Моята пагубна, отровна връзка.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124206)
 Любов и изневяра (30584)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4772)
 На работното място (3347)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19288)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моята пагубна, отровна връзка..
преди: 14 години, 6 месеца, прочетена 4791 пъти
Не знам как да започна.В сегашната ми връзка има много неща, които ме притесняват, искам да разкажа за всички, но имам чувството ,че е излишно....Решението на всеки проблем се крие в самите нас и въпреки това, знаейки отговора търсим все помощ и съвети от други....Но като споделиш с друг-олеква, поне временно...

С приятеля ми сме заедно от 8 месеца.В началото всичко беше наред, после показа истинската си същност.Непрекъснато започна да ме обижда, нищо не съм му направила, напротив- изпълнявам всичко, което иска от мен,правя всичко за него, давам всичко от себе си, гледам го като малко дете, а той не спира да ме унижава, постоянно ми повтаря колко съм тъпа( а знае, че не е така, нивото ми е доста над неговото),мисля, че това е един вид комплекс за малоценност, но никога няма да си го признае.

При всичко, което правя за него, не съм получила дори 1 цвете.Един ден го питах няма ли намерение да ми подари поне 1 цвете( и за рождения си ден нямах подарък,нито за 8-ми март), а той ми каза "Ми отиди си скъсай от градинката пред блока като искаш цвете".След това изказване разбрах, че няма смисъл да продължавам каквото и да е било.Дреболия е да, на фона на всичко останало е нищо.

Непрекъснато ми повтаря как няма намерение никога да ми дава сметка за нищо, каза, че ще си прави каквото иска, не съм му била нито майка, нито жена, никоя съм била...Питах го тогава защо е с мен, той каза "за развлеченуе", питах го защо не си намери друго, той каза, че не иска.После ми казва,че всичко е майтап и че ме обича.В началото беше искрен, усещах го.После "обичам те" ми звучеше като "хайде на кафе".

Понякога си позволява да е груб с мен, няма да забравя как една вечер телефона ми звънна към 23.30, той побесня, развика се, какви били тея обаждания посред нощ, беше просто една приятелка, почна да ме дърпа, блъсна ме, щеше да ме удари....накрая ме изгони....На другия ден изкара мен виновна, каза, че било момче, но нарочно съм го била записала с женско име, било схема.... Дори вече не знам как да реагирам на подобни сцени.

От написаното горе, може би, съдите, че в историята участва момче на 17, но не.....става въпрос за мъж на 30, невероятно, нали?....
Въпреки всичко държа на него, искам да бъда с него, но знам, че не може да се промени, колкото и да се опитвам.Категорично отказва брак и деца(поне засега), въпреки, че отдавна му е време и всички вече му настояват.Не искам да се разделям с него, но това е връзка без всякакво развитие и бъдеще.Почти нищо вече не правим заедно, дори съм се отказала да му споделям и проблемите си, понеже отговорът му винаги е "еми спасявай се"...

Искам да съм с него, искам да се промени, но опитите ми са безполезни, думите ми са без абсолютно никакъв смисъл.Единственият човек, който успява всеки път да ме разплаче с 2 думи , е той.... като му кажа,че е успял винаги казва "браво, значи съм добър"....
Това е от онея връзки, които всички определят като "отровни", дори пагубни, искам да се измъкна, но не съм сигурна,че и след това ще бъда щастлива.Има и хуабви моменти понякога, рядко са, но са красиви....Опитвам се да се пусна по течението и да наблюдавам просто отстрани, но винаги изкача нещо, което ме връща в релсите...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 6 месеца
hash: a0d8cdd98e
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Мила, осъзнай се и си хващай багажа докато не е прекалено късно. Сигурна съм, че не желаеш да си робиня и да имаш гадно бъдеще. Представи си само ако останеш с него и имате деца как ще се отнася и с тях? Предполагам, че ако направиш крачката да се разделите ще те търси постоянно и ще ти казва, че се е променил. Само едно ще ти кажа : вълка козината си мени, но нрава не !! Не му вярвай..

Искрено се надявам нещата да се наредят добре за теб. :) В България има толкова много сериозни, добри и уважаващи половинките си мъже ! За теб все още не е късно да намериш такъв, да създадете семейство и всичко да ви е наред. Мисли за себе си, а не за човека, с който си в момента. Защото повярвай ми, с времето ще става все по-зле .... БЯГАЙ ДОКАТО НЕ Е ПРЕКАЛЕНО КЪСНО !!

Поздрави,

ЕЛИЗАБЕТ

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 7d6e53d326
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Защо въобще си с него?Само те тормози,кара те да страдаш,а ти продължаваш да си с него...това не е нормално.Толкова ли си влюбена в него,че не можеш да му теглиш една?Може да сте имали хубави моменти заедно,но май лошите са повече.Аз те съветвам да го оставиш.В началото може да те боли,но с времето ще ти мине.Има и други момчета - все ще намериш някой,който ще те обича и няма да се държи толкова просташки с теб.

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 100d5c1559
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Бягай надалеч,това е съвета ми!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: c6265a9bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мило момиче, спасявай се и то бързо! Никой не заслужава подобно отношение. Той вероятно се държи така с теб точно защота е убеден, че не ти стигат силите просто да си тръгнеш. Но повярвай ми нещата тогава може и да се обърнат. Може той тогава да тича като вярно кученце. Но и това едва ли ще си заслужава, изглеждаш ми интелигентно момиче и едва ли заслужаваш подобно отношение. Търси човек с когото наистина всичко да си заслужава, да бъдеш обичана и уважавана! Не порпилявай живота си за да не съжаляваш горчиво след време!

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 393f04e4ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мило момиче, по писането ти съдя, че си доста интелегентна. Мой съвет е -бяягай от този човек! Той не те заслужава! Права си, той има комплекси за малоценност и си избива чрез теб. Няма да имаш живот с него и за да не се измъчваш- прекрати тази връзка! Или има друга, или е с психично заболяване/казва се параноя/.....Просто се оттегляй докато е време. Успех!

 
  ...


...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 4bd28bed7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Имах подобна връзка. Много пъти се опитвах да я прекратя и все се връщах обратно, въпреки че осъзнавах колко много ми вреди. Накрая събрах смелост и си тръгнах. Около 2 месеца ми трябваха, за да осъзная, че съм постъпила правилно като го оставих. Сега не изпитвам и грам чувства към този човек и не мога да повярвам, че съм търпяла такова нещо. Той си намери друга и се държи по същия начин с нея. Направо я съжалявам искрено, а на моменти ми е леко смешно и ми иде да му изкрещя "Ти няма ли да се научиш как да се държиш с една жена? Скоро и тя ще ти бие шута, както и всяка следваща, накрая ще си останеш сам завинаги!" Аз в момента си имам приятел, които не е идеален, но в сравнение със стария си е направо цвете.
Момиче, седни с него и му разкажи абсолютно всичко, което те тормози, след това му кажи, че го напускаш и нямаш никакво намерение да се връщаш при него. Гарантирам ти, че най-много до седмица ще ти се моли, но не го слушай и не се връщай никога. След време ще си намериш друг и уверявам те, идеални хора няма, но какъвто и да е следващият, ще е много по-добре от този. Мъжете като настоящия ти приятел са най-ниското стъпало, няма по-зле, всички други ги превъзхождат с по нещичко.
Късмет ти желая и не забравяй да му разкажеш всичко, така ще се почувстваш много по-облекчена като си тръгнеш и няма да остават недовършени неща.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 886cd4377b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей и от мен! Виждам, че няма нужда от моя коментар, защото съм съгласна с написаното от повечето хора. Все пак не успях да се сдържа, защото доста прилича на моята история. С разликата, че при мен нещата вървяха прекрасно повече от година и ме носеше на ръце, и последвалата промяна за мен беше толкова нереална, че не успях да повярвам повече от година, че това е истина и той се е променил толкова. Искам само да ти кажа, че те разбирам прекрасно. И на мен ми говореше грубости без да се извини и без угризения, и мен ме разплакваше и накрая казваше да не правя сцени или да престана да цивря. Толкова обичах този човек и душата си давах за него, както ти казваш, всичко правех както той искаше и както на него му харесваше; затварях си очите за лошото поведение и го оправдавах с това, че е много напрегнат и че всяка връзка си има труден етап. Не беше ми казвал обичам те от 3-4 месеца, и не ми отговаряше на моето обичам те, избягваше ме, не ме търсеше той, и когато аз звъннех, се държеше ужасно.
Няма да продължавам, няма да ми стигнат 20 листа да опиша всичко. Странно е на какво се подлагаш, когато обичаш някой. В един момент обаче трябва да се осъзаеш и да си дадеш сметка, че не си боклук, че да се отнасят така с теб.
Ние сме окончателно разделени от 6 месеца, преди това пак се бяхме разделяли. Искам да ти кажа, че още го обичам, но проумях, че това не е за мен. И сега гледам обективно на нещата. Опитвам се да се насладя на другите аспекти от живота си, макар да ми липсва страшно много. И знам, че с малко късмет, някой ден ще го забравя и ще се влюбя отново. Сложи край на агонията. Понякога любовта не е достатъчна, за да си щастлив. Може би защото той не ти отговаря със същото.

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 72162ba535
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Какво правиш още с него?! Май наистина си тъпа, след като търпиш такива неща. Нито си женена, нито нищо - бягай надалеч, ще пострадаш малко и после ще разбереш какъв късмет си извадила, че си го разкарала тоя откачалник.

mosh

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 85609194ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мило момиче , не карай да си мисля , че ти не си с всичкият си , че не си наред , ти си мазохист. как можеш да казваш , че обичаш този човек , нннннеееееее , това за мен не е нормален човек , ами , че той те разплаква , обижда , държи се с теб все едно си намерена на улицата . нямаш ли капка достойнство ? уважавай себе си , за , да те уважават другите . не ми го побира акъла , какво правиш с него ? ти се "УНИЖАВАШ ". затова , той си позволява , такова отношение . аз лично те съветвам , ако поне имаш малко достойнство , и теб майка те е раждала , въобще не заслужава да му даваш каквото и да било обяснение , нямате имате дете , че , да се чувстваш задължена . ставай и си заминавай по-живо по-здраво , но , когато , него го няма. предчувствам , че , ще стане грозна сцена , послушай ме , жена с опит съм имам дъщеря на 25 г., имаше подобна връзка , не ме послуща , не знам защо , сигурно защото се влюби в друг , той и даде сила и тя го напусна . но , защо трябва да става така , оказа се , че първия и посягал , а тя милата не е смеела да ми каже , а именно , защото не ме послуша . видя от моя страна , че не я укорих за нищо , а , напротив , подкрепих я , та коя майка , няма да го направи , тя се успокои и сега с другото момче , коренна разлика , обръща и внимание , уважава я , силно я обича , развлича я ,носи я на ръце , угажда и , страшно са щастливи . желая ти и на теб кураж и бързо си промени живота. той си е твой . желая ти щастие от сърце.отговори ми какво си решила и предприела. ще чакам с нетърпение.

ЕДНА ЗАГРИЖЕНА МАЙКА С МЛАД ДУХ. УСПЕХ.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 7a31ace409
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Наистина не мога да ви разбера, как можете да стоите при човек който ви унижава. Сама осъзнаваш, че нямаш бъдеще с него и животът ти ще е ад, и пак с него искаш да бъдеш. Спасявай се по- бързо, потърси поне малко уважение от човека до себе си.

Ale

 
  ...

...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 57917b9647
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Махни се от него,не ставай играчка в неговите ръце !Всеки човек заслужава да бъде ценен и обичан и ти заслужаваш същото няма смисъл да се тормозиш и да търпиш лошото му отношение спрямо теб...Ще си намериш по добър,които те заслужава събери кураж и действаи

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 07036a320d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ето такива жени като теб не мога да ги разбера... Сама осъзнаваш всичко. Знаеш, че този човек не ти дава нищо, но стоиш с него... Защо? Не осъзнаваш ли, че това е просто един лош навик, нищо повече. Любовта е нещо съвсем различно. Думите "Обичам те" отдавна за много хора не означават нищо (за съжаление). Обаче търпимостта на жени като теб ме дразни. Защото просто не си заслужава. Този човек никога няма да те уважава, защото ти самата не се уважаваш. Никога няма да започне да се държи добре, защото ти си му позволила да стигне прекалено далече. Осъзнай се и не си пилей времето с хора, на които не им пука за теб. Много бързо ще намериш щастието другаде, защото си личи, че си човек, който може да обича и да се раздава без да очаква много. И все пак моят съвет е да не си показваш никога докрай чувствата на един мъж, за да не губи интерес. Бъди различна, бъди трудно достъпна, бъди спонтанна. Тръгни си от този човек и знай, че ще те моли да се върнеш. Но върнеш ли се, това ще е най-голямата грешка в живота ти! Бъди господар, а не роб на живота си!!!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 3fc52c37a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не мога и не мога, и не мога да го разбера този особен вид фатален МАЗОХИЗЪМ - "въпреки всичко държа на него, искам да бъда с него..." - и защо, за какво? На 30 години баща ми е имал 2 деца (мен и сестра ми), грижил се е и за болен родител, работил е извънредно за да събира пари за апартамент и кола (тогава ипотеки и лизинги не е имало), а този палячо иска да го обслужват като инвалид, да пикае на това обслужване както си иска, И ВЪПРЕКИ ТОВА - "въпреки всичко държа на него, искам да бъда с него..."
Е не - не го разбирам, не го разбирам, не го разбирам! Този човек вероятно е магьосник! Или някой около него съвсем си е загубил акъла...

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 147356a7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Абсолютно подкрепям и се съгласявам с коментиралите преди мен-като започна от № 1-Елизабет /между другото аз също съм Елизабет-не е ник, това ми е името/ и свърша с последния коментар. Осъзнала си, че си доста над неговото ниво-окей. Осъзнала си, че връзката е безперспективна,няма развитие и бъдеще-окей.
Но защо те е страх да промениш нещата?! От изповедта ти проумях, колко арогантен, самоуверен, невъзпитан и безочлив е този мъж! Еми не става! Той издевателства над теб, злоупотребявайки с твоята доброта и чувства! Продължи напред БЕЗ НЕГО! Не ти написах нищо различно, нали?
Отвори всички врати и посрещни всички възможности! Такива цървули като него минаваш и подминаваш! Не го оправдавай вътрешно пред себе си и не му прощавай само заради няколкото кратки слънчеви лъча на просветление във връзката! Заслужаваш добро отношение. Приел те е за даденост и те разиграва както му е кеф. Да те тормози, да те наранява-добър е в това да те прецаква, а-ха. Не се съмнявай-приключиш ли с него ще намериш и щастие. Защото щастието е и въпрос на избор, не само на обстоятелства. Ако има наглостта да те потърси и да се разкайва бъди твърда и непреклонна! Усмихни се на живота, за да ти се усмихне и той! Ж 37

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: c6ffdd3e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Благодаря на всички за коментарите, общо взето това очаквах.Благодаря,че потвърдихте и моето мнение, определено ще послушам съветите на всички(тъй като се препокриват) и ще се оттърва от него още сега.Благодаря за надеждата, която ми вдъхнахте!

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 3641e5ae24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   След като всички успяха да те разубедят и направиш всичко това да го оставиш аз ще ти кажа едно няма да страдаш никак даже защото не си виновна за нищо а защо е трябвало да ти се случи ? ако се питаш се пак да отговоря за да си по силна и ще бъдеш вного щастлива повярвай .....успех

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 85609194ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   № 9 -ЗАГРИЖЕНАТА МАЙКА много се радвам , че всички във форума сме ти дали кураж . явно не си била сигурна да се решиш да го напуснеш , и ние ти дадохме сили . не знам на колко години си , но , явно ,не знаеш , че отдавна има закон както за физическо насилие , така и за психически тормоз . спокойно можеш да го съдиш , ако продължи да те притеснява след , като го напуснеш. даже му го кажи , за да види , че не се страхуваш от него , да види че си запозната със законите. дано , не те притеснява , но , аз като жена с голям житейски опит ,предчувствам нещо подобно. ако има такъв момент , не отваряй вратата , там където ще отидеш евентуално и се обади на полицията . УСПЕХ!!! и ще видиш как ще ти падне камък от сърцето , как ще ти се промени коренно живота , ще се обърне на 360 градуса , успокой се хубаво , преосмисли нещата , виж ,как живеят другите около теб, идеални хора ,разбира се няма ,важно е недостатъците да са търпими. И НЕ БЪРЗАЙ ДА СЕ ОБВЪРЗВАШ ОТНОВО !!! НЕ ТЪРСИ ЧОВЕКА, ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ , КОГАТО НАЙ-МАЛКО ОЧАКВАШ !!!

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 6060398741
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   С риск да се повторя и с риск да съм закъсняла бих казала същото - зарежи го и то веднага. Мъж, който преди съжителство или брак се държи така и те разплаква просто не те заслужава и те приема като своя собственост. Което означава, че както с лекота те обижда, така може да не желае да се разделите, но бъди решителна и никакви компромиси! Този човек явно не ги заслужава. Успех!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 85609194ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   ДО АВТОРКАТА ????
КАКВО СТАНА С ТЕБ ???
ВЗЕ ЛИ МЕРКИ ???
ЩАСТЛИВА ЛИ СИ ВЕЧЕ ???

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: c6ffdd3e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Мина доста време от пускането на историята....
Както казах и преди, взех решение.Не сме заедно, той прави опити да се съберем отново,звъни ми, иска да се видим, съгласих се само веднъж , с цел да му кажа, че няма смисъл и просто трябва да се откаже.
За момента не се чувствам много добре, все пак прекарахме доста време заедно, привикнах към живот с него, но си има и свойте придимства.Понякога се сещам за него и ми ства мъчно, мисля си, че може и да се промени ако цялата тази ситуация го е стреснала, после се сещам, че хората не се променят и съм търпяла достатъчно.Всички ми казват, че това най-правилното решение, а аз на моменти се чудя как търпях толкова унижения....

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: ef6b720112
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   същата история е и при мен... не си заслужава... но животът е кратък и човек трябва да го живее пълноценно и щастливо, а щом този човек не показва и грам уважение към теб - няма смисъл. ще си намериш определено по-добър. успех на нас :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a3b9e89e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ох, радвам се, че си го оставила този кретен. И никога не се захващай с глупак. Глупавите хора са ограничени, арогантни и безцеромонни какъвто е този. Не се поддавай на изкушението да поддържаш връзка с него. Дръж се и не се предавай.
С най-добри пожелания!!!

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: ef716cd932
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Постъпила си правилно. Този човек няма да се промени, просто някои хора са такива. Та той дори не те е уважавал. На всяка жена понякога и липсва нещо във връзката, понякога и липсват много неща, но той не е имал елементарно отношение и уважение към теб, така че те поздравявам, че си събрала сили да го напуснеш, а и 8 месеца не е чак толкова дълъд период, повярвай.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: ef6b720112
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   подкрепям, аз бях с такъв човек цели 2 години.... накрая ест знам, че аз си бях идиотката, но да те обиждат всеки ден колко си дебела, облеклото ти и всички останали неща, които биха наранили женското достойнство... не, не просто е нещо ужасно. И на мен ми е супер гадно вмомента, но знам, че всеки следващ мъж ще е много по-добре от тоя селянин. Така че поздравления за правилния избор! Ние сме жени и трябва да ни карат да се чувстваме като такива, а не само да ни подтискат, унижават и обиждат.

ДР

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker