Психологическа травма - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Психологическа травма
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2507 пъти
Здравейте.
Аз имам много странен проблем и не знам как мога да се оттърва от него.
Момче на 22 съм, с хубав външен вид, добър по характер, със много приятели. Винаги съм бил много приказлив, комедия, разсмивах цялата компания. Първите години в университета бяха прекрасни, нито съм имал проблеми със обучението, нито нищо, средната ми оценка беше мн.добър, разбирах се идеално със колеги и колежки и бяхме много задружни, беше си перфектно.
Докато третата година не се запознах с едно момиче (1-ви курс), беше толкова красива и сладка, че се влюбих до уши в нея, това не ми се беше случвало от долу-горе 4 години (когато бях в средното), всичките момичета около мен ги приемах приятели, нищо повече.
Проблема беше друг, това момиче го харесваше и един от най-добрите ми приятели (нека го наречем С). Но аз му казах, че изпитвам много силни чувства към нея и няма да отстъпя, да прави каквото си иска. Той се съгласи.
Дълго време си прекарвахме времето заедно аз, тя, нейни приятелки и мои приятели, където беше и С, купонясвахме, дискотеки, разходки, филми и т.н в продължение на 6 месеца.
Постоянно ? правех подаръци н, пръстени, плюшени играчки, огърлици, лишавал съм се почти от всичко дори и някаква степен от храна, само и само да събера пари и да ? купя подарък, казвал и съм, че я обичам не един път, ала тя просто се усмихваше и нищо не казваше.
Всеки месец пътувах към провинцията т.е вкъщи за да се видя с нашите, приятели и т.н. за седмица.
Изобщо не подозирах, ни най-малко, че може да направи такова нещо. Мен докато ме е нямало, със С. почнали да ходят тайно, обичали са се, правили секс всеки ден. Казаха ми, че са заедно, аз не повярвах на никого, понеже вярвах в нея, да обаче това постоянно ми човъркаше главата, и за да съм сигурен ми трябваше доказателство.
Инсталирах вирус на лаптопа ?, докато я нямаше.
Докопах се до паролата ? в фейсбук, влязох подробно да разгледам съобщенията и какво да видя.
- "сладкиш, ще те изпапкам";
"коя поза искаш да пробваме следващия път" и т.н.
Побеснях, почнах да дишам дълбоко, такъв яд и злоба ми се насъбра в този момент, че щях да я удуша собственоръчно с голи ръце. Излязох, отидох до фитнеса да потренирам, трябваше да изкарам този яд някъде, иначе щях да се пръсна.
Прибрах се взех си душ и отидох в нейната стая за да си поговорим нормално.
Казах ? да ми каже истината, но тя отричаше, нямало такова нещо и и показах съобщенията на хартия.Почнахме да се караме, щях да я ударя по едно време, не знам как но се сдържах. Казах и това ли съм заслужил след всичко което ти направих, тя се хвана за главата почна да плаче.Хлопнах вратата и заминах, повече не сме си говорили, не след дълго тя остави обучението замина да работи в Германия, а със С. не го поглеждам изобщо и него и до този момент не му говоря (от юни 2014).
От тука почва истинския ми проблем, превърнах се в друг човек, обратното на това което бях.
Останах с малко приятели, броят се на пръсти, с ниско самочувствие съм, не държа на критика - избухвам от най-малкото. Затворих се в себе си, почти не излизам никъде, и най-страшното е че не ми пука за абсолютно нищо, последен курс вместо да се стегна, се отпуснах още повече, натрупаха се невзети изпити.
Този непукизъм и игнориране всичко около мен не знам се появи,може би съм мъртъв съм душевно.
Нито амбиции, нито нови запознанства, нито да се боря за някаква цел, някаква кауза или нещо - не.
Това пламъче изгасна.
И сега просто живея... нищо повече.
Ако някой може да ми даде съвет, как да възвърна предишното си аз, ще съм му много благодарен от сърце.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4ccfdf2d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напълно те разбирам защото и аз съм на същото положение, и както казваш не ти пука за никой и нищо. Това са жените - правиш им добро, а те не го оценяват, а като се държиш гадно с тях те харесват.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8b2a0a5f4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж, не се сърди, но тя реално не ти е изневерила или нещо - така, както го описваш, не сте имали някаква по-сериозна връзка. Отделно, че ти си казал на С. за чувствата си към нея, НО и че той може да прави каквото иска - тоест: той явно не ти е толкова добър приятел, щом все пак е решил да "прави каквото си иска". Тя пък е използвачка - лъже те, че не са с него, за да не загуби вниманието и ПОДАРЪЦИТЕ от теб. Не разбирам защо въобще се впрягаш заради подобни хора, още повече, че сам си се вкарал в тази ситуация и реално и ти не си "невинен" така да се каже.... Банално е, но: забрави ги и продължи напред, не оставяй на миналото да те дърпа назад, докажи на себе си, че си мъж и може да се справиш с това, спри да хленчиш. Дори не сте били двойка, питаш ли ме мен като ми забиха нож в гърба след почти 2 години сериозна връзка? Обаче продължих, теглих им една ма*на и си казах: няма да оставя да ме смачкат, няма да бъда слабак. И съм по-щастлив и от преди :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 863d4bddee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ще си позволя да ти дам съвет защото брат ми наскоро преживя сходна история. Обичаше я много, постоянно ходеше след нея но явно това не й стигаше и изведнъж тръгна с друг. Недей се корка толкова. Очевидно и ти се се влюбил в поредната интересчийка. Помисли дали такъв човек си струва да съжаляваш за него. Направи нещо със себе си- смени външния си вид, смени държавата, израсни в някаква област. Това винаги е най-голямото наказание за ''предателите''- след време да те видят успял и с достоен човек до себе си. Действай.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 488586356e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Простосе огледай, дайшанс на някое добро момиче и следващия път, преди да започнеш с подаръците, помисли дали щебъдат оценени. Няма смисъл от тях, когато са за грешния човек.
И още нещо, момичето е постъпило некоректно, защото е приемала подаръците и ти едавала надежди, но в същото време, ти си я принудил един вид да се държи така. Тя просто не е искала да те нарани. Оцени го!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0ed77e167d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ето за това винаги съм казвала: Мъже, никога не се разкривайте напълно към една жена... колкото повече й угаждате, тя повече ще бяга от вас.. ние нямаме нужда от толкова подаръци.. просто трябва да ни дадете да разберем, че можем да ви загубим във всеки вдин момент... дръжте се по студено с нас... макар винаги да искаме обратното.... "

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 40fe799f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако жената е осъзната със себе си и с това което иска ще се отблагодари на мъжа за отношението.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8872e9c802
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Каквото сам човек си направи, никой друг не може да му го направи", и твоят случай е такъв. Какви подаръци без да сте във връзка, бе младеж? Лишавал се бил, някой да е искал да се лишаваш? То утре и на теб може някой психопат да започне да ти подарява неща, за които да пести от лични разходи и в един момент да те обвини, че си неблагодарен, това според теб нормално ли е? Твоето е било обсебване, без да се съобразяваш дали момичето те желае. Както споменаха по-горе, приемала е подаръците, за да не те засегне и да направиш някоя глупост, като е виждала колко си филмиран. Не знам дали е възможно да възвърнеш предишното си "аз", предполагам с възрастта започваш да гледаш по друг начин на живота, но съветът ми към теб е да мислиш по-отговорно и разумно за нещата. Драмите не са за един истински мъж. Спри с обсебванията - всеки иска да има красив партньор, не си само ти, но насила хубост не става! Като видиш, че отсрещната страна няма интерес, не нахалствай - никой не обича досадниците. Не знам точно какви са ви отношенията с приятеля ти, но ми се струва добра идея да си поговориш с него и да му кажеш, че си постъпил неправилно, като влюбен глупак. Също и на момичето да се извиниш за обсебването и натрапването. Ако не лично, то поне го направи в чат или писмо, без много да се обясняваш, без сълзливи разтягания на локуми - кратко, точно и ясно, като стабилен мъж.

М

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker