притеснява.
Не съжалявам за решението си, бракът без деца известно време е прекрасен, а и дава възможност да разбереш дали човекът наистина е твоят човек. Макар и преди брака да бяхме живяли 4 години заедно, а после още 3 в брак, аз имах едно наум заради омъжили се и веднага родили и още толкова скоропостижно развели се
За мъжа не е проблем да има деца малко по-късно, нали не ги ражда той, ако те обича, ще те изчака.
Много е хубаво мъжът да е влюбен в теб, въпреки че при нас беше взаимно и на мен ми пърхаха пеперуди, се чувствам в пъти по-добре, откакто престанаха да ми пърхат и започнах да разсъждавам по-трезво.
Най-важното е мъжът да държи на теб и да те обича, така ще прави какво ли не, за да ти угоди и да ти се хареса.
Ако този мъж е перспективен, има скъпоплатена професия и ще може да осигури стабилен финансово живот за семейството си, ще можете да пътувате и да се развличате, няма да съжаляваш, ако се спреш на него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker