Бившият ми се побърка, предложи ми брак! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бившият ми се побърка, предложи ми брак!
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2246 пъти
Имам нужда от съвет как да се справя с досадно бивше гажде което не ме оставя намира. Аз съм жена на 22 и имах връзка с едно момче ( да го наречем X ) два пъти се разделяхме и после пак се събирахме, но имаше причина аз да скъсам с него окончателно. Той обаче не го прие много добре, отидох на почивка с прятелки и много странно как той с прятелите си беше в отсрещният хотел.. както и да е на почивката се запознах с един много прятен младеж с който в момента сме сгодени. Мина доста време от както скъсах с Х, но той подължава да ми пише, да се извинява... прави ми сцени на ревност. Вчера обаче преля чашата след 4 месеца ми е свадбата, а той нашия дойде в къщата на годеникът ми и пред моето и пред неговото семейство ми предложи брак. Моля ви за някакъв съвет относно какво да направя, възпирам годеникът си защото ми е жал за Х ( много добро момче и е красив и мил) но явно нещо му стана, аз не искам с лошо защото го уважавам само хубави спомени имам и не ми дава сърце да му направя лошо. Имам чувството, че съм в някакъв сериял. Моля вас най-искренно за малко помощ защото всички околу мен си мълчат и ми гледат сеира. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 22830c96a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Режи твърдо!!! Инaче нямa отръвкa. Кaкво знaчи, че не искaш с лошо? ! Тa той се държи кaто собственик. Режеш кaтегорично и си гледaш животa. Бившият ми тaкa в продължение нa години ме притеснявaше, звънеше по нощите, ту цивреше, ту зaплaшвaше. И aз тaкa от " жaл ", се опитвaх с добро, докaто не зaпочнa и дa се нaпивa и дa притеснявa не сaмо мен, a и всичките ми близки. Нaкрaя го " посъветвa " мaлко нaстоящият, тa се спря. Режи, той вече е минaл грaниците, от тук нaсетне сaмо по- зке може дa стaвa, щом си е позволол и в домa нa годеникът ти дa се появи.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ebc979c12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Хаха, ей това са мъжете - колкото повече им казваш и показваш, че не ги щеш, толкова повече се амбицират. :D

Авторке, казваш му директно без жал на този твой бивш, че не искаш нищо с него, че няма никакъв шанс да се съберете и да те остави на мира, иначе ще пишеш жалба в полицията.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7345959b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спри да му обръщаш внимание. Подминавай го все едно не съществува и най-накрая сам ще спре да те тормози. Блокирай му номера от телефона си (ако те търси и ти пише смс-и ). Ако това не помогне най-лесно ще е да си изкараш ограничителна заповед дори и да не искаш и повече няма да тормози теб, годеника ти и другите. В краен случай спри да възпираш годеника си и готово. Ако не става с добро ще стане с лошо. Но трябва да направиш нещо, защото със сиг. на сватбата ти ще се появи и не се знае какво може да направи!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4262c60350
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката :)
Благодаря ви за съветите, ще го потърпя още малко и ще разговарям с него, но ако не се оправи ще прибегна до по-строги мерки. Още веднъж благодаря за отделеното време. :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0c5ac2f714
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Уважаема номер 3,
а ей това сте вие жените! Хубаво се вижте!
Виж какво е написала авторката за Господин Х - "много добро момче и е красив и мил"!!!
А вижте се вие как злобеете!
Човекът не е лош! Просто я обича! Не го ли разбирате тъпи путки!
Един мъж няма да тръгне да се унижава, да се излага и да пада на колене пред една жена ако не я обича!
Това, че този човек го прави означава, че има истински чувства към това момиче!
Нали все ревете, че мъжете искали само секс, че не се решавали на брак, че били такива, че били онакива...
Вижте се вие какви сте!
И един съвет към авторката! Седни и му обясни на това момче, каква е ситуацията! Не ни разказвай на нас, ами говори с него!
Той има правото да знае и ти му я дължиш. Ако не искаш да си повече с него, седни и говори... 1 час, 2 часа, 3 часа... колкото е нужно! Той трябва да резбере, че за теб той е минало и да продължи по пътя си без да храни напразни надежди! Защото и той е човек! Нещо повече, ти си го обичала този човек. Така, че му го дължиш този разговор!
Ще му бъде трудно да приеме думите ти, но ще го приеме. И ще продължи да живее без да трупа злоба и агресия в себе си!
Можеш да направиш и друго!
Кажи на приятеля си да го набие. Или кажи на господин Х, че е смотан комплексар, за нищо не става, пишката му е малка и е голям мухльо и не искаш повече никога да го виждаш! Изобщо, изброй му най-гадните неща за които се сещаш! Така пак ще му помогнеш да те забрави! Повярвай ми!
Но ще превърнеш един " много добро момче и красив и мил" човек, в поредния гадняр, който само чука жените и ги смята за боклуци! И не без основание!
А когато след време влезеш отново в този сайт, и прочетеш изповедта на някоя разревана кифла, как мъжете са много гадни защото са я изчукали и изоставили... спомни си, че ти си създала още един такъв мъж!

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 64c922a3db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Историята е измислена. Оправи си правописа неграмотна авторке.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 73a1202504
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Искам да подравя коментиралият/ата под номер 3! Този коментар обезсмисля всички останали и желая на авторката от все сърце да се "вслуша" във всяка една дума, написана в него! Още веднъж-Поддравления!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 62f289d183
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   "... но имаше причина аз да скъсам с него окончателно. "

Защо не споделиш каква е причината? Или нещо май, а?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4262c60350
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката :)
Към номер 6, благодаря найстина евала на коментар! Аз съм се опитвала толкова пъти да разговарям с него, но напредък няма. Никога не бих го обиждала по този начин, разберете ме мен ме боли, че той се унижава така. Сестра му ми е прятелка и когато я видя питам дали е по-добре, но за жалост се влошават нещата. При него няма злоба и агресия, а няма и да има. Уважението и респекта ми към него са безкрайни и винаги бих му помогнала, но вече няма как да съм с него защото обичта ми към него е като прятелска обич. До номер 9 причината беше че той беше не сериозен и ме имаше за даденост, вярно е че ме гледаше като принцеса, но ми беше гадно, че флиртуваше с други а на мен ми държеше сметка как се обличам и др. Но като цяло вината си беше моя за това че скъсахме защото го приемах като прятел вече а не като гадже. Исках по-нормален живот, а не запивания и партита до зори.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f77cf1ead7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Историята е измислена, от километри личи, а ако не е - значи сте малцинство.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d8485d0d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До Н3:от къде знаеш какви са мъжете, всички мъже ли познаваш? !

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 197f47e8c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   какво значение има защо са скъсали? вече не са заедно, а бившият явно не иска да го разбере. може да е супер, но авторката не иска да е с него, а с новия. какво толкова неясно има?
6, ти за достойнство нещо чувал ли си? обичал я бил. като няма взаимност, нормалните хора страдат известно време, поревават, потръшкат се и им минава. аз може да искам Брад Пит, да му висна ли пред вратата и да му се обяснявам?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 537ffe1964
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Номер 14, аз съм номер 6. Точно жена пък да ми обяснява "що е то достойнство и има ли почва у нас" някак си не е препоръчително! Защото при жените няма принципи, има само настроения! Каквото е настроението - такива са и принципите! И достойнството е нещо, което не е присъщо на женския пол! Ви ви движат други сили!
При мъжете е малко по различно! И една от малкото ситуации, в които един мъж губи почва под краката си и плюе на личното си достойнство... е именно когато обича жена! Пазете ги тези момчета и не се разхождайте из сърцата им с кални обувки!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8859a33918
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   аз съм номер 14. не знаех, че достойнството е приоритет на даден пол, а и много обичам обобщенията - жените са еди-какви си, мъжете - други. издават изключително зряло и логично мислене, присъщо на априори по-умния пол :-)
по темата: не знам какво не е ясно. имали са връзка, момичето иска да я прекрати, той не иска да го разбере и се влачи след нея. връзката е такава докато и двамата искат да я продължат. когато единият реши да я прекрати (все едно по каква причина), другият би трябвало да уважи желанието му. да, не е приятно да те зарежат, на всеки се е случвало, но просто трябва да приеме фактите и да продължи.
явно си лично потърпевш от подобна ситуация, щом скачаш и съжалявам, че се е случило така (това е сериозно, казвам го без ирония). и не че се заяждам, но вие си избирате с какви жени да бъдете.
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 537ffe1964
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Уважаема номер 14,
разбирам, че моята позиция ти звучи странно но за мое голямо съжаление нещата стоят точно така!
Априори по-умния пол сте вие, тази теза е модерна сега и можеш да я прочетеш във всяко женско списание, да я чуеш по телевизията и т. н. Дали е наистина така е друг въпрос.
Да, моята позиция е точно такава! Аз също много обичам " обобщенията - жените са еди-какви си, мъжете - други. " Особено, когато ообщенията са направени въз основа на внимателен анализ на фактите! И да, точно това е логично мислене!
Другия тип мислене, нека го наречем "женско", вярва много повече на врачки, хороскопи, астролози, фън шуй, съветите на Кобилкина и други тинтири-минтири и кой знае защо никога не вярва на простата човешка логика! Твоят тип мислене, най-вероятно е от типа "хората са различни, всеки случай е индивидуален и не може хората да се слагат под общ знаменател"!
Това е принципната позиция, която защитават 99% от жените! Това е глупава позиция! Знаеш ли защо? Защото е безполезна! И не води до никъде!
Много ясно, че всеки човек е различен! То на един и същ човек дори, лявата му и дясната му половина не са еднакви пък какво остава да има два напълно еднакви индивида! Дори еднояйчните близнаци не са еднакви! Помага ли ти с нещо това?
не!
голямо НЕ!
ама ХИЧ!!!
ето ти един хубав пример! Ти може да твърдиш, че всички хора са различни и не можем да ги слагаме под общ знаменател! Както и всички кучета са различни, има стотици породи, и тях също не можем да ги слагаме под общ знаменател! Само че по-правилно е да кажеш, че ти не можеш! Защото аз мога! Ето на, слагам ги!
1. Всички хора ходят на два крака!
2. Всички кучета ходят на 4.
Понякога когато хората прекалят с алкохола започват да ходят на 4, а кучетата в цирка ходят на 2... но това е изключение!
3. Всички хора имат потни жлези.
4. Всички кучета нямат потни жлези.
Мога да продължавам този списък до безкрай! И това са все факти!!! Не можеш да ги отречеш! Ето как слагам всички хора, както и всички кучета под общ знаменател!
А ти може цял живот да си повтаряш, че хората са различни и ще си стоиш все там където си сега - под кривата круша!
Защо не подходим по друг начин?
Нека видим все пак, дали няма някакви разлики между мъжете и жените? После да видим, дали тези разлики не водят до някакви повтарящи се във времето резултати, които говорят за тенденция! И ако има такава тенденция, нека я проследим и проверим... а след това и да обобщим резултатите!
Ето аз веднага се сещам за някой съществени разлики между мъжете и жените.
1. Мъжете имат пишки, а жените нямат!
2. Мъжете имат топки, а жените нямат! (запомни това, защото е много важно! )
3. Мъжете пикаят прави, а жените клекнали!
4. Мъжете отделят много повече тестостерон а жените естроген!
...
този списък също мога да го продължавам до безкрай? Нужно ли е, или вече взе да се съгласяваш с мен?
Ето как, аз съвсем коректно, без никакви лъжи и манипулации слагам всички жени под един общ знаменател! И в това няма нищо лошо! Само че кой знае защо дамите много се обиждат от тази работа! Вие винаги искате да сте уникални! Ми добре, ако видя жена, която има топки ще и призная, че е уникална. Но дотогава предпочитам да си стои там, под общия знаменател.

Така, че ако все още не си се отказала да защитаваш позицията си, която според мен е обречена кауза, защо не направим следното! За да не разводняваме темата на момичето, направи една нова тема и я озаглави - "Мъжете, жените и достойнството! "
След това се опитай, да дадеш дефиниция на думата "достойнство". Ако искаш вземи готова дефиниция от някъде, ако искаш опиши със свои думи как ти разбираш това качество! Дефиницията ни е нужна, за да говорим на един и същ език! Умишлено давам това право на теб, за да не ме обвиниш, че манипулирам фактите.
След това аз, просто, логично и последователно, опирайки се само на факти и елементарна човешка логика и изхождайки от това, че мъжете имат топки а жените нямат, ще ти докажа, че при мъжете преобладава достойното поведение а при жените не! Е, хайде да те видим стиска ли ти? Аз имам пишка, мисля че ми личи! Щом толкова държиш да си ги премерим, давай! Само да не се окаже, че ти изобщо нямаш пишка! (плезя ти се:-)
Както казах, този разговор е с предизвестен край! Разликите между мъжете и жените са толкова много, и толкова сме свикнали с тях, че дори не ги забелязваме! Но те са навсякъде, включително и в речта ни! Ще ти дам два примера:
1. Когато искаме да обидим някой мъж ние го наричаме... ЖЕНЧО, или още по-лошо - ПУТЬО! Нали не мислиш, че това е комплимент за един мъж? Ние обиждаме един мъж като го сравняваме с... ЖЕНА!!!
2. Когато искаме да похвалим някоя жена, че се справя с трудностите и не е някоя лигла, как я наричаме? ... МЪЖКО МОМИЧЕ! Ние, правим комплимент на една жена, за това че показва мъжки черти в характера!

Нека кажа все пак и нещо по темата! Ти каза: "имали са връзка, момичето иска да я прекрати, той не иска да го разбере и се влачи след нея. връзката е такава докато и двамата искат да я продължат. когато единият реши да я прекрати (все едно по каква причина), другият би трябвало да уважи желанието му. да, не е приятно да те зарежат, на всеки се е случвало, но просто трябва да приеме фактите и да продължи"
Да, ама не е точно така!
Я да видим фактите:
1. Авторката е на 22г.
2. Два пъти са късали и пак са се събирали!
3. Минало е доста време (не се казва колко доста е това време), но през това "доста време", момичето е успяло да срещне друг мъж, да се влюби в него... че даже и да се сгодят! След 4 месеца, хоп... ще има и сватба!

Не исках да се ровя в тази история, но хайде да видим аджеба как стават тези работи!
1. От факта, че мацката е на 22г. правя предположението, че изобщо си няма представа на кой свят е! (ще видим дали това предположение ще се потвърди или отхвърли! )
2. От факта, че два пъти са късали и пак са се събирали... си правя извода, че е много вероятно този младеж все още да не осъзнава факта, че са скъсали! Може просто да си мисли, че това е поредната им караница, и трябва да се бори за любовта си! Много често жените си мислят, че на тях като им изстине нещо в сърцето и край... връзката е приключила! Някой жени с такава "приключена връзка" изкарват с години. Години наред изневеряват на мъжете си, и когато ги хванат в крачка започват да обясняват, че тя ЗА ТЯХ тази връзка била приключила много отдавна! Тук ключовата дума е "ЗА ТЯХ". Защото мъжът може и представа да си няма от тази работа. Трябва да му се каже! ЯСНО!
Защото много женички казват, "аз нарочно така направих да проверя дали наистина ти пука за мен и дали ще се бориш за любовта ни"! Нали? И това го има!
3. "Минало е доста време", през което време нашия главен герой някак си не е успял да разбере, че мацката вече не го обича! Интересно, колко е това време?
Явно е било достатъчно, мацката да го забрави, да срещне друг мъж... да се влюби в него ама не така като в предния само като приятел, ами истински! Ехеееее с пеперудите в стомаха и всичките му там други работи, и понеже е много сигурна че това е мъжът на мечтите и даже се сгодяват и сега чакаме сватба!
И възниква основателния въпрос, защо вие уважаеми дами, които четете Хорхе Букай и "мислите позитивно", скочихте срещу мен и моето мнение? При положение, че то е позитивно! Аз просто предложих на момичето, да разговаря с приятеля си и да си изяснят нещата! А не да "реже" и да "мачка"!
Защото заради такива "отрязани" и "смачкани" мъже, после следващата мацка ще пише тук теми - "Той е безчувствен и не ми се доверява", "защо той не ми предлага брак", "предишната му приятелка го е наранила а той си го изкарва на мен" и други от тоя род!
А не е изключено и авторката след време да пише: "имах страхотен приятел, много добър, красив и мил... носеше ме на ръце и ме гледаше като принцеса, но аз се омъжих за друг. Сега съжалявам и искам да си го върна"
Както казах, просто седни и поговори с него! Честно и открито! Обясни му, че всичко между вас е приключило. Така всеки ще продължи по своя път! Без драми, без скандали! Е, може би с малко тъга но това минава! И ще оставиш на жената след теб един нормален мъж, а не озлобен и отчаян полуидиот!
така се прекратяват връзките моето момиче! Понякога е трудно, но така се прави! И чак когато си приключил с предишната връзка, тогава се започва нова!
Всички други варианти носят само печал!
Сега той е нещастния а ти си щастлива с новата си любов! Но този живот предлага всякакви изненади!
Я си представи, че след няколко месеца се ожениш за новия си приятел, вдигнете голяма сватба, забраменееш и ви се роди дете... и съпругът ти изведнъж реши, че те чувства "само като приятел". Реши че не го кефиш вече и си хване друга. Случват се такива неща!
Дали ти тогава няма да искаш, да проведеш с него един нормален разговор? Разговор в който да си изясните всичко!? Дали няма да му ревеш и да се унижаваш... за да си върнеш това, което обичаш?

Не искам да се дразня нито да обиждам никого!
Но това е моята позиция и не мога да отстъпя от нея.
Поздрави:
Т. Н.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1f6e235837
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Номер 17 не е особено умен, но се самонасъсква. ... А съветът му към авторката е без полза, тя нищо не му дължи, а той й дължи да я остави на мира!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker