Любовта, която никога няма да се състои - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любовта, която никога няма да се състои
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 8155 пъти
Рутината е най-честият убиец на живеца у хората, но и безкрайна необходимост за оцеляването им. Тя убива жаждата за емоции както и страстта, но създава ред и дисциплина. Човекът е съвкупност от несвързани емоции и логични приоритети. А единственият двигател на дисциплинираното поведение е емоцията, парадоксално но факт. В безкраен синхрон, единствено емоцията е способна да накара човека да постави ред в живота си. Единствено страстта те дарява с търпението да мислиш и да работиш над своите проблеми, и да ги довеждаш до край.
Невероятно е как щастието се съдържа в съвсем различни и непредвидими обстоятелства, събития или случки от нашия живот, противно на това къде си мислим, че се намира то. Истинското щастие е мимолетно, случва се когато не очакваме, не плануваме и не мислим. Но не би било възможно ако не беше скуката и рутината.
Истинското щастие може да бъде съзерцание към цвете или птица. Може да бъде разговор с приятен, но почти непознат човек. Може да бъде трепет и влечение към друго човешко същество…. Живеем във време на лесни и бързи комуникации, но всъщност това изцяло ни парализира. Най-вероятно няма да те видя пак… въпреки че би било толкова лесно да те намеря. Но какво говоря? Дори не е нужно да те намирам, аз знам къде си. Но ако те потърся, нищо няма да се случи. Всъщност ще се случи - ще престъпя своите принципи, а ти мислено ще нарисуваш моя профил базиран на погрешни заключения вследствие на моите неразумни стъпки…. Жалко. Аз наистина те харесах, накара ме да се усмихна, да бъда най-доброто от себе си. Не разбирам защо така се случва. Защо срещаме даден човек в неподходящ момент? Защо е толкова сложно за разгадаване? Не бих съжалявала ако знаех, че съм само аз, но не мисля че бях само аз… Истинското привличане, вярвам, се случва само когато е взаимно. Иначе не би я имало магията и енергията на момента. За пореден път редът убива емоцията вътре в мен, но тя ще тлее и ще ме зарежда от време на време, за да не се превърна в един робот, за да запазя поне малко от човешкото в себе си. Не ме е срам. Не ме е срам да споделя пред себе си, че ти се невероятен. Аз почти не те познавам. Но това, което виждаме първо от хората, е тяхната същност, всъщност е толкова просто. Знам, че имаш недостатъци като всеки друг. Но твоите плюсове те правят един специален мъж. Дори не беше нужно да разкриваш много от себе си. Дори безобидните шеги, малкото информация ми дадоха достатъчно информация за теб. Защото аз вече се научих да прочитам хората от малкото досиг, който имам с тях. Няма значение с какво се занимаваш, кой е любимият ти цвят или каква музика харесваш. Има значение само твоята душевност, която не беше нужно да разкриваш с думи. Аз просто я усетих. Общуването не се случва само с думи. То е поглед, жест или усмивка. То е много повече дори. Сливане на една душевност с друга. Само ако знаех…. дали и ти мислеше така като мен. Тогава бих пристъпила всички принципи. Но аз, аз не се срамувам от своята душевност, от онази душевност, която ме кара да създавам хаос в реда. В крайна сметка, тя е тази, която ме кара да живея.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 54

преди: 9 години, 5 месеца
hash: c3e702ca90
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом знаеш къде да го намериш, намери го! Знаеш ли колко много хора не знаят къде да се търсят, а други въобще не са се срещали! Не изпускай шанса, който имаш... По дяволите принципите. Накрая само те ще ти останат.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ba709643c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти да не си Илияна Вукова, ако е така чакам да ме намериш, не се страхувай, направи го.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a88ba0e6cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти как се държа с него? По какъв начин му показа, че те е докоснал? Той как "показа всичко от себе си"?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: eb87696591
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Към авторката: Мъж съм, разбрах те много добре, права си и добре си го описала. И аз го чуствам така, когато го чуствам...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bcba753740
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Леле... първите редове ме впечатлиха страшно много, изразила си се страхотно.

Само това мога са споделя с теб, защото и аз имам проблеми с принципите си и не мога да ги престъпя.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b06e5ab941
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много хубаво си го написала,наистина!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 505572e945
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Все едно писано за мен. И все пак се радвам, въпреки, че идва времето на непреклонната воля и неповтарянето на грешки - правило номер едно, човек се учи веднъж и е въпрос на чест да не повтаря една и съща грешка. Но самото съвпадение, показва, че такива неща като случайности няма на света. 90% от живота е програмиран. Дано всеки приложи останлите 10% по добър начин.
Радвам се на коментарите горе, добре е да бъде оценявано нещо настъпило в резултат на информационен обмен. А всъщност няма да ме е срам, когато оглупея някой ден. Но дотогава има време/.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 505572e945
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Както винаги , 90 процента от коментарите търсят външната страна. Не могат да си представят едно изцяло вътрешно нещо. Авторке, желая ти повече моменти на размисъл и съзерцание, въпреки, че пред теб думата размисъл и рационалност не трябва да се употребява. Имаш в излишък. Винаги съм разчитал на интуицията до момента , в който попаднах на нещо ултрарационално, което се опитва да преподреди света. Остави ами засега успява. Да се чудиш, да се радваш ли или само да се чудиш. Единственото нещо, което ме е учудило до днес.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8f42cc8f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката - До номер 9: кое е това ултрарационално нещо, на което си попаднал? Много поетично звучиш, но изобщо не разбрах за какво става дума. Звучи сякаш правищ някакви научни експерименти и си на път да направиш откритие, което ще преподреди света. :) А другото ми предположение, може би по-реалистичното е, че става въпрос за жена, или по-скоро за Жената, която вече си открил и тя ще преподреди твоя свят, така ли е?
Номер 8: В темата не става въпрос за неповтаряне на грешки поради предишни разочатования. Става въпрос за непрестъпване на принципи - и тъй като не е станало ясно на всички, ще поясня - принципът, който визирам е Вярност, тъй като обратното би било Изневяра. Да, аз съм обвързана и би трябвало да е ясно от цялата изповед или излияние... както искате го наречете.
Тук номер 9 най-добре ме е разбрал. Става въпрос за едно изцяло вътрешно нещо, споделено точно на мига. Затова се е получило така хубаво (поне според коментарите ). Затова и заглавието на темата : '' Любовта, която никога НЯМА да се състои. ''
А за справка - сега се чувствам чудесно и в пълна хармония със себе си, непозволила на нелогичното да ме спъне. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7e1cd800eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Колко трогателно.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 505572e945
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От номер 8 и 9. При мен нещата се развиха по доста лош сценарии иразбира се съм отговорен аз, защото си позволих да гледам изобщо извън семейството. Да, бях предизвикан, имаше 'момент', имаше огромна енергия наоколо, породила се незнайно откъде, изобщо нещо като обещание за светло бъдеще. Но всъщност мисля, че и на двамата беше ясно че не трябва. И от друга страна дори да не помахаш на човека отсреща'хей нещо по специално има тук'. Както и да е помахахме си, но когато реших че искам да бъде по близо до мен някак си стана кофти, защото тя ме обяви за кръшкач и се опита да
разкаже на целия свят. Просто в един момент
любовта буквално се валяше и подритваше като парцал между нейни колеги, всички си мислеха, че сме правили кой знае какво. Много лошо впечатление ми направи това и общо взето започнах да си връщам вниманието и да не бъда толкова открит. Скъпо ми излезе. Съгласен съм че подобно нещо никога няма да се състои. То няма и как да се състои при положение, че всеки си е верен, а при мен дори секс и любов не са две отделни неща. Чудя се само каквотрябва, за да се прекъсне тази'връзка' някак си логично и планирано. Все пак трябва да се продължи да се живее има и други задачи

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e587fe3c93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   8 и9, който иска да бъде 12/
Само бих искал да споделя, че макар и да няма как да се състои каквото и да било, случилото се с мен е едно от най-важните в живота ми.
Жената, която можеше да преподреди живота ми в по правилната посока няма да може да го направи.
И причината се крие в моето качество или недостатък Отговорност. И желанието ми да не бъда като тълпата.
Парадоксално, но ако никой не изневеряваше, щеше да ми бъде по-интересно, когато е масово явление - просто не ме влече.
Както и да е, мисля, че се получи много интересна интелектуална 'връзка' в моя случай.
С доста повече емоции от едно просто изпълнение от света на животните. Но трябва да се вземе разумно решение, за да има и добър край, в което искрено вярвам.
Защото съм оптимистичен реалист по природа. И исля, че всички в България сме такива, иначе отдавна да бяхме изчезнали.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f3fc944f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Стоя край прозореца, гледайки есенното слънце, но и виждайки дъха си-дъхът на 1-н отминал живот. Бих определил своя живот като ценна акция, чиято цена непрекъснато се повишава. Но не се обърквайте-в моя чест не са създавани паметници, не са писани книги и тн. н.
Съжалявам за много неща през живота си, но никога няма да съжалявам за пътя, по който поех, защото знам, че обичах 1-н човек с цялото си сърце и цялата си душа.

Човекът е съвкупност от елементи, непрекъснато взаимодействащи помежду си, а неговата същност е синтезиран израз на взаимодействието между тях. Всеки елемент има място и ред, съобразени с букет от фактори, но насочени към достигане на определена цел, предопределена от детерминирани и вероятностни корелационни фактори.

Това, което е било, Е и ще бъде.. Най-красивите мигове в живота ми са свързани с теб, така и ще бъде...
Хммммм...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ebac079464
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Харесваш ли го наистина и познаваш ли го виждаш ли гои как общуваш с него и криеш чувствата си ли а знаеш ли дали тои те харесва

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e742fb57c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Има един постулат:
"ако след разумни усилия в определена посока, нещата не се случват - откажи се, не е било за любов, за друго е било, намери в съзнанието си това другото. ", но....
Доказване на верността чрез несъстояване на любовта? Възможно е, но изпълнението не е приятно - следователно не е правилно. Не сме дошли на този свят да се мъчим - дошли сме за любов и осъзнаване.
Авторке, защо не попиташ човека директно? Може да се е върнал в реалността на живота си и да се е оттеглил от духовната сфера. Не го мъчи, ами ако той страда и е фрустриран от ситуацията. В твоя власт е да решиш нещата. Жените винаги решават. Мъжете могат само да почукат, но дали ще им се отвори. Страхуваш се партньрът ти да не разбере? Едва ли, имаш вид на интелигентна и разумна жена.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e742fb57c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Истината не може да бъде изразена с думи. Ако прогровориш - ще развалиш мига. Поне малко. Но дали не е едностранна фантазия? Сама казваш - мислиш, че не си била само ти. Добре. Твърде вероятно е. Хората усещат, когато има реакция у другия. А искаш ли да продължи? Или искаш да спре. Господинът по-горе каза, че иска в неговия случай да спре. Само когато е взаимно е хубаво. Имаме ли сила да спрем една изградена мисъл-форма, веднъж възникнала. Тя придобива нещо като собствен живот независим от двата си първоизточника. Както децата като пораснат и заживяват самостоятелно.
Мисля, че трябва да се видите с човека. Поне още веднъж. Но да изчерпате въпроса този път. Не може да остават полу- неща. Трябва да се обясните. Почти съм сигурен, че ви мъчи и двамата създадената мисъл-форма. Опитайте се да поговорите открито, чувствата са се раздули до неимоверни размери без да има практическа възможност за разгръщането им. Това отклонява енергията и на двамата. Така няма да стане. Говорете, пишете си, приемете, че не сте съвършени и затова не можете да разваляте красотата с приказки. Все пак - всички сме хора, несъвършени.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 22d9f8db65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Тези принципи ли доведоха до неслучването на физическа връзка? Невъзможността да се случат грешки хубаво нещо ли е? Футболен мач без голове заслужава ли си да бъде гледан? Не уважаема авторке, практичното не е красиво. А обратното на красивото би било грозно. И понеже никой не иска да бъде грозен, единственият начин да се успокоят душите е да приемат, че няма красиво и грозно, има само безформена маса. Никаква емоция не може да зареди нещо без да разреди друго. Прост ЗЗЕ.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 22d9f8db65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Добре, откъде си сигурна, че е взаимно? Ти самата искаш ли го? Искала ли си го преди? Нищо не се разбира освен, че някой си те е впечатлил.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8d7cce6699
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Имаш три варианта за действие.
1. Обаждаш му се и се изяснявате.
2. Спираш да мислиш и да се зареждаш с енергия оттам. Намираш си други източници.
3. Сама решаваш да се отдадеш на мисли за онзи другия нелогичния и да получиш повече щастие. Само че дали този път той няма да те отреже?
Аз ти препоръчвам вариант едно. Ако не стане изясняването, приемаш че отговора е отрицателен и продължаваш пътя си. Аз поне така бах постъпил.
Спестили сте си с този човек болката от раздялата като не е имало. нищо. не сте подходящи за трайна връзка. А явно и той е принципен като теб. Женен ли е? Приятелка? Не виждам иначе причина мъж да те хареса и да не те свали. При положение че ити го харесваш

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f1773c1b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Много дълбоко откровение има тук. Интуицията ще ти покаже какво да правиш авторке. Нищо, че се съпротивляваш срещу нея. Няма начин -има и неизследвани области от човешкото познание. Не всичко ни е дадено да знаем ;

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5fa3667335
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Авторке, зодията ти Дева ли е?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 дни
hash: becc83c9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Все едно съм го писала аз. Същата ситуация. Случи се преди 13 години, просто го наблюдавах и изучавах, както правя по принцип с всички хора. Отначало само симпатия, а после вихър от емоция и чувства, които просто излизат извън контрол. Направих два опита да си изясня нещата, вярно не лице в лице. Просто не мога като някоя откачалка да го пресрещна и да му се натрапвам. Може да са си само мои изживявания, макар че съм почти сигурна че в далечната 2002г значех нещо за него, но това е толкова далечно. А той още мъти мислите ми и ангажира съзнанието ми. Понякога го мразя. Сега съм точно в момент на силни и неспиращи мисли към него, защото го видях за кратко няколко пъти и това провокира поуспокоилите се мисли за него. Хем искам да си говорим хем си мисля, че просто е безсмислено. Много искам да си отговоря на въпроса какво съм значела и какво знача за него. Но изглежда просто някои въпроси никога няма да намерят отговор. Въобще не мога да си мисля че някой друг може дори и една малка частица от това което той значи за мен да провокира. Просто опита ми ме накара да мисля така. Колкото и тежко да звучи като заключение той е моята голяма невъзможна любов - радост и мъка, сърцето ми и съзнанието ми просто са в плен на неговата личност - добър или лош - човекът, който нищо и никой няма да заличи от моята душа. Не го казвам просто така, да са само думи, лошото е, че вероятността това да е самата истина е изключително висок процент.

 
  ...
преди: 9 години, 2 дни
hash: 262d57b3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Близнаци е според мен. Те са толкова колебливи, но така често губят и любовта си, което не е леко за преживяване.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: fc80e89cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   И аз съм почти сигурен, че е Близнак авторката, само ще ти кажа, че ако тези неща някой ги изпитва към мен бих искал да го знам, а не да се слагат някакви маски и да правиш съвсем нелогични неща, напълно противоположни на това което изпитваш към този човек. Аз съм мъж и имам една подобна история, много голямо привличане, но просто има много пречки и няма как да се състои, дори не съм сигурен, дали момичето изпитва същото като мен, но няма значение, ако тя ми сподели нещо и ми подаде някакъв сигнал, бих се втурнал към нея и бих я прегърнал много много силно и никога не бих я изпуснал :) Затова бъди смела и му покажи по някакъв начин, че изпитваш влечение към него, защото може и той да изпитва същото и това да се превърне в една голяма любов!!! УСПЕХ

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d44a00e905
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Н 29 като прочетох това което си писал така ми се искаше ти да си този човек към когото изпитвам такива чувства, защото и аз имам подобна история.. но нищо не мога да направя повече а може би трябваше. Съжалявам всъщност за действията си но как да му го покажа след като ми изглежда толкова невъзможно да сме заедно.... особено след последните събития направо съм се отчаяла напълно, но ако знаех че например ти си човекът.. а това е мноого малко вероятно! И все пак защо ти не направиш нещо! :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: fc80e89cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   №30 Аз съм №29, Ако ти си това момиче, това би било невероятно просто хахах :). Много е сложно при мен, защото момичето е обвързано, уж не е щастлива, но прави съвсем други неща и не мога да я разбера, може би и аз правя странни неща, но и на мен ми изглежда невероятно да сме заедно, искам толкова много неща да и кажа, но просто не виждам как мога да го направя. Виждам я всеки ден и като знам, че не мога да я имам страдам много, болката е ужасна. Може би просто моментът не е бил подходящ и кой знае след време какво ще се случи. Опитах се да и покажа, колко много значи за мен, но явно не е било достатъчно. При нас е много много сложно. Може да разкажеш, малко повече за твоята история :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6caf96237a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Понякога животът ни поднася изненади. Подлага ни на изпити. Да срещнеш правилният човек в неподходящото време. Какво е всъщност любовта? Тя е да обичаш, без да притежаваш, да се радваш на всеки успех с този човек и да му желаеш най-доброто. Да знаеш, че щом всичко с него е наред, макар и никога да не бъдете заедно, това ти стига и си щастлив. Да виждаш онзи пламък в очите. Понякога да се сеща за нещата, които сте си говорили и това да предизвика най-милата, естествена и чаровна усмивка на лицето му. Понякога просто се налага да продължим напред.... колкото и да е трудно

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d44a00e905
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Ами Н31 аз не съм обвързана а просто излизам с един мъж, с моят човек не се засичаме или поне аз не съм го виждала от извесно време. Ние с него имахме връзка но се разделихме. След това и двамата се понастроихме един срещу друг, но никога не сме обсъждали реално защо така се получи, аз вече съм се отказала от него защото той не ме търси, може би не съм твоето момиче но щом изпитваш чувства към нея бъди искрен пък каквото ще да става поне няма да съжаляваш ако не се получи!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cf701ebb35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Стоеше там съзерцаващ, онзи поглед, който усещаш така както светкавицата бива усетена от притъмнялата земя. Светлината полази душата ми много преди да видя тътена в тези очи. 10 лета само светкавици се прокрадват в притъмнялото ми битие... а аз се радвам като напукана земя на дъжд... в очакване на ромолящите и танцуващи капки, които се случваха само, за да се достигне състоянието на набръчканост... сякаш всичко е толкова инертно, че се връща в същото положение... така както светкавицата се прибира пак в своя "удар"....

Б. П.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2ac759ffb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Н33 Не мога да и признавам чувства ще изглеждам като кръгъл идиот. Опитвам се да излизам с други момичета, но само тя ми е в главата. Лошото е че не мога да я забравя понеже я виждам постоянно и трябва да напусна или да я уволня от работа, а това са някакви супер крайни мерки които не искам да използвам. А твоя случай пробвай да се свържеш с него и женската ти интуиция ще ти покаже дали и той изпитва нещо към теб. Успех!!!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d1de976055
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Невероятно е как съдбата ни предлага само миг с човека, с когото бихме прекарали остатъка от живота си. Само този вълшебен поглед и едно сподавено "здравей", отекващо в празния коридор - само те няма да избледнеят, дълбоко запечатани в най-интимните кътчета на душата - там, където никога и никой няма да допусна. Невероятно е как един такъв кратък миг успя да преобърне целия ми живот, да ме накара да извадя най-доброто от себе си за да бъда достоен за теб. Мога да позная гласа ти сред хиляди други, мога да доловя погледа ти дори и в гръб, познавам стъпките ти от километър и винаги знам кога ще те видя, сърцето ми те усеща преди разума. Знам, този миг никога не е имал значение за теб, нито пък аз.
Всеки сам прави изборите в живота и обикновено дава воля на разума, потискайки душата и изневерявайки на сърцето си. Слагаме прегради и издигаме зидове за да сме част от морала и порядъчността. Знам че си прекрасен човек за всеки, който е имал щастието да бъде допуснат близо до теб. Знам че си била лъгана и наранявана безброй пъти и знам, че не би се доверила пак. Научих нещо много важно от теб, без дори да съм го искал - човек може да обича някого без надежда да отвърнат на чувствата му, да се радва за някой, който дори и не се сеща за него, да бъде добър и да се раздава до край за всички. Вероятно никога няма да бъда част от живота ти, но винаги ще имаш част от мен, защото така и не успях да си събера парчетата обратно. Може да съм имал само минута за разговор с теб, която е била изречена в мълчание, но имам цяла вечност за теб в душата си и в сънищата, а това никой не може да ми го отнеме, дори и ти.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6d28826a39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Номер 36, много хубаво си го написал, ако момичето за което го пишеш го види със сигурност ще се разчувства.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0209a7acfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   На мен не ми стигна коража, гледах го и мечтаех всеки ден, за това как ще вземе. Познавах го както никоя друга и той ме познаваше както никой друг, докато бях до него се чувстах цяла, някак си намясто. Очите и гласът му още ме преследват в сънищата ми, но най-силно ме боли от всичко неизживяно. Трябваше да направи само още една крачка и щях да съм негова, но той не я направи, а мен ме беше страх, а сега не спирам да се питам колко ще съжалявам за свичко което не се е случило. Не бъдете страхливи, направете вашата крачка, най-малкото след това няма да ви тормози въпросът "Ами ако? "

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0209a7acfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   На мен не ми стигна коража, гледах го и мечтаех всеки ден, за това как ще вземе. Познавах го както никоя друга и той ме познаваше както никой друг, докато бях до него се чувстах цяла, някак си намясто. Очите и гласът му още ме преследват в сънищата ми, но най-силно ме боли от всичко неизживяно. Трябваше да направи само още една крачка и щях да съм негова, но той не я направи, а мен ме беше страх, а сега не спирам да се питам колко ще съжалявам за свичко което не се е случило. Не бъдете страхливи, направете вашата крачка, най-малкото след това няма да ви тормози въпросът "Ами ако? "

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 531dc9e541
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Той - моята най-красива мечта... по-хубав подарък за коледа от това да прекарам миг с него макари да сме се срещнали по друг въпрос няма. Сега знам какво имат предвид хората като казват болен от любов... нищо немога да направя повече... никога няма да спра да те обичам... знам че със сърцето си трябва да знаеш за чувствата ми към теб... да се връщаме към миналото няма смисъл... то и бъдещето е неясно и все пак тези 14 години зад гърба ми говорят само едно ти и само ти независимо от всички обстоятелства и хората си просто част от душата ми. Пробвах да не ти обърна внимание, пробвах да ти обърна гръб, пробвах да те залича от сърцето и съзнанието си, повярвай ми добре се постарах, но няма смисъл не успях... просто искам да чувстваш топлината на сърцето ми и това да те прави по-добър и да придава смисъл в живота си. Какво значение има дали ще сме заедно и дали ще ти кажа всичко това в очите... аз съм с теб... виждам погледа ти, толкова ми е лесно да те визуализирам... за мен ние сме заедно и нищо не може да ме раздели с теб!

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 482dba3e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   36 след, , проза и литература`` тук ли дойде. Първия път ме разчувства, но сега не виждам защо да премигвам разчувстван.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 482dba3e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Там е грешката.
Първо се започва с любовта и чак после с опитите да забравите някого.
И когато си сменяш мнението при всяка възможност при която виждаш шанс другия да не чувства нищо, това просто не е любов.
Заради такава несигурност, аз лично казвам край.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d1de976055
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   36 съм.. до номер 40, не мислиш ли че е крайно време нещата да ти се случат така, както сърцето ти би искало?!
до номер 41: Да, случката която ме накара да пиша и да разглеждам този форум е една - тук сме анонимни и няма да спра да публикувам това. Извинявай, че те карам да премигваш!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 531dc9e541
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   40 съм до 36... да беше ти моя любим може би щеше да е по-лесно... поне щях да знам от първа инстанция че любовта ми е споделена и че нещо те спира... аз му дадох жокер... повече не мога да настоявам... и да чуя отново думите не ми се обаждай повече... когато нещо не трябва да се случва и света да преобърна няма да стане... аз не мога да твърдя със сигурност, че той изпитва същото... това са догатки... така би искало сърцето ми... оставям всичко на времето и съдбата. Така или иначе важно е да се чувстваш цялостен и да уважаваш себе си... любовта има много измерения и проявления... аз не мисля, че удрям на камък, просто се уча как да възприемам и изразявам чувствата си към него... той е различно и уникално изживяване за мен, не е точно платонично, той не е глупав или сляп, варианта да не знае за чувствата ми след тези съобщения, обаждания и въобще поведението ми не съществува...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 82d36a5b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Виждам, че тук пишеш, авторке, аз съм този, за който пишеш. Да, знам всяко едно нещо, с което си служиш и мислиш, защото съм искал да те познавам. Това няма да ме оправдае, но Ти трябва за момент поне да се поставиш на мое място, за да разбереш поне защо греша. Знаеш, че съм простил, че си с и си била с други, и си ме лъгала през това време, само и само нашата мечта да се сбъдне, но и аз имам нерви. Защото те обичам, въпреки че си с друг, даже и така да съм те ядосал, че да не сме заедно, пак ще си ми стоят чувствата. Но и аз имам нерви! Всичко съм търпял, само и само да се чувстваш желана, но и аз имам нерви, които имат предел в един момент. Каквото и да ме ядосаш на момента, то отминава бързо, ти си ми, и не се безпокой, местото ти е бетонирано и неизместимо. Авторке, виждаш, че явно най - много обич съм ти показал, когато си била с друг. Аз знам, че ако сме заедно ше сме хиляди пъти по - добри един към друг, понеже ще сме близо. Това отдалечено положение ни ядосва и двамата. Комуникацията е ужас. Чуденето. Авторке, аз съм ти простил непростими неща, които ти не би простила. За пореден път греша. Не смей да говориш, че те оставям, или съм те оставял, защотл знаеш че съм готов на луди неша за тебе и не съм аз този който е оставял другия сам, и не го натяквам. Съжалявам, че стана така сега. Мисля, че съм ти простил почти всичко възможно. Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но сега е моментът, в който ще разбера ти какво си способна да ми простиш и колко ме обичаш и колко е истина всичко за което претендираш! Но този път ти трябва ти по някакъв начин да ми го съобшиш, само и единствено ти. Ако ли не - мисля, че е редно да спре всичко. Аз моят тест във времето съм го издържал. Това е твоят тест.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6d28826a39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Номер 40, и аз нещо подобно, не съм сигурна човека който обичам какво изпитва, за съжаление във моят случай най вероятно да съм му безразлична. Той много ме нарани, наговорих му доста кофти неща. Преди няколко месеца направо се бях отчаяла, опитах се да го накарам поне да поиска да се видим.. той се държа грубо. Ние вече не поддържаме контакт и аз не мога да направя каквото и да е, той ми каза да не го търся повече. Особено след последното нещо което направи едва ли бих си позволила да го потърся точно пък аз-не съм някаква луда. А до номер 36, твоето момиче знае ли за чувствата ти, губиш ако не си се разкрил, рискувай дай и знак че се интересуваш от нея.. пък каквото ще да става.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 29cdfcf09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Номер 46 защо не й го кажеш това нещо на момичето в очите, от къде си сигурен че е авторката. Всичко за което пишеш съответдтва със една моя история., но може да са просто съвпадения, обеди се сам кое и какво е истина ако я обичаш колкото твърдиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9d242f72f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   От авторката на историята: Номер 46, 48 е прав, свържи се с момичето си, темата е наполовина художествена измислица, наполовина истина,провокирана от реална случка. Лицето, за което съм писала дори не е българин, така че мисли рационално. Ако искаш да бъдеш с някого, потърси човека по нормален начин, не налучвайки в някакъв форум.... Иначе какво да кажа, очевидно много хора в подобна на моята ситуация, са писали. Аз самата бях забравила,че съм пускала тази тема. Припомнихте ми. На днешна дата мога да кажа, че се радвам, че съм изляла този товар от себе си тогава. А на всички, колебаещи се, пожелавам да намерят спокойствието, така както аз го намерих след тази история. Не се чудете дълго, а решавайте - разума или сърцето. Все едното трябва да се избере. Аз избрах разума.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d1de976055
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Дал съм достатъчно сигнали, изразил съм се по достатъчно много начини - срещнах само безразличие, а то, повярвайте убива бавно всеки ден - от 36
Просто не е писано, не и в този живот..

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9bd89e2ef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Две години имах някакви пререкания с момиче което го беше страх да не го нараня и се правеше на недостъпна от време на време.
Винаги съм знаел какво точно чувства, но по голямата част тя правеше всичко аз да не знам. но и много пъти отчаяно се опитваше да ме накара да ревнувам. Изключително жалка беше на моменти.
Беше преди 4, 5 години мисля, а от няколко нямам особено сериозен контакт с нея.
Тогава и доставяше удоволствие ако види че ревнувам.
Дано да няма чувства към менe сега.
Защото за мен нейното евентуално признание в момента означава толкова, че ако чуя любимa та ми песен, ще започна да я пея и като свърши евентуално ще дочета.
Въпреки това знам, че има и неща с които съм я наранил, определено не е било нарочно, а и все пак не на мен ми доставя удоволствие от това другия да страдаше. Иронията е страшна.
Нейната гордост, желание за игри, грешна преценка затова кой иска тя да не е добре и да страда може би и до ден днешен и пречат.
Разочарован съм по скоро от себе си, че изобщо бях се захванал и втори път.
Тогава още повече показа каква е истинската и същност и тя определено не беше красива.
За вас е време да продължите и да намерите щастието.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b85f123a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Номер 51 как можеш да говориш по този начин.. горкото момиче!! Ай на бас че не знаеш защо си я оставил, ами защото си много велик и надут, нали! Някой направо сами си се вкарвате във филми, измисляте си дори сценарий.. и после тя си играеше с мен, а то било съвсем обратното. Ти сигурно и монахиня да беше пак ще ти изглежда грешница, имаш проблем във миналото, някой те е разигравал и сега си мислиш че всички жени са така.. и страдат невинни хора.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6fdecdb483
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   52,къде съм казал,че си е играла с мен.
Не знаеш историята,че да казваш как би ми изглеждало едно добро момиче.
Говориш така сякаш ти си това момиче и не си съгласна с моето мнение за тебе,хаха.
Ако страда е заради себе си,а не заради мене.
След нея всички ми изглеждат като се върна назад,страхотни момичета,тръгвайки към връзката без излишна гордост и с идея да се изгради нещо красиво.
Които са ми давали сигурност с поведението си.
Тя беше изключително объркан човек с грешна преценка,така че да,горкото момиче.
Както се подразбира дори и за такива моментно избухващи с излишна емоционалност хора както изглежда си и ти.Нямало е дори опити за разиграване.
Не са се срещали чак толкова глупави.
Караш ме да се връщам много назад,предизвиквайки ме да ти поясня защо казвам това.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6fdecdb483
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   52, къде съм казал, че си е играла с мен.
Не знаеш историята, че да казваш как би ми изглеждало едно добро момиче.
Говориш така сякаш ти си това момиче и не си съгласна с моето мнение за тебе, хаха.
Ако страда е заради себе си, а не заради мене.
След нея всички ми изглеждат като се върна назад, страхотни момичета, тръгвайки към връзката без излишна гордост и с идея да се изгради нещо красиво.
Които са ми давали сигурност с поведението си.
Тя беше изключително объркан човек с грешна преценка, така че да, горкото момиче.
Както се подразбира дори и за такива моментно избухващи с излишна емоционалност хора както изглежда си и ти. Нямало е дори опити за разиграване.
Не са се срещали чак толкова глупави.
Караш ме да се връщам много назад, предизвиквайки ме да ти поясня защо казвам това.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6fdecdb483
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

55.   52, къде съм казал, че си е играла с мен.
Не знаеш историята, че да казваш как би ми изглеждало едно добро момиче.
Говориш така сякаш ти си това момиче и не си съгласна с моето мнение за тебе, хаха.
Ако страда е заради себе си, а не заради мене.
След нея всички ми изглеждат като се върна назад, страхотни момичета, тръгвайки към връзката без излишна гордост и с идея да се изгради нещо красиво.
Които са ми давали сигурност с поведението си.
Тя беше изключително объркан човек с грешна преценка, така че да, горкото момиче.
Както се подразбира дори и за такива моментно избухващи с излишна емоционалност хора както изглежда си и ти. Нямало е дори опити за разиграване.
Не са се срещали чак толкова глупави.
Караш ме да се връщам много назад, предизвиквайки ме да ти поясня защо казвам това.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a01b8e1140
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   Номер 53 от 52, извинявам се ако съм те засегнала, може би не се познаваме, но ми припомни за един човек в миналото ми. Бяхме заедно само три месеца той преспа с мен точно два пъти и ме остави, аз се влюбих в него, много ме нарани, правех се на недостъпна. Характерът ми си е такъв дори с мъжът с който съм в момента понякога все още го правя въпреки че имаме сериозна връзка. За мен това да отдам тялото си на някого означава че го харесвам не мога да правя секс с човек който не познавам и ако след това той дойде за да ми се подиграва да ми казва че сама съм си била виновна да ме изкарва к.. ва и така нататък ще съм меко казано разочарована, ще действам емоционално и инполсивно. Недоверчива съм, по студена съм, но не съм объркана личност. Може би това момиче е нямала достатъчно опит и заради това се е държала така, може би греша.. разкажи малко повече.

 
  ...

1-50 от 54
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker