Родителите ми не я харесват - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Родителите ми не я харесват
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 2882 пъти
Здравейте хора. От доста време чета този саит и реших да споделя и аз своя проблем. Надявам се да успеете да ми помогнете. Ето и проблема ми:
Аз съм студент-1 курс. Запознах се с едно момиче, по голямо от мен само с година, но много си допаднахме и се влюбихме много силно един в друг. Родителите ми обаче не я харесват. Смятат че ми влияе зле, но аз не смятам така. Те са против нашата връзка дотолкова, че ми поставиха ултиматум- те или тя. Аз съм готов да се откажа от тяхната подкрепа в името на тази прекласна любов. Готов съм да понеса всички несгоди и лишения. Готов съм да се боря за нея, до самия край. Сигурен съм, че тя също е готова на това. Все пак ви моля да изкажете мнението си, тъй като семейство не се загърбва току- така, въпреки че бих го направил. Вие как бихте постъпили? Ще оставите ли момичето или ще се изнесете от вкъщи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1e52b7744e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Oпределено избери момичето, ще се справиш и сам с издръжката, а вашите сами ще се присламчат, споко - няма да те загърбят, но действително без финансова независимост не можеш да си напълно независим. Не се притеснявай, а си търси работа - ще се справиш и не се тормози за глупости, а родителите като видят, че няма да ви разделят - сами ще търсят контакт. Сега е време да покажеш, че си мъж, не плюнка.
ж30

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e178eef6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По принцип моят съвет е да отстояваш себе си и да се бориш за любовта си. Все пак би ли обяснил какво по-точно не харесват родителите ти в нея?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 00899f4b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ще се изнесa от в къщи! Aко тя е любовтa ти, ще бъде съпругaтa ти, мaйкa нa децaтa ти- твоето собствено семейство! Родителите ти нямaт нити морaлното, нито зaконното прaво дa те лишaвaт от твоя избор или дa нaсaждaт свой си. Рaно или късно сaми ще те потърсят, без знaчение дaли си с нея или не. Товa си е чистa пробa мaнипулaция, кaто естествено нaдеждaтa им е, дa те стреснaт и дa се откaжеш от момичето. И после кaкво? ! Цял живот с тях илинпък ще инспектирaт всякa следвaщa, докaто им допaдне нa тях. Че те ли ще създaвaт семейство с нея или ти? ! Или ще живеете в друг грaд и може би тaм е проблемa, че те " изпускaт" кaто евентуaлен гледaч? Кaжи им ей тaкa нa мaйтaп " aз искaм дa се рaзведете, не одобрявaм, че сте женени! " Би трябвaло дa имaш същото прaво, нaли?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: dc3b93b5f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Божее. Никога не бих загърбил родителите си заради жена. Утре ще си хареса някой друг и ще те зареже, без да й мигне окото. Голяма грешка ще направиш според мен. Просто я забрави!!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6ba4b54ad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Искам да кажа, че животът има колкото хубави толкова и лоши страни.. Много пъти оставаме в ситуация да направим избори. Семейството.. те са хората които са те отгледали толкова години..Не бива за нищо да ди похарчим родителите, значи поговори с тях попитай им защо имат такива мисли за момичето опитай се да разрешиш проблема.. Помъчи се ако нещата куцат , послушай сърцето си помисли добре и тръгвай по пътя който мислиш за правилен. Но прави това, след което да не съжеляваш :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ab4ea2193e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Евала! Малко хора даже биха казали тези неща, които казваш. Ако го направиш даже най-добре. От една страна семейството е най-важно- то ни дава живот, отглежда ни и иска най-доброто за нас. Но ти не можеш да промениш мнението на родителите ти за нея- мнението е индивидуално. Щом я харесваш толкова и си готов на тези неща- давай, нищо не те спира. Не си на 14 примерно и да зависиш от издръжка и т.н от семейството ти. Те трябваше да ти дадат право на избор, а не да натрапват мнението си. В крайна сметка каквото стана ще е за твоята глава и ти ще си носиш последствията , така че не виждам проблем. Моят съвет е да изчакаш малко да се опознаят добре- семейството ти и момичето и ако отново нещата са на това ниво, тогава избора ще е лично твой. А и не може цял живот да живееш в сянката им, и ти имаш живот, защо да не го живееш както искаш?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cf972992cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много са ми противни родителите, когато поставят вече порасналото си дете в ситуация родителите или любовта. Кажи им че въпреки че не те подкрепят, живота си е твой, имаш право на грешки, имаш право на провалени връзки, на разочарования и в това няма нищо лошо, защото живота го вървим сами, а родителите трябва да разберат, че детето не е тяхна собственост за да му поставят ултиматоми да избира тях или нея. Ти пък им кажи че ако така поставят въпроса ще избереш нея, защото вече си голям и имаш нужда от любов.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5657c7d259
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Какви са доводите на твоите родители за такова отношение към приятелката ти?
Споменаваш само това, че е една година по-голяма, но не ми се вярва това да е подразнило родителите ти. Изтъкват ли друга причина?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 45ffed28f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Пресилено са се изказали твоите родители и си мисля,че те не биха се отказали от теб просто ей така.Все някога ще поемеш по своя път,извън дома им,ще имаш твое семейство и ще трябва ли тогава мама и татко да одобряват какво ядеш,какво работиш и с кого спиш.И сега не им позволявай това.Замъчли си ако не обичаш скандалите,изчакай ги да се кротнат и пак си се виждай с момичето,а и ако успееш да не казваш на момичето,че не я харесват.Това ще е в твоя полза мисля.Нека вашата любов да си е за двамата.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d96a0bbafa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Боже, или те или тя? Какви са тези ултиматуми? Какво му има на момичето толкова - наркоманка ли е, алкохоличка ли е. Сигурна съм, че не е нито едно от двете, тогава защо имат толкова много против нея? Пиши ни малко повече по този въпрос.
Според мен, не е нужно да правиш избор, а просто трябва да поговориш с родителите си сериозно и да им кажеш, че вече си пълнолетен (не каза на колко си, предполагам около 20) и сам можеш да прецениш с кого да бъдеш. Може да им изкажеш благодарност за загрижеността, да кажеш че оценяваш техния опит в живота, но в крайна сметка това е твоя живот и ти искаш сам да правиш изборите си, па макар и понякога да грешиш. И друго нещо - не искам да се обиждаш, обаче си още толкова млад, едва ли това момиче ще ти е последното, просто в момента си много влюбен. Почти сигурна съм, че ще се ожениш за друга, така че не виждам вашите защо се тръшкат толкова. Ти просто имаш нужда да изживееш тази любов и емоцията, която е у теб. Обясни им го.
Успех, момче!

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8d91c856bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Какво ни спестяваш, Авторе? Не вярвам родителите ти ей така, без причина да са толкова крайни. За такова поведение от тяхна страна си има основателна причина, защо не ни я кажеш? Ромка ли е? Наркоманка? Златотърсачка? Ти знаеш каква е причината, ама ние не я знаем.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 25e8622bad
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Както отбелязаха 8 и 11, информацията която си дал е прекалено оскъдна и съветите ще са от гледна точка на гадаене и предположения, което не е правилно. Ако няма да кажеш повече подробности, мога да да кажа само мъдрата сентенция "Любовта е сляпа".

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 47dbb4e60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз никак не мога да възприема поставянето на подобен род ултиматоми. Не разбрах само на колко си години, т. е. ако не си пълнолетен... не, че имат право, но някак-си, още носят отговорност за теб. Аз също смятам, че семейството е едно и че е напълно възможно с тази жена утре да не сте заедно (още повече, че сте млади, но това не е причина за такова поведение. И да, и аз мисля, че авторът ни спестява нещо за нея, кажи ни честно, тук всичко е анонимно, но каквото и да е, дори това да не е голямата любов, няма да позволя да ме манипулират така. Искам да кажа, че бих им казала, че след 3 дни може и вече да не съм с нея, но тяхното държание е неприемливо и нямат право да постъпват така. Вземам си шапчицата и си заминавам, пък ако ще да съм сама на края на света. Брей, ултиматоми ще поставят на голям мъж!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1e52b7744e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не съм съгласна с тези, които намекват, че имало причина за ултиматумите - първо родителите изобщо тук нямат право да се месят.
Най-вероятно просто майчето на момчето ревнува и да настройва момичето без особена причина (наркомания и тем подобни).

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f4bb7f7707
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Според мен майка ти ревнува доста от момичето. Те изобщо познават ли се?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: efbc7e8041
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Автора крие нещо . . .

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9ceadac126
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Според мен родителите знаят какво е най-добре за детето им. И щом са прибягнали до такива крайни мерки сигурно има причина. Не ми се вярва това момиче да е светица и родителите ти просто така да не я харесват. Ти сам каза, че ти влияе зле! Не е лошо да се осъзнаеш и да си отвориш очите за нея. След време ще разбереш, че жените могат да идват и да си отиват от теб, но само една е с теб от раждането ти до края на живота си - майка ти и тази жена те обича без значение какъв си и колко я нараняваш.Това е една чиста безусловна любов-майчината. За това приключи връзката с това момиче и си намери някое по-добро за теб, което твойте родители удобряват. Те знаят най-добре и запомни тези думи когато твоята приятелка те напусне, родителите винаги ще са до теб и ще те подкрепят и ще те обичат такъв, какъвто си!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9ef8a4e569
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   номер 17, звучиш като майка на син. Какви са тези глупости само майката ще е жената, което ще обича детето винаги. От такива глупави думи и държание правите от децата си мамини синчета, които след години имат проблеми с жените. И ако майчето не одобрява избраницата, не става. Хайде моля ви, не ставайте смешни. Имала съм си работа с такъв мъж и знаеш ли той ми каза същите думи - че родителите му винаги щели да бъдат до него, а за жената не се знаело. Адски обидно ми стана. Има ли смисъл човек да се занимава с мъж, който е предубеден предварително от жените. И според теб кой му го е набил в красивата главица - най-вероятно майчето му, което е като теб.
И автора не е казал, че момичето му влияе зле, а че родителите му си мислят така!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8c27588d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   хaх... определено съм съглaснa с номер 16... но aко товa което прикривaш не е толковa сериозно избери момичето зaщото в крaйнa сметкa не ти ги изостaвяш a те теб кaто те кaрaт дa избирaш... човек който те обичa не бивa дa те кaрa дa стрaдaш кaто те лишaвa от човек който обичaш... но понеже не сподели зaщо не я хaресвaт би следвaло дa е нaпрaвилa нещо достa лошо... зaтовa нз... aко дорaзкaжеш бих моглa дa ти кaжa кое смятaм че е по добре...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker