Съвет за такава ситуация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Съвет за такава ситуация
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2331 пъти
Здравейте, драги читатели.Имам едно по-необичайно запитване към вас. Имам един човек, който ми е много скъп от много време, но проблемът е,че той не вярва в истинската любов, камоли би приел човек като мен, който да го обича. Самият той казва, че не обича никого и не иска да страда за никого. От също толкова време и не поддържаме никакъв контакт по никакъв начин, не знам защо така се получи..
А аз - не само че не съм го забравила, даже напротив, дори пиша стихове и има едни, които съм ги писала като съм мислила за него, не са точно любовни, но са от сърцето ми.
Та въпросът ми е колкото и глупаво да звучи да му ги покажа ли по някакъв начин, да му обясня ли, бих искала да знае всичко и да знае за стиховете, макар че друг е въпроса как би реагирал и дали би ми повярвал.
Нужен ми е някакъв съвет.
А и не сме малки на по 25 год сме.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0d929f227f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам и много добре си обяснявам състоянието на този ваш познат. Убеден съм, че много е лъган и затова е загубил надеждата, че съществува истинска любов. Разбирам го, защото и аз съм в това състояние. Всеки по свой начин разбира любовта, точен образец няма. Донякъде, като образец ни се представя, безграничната любов между Ромео и Жулиета. Но те са живяли в други времена, с други разбирания. В днешно време, такава любов е невъзможна, защото обстоятелствата са съвсем други. Жената не живее вече затворена в къщи, вече е еманципирана, учи и работи в разни колективи, различни и непознати за представите за мъжа. Съблазните са прекалено много, не всеки устоява на изкушенията, получават се пропуквания в отношенията, започват съмненията и в крайна сметка умира доверието, а с това настъпва края на връзката. При няколко такива края, човек загубва интерес да търси нови връзки, всичко му е безсмислено и се отдава на апатията. Само искрена жена до него, може отчасти да го измъкне от това състояние. Подчертавам, ИСКРЕНА, а не хитруваща, която гони комерсиални цели. Стиховете ти, надали ще му помогнат много, дори може да сметне, че са някаква уловка. По добре на дела му покажи, че той значи нещо за тебе. Ако искаш да си с него, подробно му разказвай, как е преминал деня ти, не чакай той да те подпитва. Човек веднъж лъган, много трудно изгражда доверие. Винаги има съмнение, че може пак да бъде излъган и затова е прикрит, не изразява лесно чувства. Такива обикновенно стават ревниви и усещат и най малките промени в отношенията във връзката. Трудно ще ти е да живееш с такъв човек, но ако смяташ, че чувствата ти са силни и истински, че няма да му дадеш поводи, отново да се разочарова, тогава опитай, измъкни го от това състояние. Но ако чувствата ти не са толкова силни, а само изпитваш симпатии, по добре го остави на мира. Понякога човек се чувства по добре да е сам, отколкото отново да бъде душевно наранен. Любовта не е само секс, както много хора си мислят.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e63853d224
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дейстай смело и не го мисли ! ! ! Бъди силна и вярвай ! ! !

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0ded11b6a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен не му ги показвай, поне на този етап. По-скоро търси някаква близост с него, разбира се не любовна (явно не търси това), а приятелска. Постепенно се случват нещата с този тип хора. И да ти кажа, хубави хора са, просто са много предпазливи и мнителни към всички, нужно е време и търпение. Ако му покажеш директно стиховете, по-скоро ще го отблъснеш от себе си, просто няма да е навременно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d018acbefc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ги показвай. Мъжете се плашат от емоционалните изблици на жените, те са по-рационални същества и не знаят как да реагират, когато ги залеем с "ох" и "ах". Ще се затвори в черупката си още повече. Пътят към сърцето на такъв Тома-неверни е чрез приятелството.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 30df2eb7de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Няма човек, който да не вярва в любовта. Има хора, които са били наранявани, които страдат от самота, които не са усещали любов, но дълбоко в себе си, дори и не винаги да го осъзнава, всеки тайно се надява да го сполети истинската любов.

Аз самият ухажвах жена, която не вярваше в любовта, дори никога не беше имала приятел, защото баща и се самоубил и се чувстваше предадена, беше се затворила в себе си. Но аз се влюбих много силно в нея, може би съм имал нужда да закрилям някого в труден за него момент.

Та така се случи, че и тя се влюби в мен, макар че на мен ми костваше много усилия. Но сега сме женени вече от доста години, имаме дете и любовта и към мен (а и моята) става все по-силна. Дори ми благодари, че съм и отворил очите за любовта, от която така настоятелно бягаше.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a991430be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Няма нишо по хубаво от истината.
Покажи му че си истинска и за тези 7-8 години не си го забравила.

П.С. може и да се бъркам с предния коментар за 7/8

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a9b550b235
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако имаш потребност да му ги покажеш, направи го! Нищо не ти пречи да си го обичаш, но ако действително е такъв емоционален инвалид, какъвто го описваш, научи се да си го обичаш от дистанцията. Ако се надяваш със стиховете да го размекнеш, има риск да бъдеш разочарована.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0719e6e9b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ехоо. Да не живеем в 15 век. Вече има толкова лесни и бързи начини да се свържеш с някого, ако пожелаеш. Каква е причината да не поддържате никакъв контакт от много време ? Може би сте скарани за нещо ? Моят съвет е да бъдеш открита с него, покажи му ги, сигурна съм, че ще се трогне. А и ми е интересно, той подозира ли за твоите чувства, защото аз лично не познавам хора, които не биха искали някой да ги обича, ако разбира се и те споделят чувството.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 138641eebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От личен опит знам, че споделянето е нещо, което е много важно. Друг е въпросът дали човека отсреща е разбран и ще постъпи като възрастен, а не детински. В твоя случай, лошото е, че той не вярва в истинската любов, което е знак, че не му се живее. " Този, който не вярва в магията, няма да е види. " По принцип това е на психическа основа. Всеки човек живее в свой собствен свят, но в този случай не само, че момчето живее в свой собствен свят, ами и се е затворил там защото го е страх. Ще си кажеш - не е вярно, напълно нормално е човек да не иска да бъде наранен- да така е, но кажи ми, какъв живот би изживял един такъв затворен човек. Какъв? Никакъв. Само ще съществува, без да живее... Също така може би е бил нараняван и друг път, но това не е повод да се откаже от живота. Има хора, изоставени от родителите си, без обич но все пак преуспели, защото не са се предали. Аз лично отбягвам този тип хора, защото тяхното съзнание е пълно с интриги и филми. И всъщност точно тези интриги и филми, че ще бъдат отхвърлени ги бута назад. Имах такъв случай. Покажи му, че ти НЕ си като останалите хора, ти не си безчувствено чудовище, което само чака да разрушава светове, но бъди внимателна, този тип хора са много деликатни и могат да бъдат често агресивни :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 986a782351
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много ви благодаря за коментарите, прочетох много истини. Когато с него последно сме говорили той ми е казвал, че е наранен от момиче и му е по -добре сам, че има други приоритети в живота, отколкото да се занимава с връзки, просто и мен ме е имал като останалите повърхностни хора.
Това беше преди около две години, после се премести да живее в друг град, не знам как прекъснахме връзка.
Имах само един телефон, но скоро звънях, беше изключен, май го е сменил, а фб профил няма.
Знам само адреса на родителите му в моя град...
Наистина не знам какво да правя, не трябваше да става така...
А прочетох из коментарите някъде, че трябвали дела,
какви по - точно?
Аз мисля да ида до техните да питам за него, мина много време...
Авторката

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5b3067932b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, не си го разбрала. Когато ти е казал, че е бил наранен и т. н., той не просто ти го е казвал, а те е питал ТЕБ, ти дали имаш намерения да го нараниш.
Казал ти е, че мисли и теб за повърхностен човек и най-вероятно точно това ти си му показала по някакъв начин.
Трябвало е още тогава да говориш, да се опиташ да се обясниш: каква си, какви цели имаш в живота, какво искаш.
Не виждаш ли, че не иска неосъзнат човек, който днес е тук, а утре го няма?

Според мен е късно за нов шанс. Но винаги можеш да му споделиш какво мислиш, какво чувстваш. Просто да свалиш този товар, иначе трудно ще продължиш напред.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker