Как да бъда по-добър човек за НЕГО? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да бъда по-добър човек за НЕГО?
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1533 пъти
здравейте,
от известно време имам връзка с възможно най-перфектното момче за мен... човек, който винаги е готов да ме изслуша, да ми помогне за каквото и да било, да дойде до нас посред нощ, просто защото съм разстроена, държи се мило с мен, много е жертвоготовен и грижовен.
приема някои определени неща, които друг човек не би приел и смятам, че му дължа страпно много.
просто искам да го направя щастлив и да му се отблагорадя за всички усилия и грижи, за това колко щастлива ме прави. готова съм на много за него, но е безмислено да му повтарям едно и също постоянно, само на думи не става, от тях няма смисъл, ако човек ги чува прекалено често.
не искам и да се престаравам разбира се, не искам да стигам до крайности.
искам да се постарая дори за дребните неща, малките жестове са значими.
не вярвах, че хора като него изобщо съществуват, но е факт, че все още ги има, а и аз бих искала да бъда такъв човек за него и то не само защото ми е помагал и ме е подкрепял толкова, просто имам сериозни чувства и смятам, че той заслужава много повече от половината хора, които познавам. определено смятам, че съм способна да бъда добър човек, старая се да не го ограничавам, да не го ревнувам, да не му се карам за глупости, да не се оплаквам от нищо или пък да изисквам от него... нямам каквото и да било право да имам изисквания към него, защото не е длъжен да прави повече от това. не знам до колко бихте могли да разберете, но аз съм човек с доста сериозни проблеми, а той се държи сякаш това не му пречи по никакъв начин, при положение, че нощите често са безсънни и т.н., знам, че го изтормозвам с тези неща, колкото и да е търпелив и склонен да приема какво ли не
това, за което ви моля, особено мъжката аудитория е за съвети и примери за неща от всякакъв тип, с които жените са ви правили щастливи. бих се радвала да чуя всякакви неща, за които сте си мечтали или от които сте се нуждаели във всеки един аспект, без значение, дали смятате, че могат да прозвучат абсурдно например.... хубаво ще е ако някой сподели за момиче, което е променило живота му, което винаги ще помни и как се е стигнало до там. интересно ми е кои са нещата, които бих могла да променя към по-добро и кои да се старая да избягвам.
надявам се, че няма да ме разберете погрешно, нямам намерение да губя себе си, да го глезя прекалено или да ми е фикс идея да се превърна в "перфектното гадже", не бих изневерила на принципите си... става дума за нормално отношения, за неща дори и от ежедневието, а които бих могла да го зарадвам... няма да е зле и да чуя кои неща ви дразнят най-много у слабия пол.
не е като да ми липсват идеи, но все пак никога не можем да видим абсолютно всичко, гледни точки хиляди. не до всичко стигаме сами и колкото и да са относителни нещата при всеки, бих могла да науча нещо полезно от опита на останалите с връзките.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1dfed47184
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, колкото и да се правиш на такава, каквато не си - няма да се получи, или поне не дългосрочно.
Освен това чувстваш, че имаш някакви резерви към този човек.. Била готова на "много" за него... Извинявай, ама ако не си готова НА ВСИЧКО за един човек, значи изобщо не си готова за сериозна връзка с някого. Кой всъщност решава кое е "много" и кое е "малко"? Освен това "нямам намерение да губя себе си, да го глезя прекалено или да ми е фикс идея да се превърна в "перфектното гадже", не бих изневерила на принципите си" - отново не си разбрала, че когато участва във връзка, човек вече не е съвсем "себе си", а е ЧАСТ ОТ нещо по-голямо от самия него. Когато се появят децата пък съвсем вече няма да си "себе си"... Не можеш хем да си си "себе си", хем да участваш във връзка - трябва да избереш едното от двете.

"...старая се да не го ограничавам, да не го ревнувам, да не му се карам за глупости, да не се оплаквам от нищо или пък да изисквам от него" - казваш го сякаш тези неща ти се полагат по принцип, а ти правиш някаква огромна жертва и компромис със себе си за да не ги правиш... Аз изобщо не бих стоял с жена, която ме ограничава, ревнува, кара ми се за глупости, постоянно се оплаква или изисква някакви неща от мен. Ти самата би ли била с такъв човек (който те ограничава, ревнува и т.н...). И знаеш ли - с времето и с годините всякакво желание за "старание" да бъдеш такава или онакава, каквато не си всъщност, с някого изчезва! И тогава какво остава? Твоята истинска същност... И бъди сигурна - момчето не ги прави всичките тези неща спрямо теб, които така ти харесват, от старание! Той просто проявява своята същност, той си е такъв. Ако ти не си като него, значи не сте един за друг... И какви са тези глупости да викаш някого посред нощ до вас, само защото си разстроена?! Май смяташ, че светът се върти около тебе само?

Какво ни дразни най-много у другия пол ли? Ами то не е свързано с пола... На практика това се нещата, които се "стараеш" да НЕ правиш.

Зарежи "принципите" си и просто спазвай 2-3 много прости правила (всъщност всички те са различни изкази на едно и също нещо, а именно): Не прави на другия това, което не искаш той да направи спрямо теб. Същевременно прави спрямо него това, което ти е харесало в неговото отношение към теб. Недей да смяташ/калкулираш колко даваш и колко получаваш - просто ДАВАЙ без да очакваш да ти се върне - това е любовта. Бъди винаги конструктивна и позитивна, вместо деструктивна и негативна. Не се страхувай да не се "минеш" - човек се минава най-много заради опасенията си да не се мине случайно... Бъди "навитачка" - когато той каже "едно!", ти кажи "две!", а недей да му правиш сечено! Избягвай постоянно да критикуваш и недоволчиш! И помни - любовта не е само кеф и удобства и консуматорство... точно обратното е! Лесно е да си с някого, когато ти е добре и всичко е наред, а той прави всичко за тебе. Трудно е да останеш и да бъдеш конструктивен, жертвоготовен и т.н. когато тези неща не са налице...

Иначе измисляй често разни приятни изненадки, например - направи му собственоръчно торта за рождения ден. Измисли някаква интересна екскурзия, където да отидете двамата и купи билети. Заведи го на автомобилно състезание, ако знаеш че това му харесва... Той трябва да стане част от живота ти, от мисленето ти, както и ти от неговия. Само тогава имате общо бъдеще.

Искам да ти припомня една детска приказка, която може би си позабравила: http://chitanka.info/text/4644
НИКОГА не бъди като бабата!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b0777a10c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тъй кaто н 1 е посочил достaтъчно изчерпaтелно нaй- общото поведение, aз ще посочa нещa от ежедневието.
Нa мъжете им достaвя удоволствие, когaто женaтa е зaпомнилa примерно любимото му ястие и го изненaдa с него.
- Когaто след изморителен ден го мaсaжирa просто тaкa
- Когaто го посрещне с широкa усмивкa и блясък в очите, дa личи, че и е липсвaл
- Когaто се интересувa кaк е минaл денят му
- Когaто чисто по женски го докосвa при преминaвaне покрaй него
- Когaто му прaви комплимент
- Когaто го събуди... приятно
- Когaто се чувствa aтрaктивен, желaн, неоходим, обичaн, ценен, рaзбирaн, увaжaвaн.
Нaй- общо, мъжете имaт нужди подобни нa жените. Че сa по- силният пол съвсем не ги прaви безчувствени роботи.
Зa дa се държи тaкa момчето с теб, предполaгaм чувствa ответност. Aко искaш дa му блaгодaриш по специaлен нaчин- нaпрaви специaлнa вечер зa него. От любимaтa гозбa/музикa/ осветление до любимaтa женa- ти си знaеш кaк нaй ще му хaресa. Подaри му тaзи вечер с всички глезотийки и му кaжи колко много е вaжен зa теб. A инaче, кaкто и н 1 е кaзaл, изненaдвaй го с интересни зa него нещa/хобитa- билети зa мaч/концерт/теaтър. Екскурзия, дори пикник, aко му хaресвa. Когaто обичaш, нямa кaк дa сбъркaш. Бъркaт егоистите, зa които любовтa е " другият дa ме допълни, дa ми дaде, дa ми нaпрaви ".

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ef29e4f2d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като за начало му купи кашон да го слага на главата си докато те оправя за да може и ти все пак да се възбудиш... маитап бе.. не се засягай. Еми готви му, пери, чисти често, глади, простирай. Изобщо всичко, което прави една домакиня за мъжа си. постоянно му напомняй колко е красив, как за теб той е рицарят на бял кон, и ще прави ''още по-големи жертви''. А щом е готов и да те ''изслуша'', ''помогне'' за всичко, леко ми понамерисва на ''държим се перфектно, за да влюбим някого'', но вие си знаете. Излизайте често. например всяка неделя има разпродажба на животинския пазар в Подуяне. Заведи го там, покажи и ти жест.. купете си домашен любимец, кокошки. Казваш, че си ''готова на много за него''... тук вече ме спечели. Такива жени звучат като някаква художествена измислица, но ето че още ги имало. Всеки би си мечтал за такива влюбени един в друг родители. Изпуснах най-ценното - обикаляйте света, посетете различни държави. това обогатява страшно много и зарежда хората. Всеки, който го е преживял знае, че е така. Ако не можете да си го позволите вече има толкова възможнисти - кредисимо, джет кредит и какви ли още не.. е вярно е, че след това ще се наложи цяла година да си давате половина заплата за връщане на заеми, но какво пък толкова нали си била някъде по света с НЕГО. А какво по-ценно от това. И ако случайно, захласнати в несметната си любов, позабравите че векът в който живеем е остро комерсиален и практичен, спокойно.. винаги ще се намерят хора, които да ви го напомнят и само ми обещай, че няма да ги наричаш повърностни материалисти без душа- не и ти самата ще знаеш, че не е така... просто късметът им е бил в по-големи дози. А и как забравих- отскоро има супер промоция на дрехи и стоки трета употреба в кв. ''Христо Ботев''. Вземи му оттам верижка за врата, спечелена от Лъки Бой.. така винаго като я види ще се сеща за теб. И ти спомена, че ''малките жестове'' са най-важни Ех, как само се размечтах и аз за такъв супермен като твоя. Блазе ти, момиче. Пази го много да не ти откраднат. Той е шифлован диамант.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker