Предадох съпруга си докато той се мъчеше да оцелее - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Предадох съпруга си докато той се мъчеше да оцелее
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 7503 пъти
Здравейте, читатели. Пише ви една много грешна жена и преди всичко искам да си споделя болката, но и да помоля за съвет, ако такъв може някой да ми даде. Накратко. Мъжът ми преди известно време попадна в инцидент и изпадна в кома за няколко дни. Първата вечер, когато разбрах, беше ужасна, толкова мисли ми минаваха през главата, че дечицата ни ще останат сираци, че ще съм самотна, че никога повече няма да прекарвам време с любимият ми човек. Който знае какво е, няма нужда от обяснения. В болницата, докато му правеха операции, чакахме аз и мои близки, а децата помолих да гледа приятелка. Стана вече никое време, някои хора се разотидоха, аз заспивах в коридора на отделението, където ни бяха допуснали да чакаме и най-близкия приятел на съпруга ми ми предложи да ме закара у дома да си почина. Преди това ме беше прегърнал на на няколко пъти. Сигурно се сещате какво стана после. Той ме закара до неговия апартамент, аз не възраазих, защото не си и мислех да изневерявам и да правя нещо повече... А и приятелът му ме остави на мира, аз си легнах, вече се унасях, но не заспах, изби ме на рев и агресия, исках да си тръгна, станах да си ходя и приятелят му ме задържа. Нямаше как да се боря с него, той ме сграбчи в обятията си, започна да ме успокоява, да ме целува... и така правих секс с приятел на мъжа си, докато той самия се бореше за живота си. Нямаше страст или нищо мръснишко или диво, но имаше много нежност. За любов не мога да кажа, но приятелят му ме утешаваше с ласките си и не искаше нищо в замяна. Не ви го казвам за оправдание... аз знам, че това беше огромна грешка. Сега мъжът ми излезе от кома, възстановява се, аз съм твърдо до него и му помагам. Ще мине много време, но аз го обичам и ще мина през всичко с него. Но това, което направихме онази вечер с приятелят му си беше много грешно. Имам чувството, че предадох мъжа си и че дори да съм му вярна оттук насетне цял живот, това ще ми е камък на сърцето и голям срам за мен. Исках да го споделя с някого, но с кого... с поп, с психолог, с близък-на никото не вярвам и най-вече ме е срам. Постъпих курвенски за първи път, в най-неподходящия момент. Благодаря на тези, които прочетоха изповедта ми

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 66

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1cbbf2f88e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да ти имам и проблемите! Важно е краят да е хубав - нали мъжът ти се е възстановил. Ако някой го е предал, то това отчасти е приятелят му, защото се е възползвал, НО не смятам, че се е случило нещо лошо, ако не казвате никому. Какво ще промениш, ако се самоизмъчваш или тормозиш?
Не намирам, че си предала партньора си. Аз лично ако бях в кома и мъжът ми беше в шок бих се радвала, ако има някого до себе си. Смятам, че в този точно момент това ти е помогнало да се поуспокоиш и да взимаш по-адекватни решения. Не е оправдание, но няма безгрешен човек. Който е безгрешен, нека сам хвърли камък
Не мисля обаче, че трябва да казваш на мъжа си, защото така само ще успокоиш себе си - ще искаш прошка и той ще ти я даде, ако те обича, но няма да е същото за него.
С какво си го предала иначе? Че си изпитала някакво успокоение в труден момент?
За мен не си го предала - предателство би било, ако го беше зарязала в болницата, беше пестила средства и усилия, за да му е добре на него, беше се напила в някой бар или хвърлила през някой мост, за да избягаш от отговорност.
Ти си се погрижила за всичко, докато него го е нямало.
С какво би му помогнала, ако не беше правила секс в тази нощ? С нищо. Никому не си навредила като си изпитала малко топлина в този момент. Човешко е.
Знай, че долу ще те разкъсат с обвинения хора, които никога не са били и дано никога да не бъдат в ситуацията ти. Не им обръщай внимание!
Не знам дали си религиозна, но ако си родена християнка поне, смятам че много ще ти помогне изповед при известен с ангажираността си свещенник. Това помага на хора в твоята ситуация. Имаш нужда да споделиш с някого, който не може да те издаде, но ДА НЕ Е СЪПРУГА ТИ. Свещенник или психотерапефт е добро решение.
Аз лично се пробвам да се поставя в твоята ситуация и не мога. Не знам дали бих спала с приятел на мъжа ми, но може би бих извършила друга, по-голяма глупост - да се напия да кажем, когато хората имат най-голяма нужда от мен или да изпадна в някаква нервна криза и да оставя всичко на самотек. Ти не си сторила това, а си продължила да функционираш, да се грижиш, да взимаш решения за любимия си човек.
Не мисля, че това е предателство.
Мъжът ти има късмет с теб, защото не си се пречупила под напрежението, а си продължила да функционираш.
Приятелят му също ти е помогнал в тази ситуация - чисто човешка ситуация. И двамата сте били в шок.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 60e032d028
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   1. Ти си била афектирана, емоционално объркана и имаш оправдание. Добре е, че осъзнаваш грешката си. Сега най-важното е да продължиш да подкрепяш съпруга си.

1. Приятелят му не е никакъв приятел, защото той като мъж трябва да е стабилен и да НЕ прави секс с жената на своя приятел, особено в такъв момент. Това е абсурдно... (ако историята е истинска де).

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e646221b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Забрави го и не се обвинявай. Щом обичаш съпруга си, грижете се един за друг и не се самобичувай. Била си самотна, в шок, случило се е, просто продължи напред и не се измъчвай. Имате втори шанс със съпруга ти, обичайте се, но не ставай робиня на чувството си за вина.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: feae876149
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Подкрепям номер 2. В такава ситуация шокът и стресът са огромни за всички засегнати и никой не би могъл да знае, как ще реагира и накъде ще го избие, ако му се случи. Затова и смятам, че никой няма право да отправи критика срещу теб.

Радвам се, че мъжът ти се е възстановил и че имате шанс да продължите напред.

Потърси наистина психологическа помощ, за да можеш да преодолееш случилото се и да не се самонаказваш. На познати и приятели с право се притесняваш да споделиш - би било грешка. Или пък опитай да се справиш сама - анализирай обективно случилото се, медитирай - важното е накрая да разбереш и приемеш станалото и своята реакция и да спреш да се обвиняваш. Вината разрушава отвътре. Трябва да се справиш, за да продължите напред. Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 249baad264
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Подкрепям н 2. Зaгубих любим човек, тaкa че знaм кaк си се чувствaлa. В състояние нa aфект, стрaх, човек е способен нa кaкви ли не неaдеквaтни действия. Aз си счупих първо ръкaтa дa бия по еднa стенa, после хукнaх дa купувaм боклуци някaкви, които никогa нямaше дa употребя, просто съм прaвилa нещa, които дa ми отвличaт поне мaлко внимaнието, зa дa не полудея.
Aко мъж ми беше предложил тогaвa рaмото си... не знaм, но е твърде вероятно дa бях нaпрaвилa същото.
Виж, не се чувствaй виновнa, в тaкъв момент емоциите сaa толковa силни, че човек се чувствa нa ръбa нa лудосттa и всякa помощ в кaквaтa и дa е формa е добре дошлa. Не кaзвaй нa съпругa си, нямa смисъл, може би нямa дa рaзбере по същият нaчин, aко не е преживял нещо подобно. Вместо дa се измъчвaш нaпрaзно, си пaзи силите, сaмa кaзвaш, че предстои още възстaновявaне, съсредоточи се в товa. Спокойно вече, стрaшното е минaло.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e87ac267fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към21, авторката няма да нападаме, има кой да я напада-този който гледа отгоре, да Господ ще я съди, не ние. Но ти, в качеството си на каква я успокояваш, че това което е сторила не е грях? "С какво си го предала иначе? Че си изпитала някакво успокоение в труден момент? " - Ако състоянието на мъжа й, не беше се подобрило бързо, тя с всичките си съседи щеше да се успокоява? Това сте жените, в най трудни моменти ни предавате, а какво остава през другото време. После мъжете били похотливи!? Като се виждате колко струвате, поне бъдете по скромни и не толкова демонстративни. Пък и взаимно се самоуспокоявате. Това вече отива към перверзия. Уж се правиш на принципна жена, а даваш съвети, да не си признава!? А ако другият се разприказва, какво ще стане след време, когато лъжата излезе наяве? Тогава ще настъпи трагедия. По добре да си признае, после ще стане необратимо.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4d6c16542a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Важното е ти да си простиш, ще е трудно много но важното е че го обичаш и осъзнаваш какво си сторила!!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1ce5f32cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Мила, НИКОГА не му казвай и прости на себе си, не се самоизяждай, била си в шок. Поговори с приятеля му и нека това остане завинаги ваша тайна, която и двамата не споделяте с мъжа ти. Знаеш ли, когато човек е бил в болница или на погребение или е преживял тежък шок, често подсъзнателно има нужда да почувства, че е жив. За повечето хора секса е именно такова доказателство и на други се е случвало. С времето ще го преодолееш. Късмет ти желая

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 5279a53656
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма оправдание за тази ужасна постъпка. Представи си да си на неговото място, а той в това време да е с приятелката ти. Боже, в какъв свят живеем!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 20ebb8e494
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Ако историята е вярна, в което силно се съмнявам, си постъпила адски долно според моите разбирания. Не случайно казах "според моите разбирания". Всеки си има свои разбирания, за някой друг може да си и светица, знам ли?

А за приятелят му нямам думи, ама и за теб, де. Но все пак не бих те съдил, защото постъпката не касае мен по никакъв начин, а и само онзи отгоре има право да съди. Всеки е рожба на собствените си дела и си носи кръста. И да си постъпила зле, сама ще си понесеш и отговорността.

Въпреки всичко смятам, че ако се тормозиш за това, ще влошиш нещата. Просто го забрави и гледай никой да не разбира. Аз лично не искам да съм на мястото на мъжа ти, защото той е двойно предаден и то в тежък за него момент. Би било адски болезнено за мен да науча подобно нещо и директно бих се развел, а приятеля ми не бих го погледнал повече.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8afc8540bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Виж сега, авторке, ти не си била на себе си. Поставен в екстремална ситуация, човек често проявява напълно нетипични за него реакции. Изправена пред смъртта, ти инстиктивно си се вкопчила в живота (сексът е реализация на нашия инстинкт към оцеляване). Аз не бих сложила случилото се в раздел "изневяра", още по-малко "предателство", защото вътрешният импулс, на който си се подала, е от съвсем друго естество. В момента имаш други грижи, не да се самобичуваш. Съпругът ти ще има нужда от теб, докато се възставовява. Стегни се, забрави я онази случка като нещо, за което няма обяснение, и си продължи живота. Аз стискам палци мъжът ти скоро да се изправи на крака и занапред да ви чакат само радости.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c2eb71480b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   надявам се да не бъда груб, но ще ти кажа нещо, твоята постъпка ще оставя без коментар, ти сама много точно си я определила, но що касае приятеля на мъжа ти, ще коментирам следното, аз съм мъж и в живота има жени, които са забранени -майка, сестра, братовчедки, кума, снаха, племенница и приятелки и съпруги на приятели, опитай се да избягваш събирания с мъжа ти и с този псевдо приятел, защото аз лично не знам ако бях на твое място, не бих могъл да гледам съпруга ми и приятелят му да си казват наздраве, а аз да седя до съпруга ти и отсреща да ме гледа неговия приятел, но все пак избора е твой, предателството мъжа ти не го знае, замълчи си, но по-голямо предателство ще е да присъстваш на ваши общи събирания, трудно ми е да ти дам съвет как да ги избегнеш...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 27d9cd1239
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Това действие не подлежи на оправдание, къде сте чували мъжът да е болен, а жената да скърца с някой "жребец".
Кажи му истината, ако го обичаш.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9cb9dd1192
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Правенето на секс в моменти, които на пръв поглед изглеждат абсолютно неподходящи е характерно за мъжката психика. Това е разтоварване и усещане, че си жив. Ти си проявила типично мъжка реакция на подсъзнателно ниво. Гледай на нея така, а не като на предателство спрямо съпруга си. Реалното предателство е на приятеля му според мен, може би, защото аз безкрайно много държа на малкото си, но наистина истински приятели. Още по-смущаващото е, че усещането, което си имала е за проява на много нежност. Това е различно от страст и е възможно да си специален човек за неговия приятел. Няма начин да не си го забелязала досега, ако е така. Ако не успееш да преодолееш чувството за вина, за което нямаш основания, потърси добър психолог. От друга страна е вярно и това, че това е бил твой избор, ти си го искала в този момент - важното е преди да се случи сексът да си наясно как ще се чувстваш след него. Ами явно не си преценила и от тази гледна точка е нямало смисъл да го правиш. Но пък със сигурност си научила нещо за себе си, да връзката си, за приятеля. Така че не си на минус и нямаш причина да го преживяваш драматично.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2226ea805b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Да приемем, че е истина.
Като чета историите на жени, които, ей така, не знаят как са изневерили, в мене се надига възмущение. В твоя случай обаче, въпреки че ситуацията обективно е адски подла и отвратителна, съм склонен да проявя голяма доза разбиране. Звучиш много искрено.
Дали да му кажеш? По принцип съм за истината, но тук по-скоро би доубила съпруга си, ако разбере. Приятелят... нямам думи. Кой знае от колко време ти е имал мерак. (И нашите приятели имат жени, знаем как е, но някои хора имаме задръжки :) )
Може би най-добрият вариант е да се изповядаш на свещеник.
А интерсно как се държи сега приятелят с тебе и какви са взаимоотношенията му със съпруга ти?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7a38bb2350
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Виж какво, не съм чела коментарите, но прочетох внимателно какво си написала - не е никакъв грях това.
Не се упреквай, не се обвинявай. Просто забрави за случилото се. Като каза, че си предала мъжа си, тоест, като прочетох заглавието на темата, си помислих, че си го изоставила. Ти не си. Той нали е излязъл от комата?
Това е важното. И ти казваш тук, че ще останеш с него, ще му помагаш. А онова нещо - нищо не е това, нищо.
Имала си нужда от утеха...всеки в такива моменти има.
Не се упреквай, не се обвинявай за това, и в никакъв случай не си насаждай чувство за вина.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7a38bb2350
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Пак съм аз. Който каквото и да ти говори, да знаеш, че не си виновна.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 20ebb8e494
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   20, а да, мъжа и е виновен, че е имал неблагоразумието да изпадне в кома. Не го е срам, простак, да тласка жена си към обятията на приятеля си. Грешен, грешен, направо дявол.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a701264a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Много странно ми изглежда жена сама да определя себе си, че постъпва "курвенски". Това не е дума, която би трябвало да присъства в твоя речник.
Човек трябва да приеме себе си във всички свои страни и да не се обвинява за минали грешки, а да си прави изводи за бъдещите си действия.
Колкото до конкретната ситуация, тя явно е подготвена от "приятеля", иначе просто щеше да те отведе у вас, а не у тях. По тази причина не се чувствай виновна за създалата се ситуация - друг е виновен. Проблемът е, че той би могъл да те изнудва с цел продължение и трябва да си изработиш стратегия, която да следваш до края на живота ти. Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 705f01fe01
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

24.   Да, бе, не била виновна... чий го е дървила в чужд апартамент? Не пише да е бездомна... Да си починела. А да си види децата, например? Тези, оставените при приятелка! У дома си не можеше ли да си почине? Стига с плитки оправдания! Гнусно е-както за нея, така и за "приятеля" на мъжа ?. И аз съм имала близък в кома и повярвай ми-последното, за което бих си и помислила, бе сексът! Боже, аз дори и с мъжа си не можех да правя секс-само близкият ми ми беше в ума! Имала нужда от утеха... само в секса ли я намираш? Да бе отишла да запалиш една свещ! Никакво разбиране не мога да проява в този случай! Само ми се повръща!

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e87ac267fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   " Поговори с приятеля му и нека това остане завинаги ваша тайна, която и двамата не споделяте с мъжа ти. " - от това по долен заговор няма. И с какви очи, ще стоят пред нещастният съпруг? Що за лицемерие ще демонстрират? Каква съвест имате, да се гаврите с положението на болен човек? Той бере душа, а "загрижената му съпруга" вие от удоволствие, защото много й е мъчно!? Все бях чел за изневери, но такова долно оправдание не бях срещал досега. И мен жената нещо ме ядоса, я да наобиколя приятелката й, че много съм объркан и ми е тъжно. Тя ще ме разбере и ще ме успокои подобаващо, нали затова са приятелки. Хайде чао, отивам да се успокоя, имам сеанс!? И на мен историята ми звучи нереална, не е възможно такова падение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 44ebb785c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Мила не се обвинявай! Защото моментът е бил такъв, че просто си се била побъркала от тревога и си имала нужда от малко нежност и подкрепа. Да, не е трябвало да стигате "до края", приятелят на мъжа ти е можел да се задоволи просто да те прегърне и да те утеши, но в крайна сметка, човешко е и се е поддал на емоциите. Така, че не се съди толкова строго и най-добре забрави за случилото се. То никога няма да се повтори.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ede4ebf1a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Това измислено ли е или какво? Със сигурност жените сте слаби.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 79efc91a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Много гнусна постъпка!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 79efc91a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Какъв странен начин за утеха намират хората. Разкажи на мъжа си как си се утшавала , когато той е бил между живота и смъртта. Сигурна съм, че ще е доволен.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 853fc87502
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Принципно съм твърдо против изневерите, но жената в крайна сметка се е разкаяла и търси утеха. Не сме ние тези, които имаме право да я съдим, единствено Господ може да съди! Авторке, потърси прошка от Господ. Хората можем единствено да изказваме мнения, но предполагам че сто човека да питаш, сто различни отговора ще получиш.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ca83b104cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   И горе са ти го казали-поговори със свещеник, ако си религиозна или с психолог, ако не си, но файда от комплекса за вина, който развиваш, няма. Аз не смятам и че приятелят на мъжа ти е злоупотребил с теб, струва ми се, че и той е бил в шок. Ако аз съм в състоянието, в което е бил мъжа ти, а моят го утеши някоя от приятелките ми, не бих правила драми. А ако онзи те беше оставил да си идеш и отчаянието се беше метнала от високо, по-добре ли щеше да бъде? Ако беше някоя лигла, която в подобна ситуация беше легнала да мре и беше зарязала и мъж, и деца, обсебена от собственото си страдание, може ми щеше да получиш повече съчувствие от някои от тесногръдите персони тук. Хубавото е, че има хора като Н2 и още няколко човека, които виждат малко по-далече от носа си. Горе главата! Най-важното сега е съпругът ти да се възстанови, а ти си му необходима.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: bb6fa17dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Не мога да си представя любимият ми да умира а аз да се чукам с друг. И сега когато е добре не мога да пожелая друг мъж какво остава ако е на прага на смъртта. Обичаш ли го въобще? Не се кай не търси лек по сайтовете за гнусотията си. Намери разумен начин да изкупиш предателството. Потърси начина в себе си. И никога не му казвай защото тогава ще си абсолютната гнусарка!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 5cbbeffb17
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Знам, че мнението ми е малко крайно и вероятно няма да бъде прието добре, но смятам, че трябва да му кажеш и да си понесеш последствията. Аз така процедирам - греша, окей, човешко е, но си поемам отговорността. Освен всичко друго сте и семейство, а в едно семейство не бива да има лъжи и тайни. Това да градиш щастие на предателство, тайна, неведение (както те съветват по-горе) не ми се струва добро решение, нито пък честно спрямо съпруга ти, а и спрямо теб самата.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3b55258916
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Аз съм мъж, но те разбирам. Станало, каквото станало. Можеш ли да върнеш лентата назад? -Не. Вярно, не е особено приятна постъпка, но ситуацията е била много особена и засукана. Най-доброто, което можеш да направиш е да си направиш равносметка, без да се самообвиняваш и да погледнеш напред. По-добре би било да не казваш на мъжа си, но дали е възможно, ако приятелят на твоя мъж те издъни? Тогава ще стане лошо. Затова не е лошо да си "прикриеш гърба" като вероятно трябва да поговориш с приятелят на твоя мъж, да си изясните случката и отношенията веднъж, завинаги. Това трябва де е откровен разговор. Ако е свестен, ще те разбере и нещата ще си останат между вас и толкова. Страницата ще бъде затворена. И дано мъжът ти никога не разбере. Най-лошото е да почнеш да се самообвиняваш, че си го предала. Хората правят големи щуротии, но ти поне имаш съвест.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 782e9f0184
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   36, " Това трябва де е откровен разговор. Ако е свестен, ще те разбере и нещата ще си останат между вас и толкова. Страницата ще бъде затворена. И дано мъжът ти никога не разбере. Най-лошото е да почнеш да се самообвиняваш, че си го предала. Хората правят големи щуротии, но ти поне имаш съвест. " - 36, най лошото е, че остава страница, даже и затворена, тя си остава и въпрос на време е, кога ще бъде отворена. Кой ще й гарантира колко е съвестен прелюбодееца? Той ако беше съвестен, нямаше да се възползва от ситуацията!? Нека не се правят на невинни, сторили са гадно предателство, по добре и двамата да изчезнат от живота на мъжа й. Тя имала съвест!? По горе са го казали, тя не е помислила за децата си, които други й гледат, но за вагината си се е сетила-нещастната тя. Това не е жена, това е ...?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: bf4a70832a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Тук е пълно с... толерантни хора! Всички я разбират, успокояват я, че вината не била нейна.... Само да попитам-ако вие бяхте на мястото на мъжа ?, колко точно разбиране щяхте да проявите?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 25cb6c9238
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   N 40, писах горе под N 32, че не бих правила драми, ако аз съм в положението на съпруга в тая история и някоя от приятелките ми утеши мъжа ми по подобен начин. Никой не е застрахован от неадекватни реакции в критични ситуации. Дали, ако беше легнала да мре, принуждавайки околните да грижат и за нея, щеше да постъпи по-добре? Обикновено страдалките, които разиграват близките си, будят състрадание, а онези, които намират изход от всяка ситуация, ги имате за кучки.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 24a163042c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Хм... интересна ситуация, и разбира се има мнения от едната крайност до другата... то това е ясно и с всички теми е така.
Аз съм мъж и се поставям на мястото на мъжа ти... Изчакай го да се възстанови и му признай! Поеми отговорност и нека той е съдника ти... а до тогава най-добре ти да си простиш! Това е голямо изпитание за твоята душа. Каквото станало - станало... това ще ти помогне да опознаеш себе си... каква си била, каква си, и каква искаш да бъдеш!
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8afc8540bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   Хората споделят в този сайт не за да бъда публично съдени, а за да получат подкрепа. Това не е съдебен процес и ние не сме съдебно жури. Жената е направила грешка, която я измъчва и с която не може да продължи нататък. От нас се иска да й помогнем с безпристрастен съвет да приеме и надмогне тази грешка, да поправи някак счупеното, защото не може да върне времето назад. Ако някой не иска да й помогне, по-добре да не взема отношение по темата. Казано е: не съди, за да не бъдеш съден. Високоморалното българско общество... Защо ли като изляза на улицата не сте такива и там?

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f1546ae427
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Няма да съдя авторката тъй като никой не е безгрешен и определено е се намирам за такава. Номер 45 изказването ти че жени които се измъкват от всякакви ситуации били наричани от кучки и так анататък лично аз не намирам кка авторката се е измъкнаа от авторката как се е справила с ситуацията разбирам какво искаш да кажеш но не виждам какво общо има това с това което се е случило. Вярно е че човек в такива инфактни ситуации изпада в шок не знае къде се намира и се държи известно време неадекватно но моля ви не ме разправяйте тук че нищо нередно няма тук и че е било заради стреса не отричам че авторката е зипаднала в шок и прочие но обикновено хората не си лягат с човека който ги утешава въобще не им минава подобни неща изпадат в истерии плачат или стоят като ударени от гръм неща от този софт. 42 има хора които се справят с ситуацията достойно но не виждам нищо подобно тук и не бих нарекла такива жени кучки жени оито не показват какво и ме въпреки че буря бушува в ятх запазали са съмообладание и са до юбимия и са ум упора и подкрепа не са си позволили да направят нещо глупаво хич не са си позволи мисля че имаме различно разбиране за достойна и силна жена но както и да е. Ами аз ако бях на мястот на мъжът и нямаше да се правя на стредалка за да печеля симпатии да влизам в ролята на жертва и да вминявам някакви чувства на съжаление и заради това половинката да не ме напуска заради съжаление не въобще не бих използвала това като коз. Ако бях на мястото на мъжът и и бях научила това ами меко казано не би ми станало приятно не ме разбирайте ако нещо се случи с мен умра бих искала половинката ми да си нова половинка и отново да обича да намери покой и да е щастлив някой хора които биват определени като... защото са почнали връзка с някой пък са минали кратък период време от смъртта на половинката не съм съгласна всеки изживява загубата по различен начин иа и може да се намери човек който да подкрепя човека и да се случат нещата просто от само себе си това не означава че не е обичал и че не е в сърцето му още покойния но това докато съм на легло в кома операция или пък ременан и моичкия я да прави секс с някоя ами не бих го забралиа и трудно бих го простила успокоение не знам си ккаво. Грешно си постъпила авторке грешно но не те съдя не си лош човек но наиситан сгрешила си не знам какво да ти кажа. Странно ми е че ис го направила пирятелят му не е никкъв пиряте може да има някакви симпатии и желания към те и да се е отпуснал и сее довело до това ако е помияр може да каже на съпругът ти и ако кажеш и ако не кажеш е лошо и добре както прециниш действай но ако сучайно разбере от дургаде ще е още по-цзле нищо не остава неразкрито вечно. Не знам какво се е с9лучило с нас как някой от тук го приемат за нормално аеб ако наистина обичате другия не бихте имали очи за друг не бихте си позволи да аправите това дори някой да ви се натиска нежни отсреща бихте спрели ставащотот се излезнали от това положение очудвам се просто.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9bff0a1d36
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   Здравейте! № 44, моите уважения, но вероятно Вашият съвет е най - лошия възможен. Човекът е преживял травма, възстановява се, намира опора и кураж в семейството си. И като жена му изведнъж му каже за случката - какво? Изчиства малко своята съвест и му натрапва знанието за нещо, което дори и да прости, завинаги ще го промени. Предаденото доверие от двамата му най - близки хора е нещо страшно, ще страда и ще стане абсолютен циник най - малкото. Може да го избие на отчаяние, отмъщение, домашно насилие. Лично за себе си не знам как бих реагирала аз. Децата ми са малки и е възможно не да простя, а да направя компромис - да запазя заради тях семейството и да се преструвам за пред тях, че всичко ни е наред, за да имат нормален дом и среда, да нямат липса на родител. От постъпилият обаче по този начин спрямо мен и спрямо децата ще ми се гади само като си помисля за него или го погледна. Секс и някакви нормални съпружески отношения биха отпаднали моментално, защото за мен той би бил най - долна отрепка. Авторке, съжалявам, но именно това мисля. Не поставяй съпруга си в такава ситуация, не го прави нещастен човек. Обичай го от цялото си сърце и му го показвай, старай се за семейството си и така ще си простиш постепенно.

Четейки този сайт придобивам чувството, че за всичко може да се намери оправдание от другите, но според мен не е така. Постъпката на авторката е непростима. И аз съм жена, и аз съм с мъжа си от много години /16/, и мен ме заглеждат и намекват, но и през ум не би ми минало да предам не само мъжа си, а семейството си за някакви забежки. Никаква психология и отвлечени теории не могат да са реално оправдание. Не сме амеби или плъхове, имаме съзнание, съвест, морал и следва да се ръководим от тях, не от инстинктите си.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c45919418a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Жената не иска опрощение, защото тя сама трябва да си го даде. Просто иска да сподели, за да и олекне. Няма да и олекне. Само истината ще ви направи свободни. Но е глупаво да потопи в кошмара и съпруга си. На нея няма да и олекне, тя вече си носи кръста. Колкото до съпруга, не бих желал да имам съпруга като авторката, нито пък такъв 'приятел'.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1bc69a4324
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   Аз дори си мисля, че авторката ще продължи да се вижда с приятеля на съпруга си. Дори не вярвам, че съжалява изобщо. Ако съпругът ми е в такава ситуация, не бих тръгнала с който и да било мъж в неговото жилище-че то от утешения виждате до къде се стига. И тя, и приятеля са абсолютни предатели и недоумявам как има хора тук, които я защитават. За мен тя е лисица в овча кожа. Страшно ми се иска да я попитам, макар че знам, че няма да ми отговори---Авторке, ако не дай Бог детето ти беше в кома, пак ли щеше да се чукаш за утеха? Ама отговори честно...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0c972faa8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   Прочетох историята, погледнах и коментарите и се отвратих. Такова е днешното общество похотливо и лицемерно. Тук там се среща някой съвестен. Истината винаги е била най - правилният ход и винаги ще е. Винаги съм се замислял дали наистина искам да съм сред общество, което до такава степен се е погнусило. Може би някой ден ако събера всичкия кураж, който имам ще мога да се освободя от всичко и да заживея в пустошта!

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6e6486f0c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Да живееш в лъжа която един ден ще излезе наяве, е същото като да пиеш по малко отрова всеки ден докато не настъпи края. Това тук не е изповедалня, единствения начин да имаш доверието на един човек е като не го губиш, а това да си признаеш грешката е до голяма степен да оправдаеш доверието, което са ти гласували. По добре ли е неговия приятел да се изфука пред някой друг: "абе тая пача на Жорката съм я клатил и е ебаси боклука, докато лежи в болницата и късах трътката на дивана даже още има следи от сливата и по тапицерията, че се беше подмокрила като черноморска медуза"
Или някой ден да се скарат и да му каже на твоя в очите, че ако има за какво да му се сърди то е защото ти е скъсал путаната...
Варианти и аргументи да лъжеш много, но истината си е истина и прошката си е прошка. Ти си избери дали искаш да живееш в страх от неизбежното или да се смириш и да посрещнеш без страх възможността да живееш достойно.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 317f7d387a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

54.   Абе хора вие като се жените не давате ли клетва? В добро и зло, в болести и други??? Или тогава само по интуиция казвате "да"??? Аз на твое място бих си признал, хващам си чукалата и си тръгвам! Няма да имам очи да погледна човека до себе си... После ние мъжете сме били изневерячи и други подобни... ама вие сте света вода ненапита... И сега мъжът ти като е на смъртно легло ти трябва да се изчукаш с всеки срещнат... После защо свестните мъже чезнели, ами заради такива п***али като вас..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6cd2dea627
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

57.   Авторката съм. Благодаря ви на всички за коментарите, и за тези, които ме разбират, и за тези, които ме съдят.
Номер 18 беше питал какви отношения има приятелят с мен и със съпруга ми сега. Два пъти се засичахме, веднъж в болницата малко преди мъжът ми да се събуди от кома и след това у дома. За мен е конфузно, макар че полагам усилия да не си личи, а той се държи по-естествено и даже се опита да ме докосне по рамото (което допреди щях да приема като приятелски жест, но тогава се дръпнах). Вторият път у дома не мисля, че мъжът ми забеляза нещо странно, а може и да е нямало нищо странно. Просто аз постоянно мисля за това и съжалявам.
Знам, че те двамата са се виждали повече пъти.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d74624d3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

58.   Авторке, от мен имаш оправдателна присъда, също както и от повечето жени тук! Не мисля, че темата е истинска, но е много полезна за да може всеки да види за какво иде реч в БАЛКАНСКОТО ни общество - болшинството жени те оправдаха, болшинството мъже те заклеймиха. Истината е много стара и много проста "интересът клати феса" - нямаш никакъв проблем ако се откажеш от съпруга си и тръгнеш да търсиш щастието си с друг, ама за това се иска дупе, а не да си п.. ка. Не искам да обобщавам, но повечето жени изповядват максимата "мир в къщи и любов навън" ии казано по друг начин "мойто си е мое, а чуждото общо". Няма нищо лошо в ч. кането с чужд мъж - може и дивиденти да има, но е голям грях ако мъжът ти се ч. ка с друга щото за теб може нищо да не остане - въпрос на достойнство, което явно липсва на някои хора. За "приятелите" и "приятелките" няма да коментирам - винаги ги е имало!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 86fb39dc5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

59.   Добре, че прочетох това, за да знам, че винаги има по-гнусно от гнусното. Такова неуважение към живота. Че то животът е най-важен! А що за живот ще е животът на мъжа ти? Егати позора. Опитвам се да се поставя на негово място и не мога. Човек трябва да има малко уважение към достойнството. Живот без достойнство е безсмислен. И всички жени скочиха в защита на постъпката ти авторке. Е това вече не го разбирам. Явно разпадът на семействотое в терминална фаза. Искаш ли да ти кажа аз какво бих искал на мястото на мъжа ти? Не. Не искаш. И аз не искам да го напиша. Но прегрешението ти е съизмеримо с живота. Представяш си живота с цялата си красота от едната страна на везната и твоята постъпка с цялата гнусота от другата. Моли се животът да надделее. И аз ще се моля. Само това мога да кажа.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b44b1382ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

62.   Винаги когато жена изневери, всички женски я подкрепят. Когато мъж напише че изневерил, всички женски скачат против него...
Аз не знам що за човек би направил това гнусно нещо, докато любимият не се знае дали ще оживее, , ти да скачаш на първия х. й.
Просто... НЯМАМ ДУМИ. Това е нечовешко. За мен този мъж никога не си го обичала.
Аз какъвто и да съм, това не знам как бих могъл да го направя.
КУрви навсякъде...

Само да не му признаеш в такъв момент ГНУСНАТА постъпка, защото ще го ДОВЪРШИ.
М24

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9e8fa06b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

63.   Толкова много въпроси бяха отправени към похотливата авторка, но на нито един не отговори, това показва, колко гузна й е съвестта, спрямо мъжа и децата си. Тези измислици за успокоението и почивките, да ги говори на децата си, не на нас. На нас ни стана ясно, тя се е възползвала от удобният момент. Мъжът й лежи на смъртно легло, децата се наглеждат от други, какво по удобно време да се начеши!? Ако беше свястна жена, поне на зададените въпроси щеше да отговори, но явно тя е целяла само да покаже, до каква степен може да падне морала на една лекомислена жена. Жалко за нещастният и съпруг и за невинните деца. Ако бях на мястото на мъжа й, бих предпочел онази с косата да ме навести, отколкото такава лицемерка да се грижи за оцеляването ми. Защо ли си губим времето и се ядосваме с такива, тя утре ще търси подобни успокоения, защо вали дъжд или защо пече слънце!?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6cd2dea627
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

64.   До 63 - Извинете, на кои въпроси не съм отговорила? Имаше такива, зададени риторично, като например дали като се женим, даваме клетви. Да, дала съм клетва и не я спазих! Авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a91ece6a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

65.   Авторке, ето въпрос, на който не сте отговорили, зададен е в пост №50. И аз бих желал да прочета отговора(ако го дадете), та по добре да разбера падението ви. Ето въпроса:- " Страшно ми се иска да я попитам, макар че знам, че няма да ми отговори---Авторке, ако не дай Бог детето ти беше в кома, пак ли щеше да се чукаш за утеха? Ама отговори честно... ". При такава ситуация, сигурно двойна доза утеха ще трябва.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: da46f532fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

66.   Според мен това, което си направила е абсурдно и този човек трябва незабавно да те изхвърли от живота си! Любимия ти човек е бил в кома, а ти какви си ги вършила само.. знаеш ли - изневярата си е изневяра и оправдания за нея няма. Щом си сгрешила ще си поемеш последствията за това...

 
  ...

1-50 от 66
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker