Насилствен брак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Насилствен брак
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 2362 пъти
Здравейте! Аз съм жена на 23 години и до сега съм нямала повече от една връзка... Колкото и смешно да звучи, да, това е истината. Стеснителна личност съм, но винаги съм се борела до една степен за отсрещния човек. Въпросният ми годеник е голям приятел на моя втори баща, с когото аз, майка ми и сестра ми живеем от доста години насам. Доста е заможен, позволява си, каквото и да било. С мен е много мил, но забелязах, че когато е с друга компания и с непознати, винаги гледа да се изтъкне с коли, пари, телефони, '' големия'' му опит и още куп неща... Аз не мисля, че това е начина да се покаже като един интелигентен мъж - напротив, нашите мнение често се разминават по много въпроси. Не чувствам почти нищо към него, но работата е там, че майка ми и сестра ми ме пришпорват да се омъжа за него, защото ще ми даде абсолютно всичко, от което имам нужда, а и вторият ми баща ми е намеквал неща на тази тема. Отдавна съм се отказала от любовта.. А да кажеш, че външният ми вид е потресаващ и си има основателна причина за отхвърлянето ми от мъжката аудитория - тук ще оспорвам! Винаги са ми правили комплименти много мои близки, приятели, познати и дори непознати. Много съм объркана... Свикнала съм от дете майка ми и сестра ми да ме командват за всичко, постоянни обиди и унижения, а сега и това, че трябва да се омъжа за този богаташ.. Според вас кое е редно? - да откажа брака, или да си гледам живота с него?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: eb22396918
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не разбрах сега - този „богаташ“ е твоят единствен приятел? Ами какъв ти е проблемът, не разбирам да продължиш да си живееш като до сега без брак?
Майка ти и сестра ти да се женят те за богаташи като искат, а ти просто си отлагай сватбата до.... неопределено време, а ако не изпитваш нищо, не си дори привързана към този човек - какво семейство искаш да правиш с него, как ще имаш и деца с него?
За такива като теб е най-добре да се махнат възможно най-далеч от вредните си роднини, които искат просто да те пожертват, за да се доберат до връзки и подаръци.
Дори за парите не са прави, защото ти никога нищо от тях няма да видиш освен подхвърленото. Дали ще си омъжена или не - ти от неговите пари няма да видиш нищо и дори можеш да им го кажеш в прав текст на тези будали - Маме, всичките му имоти са наследство или през фирми -НЯМА ДА ИМАМ НИЩО.
Богатите хора са богати, защото не са будали. Такива мъже държат всичко на името на разни фирми, които принадлежат на фирми и практически при развод жените им не взимат нищо, а той рано или късно ще се усети, че не го обичаш.
Дори богатите имат нужда от любов и като усети, че при теб такава няма и срещне ли я в лицето на друга (колкото и да ти е странно, все ще се намери момиче да го обикне) - ти оставаш с пръст в устата.
Ти решаваш. Мисля дори, че не толкова човекът е проблем, а твоите кокошки, които дори може да са причина да се отвращаваш от него вече. В крайна сметка някога ти сама си го избрала и си тръгнала с него или те са те сватосали? Това не ми стана ясно

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2763fe26de
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Голяма грешка ще направиш, ако се омъжиш.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d52119214c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Намери си гръбначния стълб, че явно си го забравила някъде.

Какво ще правиш с живота си си е изцяло твоя работа, а не на майка ти и на сестра ти. А и омъжването в днешно време не означава абсолютно нищо.

А за любовта... какво да ти кажа. Предполагам, че можеш и без нея. Предполагам, че можеш да изкараш и само с разбиране с половинката си, с която си решила да бъдеш без любов.
Това не означава обаче да се захващаш с който ти падне. Тоя може да е много богат, но до момента не разбрах доколко наистина го познаваш, и доколко е възможно да се промени до такава степен, че не само да те откаже от любов, ами и да те отврати от живота...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7782d77e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Вярвам че коментарът ми, няма да ти хареса много, целта ми не е да те обидя, харесвам те и уважавам това, че си успяла в нашето общество да запазиш такава целомъдреност, но все пак му обърни внимание и се опитай да мислиш извън влиянието на предразсъдъците си. Представи си че преценяш връзката на непознати.
Виж авторке седни и се опитай да прецениш ситуацията, кой какво предлага във връзката ви.
Вече разбрахме какво предлага годеникът ти, младост, богатство и добър опит в професията си, контактност /лесно се сприятелява/, уважава родителите ти, следователно е доста желан ерген, сигурно не е и грозен.
Ти обаче какво предлагаш в една връзка? На 23 никакъв опит, липса на богатство и една гола голеничка красота, която скоро ще увехне.
С неговите качества, той ще е желан мъж от дамите, докато притежава тези качества, това може да продължи до живот. Ти обаче какви качества притежаваш освен неземната си красота и колко време ще продължиш да бъдеш желана. След 23г красотата вече започва да увяхва, на "пазара за женитби" всеки ден излизат млади красиви 17-18г момичета, които имат дори опит в сравнение с теб. Така че не си поставай толкова висока цена, огледай пазара тогава си постави цена.
Колкото до любовта, тя не е това, което си го представяш, тя не ти гарантира еднакви мнения по всички въпроси с партньора. Любовта е чувство на привличане, грижа, някаква симпатия, която повечето хора не можем да обясним. Но при теб щом той е първият и единственият до 23г възраст, то ти си такъв тип човек, който обръща внимание само на човека към който има силна симпатия. И мисля че ти си го обичаш и има любов между вас, щом и той се грижи за теб, но просто си ядосана на факта, че и вашите го харесват. Ти имаш насъбрана някаква негативност, от това че са те командвали и сега приемаш, че щом те го харесват значи те командват, и неистово отричаш чувствата си към него за да не излезе че и сватбата ти е тяхна команда.
Отделно за интелигентността. Човек показва интелигентността си по различен начин в зависимост от компанията /слушателите/. Колкото и да се опитва твойчкият да разкаже как е посетил най-известите оперети и колко е бил впечатлен от балета лешникотрошачката в компания от млади българи, в повечето случаи, само ще му се изсмеят, няма да оценят никаква интелигентност, дори най-вероятно ще го изкарат глупак. За наше съжаление младите българи оценят качествата на човека по колата, телефона, парите и т.н. За твоя радост твойчкият знае това и кара хората с които се събирате да му се възхищават, точно както е накарал вашите да му се възхищават.
Ти обаче си ядосана на факта че 23 години не си успяла да намериш начин да караш вашите да ти се възхищават, да ти имат доверие, да те оставят ти да командваш живота си и подсъзнателно започваш да обвиняваш него за това. В този аспект на мисли той вина за това няма, а ти едва ли не ревнуваш че той за някакви си месеци от които ги познава е успял, да направи това за което ти цял живот се стараеш. Но това не се дължи само на качествата му, дължи се на това че не е отрасъл при вашите.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0f0ce82224
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Майка ти и сестра ти ли ще живеят с този човек? Не, нали? Тогава от къде на къде имат право да те насилват да се омъжиш за човек, който не обичаш? ! Да, бил заможен, сигурно, но парите не правят щастието! И ако се съгласиш, ще си поредната нещастна и самотна съпруга, която ще се чуди с кой акъл е казала ДА. Така, че щом този човек не те привлича, щом още от сега много неща в поведението му те дразнят и не ги одобряваш, недей! Гарантирано ще съжаляваш!

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: eb22396918
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 5, аз съм съпруга на богат човек и не си съвсем права. Първо, не си права, че младостта увяхва над 23 г. На 23 г. дори още не са ти се втвърдили връзките в костната система. Човек расте до 25 г., а бръчки след 30-35 г. Аз съм почти на 30 г. и нямам и една бръчка от „старост“, което се отнася и за приятелките ми. Ако една жена не пие, не пуши, не взима наркотици, не си играе с теглото и има някакъв режим, то тя и след 30 може да изглежда много свежа и млада.
Съгласна съм с това, че Авторката няма реална представа за себе си, но това не ? отнема правото да желае да има любов в живота си и да си мечтае за романтична любов. Това, че въпросният господин обективно погледнато е много добра партия, не означава, че може да се влюби в него автоматично, а брак без любов е ПРЕДВАРИТЕЛНО обречен.
Аз дълго мислих дали да се омъжа за богатия си съпруг, защото също имах предубеждения към начина му на живот, но съм го обичала до полуда и колкото и да се пробвах да скъсаме, това за мен беше като да ти измъкнат сърцето на живо. Тази любов е циментът на нашия брак, основата на която почива ВСЕКИ ДЪЛЪГ БРАК. Богатство и бедност са само странични нещ, обстоятелства, но ако няма любов то животът какъв смисъл прави?
Не си мислете, че като си богат едва ли не грижи нямаш. Обратното е истината. Аз съм живяла в обикновено семейство и съм нямала и половината от грижите и задълженията, които положението ми налага днес. Ако не обичах толкова мъжа си, нямаше да мога и да търпя някои неприятни страни на неговия характер, които са и причината да е успял - безкомпромисен, строг човек, изисква максимума от себе си и другите, често му липсва емпатия, не отстъпва от своето мнение и много други неща. Много е натоварващо и изразходващо да си с такъв човек 24 часа в денонощието, а имаш деца с него, да го търпиш и ако не го обичаш такъв, какъвто е, ако не си готова да дадеш живота си за него, то разводът е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, а виждам около себе си как завършват бившите съпруги на богатите мъже - без нищо, изцяло унижени и унищожени.
Не се занимавайте с две думи ако няма любов. Вкарвате се в голям филм.
Според мен, Авторката не е срещнала още истинската любов. Ако обичаше момчето, щеше да е фиксирана изцяло върху него и дори да ? кажеха, че има три ръце и четири крака, тя нямаше да го е видяла. Вместо това тя самата вижда недостатаци и се дразни от негови дребни постъпки - това не е характерно за влюбените хора.
Авторке, не се жени по сметка дори да има натиск от семейството ти в тази насока. Този брак е провален предварително, а от парите нищо няма да видиш така или иначе. Само ще създаваш нещастни дечица.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7782d77e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Коментарът ми е насочен само и единствено към №8, но все пак е свързан с темата.
№8 В коментара ти не се разбира твоето семейство ли обсъждаме или дилемата на авторката? В доста други теми слагаш твоето семейство за единствен правилен начин на живот. А като знаем от колко години и колко често ни обясняваш, как твоето семейство е велико, си правим равносметката, че през това време ние живеем в реалния свят. Вадим си извод колко време от живота си отделяш на сайта, като сметнем, че работиш здраво за заплатата си от над 2500лв и отделяш време за други неща, става ясно, че най-вероятно, ти, време за великолепното си семейство нямаш. Дори можем да си помислим, че самото то е виртуално или въображаемо. Няма тема в раздел "семейство", "любов и изневяра" и в раздел "други" без твой коментар, поне обяви, че сайтът е образователен, с теб като главна правилно живееща фигура.
Виждам че се обиждаш на възраст, че на 30г си била нямала една бръчка /защо ли се обиждаш/, но не помисляш за тези години колко броя 18г красавици са излезли на "пазара за женитби". Знаем също че образованието ти е икономика в СУ и малко с недоверие приемаме здравните ти съвети, да кажеш че индивид от женски пол на 23г възраст не е дорасъл и връзките му не били втвърдени е вярно2, но същото е вярно и за 50годишните, поразрови малко какво означава втвърдяване на връзки на костната система и моля ограничи твърденията в които не си сигурна и е вероятно да бъдеш оборена.
Колкото до авторката тя си е влюбена в гаджето, по неин си начин, за твоя изненада съществуват хора, които се влюбват по различен от твоя начин на влюбване. Караш ме тук да сравняваме, само по вкусови качества, колко е сладка захарта, всички смятаме, че захарта е сладка, но някой познаваме по сладки неща други са на мнение, че най-сладкото което познават е захарта. Ти си от вторите, за теб любовта е само тази, която ти познаваш и не съществува някакво по различно чувство, което може да се нарече със същата дума. Имам чувството че дори обвиняваш в липса на любов тези дето не биха се самоубили за половинката си. А уж сме наясно че този който не обича себе си най-много и след това другите, никога не е обичан от обкръжението си. Мисля че в други теми съветваше хората първо да заобичат себе си, сега им казваш че ако не обичат половината си повече от живота си /сърцето си/ значи не са изпитали любов.
И моля спри да сравняваш всеки автор на тема със себе си, своя си живот, и своя си начин на възприятие, със своята баба бозаджийка, допусни че има и други начини на разбиране на живота.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d6e776554b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   аз също вярвам в брака по любов и ще търся, ако ще да не се омъжа никога.
н9 цитат“Колкото до авторката тя си е влюбена в гаджето, по неин си начин, за твоя изненада съществуват хора, които се влюбват по различен от твоя начин на влюбване. “
не съм 8, но пък за пръв път от теб чувам, че човек може да има насилствен брак по любов.
Авторката е озаглавила темата си „насилствен брак“ вие се стремите да я убедите, че била влюбена? АЛО??? Български език вие не говорите ли. Просто майката и сестрата искат да се облагодетелстват за нейна сметка, защото те самите не са могли да хванат някой богат глупак. авторката цял живот ще страда, а онези всеки ден ще са у тях да врънкат за пари за „заем“ и да ги урежда
за мен такива „близки“ са просто сводници на дъщеря си и вие не сте по-добри, защото я съветвате да се жени по сметка. гадна работа

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7782d77e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   №10 Ти на какъв език чете коментара ми, че питаш дали знам български? Не твърдя да имам завършена българска филология, но твърдя, че майчиният ми език е български.


Не допускате ли въобще, че близките й не са толкова черни колкото си ги представяте? Не допускате ли че авторката просто им е ядосана на момента и затова ги описва така? Защо си вадите цялостна картина за близките на авторката от едно изречение? "Той ще ти даде абсолютно всичко от което имаш нужда" не е задължително да е във финансов аспект, защо приехте, че става въпрос само за пари? Защо в това изречение не сложите и това, че роднините са живи свидетели на любовта им, а нея я е страх от обвързване заради "стеснителна личност" която тя ни сподели че е. Тя не е като вас, решителна, със самочувствие, отворена жена, с опит с мъжете, следователно и решението на проблема й не е същото, което е правилно за вас.
Щом връзката й с този мъж не е насилствена, и според нея той се грижи добре "С мен е много мил" и това е единствения мъж на когото е обърнала внимание за 23-те си години, и продължава да му обръща внимание, то те се обичат. Дори го смята за свой годеник, а не само за гадже. Просто е объркана, загубила се е в чувствата си, дори вече се съмнява дали това което чувства е любов или командване от роднини. Проблемът на авторката са роднините й не "насилствения брак". От една страна тя се страхува от брака, от живота с човек различен от семейството й, от друга страна, най-вероятно често й е натяквано от роднините в други ситуации, нещо, щом смята, че са я командвали и тя не е имала право на избор и решения.
Хора като авторката обръщат внимание на индивид от противоположния пол само ако са истински влюбени, тя 20г не си е позволила, да има връзка с мъж, да целуне мъж и е дала тази възможност само на този мъж, дори се е сгодила за него, кое от вече преживяното с този мъж е насилствено, че приемате че брака й ще е насилствен? Насилствено е само пришпорването на техните, обаче защо техните го правят това пришпорване, защо не допускате вероятност, че е възможно те да знаят, колко се обичат младите, и да мислят че й е време за брак и да мечтаят за внуци, като повечето български родители? На 23г колкото се е образовала, толкова, ако е искала да учи висше вече го завършва, според нормално мислещите български роднини е ред за създаване на семейство. Роднините й като знаят че тя е стеснителна и нерешителна е напълно нормално да я побутват да направи крачката, която сама си е избрала, вярвам не те са й намерили годеник, тя го е довела и запознала с тях. Те не са направили годеж по тяхно желание, а по нейно и на жениха, надали годежа е насилствен.
Продължавам да твърдя че тя просто не знае какво трябва да чувства за да се омъжи. Изказва мнение, че мненията им се разминават по някой въпроси. Вие, като знаете какво е любов, кажете не е ли нормално да имаш любов с някого и въпреки това, мненията ви по някой въпроси да се разминават?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: eb22396918
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   N9, не разбирам какъв проблем имаш с мен лично, а дори разни самоубийства ми вкарваш в клавиатурата. Поспри се малко и се позанимавай малко повече със своя собствен семеен модел, със съпруга, с любовника, а ако ти остане време и с децата ти.
Просто си позволих да посъветвам Авторката да не се жени насилствено и без любов. С теб явно живеем в два различни свята, но в моя все женитбата е по любов, а не по сметка и особено не за сметка на родата.
Насилственият брак е характерен за изостаналите, племенни общества, а у нас поне от 19 век идеалът е да се женим по любов.
Разбирам, че за теб е по-важна сметката от партньора (материална и нематериална), но ако всички мислеха като теб половината ни култура нямаше да съществува - нито поезията, нито изкуството под каквато и да е форма, нито съвременното семейство и все още щяхме да живеем в Средновековието и родителите да ни избират съпруга, за да е сигурна сметката.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1e04f0fa9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Авторке, ако беше казала, че не си влюбена в този свой кандидат, но изпитваш към него уважение, възхищение и доверие, то тогава аз бих се въздържала от съвет, тъй като много вероятно би било бракът ви да се окаже успешен. И най-бурната романтична любов утихва след време и това, което остава да държи връзката, е именно здравото приятелство. Но! Ти си забелязала у този мъж черти, които те отблъскват, които не можеш да уважаваш нито в него, нито в някой друг. Това е много нездрава основа за отношения. Можеш да си затвориш очите пред някакъв дефект във външността, в навиците или дори в характера, но не бива да правиш компромис с моралните качества на бъдещия си съпруг. Самохвалството, арогантността, безцеремонността - това са сериозни недостатъци. Поздравявам те за разума да наблюдаваш отношенията на този човек с други хора, а не начина, по който се държи с теб.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7782d77e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   12 Ти под №1 си си дала мнението и в №8 го насочващ негативно към мой коментар №5, ТИ ЗАПОЧВАШ, ТИ ИМАШ ПРОБЛЕМ С ХОРАТА С РАЗЛИЧНО ОТ ТВОЕТО МНЕНИЕ, аз дори не прочетох твоя коментар 1 в началото, току що го видях, дадох си мнението в №5 и толкова, но ти си човека който напада види ли коментар с различно мнение /не става въпрос само за тази тема/. Насочваш №8 към мен, да ми обясняваш, дали аз разбирам от нещо и от какво разбирам, дали разбирам от младост и красота, дали разбирам от любов и натрапваш своето мнение за най-правилно.

Дори за втори път ми се случва вече някак си случайно, може би, мой коментар №11 да не бъде качен на сайта и да бъде "пропуснат" от модератори в полза на ТВОЙ коментар. Това идва да ни покаже, че ти си админ или модератор, или поне си човек със специално внимание в сайта. Човек чиито мнение е по важно за админа.

Харесвам сайта, но не ми харесва това че един човек има по равни права от равните права на потребител.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e8be91e1b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Хаха, номер 5 направо разби всички коментари! Човекът бил имал "качества"! Честно казано от написаното аз не разбрах какви точно са му "качествата", освен това, че е някакъв комплексар. Не виждам как фактът, че има известна сума пари, го прави супер "качествен" човек! Авторке, послушай сърцето си и не се занимавай с човек, който не обичаш. Пари се изкарват, ама любов не се купува!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker