Как да запазим приятелство, когато то ни е достатъчно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да запазим приятелство, когато то ни е достатъчно?
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1705 пъти
Здравейте, търся рецептата или как да се остави ясен знак, че в само приятелство, не важи тази дума „само“, а то е достатъчно ценно само по себе си. Знам разбира се, рецепта няма, както няма универсалност в характера на хората. Все пак дали някъде не съм коректен самия аз?
Може да звучи банално и неестествено, но от тинейджър спазвам правилото да не допускам интимност с момиче било с мой приятел или близък познат. Не свързвам това поведение с религиозни подбуди. Оценявам добродетелите на религиите, но не мога да се нарека вярващ. Явно го отдавам на една доза егоизъм и на това да се избегнат конфузни ситуации. Просто така свикнах. През годините, обаче от приятелсто колкото и да не ми вярваше се стигна май до открита омраза. Искам да кажа, че внимание винаги е имало и не се плаша от жените, напротив, но най-често контакта се получава и го свързам с приключението изживяно с нов човек.
Винаги се стремя да съм позитивен и, ако е възможно да извиквам усмивка на лицата на хората. Макар, че спазвам гореспоменатото тинейджърско правило, винаги ми е приятно да се видя, да поговорим или да се разходя с приятелка. Разделям дивеенето от приятната компания. За втори път в близкото минало ми се случва обаче, изведнъж, нещата да се обръщат и да се започва с дребни номерца до открито говорене на лъжи.
Дали не бъркам някъде? Например при събирания при малък флирт откликвам в рамките на това да не се чувста изложена, а и аз се чувствам от една гледна точка поласкан. Когато дойдат и ми лепнат целувка ( да кажа, че не ми е хубаво, ще излъжа) мисля, че да отблъснеш човека пред всички, му нараняваш най-малкото гордостта и винаги е било до една, не повече. На разговор или в чат винаги съм отрязвал интимностите и мислех, че това е ясен знак. Когато е било удачно винаги използвам моменти, за да кажа „колко печен приятел е тя“. И все пак един път 3 години, втори 7 месеца смях, екскурзии с компании и в крайна сметка, дистанциране. И други неща ставаха, но общо взето, не намирам смисъла от всичко това. Никога не съм променял отношението си във времето и все пак е малко дразнещо, а пък, ако се засечем и при двата случая ми е дори неудобно. Мисля, че вече като големи хора и подобни неща не са нужни, обаче на мен ми убягва похвата за овладяване на положението.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2a8c0a8ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами така е като изпращаш смесени сигнали - в един момент отвръщаш на целувката, в другия - "отрязваш" интимностите, както си се изразил. Нормално е момичето да те възприема като потенциален партньор. Разковничето е в това да не позволяваш близък контакт, ако мога така да се изразя. Без целувки, без прегръдки (е, ако са по специален повод няма лошо) и т.н.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c59f641344
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Случвa ми се същото , сaмо че съм женa. Проблемът е , че мъжете сa по- aгресивни , когaто сa отхвърлени. Със сигурност не дaвaм повод дa си мислят , че би се случило нещо повече , но в техните си глaви си рaзвивaт свои си теории , зaпочвaт и дa си вярвaт в тях и после остaвaт кaто гръмнaти , мислели , че имaло нещо специaлно. Дa- приятелство! От дaвнa съм се откaзaлa от идеятa , че могa дa имaм мъже приятели , имaм си двaмa от детство и ми стигaт. Вече aз сaмaтa съм нaсоченa и приемaм всеки зa понтенциaлен досaдник.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: bcf7ac2505
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нищо не ти разбрах! Уж си зрял мъж, се все едно тийн го е писал!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f375186053
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   (Баш автора)
Номер 1 - Това имам в предвид, определен модел на държание ми се струва малко скучен и тоталитарен. Не искам да се държа, като дърво и като вляза някъде при компания и шеговито се обърнат към мен с "ей сладур, закъсняваш", в такъв момент ще кажа "съкровище извинявай". До сега не съм имал проблем с подобна нагласа и с приятелки и дружки и всичко е без сексуални подбуди. Така се държим шеговито и се забавляваме. Ако го възприемам по подобен начин със "смесените сигнали" и изляза три пъти в месеца, се случва - прегръдки за добре дошъл, по-късно танци и мисля, че това не е сюжет за порно филм.
Имаш обаче право за по-близките контакти. Макар и да ги възприемам, по скоро като доза забавление, просто защото от моя страна не показвам нищо. Явно на всеки човек трябва да му се обръща внимание по специален начин и да следиш реакциите му по от рано и тук вина имам явно аз.

Номер 2 - Да, това свързаното с приятелството между мъжа и жената си мисля вече и аз. Все пак даваш във всяка друга насока, винаги си насреща да помогнеш и накрая се чудиш какво стана? Защо искат да ми обелят кожицата с бръснарски ножчета? Това е че, както казваш когато е агресивно или по точно наистина досадно мога да реагирам и нямам проблеми в случай, че нямам влечение. В дългосрочен план е по да го кажем кофти, когато предполагаш, че може да има друга симпатия, но ти се стискаш да запазиш единствено дружбата.

Номер 3 - Зрял зрял, колко зрял? Няколко години имам още до 30, но се радвам, че ме определят и за тинейджър. Предлагам да прочетеш само първото изречение. Там се корени темата. Как да кажеш да останем само приятели от начало, без обаче да си сигурен, аджаба абе тя дали изпитва изобщо нещо или се държи просто мило? Всичко надолу под формата на текст е вярно малко объркано, но ако и аз не бях объркан, нямаше да драскам изобщо.

...............
Признателност за коментарите, просто ми беше болно, че явно губя втори близък човек без причина. Живота не можеш изглежда да го поставиш в калъп и да вървиш по една права. За това исках да получа малко житейски опит тук, за което благодаря пак!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 03d8517ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Как да го запазим ли? Като не подценяваме хората без да ги познаваме. Номер 2 пак бълнува и мечтае, въобразявайки си че тя е от жените, които някога са избирали мъжете в живота си. Прекалено си наранена и унижена, скъпа и това си проличава непрестанно. Целувки.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2a8c0a8ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторе, не съм казала да се държиш като дърво. По принцип няма никакъв проблем да интимничиш, ако "съкровището" е наясно с твоята нагласа и я споделя. Има хора обаче, които приемат тези закачки и шегички за сериозни, а ако пък девойката тайно си пада по теб, нали се сещаш, че малко ? трябва да се вкара във филма. :-) Та... разговор трябва, ако искаш да си запазиш приятелството и същевременно да избегнеш неловки ситуации.

1

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f375186053
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   (Баш автора)
1 и 6 :) дам всъщност всичко си има следствие и цена. Измъкването и да мислим, че всички са доволни не се получава винаги. Правилни са твърденията и от теб и от номер 3. Понякога трябва да се държим по-зряло. Подобно нещо, като "ще потъжа ден, два и ще ми мине" не било константа. Да се стремим да сме по-открити и честни и така. Като се замисля никой не е застрахован, може и на мен да се случи. В крайна сметка, не трябва да търся подкрепа за решенията си, и да не продължавам да се бъркам, след като се дистанцират от мен. Правим нещата сложни и после мрънкаме.
Всичко хубаво от мен и се радвайте на настоящето!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker