Как се справяте с болката? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как се справяте с болката?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2341 пъти
Здравейте, скъпи читатели! Ще се опитам да бъда максимално кратка, за да не ви отегчавам. 2 години ходех с едно момче, с което скъсахме преди 9 месеца и раздялата беше тежка.. просто вече не можехме да имаме един ден без да има скандал за най-малкото нещо и решихме, че ще е по-добре да сме разделени. Е да, ама не.. много тежко преживявах раздялата, докато той на втория ден започна да се занимава с други. Аз ги виждах и страдах все повече и повече..

Мина време и лека полека свикнах с болката и не ми правеше впечатление, докато той не се сети, че съществувам. Започна да ми звъни, а аз глупачката му вдигах, виждахме се, пишехме си, говорихме си (какво ли съм си мислела, че ще се съберем? Хаха.. ) докато не реших да го питам какво цели с тези действия.. Каза ми, че просто ей така и че му било забавно да сме ПРИЯТЕЛИ? (С бившата си да е приятел?? ) Все едно ме нокаутира с тези думи, след което всичко, което не си беше отивало се върна.. Върнах се в първите месеци на раздялата ни и определено съм сигурна, че няма да понеса тази болка отново. Писна ми да страдам, хората около мен та дори и негови приятели ми казват, че не заслужавам това. Че дори той не ме заслужава и че трябва да съм глупачка, ако се съберем (но само този, който е обичал най-вероятно ще ме разбере защо съм му отговаряла и защо изобщо съм се занимавала отново с него... )

Моят въпрос към вас е, как се справяте и как сте се справяли с тази болка, наречена любов? Благодаря ви за отделеното време да прочетете историята ми. Всеки съвет ще ми е от полза!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: c271e236a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако смяташ, че е невъзможно да поддържате приятелски отношения с него му кажи. Обясни му, че все още изпитваш чувства към него и е невъзможно да го гледаш само като приятел, затова и предпочиташ да нямате контакт, за да опиташ да започнеш живота си отначало.
Сигурно иска да си те държи като някаква сигурна опция, така че ти си прецени дали искаш да се превърнеш в твърдата, но сигурна резерва...
А и не на последно място - клин клин избива, така че поне опитай да излизаш с други момчета, най-малкото за да си припомниш как е, пък току-виж и си успяла да срещнеш "принца на бял кон". :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2fdbd02009
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С болката се справяш, като я приемеш: да, тя е тук, тази болка, има я. Да, боли ме; да, липсва ми въпросния човек. Като приемеш ситуацията такава, каквато е, тя
ще спре да те тормози.

А докато мислиш "искам да съм с този човек, но него го няма" това ще те прави да те боли.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1de71245da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Болката от това трае година и половина-две (както и влюбването). Просто се въоръжи с търпение!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6f6ad87267
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пия аналгинче.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b302712344
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за съветите :) Номер 1 - излизам с момчета, но винаги ги сравнявам с него и все нещо не ми достига, за да допусна някой по-близко до себе си.

От Авторката

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c88bf27558
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Демонизирам човека в главата си, повтарям си лошите му черти, които са довели до раздяла, убеждавам се, че тези черти няма да изчезнат и дори да се съберем резултата ще е пак същия.
Не си пиша с него, не се чувам и не се занимавам с ама да си останем приятели и подобни глупости.
Щом сте се разделили значи има причина.
Само напред и беЗ да го идеализиран, просто защото в момента си самотна.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c271e236a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ама то това да сравняваш новите си гаджета с бившето е огромна грешка, която гледам масово се допуска. Всеки човек си е индивидуален за себе си, с хубавите и лошите си страни.
Най-добре намери някой, на когото поне да дадеш шанс да се доближи до теб, защото и самотата допълнително натоварва. Пък и вече като си дала на някой да прекрачи границата останалите крачки са по-лесни. Той излиза и спи с други момичета, а ти трябва едва ли не цял живот да се измъчваш за разбитото си сърце - как пък не! След една раздяла и аз бях така, докато в един момент не си дадох сметка, че животът си тече, и колкото повече се самонавивам да не бъда с други, толкова по-зле за мен, защото това загубено време никой няма да ми го върне, нито пък някой ще ми каже дори едно "благодаря", задето месеци наред не можех да погледна друга. Така доста бързо намерих и заместител на бившата, който заместител впоследствие ми помогна наистина тотално да превъзмогна ситуацията.
Не си хаби живота в преследване на нещо, което просто няма бъдеще, ами затвори най-накрая страницата и започни да си подреждаш мислите. Гледай само напред без да се обръщаш да търсиш нищо в миналото си, защото само така ще успееш окончателно да продължиш напред и да намериш щастието. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 527d23c2e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Намери си занимание, което да ти отнема голяма част от деня, и така постепенно, ще видиш, че няма да ти остава много време да мислиш за него. Съчетай го и с по-чести излизания и запознанства с нови хора, и ще видиш как всичко бавно, но постепенно се нарежда.
Аз излязох буквално от Ада, и от личен опит зная колко боли, но повярвай ми, колкото и банално да звучи истината е, че времето лекува :) Успех :))

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fdf3ec7504
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз съм била в същтата ситуация много добре ми е позната. Имала съм връзка 2 години обичах го страшно много, в един момент всичко се обърка. Реши че вече неиска да сме заедно замаяваше ме извесно време а аз му вярвах. Накрая разбрах че той не ме е обичал, беше тръгнал с едно момиче с което преди време когато бяхме заедно ми се кълнеше че няма нищто общо и няма и да има. А сега след толко време искам да ти кава че дори и да ме е наранил страшно много го обичам много но това няма значение. А със болката няма как да се справям, дори самата аз се залъгвам че не ми пука за него. Сега съм със момче което с еопитвам да го обикна но немога и виновника за това е пак Той.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7dc5ce17f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   викодин

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c2790bec8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Как се справям ли? Все още не съм се справила-насълзиха ми се очите и сега, докато ти пиша. Не искам да те отчайвам, но приеми фактите и това е. Аз бях като теб, звънеше ми само за секс и накрая ме попита съгласна ли съм да сме приятели с облаги, когато той имал нужда. Моето сърце е разбито от 1 година вече и не се намери някой да го оправи :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 532466fd05
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11, едно към едно са ни историите.. Разбирам те напълно как се чувстваш..

Благодаря на всички, които ми вдъхнаха кураж! Бъдете живи и здрави. Обичам ви!!

Авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ef3bbb558c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Много е гадно някой да те омайва, да ти говори неща от сорта "ще сме заедно завинаги", "обичам те", "искам да живея с теб и да създадем семейство" и да те разкара, просто защото си му безразличен вече. Това не е сериозно и отговорно отношение и поведение на един зрял човек, който би трябвало да осъзнае, че причинява психически травми на други човешки същества. Разбира се такъв човек никога няма да получи някакво съществено, задълбочено и перманентно щастие и чувство на удовлетвореност през живота си, но защо трябва да си играе с чувствата на хората и да ги прави нещастни като самия него. Такива хора, които ни нараняват трябва да ги съжаляваме, а не да страдаме от липсата им.
Ся и на мен ми се е случвало да харесвам някой и на третия ден или месец да ми мине тръпката, но за да искам да живея цял живот с някой и да имаме деца, ми трябва много по-сериозна причина от харесване, секс и влюбване.
Но явно някои хора живеят ден за ден, без да се задълбочават, без да носят отговорности, без да градят нещо смислено и без влагат мисъл в думите си. Просто са си такива! С този тип човеци не можеш да градиш щастие, семейство и връзка. Не стават!!! Стават само за компания, за забавление и до там.
И аз се заблудих по един такъв, не 2 години, а цели 4. Болката е неприятна. Знам, че няма да съм щастлива с него, поради ред несъответствия в характерите ни, наранявал ме е многократно за сметка на малкото, но неповторими моменти, които съм имала с него. Има как да се получи, но за сметка на много нерви и здравето и достойнството ми. Затова реших, че не си струва да правя подобни рисковани и пагубни експерименти със себе си. Достатъчно ме е наранил, за да преценя, че нищо хубаво няма да излезе за в бъдеще. Така да се каже - при мен чашата преля! Ако и вие я чувствате преляла слагате край на връзката и се вземате в ръце, колкото и да е трудно и болезнено. Това е едно от най-големите препятствия в живота (да не дава Господ за по-големи, защото ги има за съжаление), което ни тества, за да покажем на себе си колко сме силни. Е? Силни сме, нали;)?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 44fc9b46f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Сменям жените

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c316e65b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Знам какво е.. и аз съм късал с гаджето ми, с което сме 2 години и малко повече.. много е гадно. Относно твоята история, знам какво е.. с една дума е бил КУРВАР, щом ти е казал "ЗАБАВНО МИ Е ДА СМЕ ПРИЯТЕЛИ", направи си извод, продължавай напред въпреки, че ти е трудно, времето лекува! УСПЕХ, ПРИЯТЕЛ/КА!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker