Когато трепета на любовта отмине - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Когато трепета на любовта отмине
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2686 пъти
Аз съм мъж на почти 38г. Живея заедно с приятелката ми вече повече от 10 години. Както често се случва, еуфорията от пламенната любов утихна с времето. Не мога да кажа, че имаме някакви проблеми по между си, но в последно време всичко стана едно такова монотонно, скучно, сиво. Вкъщи всеки си се занимава с нещо свое си, разминаваме се почти без да си говорим в повечето случаи или най-много да се уточни нещо от ежедневието и бита. Излизането също е рядкост в последно време. Секса също се случва все по-рядко и е някак си рутинен, без онази тръпка, която трябва да я има за да ти донесе така желаното удоволствие. Това положение някак си не ми харесва! Аз все още искам да усещам топлината на човека до себе си, неговите милувки или просто мила дума, да седим сгушени един в друг и заедно да гледаме телевизия или просто да си ровим в нета. Ей такива уж дребни неща, но липсата им се усеща много тягостно.
Мислил съм си да я напусна или пък да си хвана любовница, може би някоя жена в моето положение, а не се съмнявам, че такива има много. Друг е въпроса къде ще я намеря - поне на мен ми се струва не лека задача. Тук също съм срещал и друг път хора да споделят подобна съдба. Жалко, че няма възможност хората да се свързват помежду си когато имат желание и могат да си бъдат от полза един на друг.
Ще ми е интересно да видя вашето мнение, какво мислите, били ли сте в подобна ситуация, как бихте постъпили. Ако някой има идея къде и как бих могъл да се свържа със себеподобни дами ще съм ви благодарен да споделите. Пробвал съм в социалните мрежи и сайтове за запознанства, но нещо не ми се получават нещата там. Всяка като чуе, че си обвързан и бяга на далече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: cc42255165
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че това е началото на края на вашата връзка. 10 г. не са малко време, но не са и много време като се има предвид, че хората цял живот прекарват заедно.
Иначе според мен това, че сте решили да нямате май деца (не пишеш за такива поне) и брак е една от причините за разпада - просто стигате до момент, в който няма смисъл връзката ви и до никъде не е довела.
Да, децата са голяма отговорност и натоварват често връзката, но са и нейния плод и дори да се разпадне - тя не е била безсмислена и нещо ще ви свързва цял живот. Неописуемо е и чувството да станеш родител, да споделиш с човека до себе си това чувство и всичко се променя.
В противен случай... се стига май до вашата ситуация.
Ти търсиш любовница, но не мисля, че това е честно не само към приятелката ти, но и към третия човек - нима само това можеш да предложиш на жените - безперспективно губене на години и време?
Ти си на път да компроменитраш дори евентуална бъдеща връзка и да я натовариш с проблемите на сегашната, която пък си изчерпал заради липса на всякакво съдържание.
Познавам за съжаление такъв мъж като теб - чудесен човек, сериозен професионалист, социално ангажиран, но се размотава по същия начин с приятелката си и непрекъснато в мрежата търси други жени - жалка работа.
Затова те съветвам или да се бориш за връзката си и да промениш сам нещо, или да скъсаш с момичето и тогава да градиш на ново нещо ново.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a2c4252a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много хубаво и вярно написано аз съм омъжена от 16 години и знам добре това което чувстнаш. Наистина е жалко че неможем лично да контактуваме с хората който споделят тук. Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f79f012452
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Много подло замислено. След толкова години връзка въобще не те интересува жената до теб.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0bac2aeea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти опитвал ли си се да поговориш с приятелката си за това как се чувстваш? Може би нещата биха могли да се подобрят. Възможно е и тя да се чувства по този начин. Защо веднага мислиш да си намериш друга. Ами след време като си омръзнете и с нея, пак нова ли ще си търсиш? И така до кога?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ba6c38b01a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Изхабена връзка. Просто е свършил акумулатора на връзката. Трябва да го приемеш. Пишеш приятелката ти и от 10 години. Ами, честно казано от лични наблюдения на такива многогодишни връзки, най-често следва раздяла и едни изгубени безвъзвратно години. Хващай, разделяйте се по-бързо, че да можете и двамата да вземете последният влак.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ba992655e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Хмм, а ти какво направи за да затоплиш връзката? - усмихна ли й се, показа ли й, че е важна за теб, покани ли я да отидете някъде заедно - ресторант, кино, каквото и да е? Изненада ли я с нещо - жест на внимание, подаръче, дори и символично? Не, нали? Седиш и чакаш тя да прави усилие, а ти не правиш нищо? Е, така връзката наистина е обречена, защото изглежда и тя се чувства по същия начин, както и ти, сиво и е, празно и е и на нея, но никой не прави стъпка към другия, за да се оправят нещата. Когато искаш нещо, трябва да направиш простъпки към него, а не да стоиш и да чакаш, че ще ти падне от небето. Като искаш резултати, трябва да работиш в тази посока! Ако чувстваш, че вече наистина не обичаш тази жена, просто прекрати връзката, но ако някъде там в сърцето ти още има място за нея, работи, за да върнеш хармонията и радостта от съвместното ви съжителство. Дали я обичаш или не и дали искаш да се бориш за тази връзка или не, това само ти можеш да кажеш! Но ако искаш да получиш внимание и любов и ти самият трябва да дадеш същото. Любовта се изразява в отношението, уважението и грижата, която полагаме за човека до нас. Разбира се има хора, които не оценяват жестовете, които правиш за тях и смятат, че само трябва да получават, без да дават нещо от себе си, те са чисто консуматорски настроени и затова човек трябва да се избави по най-бързия начин от такава особа, веднага след като я прецени що за птица е. Там не си струва да влагаш каквото и да е, но в твоя случай мисля, че не е така. Просто рутината си е казала думата, направи нещо, за да я разчупиш. Човек трябва да работи за щастието си - дай, за да получиш! Разбира се там, където трябва! Това е моя съвет. Късмет и весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници. Чудесни поводи за направите нещо заедно с половинката си. Успех. :)

Мая.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 18f667eaec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какъв е смисълът от 10 годишна връзка, ако нямате деца? Честно казано напълно нормално е човекът, с когото си да ти омръзне дори много по-бързо от 10 години. Въпросът е, че дългите връзки в природата имат една цел и тя е осигуряване на добри условия за отглеждането на деца.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5d5d8ee139
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   ... трепетът на секса остава ;)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 440a76d9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Опитвали сме и двамата да се сближим, да правим разни неща заедно, но то се случва само на моменти. Явно е, че това се случва само за да се спасява по някакъв начин положението. Просто тръпката между нас е изчезнала, въпреки че никога не сме имали някакви сериозни скандали и винаги сме имали уважение един към друг. Може би това е което ни държи още заедно.
Понеже някои споменаваха за деца - наши общи нямаме, но тя има две от първия си мъж и аз съм се грижил за тях като за свои през всичките тези години.
От автора

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2cae6b3166
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Извинявай но не разбрах ти какво правиш по въпроса? Какви усилия полагаш и си полагал, за да не стигне ръзката ти до това положение?
Любовницата ли ти е решението? Защо си мислиш, че като си хванеш друга жена нчма да ти омръзне по същия начин? Че да не е и по-лошо?
Една жена е до теб 10 години, разбирате се, а ти искаш да я зарежеш защото си била заминала тръпката, което е неминуем ефект на времето.
Според мен отговорността е и твоя да поддържаш емоциите в една връзка - да намерите неща, които да правите заедно, да споделяш и да питаш човека до теб как е минал денят й, какво си мисли, за какво си мечтае... Да отидете на почивка само двамата, да излезете на вечеря, да подариш цветя, да й направиш масаж, да споделиш сексуалните си фантазии, да опиташ да изпълниш нейните...
Как би се чувствал, ако тя тръгне да ти изневерява? Замислял ли си се, че може би има други мъже които я заглеждат? Готов ли си да я оставиш да бъде с друг (което би било честно, след като ти си търсиш друга)?
Като си хванеш жена само заради физическото привличане, тя ще ти омръзне още по-бързо. И за да я свалиш ще трябва да положиш доста услиля, няма да стане с гледане на телевизия вкъщи ... не заслужава ли жената до теб тези усилия? Както са казали хората, тревата е зелена там, където я поливаш. Ако поливаш своята, може и да е по-хубава от тази на съседката.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bcb026bbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Mного е лесно да се сипят обвинения, без да е наясно човек със ситуацията. Нещата винаги имат 2 страни и за дадена ситуация вина имат и двамата, ако изобщо може да се нарече вина липсата на привличане между двама партньори.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: db37d3f9ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не мога да повярвам, че когато нещо не върви, първата ти мисъл не е "Какво да направя? " или "Да й кажа ли как се чувствам? ", а "Къде да си намеря любовница? ".... Ще захвърлиш 10 години връзка на вятъра, защото ти е "скучно", без да си опитал дори да върнеш тръпката?? С любовницата няма да си върнеш тръпката, само ще сгрешиш жестоко пред приятелката си и пред себе си. Проблемът ви е липса на комуникация. Говорете повече, планирайте някакви неща заедно - почивка, кино, разходки. Бъди по-активен. Погрижи се да имате хубави моменти и спомени заедно. И не на последно място: спомни си защо избра нея, защо сте заедно вече толкова време и й ги казвай тези неща. Когато нещо не върви - сподели го с нея. Когато всичко е супер - също. ГОВОРЕТЕ! Може пък връзката ви да се е изчерпала. В такъв случай може и да се разделите, но не я лъжи и не прави глупости зад гърба й! Ако не я обичаш я напусни и си хвани друга! Ако не - направи нещо, за да запазиш връзката ви!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bcb026bbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не знам как решихте, че не съм опитал нищо друго, а просто от скука съм решил да си хвана любовница. Напротив, опитал съм доста от изброените неща, но те като цяло имат втеменен ефект и в определен момент пак всичко си идва в добре познатото положение.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: cc42255165
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ами 13, защо не се разведеш (разделиш), когато си бил опитал всичко?
Ти мислиш ли изобщо за любовницата и за това, че ? губиш времето и я нараняваш излишно? Мислиш май само за себе си и за дълга си към жена си, но за третия, невинен за проблемите ти човек не мислиш.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: db37d3f9ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аз лично никога не съм разбирала изневярата. Все пак двама души са заедно доброволно! Ако не се обичате се разделете и всеки да си тръгне по пътя, но от лъжи и намесване на трети, четвърти и пети хора няма никакъв смисъл! Само ще нараниш и излъжеш. По-добре я остави, запомнете се с добро (все пак за 10 год. със сигурност имате много спомени), но да изневериш е меко казано неразумна постъпка. Да лъжеш човека до себе си е отвратително, просто й кажи, че вече не си влюбен. Недей да постъпваш подло!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: db37d3f9ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   "Мислил съм да си хвана любовница", че ти жените за какви ги имаш? ! За играчки, които си "хващаш", когато ти е скучно! Нямаш грам респект към жената, с която си от 10 години. Вместо да говориш с нея (най-близко до акъла), ти си мислиш да си хванеш друга ей така за секса, да се развличаш от скучното ежедневие с жената вкъщи.... Това е потресаващо и адски обидно! Или връзката ви трябва да еволюира (т. е. и двамата да направите нещо по въпроса), или да се разделите! Но да изневериш е супер долна постъпка!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bcb026bbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Оф забравете! Очаквах малко повече разбиране и съдействие, а получавам само укори, при положение, че съм опитал какво ли не в последните поне 2 години. Знаем само да съдим другите, без да се опитваме да влезем в положението им.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 579d45fe5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Жена, 37
Любовта, трепета и страстта дори след много години няма ей така да се изпарят, ако са истински и споделени. Аз също съм дълги години с моя мъж и няма ден в който да не сме си показали любовта си. Ние сме едно цяло и няма ден в който да мие било скучно с този мъж. Знам, че е рядкост любов като нашата, но винаги трябва да има взаимност и огромна любов и подкрепа във всичко. И не се заблуждавайте, че децата скрепявали връзката. Нищо подобно. Ако не вървят нещата, детето няма да ви сплоти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bcb026bbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Има много семейства в които някой от двамата има извънбрачна връзка и в много от случаите това може дори да бъде от полза. Просто човек понякога намира това което му липсва вкъщи навън, без да иска да разваля семейството си в което пък намира други работи. Друг е въпроса, че понякога една извънбрачна връзка може да се задълбочи прекалено много и в даден момент или да се превърне в проблем или да застраши цялостта на семеството. Всичко все пак е въпрос на личен избор и е важното да донесе удовлетворение на самия човек.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7ff90ed0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Да ти кажа нещо, може да ти е омръзнало, но ако я напуснеш, много ще съжаляваш. Много хора така говорят, "писнало ми е от нея, напускам я тая" и като я напуснат, после съжаляват.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5b167dff5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Аз съм по-млада от теб (22г), но съм имала дълготрайна връзка и знам, че изхабяването на връзката е съвсем нормален процес. Живеете заедно от толкова години, нормално е да ви налегне рутината. Честно казано това се случва при почти всички двойки. И лошото е, че веднага след като ви стане скучно - обявявате връзката за "амортизирала/нищо не е същото" и търчите след любовници като проблема с изхабяването го казвате само за да се оправдаете пред леко гузната ви съвест и околните. Факт.

След като си сериозен с приятелката си и най-вече я уважаваш (дали? )... седни и й обясни чувствата си. Кажи й, че ти липсва вниманието й, старите жестове и искаш да опитате да ги възобновите. Може да се получи нещо от това. Сигурно и тя усеща това, което и ти.

Виж, на такава възраст вече би трябвало да знаеш, че първите емоции, адреналина, който те връхлита от човека... отшумяват, но на това място застава нещо много по-стабилно - любовта, обичта, уважението, постоянството. Едва ли отново ще изпиташ същите трепети към жена си, както в началото, но това не означава, че любовта е приключила. Ти ако наистина я обичаш нямаше да искаш любовници и т. н... Честно казано това само ще влоши нещата и ще доведе до края на връзката ви, а рано или късно тези неща се разбират.
Но щом толкова не ти е интересно вече... разделете се тогава. Но не я предавай с изневери и такива неща. Съвет. Това не е правилно... имай уважението. Поне първо приключи и после действай. Според мен ти вече не я обичаш и трябва да бъдеш откровен с нея. Но решението е изцяло твое - помисли добре, семейния живот е най-важния все пак. :)

Друго, също важно. Забелязала съм, че хората в днешно време, когато имат такъв проблем... стоят и чакат. Те винят рутината, а и човека до себе си. Той/тя нищо не прави. Не е същото. Стоят и чакат човека до тях да ги накара да почувстват нещо различно. Или поне да им припомнят какво е това тръпка.
Вместо това защо не направите вие първата крачка - направете й/му някой изненадващ жест, купете книга, букет... направете някой комплимент. Усмихвайте се често пред тях и на тях...
Всеки сам си създава живота и радостите... Като искате емоции във връзката - създайте ги, не чакайте винаги на другия!
Може нещо да излезе от това, а след това ще се почувствате добре и даже удовлетворени, че сте бил инициатор на нещо хубаво.

Е, успех и дано вземеш решението, което ще е най-добро за вас двамата. Весели празници :))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0b4203f57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   " Ако някой има идея къде и как бих могъл да се свържа със себеподобни дами ще съм ви благодарен да споделите" - Себеподобни за секс!? Само в гейклубовете, къде другаде. Щом за 10 години сте угаснали, значи любов не е имало, а само секс, който гасне без да има любов. По добре раздяла, отколкото отвръщение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker