Чувството да си в собствен капан - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Чувството да си в собствен капан
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2438 пъти
Здравейте. Изпаднала съм в една дупка. Излизала съм с няколко момчета, но само с едно съм имала по-дълга връзка. Нещата не приключиха добре, причината не беше нещо кой знае какво. Добре, преодолях го.

Миналата година срещнах едно момче, веднага се харесахме, /зарязах веднага идиота, с когото излизах/ и нещата се случиха бързо. Той обаче е малко по-особен. Не се кефи на дискотеки, барчета, заведения, дори разходки и т. н., домошарче като цяло. Адски ми беше хубаво с него, в един момент усетих по-силни чувства, но ме беше страх да му призная. С него бях себе си, такава, каквато съм сутрин като стана, чак докато си легна, във всички мои моменти и настроения.
Влюбих се в него. Помислих си, че той най-после е човекът за мен. Той също твърдеше, че има чувства към мен. Аз съм си малко особен характер, но като цяло си имахме тези нормални караници за всяка връзка, нищо по-сериозно(поне според мен).
Бяхме заедно година и няколко месеца, той ми беше първият и някакси го приех за много специален за мен човек.

Доскоро започнахме много да се караме за дреболии, главно за това, че постоянно като се видим искаше да сме вкъщи или някъде да си почиваме, а аз като всеки млад човек искам поне 1 път в месеца да изляза малко, да си поживея, за да се позабавлявам. Не ме е спирал, но отказваше да идва в мен, защото не било за него това, или когато дойдеше, започваше да мрънка и си тръгваше. В крайна сметка кое момиче няма да иска да излезе и любимият и да е с нея?? Това ми тежеше много време, но ми беше ясно, че той няма да го промени, пък и на мен ми писна постоянно да му мрънкам, за това си затварях очите..
Но колкото и да се карахме, не можеше и да издържа дори 1 ден да не ме чуе или пише. Бяхме си свикнали за добро утро, за лека нощ, през целия ден да си пишем и да се чуваме.
Преди няколко дни се скарахме, понеже му казах, че смятам, че едно жена има нужда от ухажване през цялата връзка, изненади, излизания, забавления. Не материални неща, просто един мъж, който обича момичето до себе си, винаги ще иска да я изненада с нещо, за да види лицето й грейнало от щастие. Надявам се ме разбрахте.

Той не беше имал толкова дълга връзка преди и му личеше, че не знае какво да направи, въпреки че е по-голям от мен. Скарахме се и решихме да си дадем няколко дни почивка, да не се чуваме и виждаме. Да, беше ми адски гадно, но реших, че ще е ползотворно малко лично пространство да си дадем. Не издържа и ми се обади още на следващия ден.
Уж се оправиха нещата. След 2 дни обаче отново се видяхме и просто в него нещо беше различно. Беше един смачкан, въпреки че си се гушкахме и ни беше хубаво, беше някакси без настроение. Проведохме един дълъг разговор, в който той ми наговори куп хубави неща за мен, но ми каза, че чувството, че ще се разделим сега и по-нататък ще се съберем пак, не го напуска. След дълъг разговор и много сълзи от моя и негова страна, решихме да се разделим или по-скоро той го реши. Аз и моето голямо его се съгласихме, но нямаше и да се моля. Той си тръгна. Мина ден, минаха два, минаха пет. Всяка вечер плачех до късно, адски много ме болеше, защото си бяхме добре и щастливи, а радялата ни беше нещо безсмислено за мен. Така и не ми се обади.

Не разбирам какво прави, дали мисли за мен, защо чака толкова, за да ме потърси или просто се е отказал от нас вече. Не мисля, че човек, който е осъзнал, че иска да е с някого, ще чака толкова дълго. Не можеше да издържи и един ден да не ме чуе, а вече мина толкова време без дори един смс от него....

Искам и не искам да съм с него/поради обстоятелствата/, но повече ме измъчва факта защо постъпи така. Желано момиче съм, имам си обожатели и той го знае, но защо той не е с мен. Ставаше му/с извинения/ само като ме види с дрехи, а така се държи в момента, че дори все едно и елементарно привличане няма към мен..

Защо бяхме толкова време заедно, ако той няма и грам чувства към мен, въпреки че твърдеше и доста пъти ми до показвал и доказвал обратното, за да ме изостави и повече дори да не ме потърси...
Или може би чака, но какво чака и аз не знам. Това чакане мен ме наранява, отблъсква и ме настървява срещу него. Не знам какво иска да постигне.

Знам, че ми е трудно без него, искам да го видя, да го целуна, да го прегърна и просто да съм в прегръдките му, но от друга страна тези неща, които изброих като минус във връзката ни/забавления и т. н. / и това му държание в момента, сякаш биха ме спрели да се събера евентуално с него.. Адски съм объркана..

Споделете вашето мнение, защото отстрани винаги се забелязват по-лесно нещата.

Ж21

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: df99b97dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж сега, година и няколко месеца си е доста време. След като прочетох историята ти, мисля че той наистина има чувства към теб, щом казваш че ти го е и доказвал. Според мен се страхува, от това че не може да ти даде това, което искаш. (Да излизате по-често навъни т. н. ) И затова е решил, че не иска да сте заедно. Сигурна съм, че има чувства към теб все още, но се страхува от това което изпитва. Дай му малко време, ще те потърси! Пожелавам ти късмет и дано всичко се нареди!
Ж20

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: bf679051a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Човекът е разбрал, че няма бъдеще с тебе. За това те е напуснал.
Защо ли?
Защото имате различни представи за връзка и каква да правите за нея.
С всяко мрънкане, си му "давала отрова".
Той мрънкал ли е? Изглежда не, щом ти си пострадалата.
Все повече и повече сте се отдалечавали.
В един момент се е "отровил" и нишката се е скъсала.
Отказъл се е да те чака, за да пораснеш умствено.
Преекспонирал те е в бъдещето като майка с деца оставени сами, защото ти се "живее".
Такова нещо не му харесва и се е отказал от него още сега.
А ти си живей живота и дано да не се събуждаш от този сън, защото ще ти стане страшно.
В същност на тебе точно това не ти харесва, но не си го осъзвала.
То не иска да сънува този сън.
М44

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 53e89c02d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като толкова искаш да го видиш-действай, и да го мислиш и да не го мислиш все тая, покажи му поне че си по-смела във всяко едно отношение и си направила първата крачка за добро или лошо, това ще го уважава докато е жив, иначе цял живот ще се питаш какво щеше да стане ако...
Успех

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9646b67ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Лелеее, това, което чета все едно е писано от едно мое бившо гадже. Ама 1:1 беше такава, каквато се описваш, а аз бях 1:1 такъв, какъвто описваш това момче. Само едно ще ти кажа - дръж си на момчето, не издевателствай над него по този начин, по който правиш. Свикни с мисълта, че е човек-домошар. Животът не е само излизания, дискотеки, шумни компании и т.н. Животът е най-вече човекът до теб. Не прави грешката, която направи това мое бившо гадже - да се раздели с мен заради това, че не ми се излизаше с нея, въпреки, че и угаждах на всяка прищявка, че бях мил и грижовен, че се скъсвах от работа, че и готвех, че бе единствената за мен. Тя искаше да живее. Ами, нека живее. Поживя, поживя, хвана се с този, онзи. Излизала е, ходили са на куп места, веселба и купон общо взето. Аз си останах същия. И сега, след някоя и друга година, какво стана, кой на какъв хал е? Тя е разделена със съпруга си, баща на детето и. Отглежда го сама, работи, а време за излизане - 0. Аз си имам чудно семейство, прекрасна кариера, прекрасно дете, не се лишаваме от излизания, от почивки, от екскурзии. Ха, сега да видим в крайна сметка кой е по-добре?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: faa99f581c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Според мен му е станала неприятно това което си му казала, че не те ухажва достатъчно и всичките оплаквания от твоя страна. Почувствал е че не си щастлива с него, а мъжете в такъв момент се чувстват провалени и предпочитат да те оставят да си щастлива някъде с някой друг или поне, да не те гледа как го обвиняваш че не излиза с теб и т. н. Той може да не иска да излиза и в това няма нищо особено. Просто заведенията повечето са помия, особено чалга дискотеките и е нормално по интелигентен човек да не иска да ходи.
А ти щом си се съгласила да се разделите, сега си стой у вас и си реви. Аз когато обичам, няма да позволя човека да си тръгне просто ей така, особено заради мои оплаквания, но ти си знаеш.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 004b92d70c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   " Преди няколко дни се скарахме, понеже му казах, че смятам, че едно жена има нужда от ухажване през цялата връзка, изненади, излизания, забавления."
A ти кaкво прaвиш , зa дa се чувствa той желaн , обичaн , рaзбирaн?!
Сети ли се поне веднъж , след кaто е домошaр дa приготвиш нещо вкусно , дa приготвиш хубaв филм зa гледaне , дa го посрещнеш с усмивкa и дa му предложиш приятнa , спокойнa вечер.
Освен мрънкaниятa кaк точно си му покaзвaлa кaкво знaчи той зa теб?!
Еднa женa имaлa нужди...?
Женa съм , имaм си естествено нуждите , но и през ум не ми е минaвaло че , сaмо aз ги имaм. Мъжът до мен също си имa своите , също му прaвя изненaди , предлaгaм му нещa , които знaм че му хaресвaт. Съответно се рaдвaм нa същото.
Вaшето е били ....единият сaмо вземa , ( зaщото женaтa имaлa нужди) другият сaмо дaвa ( зaщото женaтa не се сетилa , че и той си имa нуждите) и много ясно че , му е писнaло нa момчето. С тaзи твоя егоистичнa нaглaсa AЗ , AЗ , AЗ и моите нужди.....
Купи си кученце , докaто се нaучиш че , връзкa между двaмa , се грaди от ДВAМA! Никой никому не е длъжен! Въпрос нa желaние е дa прaвиш нещо зa другия и aко сaмо единият прaви компромиси със себе си , се случвa ей товa , тръгвa си!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9ada76e763
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   No: 7 Е права... Бил съм в подобна ситуация. Също съм и от най- големите домошари... Това дискотеки, алкохоли, силни музики и смрад на цигари никак не ми се нрави. Имах момиче което ме обичаше много, ама пустите дискотеки... Ходил съм няколко пъти зареди нея, обаче като се нагледам на сеири и простотия ми писва и исках да си ходим. Опитвах се да компенсирам дискотеките с други забавления и развлечения, но накрая все излизаше, че не и позволявам да се забавлява (каква забава е да се чекнеш по долнопробните барове и да се наливаш с фалшив алкохол- никога няма да го проумея) въпреки, че не я спирах да излиза без мен. В един момент егото и се надигна и се оказа, че се чувства изолирана, приятелите й се били сърдили че се отдалечила от тях и се подигравали, че е под чехъл, което от една страна е смешно, щото тяхното сближаване беше да пият ракия на фона на Галена или Преслава, затворени в пълна с цигарен дим стая... абе студентска му простотия общо взето, а от друга е до някъде разбираемо, защото беше мъжкарана и имаше приятели момчета, който се дразниха, че е с мене...
Та егото й каза, че не може да позволи на някой да я променя и че не сме един за друг. И най- интересното е, че аз се почуствах зле от раздялата, но тя нарани нея си не по- малко... аз виждах и знаех, че ме обича и се стараех да не съм егоист и не бях, но... не ми се получи нещо. Имам чувството, че младите жени откачате като стане въпрос за дискотека.
Моя съвет е, ако искаш да не се самонараняваш превъзмогни си гордостта си, обади му се и направи нещо по същество за да си върнеш човека, а не чакай на него, може би той чака да види дали държиш на него достатъчно, за да го потърсиш!!!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 83d9de696d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не бързайте да нападате. Не съм казала, че ми се ходи само по дискотеки и барчета. Напротив, и аз не се кефя на такива неща, но не можем по цял ден да лежим вкъщи. Млади хора сме, нормално си е да има излизания. Аз алкохол не пия, още по-малко слушам чалгии.
Не разбрахте смисъла на казаното от мен. Нормално момиче съм си, не съм като днешните "кифли", просто и аз имам нужда от разнообразие от това да си лежа по цял ден вкъщи. С приятелки си излизаме на разходки и т. н., нормалните неща за хора на нашата възраст. Все пак на старини, живот и здраве, няма ли да правим точно това? ..

До номер 7: Правила съм супер много неща за него. Обожавам да готвя и си готвя редовно, друг е въпросът, че той се занимава с фитнес и си яде 5 определени неща. Манджа от моркови само не става, нали се сещаш.

До номер 8: Потърсих го, поне да му се извиня, единственото, което получих насреща беше супер тъпо държание, при което ми беше казано, че заслужавам тези неща, които не прави за мен, но няма да ги получа от него.

Колкото и да е наранен един човек, каквато съм и аз от неговата постъпка, не би изоставил другия. Явно чувствата ни не са били взаимни и в момента има лека доза радост от моя страна, че съм се избавила от заблудата, че съм обичана, от човек, когото аз обичам. Защото няма нищо по-кофти от несподелени чувства.

Авторката

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9ada76e763
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От 8. Правилно си постъпила, че си го потърсила. Жалко за това което си получила от другата страна. Поне знаеш, че си опитала и няма да си гузна за в бъдеще, че не си направила нищо.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7970fd9fc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, забрави за него, щом си опитала. И аз наскоро прекратих връзка и се случи по същия начин. Обвиних го, че не прави за мен определени неща и сякаш от този момент нататък нещо в него се пречупи и сега ме игнорира или ако го потърся, се държи супер безразлично и все едно ме мрази. Отговаря ми с по две думи и общо взето ми показва, че трябва да се откажа. Е, след няколко опита от моя страна вече се отказах и не го търся. Важното е, че направих опит и то не един, извинявах му се, но вече е късно. Съжалявам естествено, но съм безсилна да променя нещата и мога да му пожелая само да е щастлив, защото с него почувствах какво е любов и я погубих. Остави го, според мен няма смисъл, щом вече си опитала. Поне с теб ще си научим урока да ценим хората преди сами да сме станали причина да ги загубим!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker