Съвместно съжителство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Съвместно съжителство
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 2418 пъти
Здравейте!

Пише Ви В. на 23 г. Искам да споделя моята история и се надявам да ми помогнете да взема възможно най-доброто решение.
Предстои ми след 3 месеца да завърша висшето си образование ( 5 г. обучение). Живея на общежитие, както повечето студенти, и аз се питам на къде след това.
Преди малко повече от година започнах връзка с един младеж (30 г. ), неучащ, но живеещ на квартира. Той има съквартирант (живеят в отделни стаи и ползват общо кухня, баня, тераса, хол). Когато ходя вечерта на гости на моя приятел, нося с мен чанта с багаж, а на сутринта пак с нея се връщам към общежитието ми (през деня той е на работа, аз си имам мои ангажименти). Не може да се каже, че е приятно, но просто при сегашните условия как да се нанеса при него или той да идва при мен.
Със съквартирантката ми отношенията се влошиха и реално престоят в стаята ми се превръща в мъчение (говорения с домакинката и с нея, копромиси и т. н. не помагат). И от две места, аз на нито едното не се чувствам добре, разкъсвам се от единия край на София до другия.... Съвсем наскоро ми хрумна да се изнеса от общежитието, защото приятелят ми позволява да оставам по-дълго при него, и реално почти не ползвам, а плащам високи сметки за стаята. Но когато всичко бе почти готово, любимият се отдръпна. Не че '' не искал да живеем заедно, но нямало ли как да почакам още малко''.
Аз съм на мнение, че не трябва да го притискам, не всеки е готов за подобна важна крачка. И все пак искам да знам какво ще се случи с нас- дали желае да сме заедно, дали ще живеем заедно, защото времето си тече. Той се опитва да протака, да спечелва време, в което нещата някак си да се наредят без той реално да ги ''напасва''.
Другият проблем е, че според мен, когато двама души живеят заедно, друг човек е излишен. Т. е. ако ще живеем заедно, искам да сме си само ние, без външни хора (роднини, познати, приятели, съквартиранти). Знам, че е егоистично ( а и по-скъпо, защото едно е двама да плащат, друго е 3 или 4), но този вариант е най-приемлив за мен. Моят приятел твърдо заяви, че няма да се изнесе и евентуално ще живеем с другото момче поне още година.
Вие какво ще ме посъветвате? Дали да стисна зъби и да си остана на общежитие, след което да се преместя при ''двамата съквартиранти'' и отново да търпя трети човек, и да се съобразявам, но да запазя връзката си. Или пък да продължа сама след юни...?
Благодаря за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 85e9d6aae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен приятеля ти не те възприема сериозно затова така протака. Потърси си с някоя колежка или приятелка, все ще има такава, с която да се разбирате. Не оставай зависима от момче, което още отсега се дърпа.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8090c7be5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   При тaкa рaзкaзaнaтa ти история, aз бих си нaелa другa квaртирa и изчaкaлa дa видя нaкъде " духa вятърът". Не ми се струвa убеден твоят човек, че искa товa. Кaто че, търси дискретен нaчин дa те нaсочи сaмa дa се присетиш, но без дa късaте... зaсегa. Не знaм, товa е моето усещaне, некa и другите кaжaт кaкво мислят, но дори сaмо кaтегоричното му зaявление, че нямa дa се изнесе и поне годинa ще живеете с другото момче, пък и товa увъртaне " aмa мaлко дa почaкaш... "

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 507826f0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами да най-добре е да сте двамата, но той явно не иска, най-добре е да си намериш нещо самостоятелно. Не виждам обаче защо той да не иска щом често оставаш при него.. абе такива индивиди незнаещи какво искат.. офф много ме дразнят..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c1bc8e2806
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако приятелят ти се съгласи да живеете в съжителство на още някой при вас, значи чувствата му не са истински, иска да те използва, но не за нещо сериозно. По добре сама на квартира, отколкото варианта със съквартиранта. Да не е обратен, че не иска да се разделя със съквартиранта си? Несериозна ситуация, не виждам перспектива.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6359500494
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За "малко повече от година" е нормално вече да имаш у приятеля си (без значение с кой живее той) четка за зъби, гребен, бельо за смяна, пижама, халат и чифт домашни дрехи. Поне! Това, че ходиш при него с багаж като на хотел, на мен ми говори много. А именно - той не само не иска да живеете заедно, но не е сигурен иска ли въобще връзката ви.
Всъщност, дано да не съм права!

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0a7c2f1826
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Просто излезте заедно на квартира и така ще сте си двама. Да може да ви излезе малко по - скъпичко, но се купуваш спокойствие, уединение и уют ако си го направиш както трябва.

Успех!

Любовта е всичко. Не я губете, че без нея лошо.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b46689a6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ясно е, че нито той, нито ти имате добри финансови възможности за момента за радикални промени. Нещата остават така. Много мъже наистина се плашат как ще се справят финансово, ако тя се настани вече тук... нали така??? Друга пречка може да е съквартиранта. Дали той допуска ти за постоянно да си там??? А поделянето на всички домакински разходи? Ако твоят приятел е много свободолюбив... и се пази... и най-добре той в разговор с теб да разкрие всичко това. Явно и си и много хлътнала... не става ли да ходиш при него само за уикенда и от понеделник да ти е по-леко за седмицата?
Не може ли ти да работиш по малко и така да се отделите само двамата в друга квартира?
Сега трябва да можете двамата мъдро да решавате, защото по-късничко ще има много по-сложни проблеми, а трябва да сте добър екип, нали? Иначе не се гради добро бъдеще.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker